Vrijdag 15 juli 2022 was er een grote escalatie in de Russisch-Oekraïense vijandelijkheden; de stad Dnipro werd getroffen door zes kruisraketten. Er zijn veel doden en nog veel meer gewonden. Dnipro is de derde grootste stad van Oekraïne, schrijft Hall Turner.

Het geweld is vandaag afschuwelijk geworden. Toen de kruisraketten begonnen in te slaan, verbrandden sommige mensen in voertuigen doordat granaatscherven brandstoftanks binnendrongen en de voertuigen in brand staken.

Voetgangers, waaronder jonge kinderen, werden uiteengereten en gedood. (WAARSCHUWING – Schokkend afbeelding hieronder):

Schokkende afbeelding verschijnt hieronder – WAARSCHUWING SCHOKKEND BEELD hieronder)

LAATSTE WAARSCHUWING – Schokkende afbeelding verschijnt hieronder…

Wat dit zo anders maakt dan elders in Oekraïne, is dat Dnipro de plaats was van waaruit veel aanvallen tegen Donetsk werden – en worden – gelanceerd. Van 2014 tot en met 2022 was Dnipro de stad waar een groot deel van het Oekraïense leger op steunde, toen zij Donetsk bombardeerden en met mortieren bestookten. Deze “arme mensen” die u op de afbeeldingen hierboven ziet… deden niets voor de uiteindelijk ongeveer 14.000 doden in Donetsk en Luhansk van 2014 tot 2022.

Er waren geen tranen van de inwoners van Dnipro voor de inwoners van Luhansk en Donetsk! Voor het geval u nooit iets van dat bloedbad gezien hebt, kijk eens wat Oekraïne de burgers in Luhansk en Donetsk aangedaan heeft. (WAARSCHUWING – Schokkend)

Hierboven is Inna, stervend in Luhansk toen Oekraïense fascisten in 2014 een raket afvuurden op het gebouw van de plaatselijke administratie.

Hierboven is Chrisitina met haar dochtertje, gedood in Donetsk door Oekraïense beschietingen op haar appartement in 2014.

Er werd niet geëist dat de slachting van die mensen zou ophouden. Nu krijgt Dnipro wat de mensen van Luhansk en Donetsk kregen. Karma?

Op de kaart hieronder ziet u de regio. Als u inzoomt ziet u dat het maar ongeveer 100 mijl is van Dnipro naar Donetsk:

Het is dus enerzijds afschuwelijk om dit soort bloedbaden te zien, maar men mag niet vergeten dat deze mensen NIETS leken te zeggen en te doen terwijl artillerie- en mortiervuur door deze stad werd toegelaten, om burgers in Donetsk te doden.

  Zal de VS Rusland in Oekraïne tot de laatste NAVO-soldaat bestrijden?

Nee, het een rechtvaardigt het ander niet, maar deze feiten lijken wel een rol te spelen bij de wreedheid van de aanvallen vandaag.

Hier is een video van enkele van de raketten, tijdens de vlucht, en detonerend:

En video op de sociale media ook:


Oekraïne had dit kunnen voorkomen. De Oekraïense regering kreeg herhaaldelijk te horen dat haar pogingen om tot de NAVO toe te treden, en erger nog, om Amerikaanse raketten op Oekraïens grondgebied toe te laten met een vluchttijd van vijf minuten naar Moskou, een “Rode Lijn” waren voor de Russen. Oekraïne ging er toch mee door.

Oekraïne werd gewaarschuwd om te stoppen met het aanvallen van de Russischtalige bevolkingen van Luhansk en Donetsk; zij vielen toch aan.

In november en december 2021 kreeg Oekraïne te horen dat het moest ophouden met troepen te verzamelen aan de grens van Luhansk en Donetsk, ter voorbereiding van een totale invasie van die twee staten, die voor afscheiding van Oekraïne hadden gestemd. De troepen werden toch opgesteld; 80.000 man!

Nu ondervindt Oekraïne dus wat er gebeurt als een klein land als zij, de veiligheid van een supermacht als Rusland verstoort. Ze worden verpletterd.

Men zegt: “Oekraïne had het recht om zich bij de NAVO aan te sluiten.” Landen hebben geen “rechten”. In internationale zaken geldt: macht maakt gelijk. Daar komt Oekraïne nu achter.

