In het volgende artikel worden de problemen besproken in verband met de eis van Rusland dat het in de toekomst in roebels betaald wordt voor alle aardgas dat het naar Europa verscheept. De schrijver wijst erop dat een groot probleem voor Rusland is dat het in feite geen enkele betaling heeft ontvangen voor vroegere zendingen, als gevolg van de bevriezing van de betrokken bankrekeningen. Toen zijn rekeningen bevroren werden, verloor het het geld dat het ontving voor gas dat al geleverd was, wat betekent dat de EU het gas in feite gratis kreeg, schrijft Gatesofvienna.net.

De fijne kneepjes van het gasconflict met Rusland

Er zijn nuances in het geschil over de Russische gasleveranties, die in de westerse media niet vermeld worden. Daarom wil ik dat hier doen.

In het geschil over Russisch gasleveringen aan Europa, zijn er enkele details die de Westerse media verzwijgen. De politici en de media in het Westen zijn al vier weken ontstemd over het feit dat Rusland nu betaling voor Russisch gas in roebels eist. Ten eerste is dit niet juist geformuleerd en ten tweede heeft de EU dit zelf uitgelokt. Wij zullen dit nu nader bekijken.

De nieuwe verordening bepaalt in de eerste plaats dat Europese importeurs betalingen moeten verrichten op speciale rekeningen van Gazprombank in Rusland, en dat betalingen op rekeningen in Europa niet langer zullen worden aanvaard, maar zullen worden teruggestort. De betalingen kunnen echter in euro’s of in dollars geschieden, zoals in de contracten is bepaald. Het gas wordt echter pas als betaald beschouwd wanneer het geld door de bank in roebels is omgezet en naar een Gazprom-rekening is overgemaakt.

Rusland heeft deze regel om twee redenen ingevoerd. De eerste en belangrijkste reden was dat de EU verschillende Russische banken en verschillende Russische rekeningen in de EU heeft gesanctioneerd en bevroren. Daaronder waren rekeningen die voorheen betalingen voor Russisch gas ontvingen. In gewone taal betekent dit dat Rusland het gas leverde, dat de importeurs ervoor betaalden, maar dat Rusland vervolgens de toegang tot dit geld werd ontzegd. Of om het nog duidelijker te zeggen: in feite heeft Rusland een deel van zijn gas gratis geleverd. Daarom heeft Rusland besloten dat de betalingen voortaan op rekeningen in Rusland moeten worden overgemaakt, omdat die niet door de EU kunnen worden bevroren.

  Alle wegen leiden nu naar een dreigende Derde Wereldoorlog

De tweede reden voor deze regeling is dat zij de Russische roebel ondersteunt. Het Westen heeft sancties opgelegd met het doel de Russische munt te verzwakken en de Russische economie te doen instorten. Dit is echter volkomen mislukt, want nadat de roebel aanvankelijk gekelderd was, herstelde zij zich snel en is nu zelfs meer waard dan vóór het begin van de interventie in Oekraïne en de sancties die als gevolg daarvan werden opgelegd.

Dit ergert de Westerse politici. Hun woede over de zogenaamde roebelbetalingen voor Russisch gas heeft niets te maken met de nieuwe regeling zelf, maar veeleer met het feit dat zij de fondsen niet langer kunnen bevriezen, en dat de Russische economie of de Russische staatsbegroting er niet noemenswaardig door verzwakt zijn.

Dat is waar de huidige opwinding om gaat.

De leveringscontracten

En er is nog iets waarover in het Westen niet gesproken wordt. Het gaat om de langlopende leveringscontracten die Gazprom met Europese importeurs heeft gesloten. In de contracten verbindt Gazprom zich ertoe een bepaalde hoeveelheid gas te leveren in de vastgestelde periode, en de importeurs verbinden zich er ook toe die hoeveelheid te kopen en te betalen. In gewone taal betekent dit dat, als de EU morgen zou stoppen met de invoer van gas, de importeurs nog steeds zouden moeten betalen voor de overeengekomen hoeveelheid gas, zelfs als zij het niet zouden afnemen.

Gazprom zal dit waarschijnlijk bij geen enkele rechtbank kunnen afdwingen, omdat in de heersende anti-Russische hysterie geen rechter in Europa in het voordeel van Gazprom zou oordelen, maar dat verandert niets aan het feit dat het zo is.

