© firdaus omar (CC BY-NC-ND 2.0)

Rusland roept de Verenigde Staten op om de mensenrechten van politieke tegenstanders in acht te nemen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een verklaring uitgegeven waarin het de regering van de Verenigde Staten onder leiding van Joe Biden laakt voor de “voortdurende vervolgingscampagne” die plaatsvindt “tegen iedereen die het niet helemaal eens is met de resultaten van de laatste presidentsverkiezingen”.

In de verklaring geeft de woordvoerster van het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, een vernietigend oordeel over de mensenrechtensituatie in de Verenigde Staten onder president Joe Biden.

Zakharova beschrijft het voortdurende harde optreden tegen Trump-aanhangers in de Verenigde Staten:

De FBI heeft naar verluidt meer dan 400 strafzaken geopend en meer dan 500 huiszoekingsbevelen en dagvaardingen voor verdachten aangevraagd; ook heeft zij ongeveer 200 mensen aangeklaagd en vastgezet. Slechts enkele tientallen verdachten zijn op borgtocht vrijgelaten of onder huisarrest geplaatst. De anderen worden onder zware druk gezet, waarbij leden van hun familie en sociale omgeving worden gedwongen een “gunstige” getuigenis af te leggen. Bovendien verliezen mensen die niet eens officieel in staat van beschuldiging zijn gesteld, hun baan; ze worden verbannen van social media en publiekelijk uitgestoten.

Ze trekt ook de “objectiviteit van de rechtshandhavingsinstanties” in twijfel die bij deze campagne betrokken zijn, en merkt op dat ze op bevel handelen en “in lijn met het verhaal van de huidige regering die de gebeurtenissen van 6 januari 2021 tot een rel verklaarde en iedereen die op die dag in de buurt van het Amerikaanse Congres was, allemaal plunderaars waren”.

Ze merkt verder terecht op dat verre van gewelddadige relschoppers, de meeste aanwezigen van de 6 januari betoging vreedzame demonstranten waren.

In feite waren de meeste van die mensen gewone burgers die bezorgd waren over de situatie in hun eigen land. Dit waren 74 miljoen kiezers die voor hun president hebben gestemd en hun standpunten hebben verdedigd, zegt ze.

Ze waarschuwt dat het harde optreden van de regering de wijdverspreide ontevredenheid over het bewind van Biden niet zou oplossen:

Hun protest zal niet zomaar verdwijnen. Je kunt ontevredenheid niet zomaar onder het tapijt vegen. Zelfs de retoriek die de Verenigde Staten zich veroorloven ten aanzien van Rusland te gebruiken, zal niet helpen om de publieke aandacht af te leiden van de eigen problemen van het land. Die zullen moeten worden aangepakt. Amerikaanse burgers verdienen het om volgens de wet en in overeenstemming met de internationale verplichtingen van Washington te worden behandeld.

Dienovereenkomstig roept ze vervolgens de Verenigde Staten op om de “fundamentele mensenrechten” van Trump-aanhangers te respecteren.

In deze context hebben we alle reden om onze bezorgdheid te uiten en te eisen dat de fundamentele mensenrechten worden nageleefd. Amerikaanse functionarissen zorgen voortdurend en hypocriet voor deze rechten als het om andere landen gaat; en toch hebben ze geen scrupules om ze in eigen land te negeren, voegt ze eraan toe.

Nu de mensenrechtensituatie in de Verenigde Staten blijft verslechteren, wordt het voor de wereld duidelijk dat Trump-aanhangers een onderdrukte groep vormen in Biden’s Amerika.

President Trump kondigt ‘Kantoor van de voormalige president’ aan – zal de agenda van de Trump-regering voortzetten

  Sleepy Joe struikelt meerdere keren op de trap van Air Force One - en eindigt op zijn knieën
Vorig artikelGriekse ziekenhuisdirecteur wordt strafrechtelijk vervolgd wegens melding van verlamming van verpleegster na tweede mRNA-injectie
Volgend artikelEen derde van de Amerikaanse krijgsmacht weigert het experimentele mRNA Covidvaccin
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in