Oh, en degenen die denken dat Rusland **geen** “supermacht” is, moeten eens goed kijken. Want op dit moment stuurt de hele westerse wereld wapens, munitie en training naar Oekraïne, en de Russen kauwen het allemaal op en spugen het weer uit. Rusland is absoluut  een supermacht, en dat laten ze nu zien.

  Nederland sluit zich aan bij Duitsland en laat "groene" agenda varen, start kolencentrales opnieuw op om in energiebehoeften te voorzien bij aanhoudende crisis

Het Westen zou eens moeten bedenken wat het precies betekent als de ontzagwekkende macht van Rusland van Oekraïne naar ons wordt overgeheveld. Het zouden uw steden kunnen zijn die eindigen als Dnipro … of erger.

Het wordt tijd dat het Westen zich terugtrekt uit Oekraïne, en Oekraïne het goed laat maken met Rusland om een eind te maken aan dit bloedbad. De “hulp” van het Westen aan Oekraïne, maakt het alleen maar erger. De dode lichamen hierboven, zijn het bewijs.

UPDATE:

Op 14 juli heeft de Russische luchtmacht objecten in Vinnytsia en de regio getroffen met hoge-precisie lange-afstandsraketten. Volgens informatie waren de doelen van de aanval militaire installaties naast het Huis van Officieren van Vinnytsia, waar de vorming van Oekraïense Territoriale Verdedigingseenheden plaatsvond. Een ander doelwit was een militaire eenheid in de stad Gaisin in de regio Vinnytsia, waar de Oekraïense strijdkrachten zich verzamelden en militair materieel, waaronder uit het buitenland aangevoerde pantservoertuigen en artillerie, werd opgeslagen.

Ten minste 20 mensen werden gedood, waaronder burgers. Naar verluidt werden drie kinderen gedood. 52 anderen raakten gewond.

Volgens de lokale politie raakten in totaal drie raketten de binnenstad. De Oekraïense luchtverdediging schoot boven de stad nog vier andere raketten neer, aldus Sergej Borzov, het hoofd van het bestuur van de regio Vinnitsa. Het stadsbestuur maakte echter niet duidelijk waar ze neerkwamen.

Te oordelen naar de beelden uit de regio zijn er in verschillende gebieden burgers gewond geraakt en huizen beschadigd door de raketten die door de Oekraïense luchtverdedigingssystemen onderschept werden.

RT-hoofdredacteur Margarita Simonyan citeerde een Russische defensiefunctionaris die de aanval bevestigde en zei dat het Huis van Officieren het beoogde doelwit was. Oekraïne gebruikte het als een tijdelijk onderkomen voor zijn “nazistrijders”, beweerde de bron. De Oekraïense media beweerden op hun beurt dat de wapens een kantoorgebouw in het centrum van de stad hadden geraakt. Verslagen zeiden dat ze ook nabijgelegen woongebouwen en het gebouw van het Huis van Militaire Officieren, een instelling die beheerd wordt door het Oekraïense Ministerie van Defensie en die normaal dienst doet als concertzaal, beschadigd hebben.

  Groen parlementslid klaagt over "koude Bundestag"

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky bestempelde het incident als de laatste gruweldaad die door Rusland gepleegd zou zijn, en beweerde op de sociale media dat de Russische troepen met opzet burgers als doelwit hadden. Volgens Zelensky en de Oekraïense media hebben de strijdkrachten van de Russische Federatie toegeslagen bij het kraamkliniek en het medisch centrum in Vinnitsa.

Opnamen uit de omgeving bevestigen echter dat het hoofddoel het Officiershuis was, dat door de Oekraïense militairen gebruikt wordt. Onder de staat van beleg in Oekraïne was het gebouw veranderd in een tijdelijk onderkomen voor Oekraïense troepen. Volgens de beelden hebben de Russische raketten twee vleugels van het gebouw geraakt. Hoogstwaarschijnlijk werden die voor militaire doeleinden gebruikt. Het centrale deel van het gebouw, waar de amusementszaal zich bevindt, werd ook beschadigd.

Het in de buurt gelegen medisch centrum werd waarschijnlijk door de ontploffing beschadigd. De medische apparatuur en de ontsmettingsmiddelen konden een grote explosie veroorzaken.