  De Poolse grensdorpen werden door elkaar geschud: Russische bombardementen op militaire installaties in West-Oekraïne - Yuzhmash-fabriek van de kaart geveegd!

Nog onlangs was er een voorbeeld van het feit dat dit het geval was: toen de Turk Stream pijpleiding voltooid was, was het voor Gazprom goedkoper om gas door de moderne pijpleiding naar Zuid-Europa te pompen dan door de noodlijdende Oekraïense pijpleiding waar het gas vroeger doorheen gestroomd was. Volgens de huidige doorvoercontracten moet Gazprom een bepaalde hoeveelheid gas door Oekraïne pompen en daarvoor een doorvoervergoeding betalen. Gazprom betaalde deze vergoeding, hoewel het geen gas door Oekraïne pompte.

President Poetin heeft toen Gazprom opdracht gegeven het gas toch door Oekraïne te pompen, ook al was het duurder, want Poetin is er altijd op gebrand dat Rusland al zijn contracten nakomt. Rusland doet dit zelfs nu nog en levert gas aan Europa, hoewel de EU Rusland de economische oorlog heeft verklaard en zelfs enkele van haar gasbetalingen bevroren.

Overigens wekt dit steeds meer irritatie in Rusland, en steeds meer deskundigen spreken zich er in de media openlijk voor uit dat Rusland stopt met de export van gas naar de EU. Het Russische gas houdt immers de economie in Europa draaiende, waardoor de economische oorlog tegen Rusland (en ook de wapenleveranties aan Oekraïne) in de eerste plaats mogelijk is. Ja, dit zal velen verbazen, maar in de vermeende Russische dictatuur kunnen deskundigen op de staatstelevisie openlijk kritiek leveren op de president. En dat is wat velen over dit onderwerp doen.

“Duitsland wil gratis Russisch gas”

De Russische televisie heeft een kort artikel gewijd aan de huidige ontwikkelingen, dat ik vertaald heb om te laten zien hoe anders over de kwestie bericht wordt dan in Duitsland.

Begin van de vertaling:

Duitsland wil gratis Russisch gas krijgen

  De hemel valt!

Duitsland zal niet in roebels voor Russisch gas betalen en doet er alles aan om zo snel mogelijk onafhankelijk te worden van de Russische energiebronnen, zei de Duitse minister van Financiën Christian Lindner op Twitter.

“Wij hebben onze hulpbronnen, in dit geval gas, aan de Europese consumenten geleverd en zij hebben het ontvangen. Zij betaalden ons in euro’s, die zij vervolgens zelf bevroren. Met andere woorden, wij leverden een deel van het gas gratis aan Europa,” zei Poetin.

Dit alles heeft vele jaren geduurd en heeft de ontwikkeling van Duitsland en de EU mogelijk gemaakt.

“Natuurlijk kan het zo niet doorgaan. Vooral niet als de gasleveranties doorgaan en op de huidige manier betaald worden, en de nieuwe binnenkomende betalingen in euro’s of dollars geblokkeerd kunnen worden,” benadrukte Poetin.

Op 31 maart heeft de president een decreet ondertekend tot instelling van een nieuwe procedure voor de betaling van Russisch gas voor kopers uit onvriendelijke landen met ingang van 1 april.

Deze landen zullen de vreemde valuta moeten overmaken aan Gazprombank, die op de beurs roebels koopt en deze roebels aan Gazprom overmaakt.

Tegelijkertijd zal Rusland gas blijven leveren in de hoeveelheden en tegen de prijzen die in de contracten zijn vastgelegd.

Einde van de vertaling:

Nawoord van de vertaler:

Ik weet niet hoe het met u zit, maar mij lijkt dit ronduit misdadig. Ik ben er vrij zeker van dat als ik goederen ontvang van een leverancier met wie ik persoonlijk in de clinch lig, en die goederen vervolgens “betaal” op een rekening waarvan ik weet dat die “ongeldig” is, de gerechtsdeurwaarder vrij snel bij mij zal komen aankloppen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Toespraak van Poetin 24 februari 2022 (Nederlands Transcript)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij zijn een nieuwe tijd binnengegaan waarin het einde van de wereld een zeer reële mogelijkheid is
Volgend artikelFranse verkiezingsfraude zet 2020 te schande – Miljoenen ongetelde stembiljetten voor Le Pen gevonden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

15 REACTIES

 1. De bandieten,wij hebben braaf betaald en nog grofbetaald voor iets waar die eurocraten niet voor betaald hebben.
  Misdadigers zijn het.

