De Google Chrome browser is zo traag als dikke stront

13

Lieve mensen, zoals de trouwe stamgasten waarschijnlijk in der loop van tijd van het bijna 1-jarig bestaan van het broertje van Fenixx, Frontnieuws, hebben gemerkt, is het interieur hier regelmatig verschoven of totaal de deur uitgemieterd om plaats te maken voor glanzend nieuw spul. Artikelen vertalen en schrijven vergt de meeste tijd in een arena van ontiegelijk veel nieuws waar ik probeer de interessantste eruit te pikken waarvan ik het vermoeden heb dat deze de stats weer een beetje omhoog doen krikken. Ja, is een vreemde tik. De stats zijn de Heilige Graal voor een blogger. Verdien geen cent aan deze kolder, integendeel, doe het alleen maar voor de stats, en natuurlijk een beetje voor jullie.

Maar regelmatig in die sporadische zoektochten naar het optimaliseren, verbeteren, herstellen van de vele diverse contreien van het Newspaper theme (de pakezel van de layout die je hier op scherm ziet) maar ook WordPress (de loopjongen naast de pakezel) verdwaal ik heerlijk in al die vele mogelijkheden en spannende nieuwe onbekende digitale eilanden die ik eigenlijk allemaal zou willen exploiteren.

Zo heet het nieuwste eiland wat in de kijker was ‘snelheid’, de snelheid van de site, en dan voornamelijk de snelheid van de uploadtijd van die loodzware Frontnieuws voorpagina omhoogkrikken. Voordat het hele circus in de piste was ging naar mijn gevoel te langzaam. Om en nabij drie seconden. Dat kon sneller. In het Coronatijdperk telt elke seconde. Voordat je het weet ga je dood en beklaag je jezelf op je sterfbed al die drie secondes dat je op Frontnieuws moest wachtten. Alles bij elkaar zou dat toch weer mooi een paar dagen leven zijn die je nu hebt verspild aan dwaas naar een schermopbouw te staren.

Twitter's aandelen storten in na verbanning Trump - concurrent stijgt dramatisch

Maar goed, ik dwaal af.
Snelheid. Sneller.

Na het lezen van uitvoerige hulpdocumentatie en uitproberen van talloze plugins – invoegtoepassingen voor de website – het overwegen van Cloudflare – opereert niet op website- of webserverniveau maar zit tussen de bezoeker en de website in en schijnt aanzienlijk het laden van de website te versnellen – greep de hand van God in en Hij fluisterde in me oor, “Probeer eens een andere browser”.

En de hemel ging voor me open. Wij van Frontnieuws, ik dus, haten Google, en browser Chrome is Google. En nu haten we Google nog meer. Chrome is zo traag als dikke stront. Na een paar browsers gedownload te hebben, Brave (“Browse 3x faster
than Chrome”), Dissenter (“Meet the Free Speech Web Browser”), blijkt dus dat in deze browsers Frontnieuws sneller dan het licht in volle glorie op het scherm verschijnt. Met alleen maar een seconde langzamer dan het licht. In 1 seconde. Zelfs mijn oude ex Firefox doet het sneller dan slak Chrome. Niet Frontnieuws is langzaam, nee, die vieze stinkhippies in Silicon Valley zijn traag. En ze schijnen ook al je geheugen op te vreten. Chrome is nu ook hier de kroeg uitgeschopt. Met zijn rottige censuurmachine Google ernaast. Daar is DuckDuckGo voor in de plaats gekomen. Momenteel vaar ik op het Brave schip, misschien stap ik over op Dissenter. Nog even aankijken wat me het best bevalt.

Dus wil je die verloren secondes op je sterfbed nog leven, raad ik je aan Brave of Dissenter  te downloaden, om die afschuwelijke wereld te confronteren, waar we alles van willen zien.

Facebook factcheckte arrogant de dood van een vrouw op waarheid en betwist haar zelfgerapporteerde vaccinatiekwetsuren

Met vriendelijke groet,

Rommel

Vorig artikelStudie: Chemische stof die penissen doet krimpen, gevonden in mondkapjes
Volgend artikelBill Gates heeft zijn eigen Jeffrey Epstein probleem
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

13 REACTIES

 1. Tel eens op, de tijd, dat je nutteloos voor
  een stoplicht staat te wachten.
  Uitgestorven kruispunten enzo…
  Aan het eind van je leven in totaal 5 jaar???
  Dan is de laadtijd van Frontnieuws een peuleschil.