Het gebruik van civiele gebouwen als militaire installaties in de centra van de steden heeft reeds geleid tot de dood van burgers ten gevolge van Russische aanvallen. Het Oekraïense leger gebruikt burgers als menselijk schild, niet alleen aan de frontlinies, maar ook in de steden in het hele land.


 

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne: De door het Westen verzwegen dagelijkse en beestachtige terreur, waaronder massamoord op Russen die in Oekraïne wonenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVS Mini-kernbom raketten om gebruikt te worden in “Een Nucleaire Eerste Aanval” binnenkort in Italië, België, Duitsland, Nederland
Volgend artikelBurgemeester NYC zegt tegen de stedelingen dat zij “een tas moeten inpakken” en zich schrap moeten zetten voor een dreigende nucleaire holocaust
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

36 REACTIES

 1. Nee ik praat niets goed, vreselijk wat hier gebeurd.

  Maar mede mogelijk gemaakt, rutte, EU, Navo, VS. En maar wapens sturen. De Nederlandse regering wel weer geschrokken reageren. (Smeerlappen)
  Zolang het maar niet bij deze landverraders voor de deur gebeurd
  In een oorlog vallen slachtoffers. Binnenkort ook hier in de EU.
  Damn wat een smerige wereld is dit ook….!!

  • Het volk van de EU is mede plichtig aan deze moordpartij in de Oekraïne zij hebben deze beesten aan de macht geholpen om op dat tuig te stemmen en creëert zijn eigen ondergang en zeker als je op Rutte VVD en de smerige linkse partijen daar kleeft meer bloed aan de vingers dan een slager die zijn vlees waren aan het uitbenen is om te verkopen je zal maar op een van die smerige partijen gestemd hebben en maar te zwijgen van CU Gert Jan de slager Seegers genoemd, let op wij hier in NL zitten vol met dat soort tuig als Hitler over deze smerige figuren Rutte -Hugo- Gert Jan- Klaver ik zal maar stoppen met nog meer namen te noemen laat mij Swaab niet wijzer maken en nog moordender maken als hij al is.

 2. U schrijft:
  “Het is dus enerzijds afschuwelijk om dit soort bloedbaden te zien, maar men mag niet vergeten dat deze mensen NIETS leken te zeggen en te doen terwijl artillerie- en mortiervuur door deze stad werd toegelaten, om burgers in Donetsk te doden.

  Nee, het een rechtvaardigt het ander niet, maar deze feiten lijken wel een rol te spelen bij de wreedheid van de aanvallen vandaag.”

  Vraag:
  wat hadden die mensen dan moeten doen?
  De straat op gaan en tegen die Nazi-bataljons, zoals u zelf altijd beweert, in opstand moeten komen?
  Wat zouden dan de gevolgen voor hen geweest zijn?
  Als ze ‘geluk’ hebben alleen de kogel??
  Zou uzèlf zo heldhaftig zijn?

  Frontnieuws moet niet doorslaan, want het lijkt er toch sterk op dat u deze weerzinwekkende misdaden (uiteindelijk misdaden door beide kanten) tegen mensen rechtvaardigt.

  Met het laatste tekstgedeelte kan ik wel volmondig instemmen:
  “Het wordt tijd dat het Westen zich terugtrekt uit Oekraïne, en Oekraïne het goed laat maken met Rusland …”

  • Hee Leezer ,
   Wil dit er op zeggen ,Het wordt TIJD dat ze in Nederland in opstand komen en die gore mafkees van puntneus Rutte de waarheid onder zijn ogen laten zien .
   Hij toch diegene die zo nodig naar Kiev moest om bommen en granaten aanbieden om Russen te doden en de Nederlandse belastinggeld te geven .
   Dus sta op en vecht

   • @ Treeg.

    Ik kan mij jouw ergernissen en verontwaardiging heel goed voorstellen.
    En je hebt gelijk, dat het linkse gif (zoals Rutte onder mom van liberaal VVD), dat het eerst altijd had en nog steeds heeft over ’tolerantie’, ‘verdraagzaamheid’, ‘gelijkheidheid’ enz. enz., nu plots éénzijdig mengen in een oorlog, blind voor de waarheid.
    Maar dit laatste is links-eigen.

