Velen in het Westen hopen dat de Russische oligarchen door de sancties onder druk zullen worden gezet om zich tegen Poetin te keren. Nu blijkt Poetin de oligarchen te bedreigen in een televisietoespraak waarin hij spreekt over “tuig en verraders” die in het buitenland en in luxe leven.

Na de inval van Rusland in Oekraïne zijn aan het land zware sancties opgelegd. Russische oligarchen die banden hebben met de Russische dictator Vladimir Poetin zijn ook aan sancties onderworpen en hun bezittingen zijn in beslag genomen en bevroren.

Zo heeft de Engelse voetbalclub Chelsea, die eigendom is van oligarch Roman Abramovitsj, verschillende sancties opgelegd gekregen, zoals dat de club geen spelers mag kopen of verkopen, geen contracten mag verlengen of geen kaartjes voor thuiswedstrijden mag verkopen.

Verscheidene oligarchen, zoals Oleg Tinkov en Alexei Mordasjov, hebben zich kritisch uitgelaten over de inval in Oekraïne en velen in het Westen hopen dat de oligarchen zich tegen Poetin zullen keren en zullen helpen om hem uit de macht te zetten.

Maar de ontevredenheid van de oligarchen en de hoop van het Westen zijn niet onopgemerkt gebleven bij de Russische president. In een televisietoespraak op woensdag waarschuwde Poetin voor een vijfde colonne van verraders die in het buitenland wonen en luxegoederen als foie gras en oesters eten, en die door het Westen gebruikt worden om Rusland te vernietigen – een duidelijk dreigement gericht aan het adres van de oligarchen.

“Het Westen zal natuurlijk voor de zogenaamde vijfde colonne gaan. Onze nationale verraders. Op degenen onder ons die hier, bij ons, geld verdienen, maar daar wonen. En zij leven daar niet alleen in de geografische zin van het woord, maar ook naar hun gedachten, naar hun Slavisch bewustzijn, zegt Poetin en vervolgt:

  In video: Russische Marker gevechtsrobots arriveren in Donbass

Ik veroordeel niet degenen die een huis hebben in Miami of aan de Franse Riviera. Die niet zonder foie gras, oesters en de zogenaamde gender-vrijheden kunnen. Maar daar gaat het hier niet om, maar om het feit dat veel van deze mensen uit de aard der zaak juist daar zijn, en niet hier, niet bij onze mensen, niet bij Rusland.

Het is in hun ogen – hun opvatting – een teken dat men tot een hogere kaste, een hoger ras behoort. Zulke mensen zijn bereid hun eigen moeder te verkopen, als zij maar in de zaal van deze hoogste kaste mogen zitten.

Zij willen zoals zij zijn, hen op alle mogelijke manieren imiteren. Maar zij vergeten of begrijpen helemaal niet dat, als deze zogenaamde hogere kaste hen nodig heeft, het alleen is als verbruiksgoederen, om ze te gebruiken om ons volk zoveel mogelijk schade toe te brengen.”

Het collectieve Westen probeert onze samenleving te verdelen, speculeert over verliezen in de strijd, over de sociaal-economische gevolgen van sancties, probeert een burgerlijke confrontatie in Rusland uit te lokken en gebruikt zijn vijfde colonne om zijn doel te bereiken. En er is maar één doel, ik heb het al gezegd – Rusland vernietigen.

Maar elk volk, en vooral het Russische, zal in staat zijn patriotten van tuig en verraders te onderscheiden en ze gewoon uitspuwen als een mug die per ongeluk in zijn mond is gevlogen.

Ik ben ervan overtuigd dat een dergelijke natuurlijke en noodzakelijke zelfzuivering van de maatschappij ons land, onze solidariteit, onze samenhang en onze bereidheid om elke uitdaging aan te gaan, zal versterken.”

  Wereldwijde Force Majeure op komst die rechten, pensioenen en meer teniet kan doen

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oeps… “Tank” die bejaarde burger bruut overrijdt, blijkt van Oekraïense leger te zijnVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikel35% van de Amerikanen is voorstander van een Amerikaans militair ingrijpen tegen Rusland in Oekraïne “zelfs als dat een nucleair conflict met Rusland riskeert”
Volgend artikelDe Duitsers lachen nu niet meer – Rusland stopt de gastoevoer door belangrijke gaspijpleiding naar Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  1. Groot gelijk heeft Poetin. Al die parasitaire oligarchen, tiens waarom noemt men die Amerikaanse superrijke parasieten géén oligarchen?, hebben géén enkele toegevoegde waarde voor de wereld en de gewone mensen. Zij zijn de werkelijke last van elke samenleving omdat ze hun rug draaien naar de samenlevingen waar ze vandaan komen. Zij wanen zich zo belangrijk alhoewel het in feite karakterloze domme bange kloten zijn, niet in staat om zichzelf te verdedigen als het eropaan komt. Lafaards waar we allemaal op moeten spuwen zijn al die oligarchen, van welke nationaliteit dan ook!

  2. Rusland is nog het enige niet-geinfecteerde land met die zieke Zio verslavingen en perversies. Maar de Machtige Schapen staan allemaal te juichen voor een vent die in hoge hakken en een beehaa staat te dansen en een karikatuur van vrouwen maakt. Om van te kotsen dat deze Ziopaat president werd van een Russisch land. Reagan Bozo The Clown acteur in de jaren 80 was zo gek nog niet vergeleken bij deze perverse imbeciel…spuit die man in asjeblieft.

  3. gisteren beelden gezien van Poetin zijn optrekje .
    die moet niets zeggen over de weelde van de oligarchen . zo van het verhaal van de splinter en de balk

  4. Poetin is beter voor Rusland dan Biden voor USA

    Note: in USA: gender neutraliteit, verschilende steden totaal vernietigd dooe BLM en Antifa, honderden moorden door negers, niemand vervolgd, een zwaar criminele gestoorde junk als held en heilige vereerd; USA die ALWEER de Taliban bewapend en maakt tot een van de machtigste legers ter wereld; pusht NATO naar WO3, manipuleerde Rutte om te “regelen”met Zelensky dat MH17 werd neergehaald, heeft een zoon-Hunter Biden, die zijn kindertjes aangeleverd krijgt door Zilensky; ziet zich zelf als keizer van de wereld en steunt NWO en WEF. Is een dementerende gek.

    Maar voor de rest is USA bijna normaal….je moet er alleen niet wonen….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in