 2. Diefstal dus.
  Het Westen is al half leeg gezogen en nu wordt Rusland genaaid.
  Maar Rusland is de allersterkste in dit gore spel dus dat zal de verraders nog duur komen te staan.

 3. Heel uitgebreid & Goed Uitgelegd
  Na het lezen van Uw vertaalde bericht zou de domste der Dommen inzicht van moeten krijgen
  Helaas die Hersenmist door toedoen van die ingespoten vergiften verhinderen dat bij hun die zijn vol gespoten

  Dank U

 4. Als Putin geen geld krijgt voor het geleverde gas aan Europa moet hij simpelweg de gaskraan dichtdraaien. 40% van het in Europa verbruikte gas komt uit Rusland. Als Biden denkt dat hij dit volume gas over de Transatlantische oceaan kan vervoeren met LNG tankers …. om nog maar te zwijgen over de prijs van US LNG dat het TIENVOUDIGE van ons aardgas bedraagt. De industrie gaat platvallen en de burgerbevolking komt in opstand. Het enige dat de pijn nog kan verzachten is het behouden van onze kerncentrales. Zijn de groenen ZOT geworden ? Kerncentrales hebben ZERO uitstoot en een blokvermogen van 65% van het elektrisch verbruik. Daar kan geen windmolentje of zonnepaneel tegenop. De bedoeling is simpel : de burgers moeten gepluimd worden en alles moet kapot. Tijd voor een gigantische volksopstand. De Globalisten voelen de bui al hangen en zijn ondergedoken in hun atoomschuilkelders.

  • Heb je al een verantwoordde manier om het kernafval te verwerken dan. Wij hebben geen granieten bergen zoals Noorwegen dat heeft. En dan maar hopen dat toekomstige generaties de Icoontjes zullen begrijpen.

  • Kerncentrales hebben ZERO uitstoot klopt maar de productie van brandstof staven produceert wel CO2 om van de rest van de vervuiling maar te zwijgen
   Daar kan geen windmolentje of zonnepaneel tegenop voor de kostprijs van een kerncentrale kan je meer energie produceren met windmolens en zonnepanelen
   er is geen enkele verzekerings maatschappij die een kerncentrale wil verzekeren
   en geen enkele bank die een lening geeft om er een te bouwen dat wordt allemaal gedaan door regeringen

 5. Hetzelfde flikte de USA met Ghadaffi. Zij gaven hem I owe Yous, wat waardeloze papieren waren, die ze als volgt nooit betaalden.. En vlgs mij werden er meer landen in de IOY’s betaald. Aan de vorige WW oorlogen verdiende een selecte groep miljarden. De wapenhandel floreert. Oude troep wordt gedumped en verrekend en nieuw besteld.

 6. Als ik de MSM moet geloven stopt de EU (minus Hongarije) eind dit jaar met gas. Maakt mij niet uit, zolang elektriciteit maar goed betaalbaar is. Anders hebben wij een probleem wat wij nu ook al hebben maar dan nog veel erger, heul veul erger.

  Ik ben die politici heel zat. Ze schaffen olie en gas af zonder vervanger. Het enige wat ze hebben gedaan is dikke subsidie op EV’s voor hun vriendjes die toch al een nieuwe auto konden betalen.

  • Hout en butaan gas.
   Vlgs Brussel is verbranden van bomen van het regenwoud en NL bossen: reneable energy, en volkomen schoon.
   Dus: houtkachels: ik lever een Stihl kettingzaag voor 150 euro EW.

   Ik doe verwarming en warm water op hout; onder 200 euro per jaar….

 7. “Bijna goed; een ding vergeten.

  Als ik iets verkoop, is het betaald, als ik het geld op MIJN bankrekening heb; met andere woorden, als ik er beschikking over heb.

  Als ik Putin was, zou ik gezegd hebben (na bevriezing tegoeden) binnen een week geld op de rekening die ik aangeef, of alle leveringen worden gestopt.
  En dat ook doen.

  Wedden dat dat geld dan kwam?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in