    Om aan te geven hoe ik in mijn leven reeds ben ‘opgestaan’:
    zes of zeven maal een politieke of een protestbeweging in de geest van de Boerenpartij en de Centrumpartij proberen op te richten.
    Alles mislukt.
    Waardoor?
    Ik zal wel heel veel fout gedaan hebben, heel veel fout en ik had geen geld.
    Maar ik heb het tenminste geprobeerd.
    Ofwel: ik heb het pad proberen te lopen, maar ben onderweg gestruikle den anderen hebben mij laten struikelen.
    Jammer.

    Maar nu hebben wij dan de FvD en de PVV.
    Groetjes.

  • Wie niks zegt stemtoe. Zij hebben ook op de Grote Snuiver gestemd.
   Kijk, DAT is democratie. Als je voor een pilsje op een gek stemt, krijg je dit.

   Ze waren gewaarschuwd, en dit is nog niets….
   ————
   hetzelfde als Srebrenica. De NL media vertelden niet eens, dat de 2/3 van de Serven uitgeroeid moesten worden, en wat dezelfde “zielugge”moslims uitvraten in Servie in WO2.
   Was een zeer bescheiden wraak.

 3. Maar als je het dodencultus al eeuwen omarmd hebt, zoals het Angelo Zionisten Rijk met haar gegijzelde vazallen. Dan doen het aantal doden van mensen er niet toe. Het is juist een manier om hun doel te kunnen behalen. Angst onder de bevolking is juist een pres middel om de bevolking onderdanig te krijgen en te behouden. Daar draait het om bij de nazi fascisten, macht over iedereen willen hebben en dan zijn alle middelen geoorloofd bij hen.

  Afspraken worden alleen na gekomen, als het hun voordelig uitkomt. Anders interpreteren zij die afspraken om tijd te winnen, om voor hun voordeel te kunnen behalen op de ander. Daar iedere macht eerst altijd de tegenstander ontmenselijkt en er een kwaadaardig ding van gaat maken. Zodat de emotie onderdrukt kan worden van hoger hand en om zo de bevolking c.q. soldaten te manipuleren dat het kwaadaardig ding een bedreiging is en daarom vernietigd moet worden.

 4. Het is overal hetzelfde bij een oorlog. Niets verschilt deze met die in Syrië, Iran, Irak, Jemen, Israel enz. Overal worden onschuldige mensen de dood in gejaagd puur en alleen vanwege politieke doelen en programma’s. Inderdaad wat is dit een smerige wereld. Mijn vader zei het al: de mens is het slechtste wezen op aarde. De aarde was veel beter af zonder die verdorven tweevoeters. Ondertussen is men nu vooral bezig te schrijven over de “hittegolf” van 2 dagen die er aankomt maandag. Alsof het niet vaker ’n paar dagen heet is, 2019 ongeveer op dezelfde juli dagen ook boven de 40. Gewoon normale uitschieters, maar de klimaat verandering moet “gepromoot” worden om dezelfde politieke doelen en programma’s.

 5. Ik denk dat de handschoenen nu uit zijn en alles zal escaleren naar een open oorlog, die we trouwens konden verwachten. Persoonlijk had ik die kruisraketten liever op de parlementsgebouwen van Brussel, Den Haag, Parijs en Berlijn gezien. het zijn deze landen die dit alles hebben laten escaleren en de Oekraïners de zekere dood hebben ingedreven! Ik kots op wat wat het westen nog een democratie noemt, maar het nooit geweest is! Onderhuids, met al die zogezegd mooie verkiezingen die het westen toch oh zo democratisch maakten, zaten in de riolen de werkelijke heersers, het nazisme dat nooit uit Europa en Amerika is weggegaan, en via de Azkenazi’s ook tot Israël is doorgedrongen als een dodelijke kanker! Hopelijk krijgen we de kans om die nazi- kankers in Europa uit te roeien!

 6. Ik laat ze allemaal hier in Belgie gewoon doen die domme achterlijke toeristen en kijk er Naar uit als de herfst begint en niemand Van die schapen voorbereid zal zijn enjoy the Show 🍿🐑🐑😂

 7. Wahaha nu horen de mensen propaganda niet van de Oekraïense Azov nazi’s maar van de auteur Hal Turner die het fantastisch verwoorden hoe 8 jaar lang 14.000 Russisch sprekende Donbass burgers werden geslacht door NAVO bewapende en getrainde Ukie idiologische nazi schurken staat.

