De mainstream media is bezig met gaslighting van het Westerse publiek over de oorzaken en het verloop van de oorlog in Oekraïne. Gonzalo Lira, een Braziliaanse blogger die in Charkov, Oekraïne, woont, zegt dat ondanks de berichten in de mainstream media, de junta Zelinsky de oorlog verloren heeft. Zelelinky vestigt zijn hoop op het binnenhalen van de NAVO in de oorlog door een chemische aanval onder valse vlag op burgers uit te voeren, bericht Henrymakow.com.

Laat me dit even in perspectief plaatsen: de “machtige” militaire machine van de V.S. had 3 weken nodig om Bagdad te veroveren, terwijl ze de overhand in de lucht had en tegenover een gedemoraliseerd, haveloos Iraaks leger stond. Tjonge, wat hebben wij onze borst uitgestoken over het in elkaar slaan van die kleine kinderen.

Denk eens aan wat Rusland gedaan heeft. Zij hebben een grondgebied veroverd dat groter is dan het Verenigd Koninkrijk. De Russen hebben dat in minder dan drie weken gedaan. Zij hebben nu Kharkiv en Kiev omsingeld. Zij hebben wat er nog over is van het Oekraïense leger in de oostelijke helft van het land afgesneden en zijn het aan het vernietigen. Het Oekraïense leger heeft niet langer de capaciteit om als een modern leger te functioneren. De Oekraïners die verkiezen te blijven vechten, zullen dat doen als opstandelingen of guerrillastrijders.

Rusland heeft de Oekraïense luchtmacht gedecimeerd, evenals haar radars op de grond en haar gevechtsvliegvelden. Rusland heeft nu de facto controle over Mariupol (een belangrijke haven aan de Zwarte Zee) en rukt op naar Odessa.

Rusland heeft ook een belangrijke Oekraïense militaire basis in West-Oekraïne bij de grens van Polen-Yavoriv vernietigd.

Russische raketten hebben zondag een militaire basis in West-Oekraïne bestookt, waarbij 35 doden vielen in een aanval op een faciliteit die diende als een cruciaal knooppunt voor samenwerking tussen Oekraïne en de NAVO-landen die zijn verdediging steunen. Het spervuur markeerde een escalatie van het offensief van Moskou en bracht de gevechten gevaarlijk dicht bij de Poolse grens.

De aanval zo dicht bij een NAVO-lidstaat deed de mogelijkheid rijzen dat het bondgenootschap in de strijd zou worden betrokken, en was zwaar van symboliek in een conflict dat oude rivaliteiten uit de Koude Oorlog heeft doen herleven en dreigt de huidige mondiale veiligheidsorde te herschrijven.

Het verhaal dat niet verteld wordt, is dat bij deze aanval verscheidene CIA-aannemers en militaire adviseurs van de Britse speciale strijdkrachten gedood en gewond zijn. Ik denk dat het dodental veel hoger ligt. Dit was geen typische aanval op een alledaagse basis. Deze faciliteit was het hart van de ontvangst van Westerse wapens en de opleiding van Oekraïners en huurlingen om ze te gebruiken.

  Oekraïne liegt over slachtofferratio's om het vasthouden van Bakhmut te rechtvaardigen

Rusland gedraagt zich als een grote Boa constrictor die methodisch het leven uitknijpt uit het vermogen van de Oekraïense regering om Rusland te bestrijden. Zonder luchtmacht en functionerende artillerie en kruisraketten is Oekraïne nu het equivalent van een bokser met beide ogen dicht en een bruut gebroken neus. De strijd gaat niet de kant op van Oekraïne.

Michael Snyder over de werkelijke situatie in Oekraïne

De meeste Amerikanen beseffen dit niet, maar de Russen bieden eigenlijk aan om het conflict te beëindigen als aan zes belangrijke voorwaarden wordt voldaan…

  1. Geen lidmaatschap van de NAVO en een neutrale positie.
  2. Russisch moet de tweede officiële taal van Oekraïne worden, met afschaffing van wetten die dat verbieden.
  3. Erken de Krim als Russisch grondgebied.
  4. Erkenning van de onafhankelijkheid van Donetsk en Lugansk.
  5. Demilitarisering van Oekraïne en afstand doen van wapens die een bedreiging kunnen vormen voor het Kremlin.
  6. Verbod op ultra-nationalistische partijen en organisaties in Oekraïne.

Maar daar zult u op de grote kabelnieuwszenders niet veel over horen, nietwaar?

En dat is omdat het niet past in het verhaal dat zij momenteel naar voren brengen.

Ik begrijp zeker de wens van veel mensen om de underdog te steunen, maar de realiteit is dat de Oekraïense strijdkrachten zwaar overtroefd zijn.

Aan het oostelijk front hebben de Russen zojuist de stad Avdejevka platgegooid en in feite de Oekraïense 95e Luchtmobiele Brigade weggevaagd

Het grote nieuws van de dag is dat de Russische strijdkrachten eindelijk besloten hebben om, laten we zeggen, van tempo te veranderen, en naar het zich laat aanzien was de intensiteit van het spervuur van artillerie, luchtbombardementen en raketten dat de Oekraïense strijdkrachten in de stad Avdejevka trof absoluut ongekend, en na dit spervuur braken de LDNR strijdkrachten door 8 kilometer van zo ongeveer de zwaarst verdedigde sectoren in het hele theater van de hele operatie. De Oekraïense 95e Luchtmobiele Brigade (één van de meest gevechtskrachtige eenheden van het Oekraïense leger!) verdedigde deze sector. Volgens berichten is deze hele brigade in feite weggevaagd, schrijft Endoftheamericandream.com.

De waarheid is dat wat de Russen zojuist Avdejevka hebben aangedaan, gedaan kan worden met elke grote stad in heel Oekraïne.