  • Chrome censureerd ook bepaalde pagina’s, het verschil met duck duck go is opmerkelijk.

   Zoals eerder al aangegeven door Jan Smelik is het inderdaad Dissenter en niet Dissident.
   Dissenter is een onderdeel van gab.com, meteen ook een beter en ongecensureerd alternatief voor dieje klote facebook!

 2. nee hij heeft gelijk, was recent overgestapt op duckduckgo om toegang te krijgen tot andere resultaten maar bleef ook de serieuze haperingen opmerken in chromium wat ik dacht dat het toch beter zou zijn dan chrome, brave uitgetest en ben bezig met mijn favorieten over te zetten, wat een verschil byby google shitt, your welcome en vooral, bedankt rommel

 3. Ik ben enkele maanden geleden tot dezelfde conclusie gekomen en heb Chrome en Google search volledig buitengegooid.

  Brave is eigenlijk een cloon van Chrome zonder de massale controle bugs die je internet gebruik vertragen maar ik gebruik ondertussen de meest recente Firefox – in 2020 de meest beveiligde browser na Thor. Brave gebruik ik al eens wanneer ik heimwee heb naar Chrome.

  DuckDuckGo gebruik ik ondertussen als mijn standaard zoekmotor (vergeet Belgie niet manueel in te stellen als zoekgebied) en ben relatief tevreden. Als ik dan eens niet kan terugvinden wat ik zoek, ga ik nog snel eens in Google zoeken. Als je naar de covid waanzin, banksters, nazis of hun bilderberg vriendjes opzoekingen doet krijg je wel accuratere zoekresultaten dan bij Google 🙂

 4. Stap ook gelijk maar over naar Linux
  Mint is een goed ondersteunde versie die erg lijkt op de windhoos GUI.
  En anders is het nog wel aanpasbaar.
  Linux is veel minder spyware en opensource.
  Het briljante van Linux is dat je het kan instaleren op een usb stick en dan bij het opstarten van je windhoos OS bv F9 oid moet indrukken dan komt er een ander inlog scherm en klik je die usb aan en vervolgens gaat het linux mint vanaf de usb stick draaien.
  Je kan er volledig mee werken en alles mee doen en zodra je weer afsluit sticky er uit en klaar.
  Er wordt dus NIETS permanent op je systeem geinstaleerd je kan het dus op die manier uitproberen.

  Mbt je browser stap over op Firefox en neem Brave als alternatief en natuurlijk ook met TOR gaan werken.
  FF heeft erg goede plugins en je kan je beveiligings niveau er heel goed mee opkrikken.

  Het is natuurllijk niet meer geloofwaardig als je als je je druk maakt over privacy ed je nog steeds met dit soort crappy spyware OS’n zit te werken … Apple is same old story overigens.

 5. De browser heet Dissenter, niet Dissident. Ik gebruik het al bijna een jaar naar tevredenheid, samen met DuckDuckGo als zoekmachine. Ik heb alles van Google van mijn PC verwijderd.

 6. Ik gebruik Osiris nu, een browser van de Block chain als test. Is zeer snel en accuraat. Ik ga alles overzetten naar externe HD en dan mijn mac mini M1 cpu ga ik Whonix op zetten in VM ware en mijn windows laptop idem. Dit alle surrounded met een VPN natuurlijk 🙂

 7. Interessante shit … als je er het brein voor hebt. Heb ik dus niet. Ik ben eerlijk. Ik snap er helemaal geen ene worst van. Wat ik inmiddels wel snap, is dat mijn PC die nog altijd op Windows 7 draait en er al aanzienlijk wat levensjaren op heeft zitten, aan het einde van z’n latijn is en om u allen eerlijk te zeggen: daarna weet ik het niet meer; werkelijk geen idee. Dus mocht het zo zijn dat ik gedurende langere tijd geen teken van leven meer geef; dan is mijn pc en/of ik overleden.

 8. DDG zet pagina’s van Rusland achteraan in de zoekresultaten, wat mij dan deed overschakelen naar zoekmachine metaGER, en die is niet slecht. Nu voorlopig nog chrome maar is idd loodzwaar. Dus Dissenter en UR gedownload en beide blijken goed te werken. Ga wel alles van google en Microsoft verwijderen en overschakelen op Linux, is het enige wat we nu nog kunnen doen want Microsoft zit vuistdiep in al deze ellende!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in