 8. Het klagen:

  –klinkt hetzelfde als van de moffen in WO2, toen de geallieerden de duitse rattenholen begonnen te bombarderen.
  Toen waren die ineens “sielugggg”.

  De slachtoffers van de nazi bombardementen–b.v. Rotterdam, Warschau, Londen ach moet kunnen toch?
  Die moffen waren toch onschuldig?
  Net als de Oekies nu?

  Boontje pikt zijn loontje, en het gaat nog veel erger worden.

  • Ach Pierre H.M. van de Kletersteeg,
   Degenen die Zelenski in het zadel hebben gehesen staan onder controle van de nakomelingen van degenen die hitler in het zadel hebben gehesen. Beide keren met hetzelfde doel; Rusland veroveren.
   En ook voor en tijdens WWII werd vooraf een PR-riedeltje de wereld ingeblazen over het paradepaardje Hitler en moesten de westerse landen kanonnenvoer leveren aan de nazi’s. 45.000 mannen werden door de SS getraind en naar het oostfront gestuurd.
   4.800 Nederlandse mannen hebben 4mnd tot 4jaar in Russische krijgsgevangenschap gezeten. Maar dit alles is in Nederland staatsgeheim.
   Pas toen het duidelijk werd dat Duitsland onderspit ging delven en het rode leger richting het westen manoeuvreerde, keerden de organisatoren van nazi-Duitsland zich tegen Duitsland. Zij hadden een broek vol over het idee de onderlinge handel met de Europese landen te verliezen aan de Sovjet-Unie.
   En wat hebben de geallieerden huisgehouden in west-Europa en een groot deel van Duitsland hebben de smeerlappen met vuurbommen weggevaagd.
   Hitler en de staf van de belangrijkste nazi’s stonden onder controle en gezag van VS en VK. Ze hadden Hitler tot terugtrekking kunnen dwingen, maar dan hadden ze hun ware gezicht getoond.
   Ziet u nu de overeenkomsten tussen nazi-Duitsland en Oekraïne?
   https://versia-ru.translate.goog/kak-london-i-vashington-sozdali-tretij-rejx?_x_tr_sl=auto&_x_tr_tl=nl&_x_tr_hl=nl?sl%3Dauto

   • Correctie: 45.000 Nederlandse mannen werden door de SS getraind en naar het oostfront gestuurd. En niet alleen de West-Europese landen leverden kanonnenvoer aan nazi-Duitsland…

   • Overeenkomsten: DE zowel als OEK hebben hun leiders gekozen, stilgezwegen en geholpen bij aanvallen op burgers–joden, cq russen–en beiden betalen er de prijs voor.’

    What goes around comes around.

 9. Heb niks aan artikel, iemand heeft op burgers geschoten met kruisraketten. Tot nu toe waren dat altijd de Nazi-oekrainers, nu lijken het de russen. De vorige 500+ soort gelijke artikelen bleek het drie dagen later de Oekrainers te zijn.
  Dus afwachten en kijken tot meer bekent wordt wie is op burgers gaan schieten. Waren het opnieuw de Oekrainers, of waren het de Russen. Indien Russen, waarom dan nu ineens op burgers gericht schieten? Dat hebben ze de gehele oorlog nog niet gedaan.

  Artikel zelf is inhoudelijk gewoon weer “garbage”. Noem wat er gebeurd is en zet er bij dat niet duidelijk is wie aanval heeft uitgevoerd. Klaar.

  • Ik stel voor om je een fantastisch artikel te schrijven waarmee alle reguurders hier op Frontnieuws tevreden kunnen zijn, enfin als het goede gevoel in het hoofd verdwijnt is niets meer goed.

 10. Zullen we eens wedden dat die Russische kruisraketten gericht waren op door de Oekraïners in de woonwijken van Dnipro geplaatste militaire installaties?
  En zullen we eens wedden dat die burgerslachtoffers veroorzaakt zijn door de lokale Oekraïense luchtverdediging?
  Dat is namelijk wat tot nog toe altijd gebeurt is…
  Verder is Dnipro een etnisch Russische stad, de voornamelijk Russische bevolking van die stad terroriseren is dus wel het laatste wat Rusland zou doen.

 11. Maar ook niet vergeten: net zoals alle terroristen–zie ook Palestijnen, Hamas, Isis zetten de Zelensky Oekies
  vestingen midden in ziekenhuizen en universiteiten en woonwijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in