De ambities van de elites van het Amerikaanse buitenlands beleid om zowel Rusland als China te verslaan, zorgen al voor een interne oorlog onder de Amerikaanse neocons.

De oorlog in Oekraïne zuigt de VS leeg aan wapens, en de VS krijgen weinig tot niets voor elkaar in hun broze pogingen om de voorraden die naar Oekraïne worden gestuurd aan te vullen. Zie dit.

Dit zet sommige Neocons al aan tot paniek voor een staakt-het-vuren om de inzet in Oekraïne te beëindigen – alleen maar om de resterende wapenvoorraden te sparen voor een conflict met China? schrijft Karsten Riise.

Ondertussen kijken het Pentagon en de defensie-industrie naar de volgende grote nationale veiligheidsuitdaging: het afschrikken, en zo nodig bestrijden, van China in de Indo-Pacific regio. Zie dit.

Die paniek in delen van de Neocon-gemeenschap steekt al de kop op bij de Council of Foreign Relations van de VS. Op 13 april 2023 pleitte niemand minder dan Richard Haass, de voorzitter van de Council on Foreign Relations, samen met Charles Kupchan openlijk voor een staakt-het-vuren in Oekraïne. Plotseling vergelijkend met wat ze willen met wat ze kunnen, is deze factie onder de Neocons plotseling bang en zoekt de uitgang. Zie dit.

Op 24 april 2023 keerden andere Neocons zich tegen het ketterse idee van Haass en Kupchan over een staakt-het-vuren met Rusland. Een harde kern van de Neocons blijft kennelijk de feiten negeren en dringt aan op niets minder dan een volledige nederlaag van Rusland – zelfs nu het Westen geen wapens meer heeft om mee te vechten. Zie dit.

  Gevolgen van het Bundeswehr-schandaal

De nutteloosheid van het proberen te domineren van de wereldbol creëert een strijd – die de zenuwen van de Neocons kapot maakt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van de Westerse overheersingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOekraïne situatierapport: Offensief in twijfel – geen gesprekken – sociale ineenstorting
Volgend artikelGruwelijke video toont verkoolde skeletten van Oekraïense soldaten na thermobarische ontploffing
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Grapig he dat de agressor nu voelt dat hun eigen agressie zich tegen de agressor keert.
  Ze zijn gelijkwaardig in kracht en macht en dus vechten ze door tot het einde dat voor beiden fataal is.
  Zou het zo gaan. Het vecht zich uit daar waar de bron vd agressie is.

 2. Ik zie eigenlijk geen paniek… Maar eerder een sluwe discussie over hoe ze het best damage control kunnen doen, en dat komt op hetzelfde neer wb wapens: nog meer wapens. En dan een diplomatieke pow-wow later dit jaar (gepland dus!), waarbij Rusland de boosdoener blijft die deze pow-wow mogelijk kan dwarszitten. Verder zijn ze van mening dat China niet moet denken dat een kernbom hun plannen voor de Taiwan situatie zal veranderen.

  “As a global power, the United States must acknowledge that a maximal definition of the interests at stake in the war has produced a policy that increasingly conflicts with other U.S. priorities. The good news is that there is a feasible path out of this impasse. The West should do more now to help Ukraine defend itself and advance on the battlefield, putting it in the best position possible at the negotiating table later this year. ”

  Het zijn en blijven klootzakken die zich nergens door laten storen, maar ook nog klappen willen kunnen uitdelen aan China. Hoe kunnen we het beste van de twee walletjes vreten. Daar balken ze hun bullshit woordenbrei over. Niks geen paniek, gewoon een impasse die effe doorbroken moet worden met nog meer wapens en dan knijpen met de tang later in het jaar. En hoppa verder met de US priorities. It’s business as usual.

 3. Dat ontbrak er werkelijk nog aan : “CENSUUR. De vliegeraar, The handmaid’s tale: Amerikaanse staten bannen steeds meer ‘schadelijke’ boeken”.
  Hoog tijd om nog ergens een papieren encyclopedia britannica op te diepen.
  Nog eens vier jaar metusalem en zijn oorlogskliek aan het roer ? Hitler was hiertegen een achterlijke koorknaap.
  https://www.standaard.be/cnt/dmf20230502_97367943?

 4. Ik geloof er geen ene reet van dat die Yanks geen munitie meer hebben om een oorlog met de halve wereld te voeren..oorlog en wapens zijn hun grootste export product en dom zijn die duivels daar niet..Ze strooien zand in de ogen van hun tegenstanders ,denk ik..

 5. De waarheid is,
  alles wat gelogen is
  bestaat niet.

  De leugen bestaat.
  omdat de leugen bestaat
  is de leugen waar.

  Straat schoffies weten ,
  dat de eerste leugen twee leugens benodigd om de
  eerste te bekrachtigen.

  Hou lekker vol
  Pang pang!!
  Oorlog voor vrede bestaat niet.

  Het einde is zoek.
  Het Universum forceert
  Zijn natuurlijke equalibrium.

  Veritas Naturalis Equalibrium.

 6. Het westen kan niet stoppen met de oorlog, want dan verliest het zijn mandaat om te mogen regeren. Bij vredesbesprekingen vervalt ook dat mandaat, dus zullen zij nooit over vrede spreken enkel staak het vuren. Zodat zij weer extra tijd krijgen om zich her te bewapenen en de strijd weer op te pakken. De enige manier is om heel het westen in puin te veranderen, dan pas kan er vrede komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in