Griekse ziekenhuisdirecteur wordt strafrechtelijk vervolgd wegens melding van verlamming van verpleegster na tweede mRNA-injectie

Created by rawpixel.com via Freepik

Een Griekse verpleegster is nu verlamd nadat zij een tweede dosis mRNA heeft gekregen. De 40-jarige verpleegster is moeder van twee kinderen en werkt al 17 jaar als verpleegster.

De verpleegster, wier naam niet bekend is gemaakt, kreeg koorts, gevolgd door ondraaglijke pijn in haar hele lichaam onmiddellijk na de tweede injectie. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht toen ze haar onderste ledematen niet meer kon bewegen of voelen.

Michalis Giannakos, directeur van de Panhelleense Federatie van het Openbaar Ziekenhuispersoneel (POEDIN), vertelde Open TV in de regio Oost-Attica dat de röntgenfoto’s niets lieten zien. De verpleegster ondergaat nu neurologische onderzoeken.

Giannakos zei dat de verpleegster “in perfecte gezondheid verkeerde” voordat ze de tweede mRNA-injectie kreeg. Aangenomen wordt dat de verpleegster het Guillain-Barré syndroom heeft ontwikkeld.

Deze neurologische ziekte zorgt ervoor dat het immuunsysteem de zenuwen in het lichaam aanvalt. Giannakos zei dat de verpleegster nu rolstoelgebonden is.

Hij verdedigde mRNA-injecties tot op zekere hoogte. Maar zijn menselijke kant toonde oprechte passie voor zijn gewonde collega.

We zeggen niets slechts over het vaccin, integendeel, maar de collega zit in een rolstoel en kan niet opstaan en is geterroriseerd. Ik ben me volledig bewust van wat ik zeg. Artsen daar zeggen ook dat het een bijwerking is van het vaccin, zei hij.

Het is onduidelijk of ze de Pfizer- of Moderna-prikken heeft gekregen. Maar tot op heden heeft Griekenland bijna 800.000 Pfizer doses en 135.000 Moderna doses ontvangen.

Strafrechtelijke vervolging voor het melden van de waarheid?

Het Openbaar Ministerie van Attica overweegt een strafrechtelijke aanklacht in te dienen tegen Giannakos. De Griekse media Ethnos meldt dat een aanklager onderzoekt of Giannakos zich schuldig heeft gemaakt aan het verspreiden van nepnieuws.

Zijn misdrijf is het uitdrukken van een mRNA ongewenste bijwerking met “te veel zekerheid”.

“Open de grenzen!”: Asielzoekers in Griekenland gebruiken kind als stormram om de politiebarrières te doorbreken

Zwarte mannen hebben drie keer meer kans om te sterven aan Covid-19 dan blanke mannen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here