Screenshot

De populaire social media-app Parler, populair bij Trump supporters, is verwijderd uit Google’s Google Play service, app store, voor zijn weigering om “aanstootgevende inhoud” te verwijderen. Tegelijkertijd breekt Twitter’s uitdager Gab bezoekersrecords.

Toen Twitter gisteravond de Amerikaanse president Donald Trump en verschillende andere hooggeplaatste functionarissen in de kring rond de president uitschakelde, maakte de internetgigant Google van de gelegenheid gebruik om op te treden tegen de concurrent van Twitter, Parler, en sloot hen af van Google Play, melden verschillende media.

Officieel wordt beweerd dat Parler de richtlijnen van Google niet heeft gevolgd door te weigeren “aanstootgevende inhoud te verwijderen, zoals het aanzetten tot geweld”.

Met de uitschakeling zal het moeilijker zijn voor degenen die bijvoorbeeld Android telefoons hebben om Parler op hun telefoon te installeren. Parler, dat in de zomer van 2018 werd gelanceerd, heeft ongeveer tien miljoen gebruikers en heeft de vrijheid van meningsuiting tot leidraad gemaakt.

“We zijn als het stadsplein, een open plein, zonder censuur”, zei CEO John Matze deze zomer.

Google wil zijn gebruikers echter geen apps aanbieden waar ze hun mening kunnen uiten. “We eisen apps die een ​​robuuste moderatie van aanstootgevende inhoud implementeren”, heet het.

Op hetzelfde moment dat Twitter Trump sloot en Google Parler eruit gooide, brak de kleinere Twitter-uitdager Gab een nieuw verkeersrecord. Dit kondigt het social-mediaplatform aan op zijn website. Volgens de ontwikkelaars van Gab was het verkeer vanmorgen rond negen uur Nederlandse tijd 25 keer zo groot als normaal.

“De belasting van de site is erg hoog”, constateren de ontwikkelaars en roepen de gebruikers op tot geduld. Ze plaatsen ook screenshots die de hoge belasting laten zien en verklaren dat ze er alles aan doen om de site beter te laten werken.

  Menigte van Trump-aanhangers bestormen het Capitool gebouw

Gab werd op 15 augustus 2016 door Andrew Torba opgericht nadat de klokkenluidersvereniging Wikileaks had ogeroepen tot een alternatief voor Twitter omdat ze vreesden dat de toenemende censuur op het platform hen zelf zou beïnvloeden. Destijds waren de homoseksuele rechtse debater Milo Yiannopoulos en de voormalige redacteur Robert Stacy McCain van New York Times geschorst van Twitter.

Kleine meisjes in uitdagende poses – kledingmerk verkoopt pedofielen kleding voor kinderen

Vorig artikelReactie op zuiveringsactie techgiganten: Trump wil zijn eigen social-mediaplatform lanceren
Volgend artikelNevada Republikeinen: “Laat ik duidelijk zijn, Trump zal nog vier jaar president zijn”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Ik heb er nog nooit van gehoord.
  Maar 10 miljoen gebruikers is nou niet bepaald veel te noemen op alle mensen die zich bezig houden met dit soort media.

 2. Wat klein is kan groot worden.
  ook als ik even terugdenk aan gisteravond toen Miepie langs kwam.

  censuur zoals van Twitter en google kan niet, en heeft altijd een tegengesteld zelfvernietigend effect.

  Er zijn wetten die een en ander onder controle kunnen houden, dat is niet de plaats van media.
  Logisch doorgereneerd; de kruidenier gaat uitmaken wat je mag eten?

 3. Het Techkartel heeft opnieuw toegeslagen. Nadat de Amerikaanse president Donald Trump al van diverse platforms was gezuiverd moet de socialemedia-app Parler er ook aan geloven. De app is nu zowel van de Google Store als de Apple App Store verwijderd. Pas als Parler posts en reacties gaat modereren kunnen ze weer verschijnen in de ‘Store’.
  https://www.dagelijksestandaard.nl/2021/01/de-zuivering-door-big-tech-gaat-door-parler-wordt-uit-appstore-gehaald-wegens-gebrek-aan-modereren/

 4. Jammer dat er geen desktop versies zijn. Althans ik heb ze nog niet kunnen vinden. En vanwege allerlei hulpgroepen ontkom je niet aan Flutboek en Twitter. Veel bedrijven zijn er op aan gesloten en als je iets wilt of een vraag heb moet dat via die media. Van e-mail hebben er veel niet gehoord heb ik het idee.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in