De Russen bezitten immense conventionele vuurkracht, en in dit geval lijkt het erop dat zij een boodschap wilden sturen naar de andere Oekraïense eenheden die nu in wezen omsingeld zijn in de “ketel” in het oosten…

  Een blik vanaf de rand van de afgrond

Dus, niet alleen heeft Rusland de hele Oekraïense strijdmacht in een operationele ketel omsingeld, zij is er vervolgens toe overgegaan om die ene strijdmacht in twee kleinere ketels te hakken (maar beide nog steeds opgenomen in de grotere, operationele, ketel) en nu heeft zij, als machtsvertoon, de meest gevechtskrachtige Oekraïense eenheid in de zwaarst verdedigde stad vernietigd.

De “boodschap” hier is duidelijk: wij moedigen u sterk aan de wapens neer te leggen of anders…

Intussen staat ons misschien een nieuwe grote operatie in het zuiden te wachten.

Volgens meerdere bronnen schijnt een Russische marine gevechtsgroep op weg te zijn naar de omgeving van Odessa voor een mogelijke amfibische landing…

Op satellietbeelden zijn Russische marineschepen te zien die de Oekraïense kust naderen. Op de Sentinel 2 satellietfoto, genomen om 11:47 uur plaatselijke tijd, zijn ten minste 14 vaartuigen te zien.

De vaartuigen zijn ontdekt door Naval News met de hulp van Damien Symon, een onafhankelijk defensie-analist. Een voorlopige analyse van de vaartuigen wijst op 3 groepen. Twee bestaan uit gevechtsschepen, en één heeft meerdere landingsschepen. De landingsschepen schijnen rechtstreeks van hun halteplaats voor de Krimkust te zijn uitgevaren. Analisten zoeken op de beelden naar meer vaartuigen.

In Mariupol gebruiken de Russen de verwoestende tactiek die zij ook tijdens de twee Tsjetsjeense oorlogen toepasten…

In Mariupol, een havenstad aan de Zee van Azov met ongeveer een half miljoen inwoners, zijn in het weekeinde raketten afgevuurd op woonblokken en zijn de voorsteden van de stad systematisch met de grond gelijk gemaakt. Tijdens de twee Tsjetsjeense oorlogen heeft het Russische leger, in plaats van troepen te sturen om te proberen de stad in te nemen, de stad met aanhoudende beschietingen gewoon platgegooid en daarna gewoon over een zee van puin binnengemarcheerd.

Dit is de reden waarom de Russen de meeste grote Oekraïense steden die zij tot nu toe hebben benaderd, slechts omsingeld hebben.

Het is in wezen belegeringsoorlog. De Russen snijden de aanvoerroutes af, en zij zullen de tegenstanders onophoudelijk verpletteren tot zij zich overgeven of weggevaagd zijn.

Het is geen eerlijke strijd, en het dodental stijgt met de dag.

Fox News verslaggever Steve Harrigan is net terug uit Oekraïne, en dit is zijn beoordeling van het conflict…

Jammer genoeg is dat een zeer nauwkeurige beoordeling.

Maar de westerse media moedigen nog steeds Amerikanen, Canadezen en Europeanen aan om zich vrijwillig op te geven om mee te vechten met het Oekraïense leger.

Natuurlijk is dit niets zoals de oorlogen in Irak of Afghanistan. Wanneer u ten strijde trekt tegen Rusland, kunt u plotseling gedood worden door een kruisraket terwijl u ligt te slapen

DRIE Britse ex-special forces troepen worden gevreesd gedood te zijn na een dodelijke Russische luchtaanval op een basis dicht bij de Poolse grens.

Men neemt aan dat zij op slag dood waren bij de ontploffing met een kruisraket, waarbij er naar verluidt meer doden vielen dan eerder door – mogelijk veel meer dan 100 – volgens de Daily Mirror. Insiders hebben gezegd dat de drie mannen geen deel uitmaakten van de eenheid buitenlandse strijders die getraind werd op de basis in Yavoriv aan de rand van de grens met Polen. Het blijft onduidelijk in welke tak van de speciale strijdkrachten zij gediend hadden.

En als u eenmaal over bent naar Oekraïne, is de kans heel groot dat ze u nooit meer laten vertrekken.

Als u daaraan twijfelt, luister dan maar naar deze getuigenis van iemand die op wonderbaarlijke wijze het land uit heeft kunnen komen.

Degenen die pro-Rusland zijn, worden boos op mij omdat ik niet juich voor de overwinning van de Russen.

En zij die pro-Oekraïne zijn, zijn boos op mij omdat ik niet juich voor de overwinning van de Oekraïners.

Maar dit is geen spelletje.

Ik was een groot voorstander van vrede voordat de oorlog uitbrak, en ik ben nu een groot voorstander van vrede.

Zovelen sterven nodeloos, en hoe langer deze oorlog duurt, hoe waarschijnlijker het is dat hij tot een wereldwijd nucleair conflict zal leiden.

En als er een wereldwijd nucleair conflict komt, kunnen er miljarden mensen sterven.

Ik schaam mij er dus niet voor om voor vrede te duimen.

Helaas nemen de leiders aan beide kanten zeer dwaze beslissingen, en ik verwacht dan ook niet dat het schieten snel zal ophouden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De crisis in Oekraïne gaat niet over Oekraïne. Het gaat over DuitslandVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelToespraak Poetin over de aanhoudende grensschermutselingen met Oekraïne – “Russische soldaten zijn het laatste bastion tegen de Satanische Nieuwe Wereldorde”
Volgend artikel35% van de Amerikanen is voorstander van een Amerikaans militair ingrijpen tegen Rusland in Oekraïne “zelfs als dat een nucleair conflict met Rusland riskeert”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in