Bovenstaand is Gonzalo’s legitieme Twitter-account, of nu X-account. Er zijn 25 tweets die in het kort zijn verhaal vertellen. Het klinkt als Gonzalo en het voelt als Gonzalo. Het nieuwsorgaan Military Summary heeft deze volledig overgenomen:

https://t.me/militarysummary/2697

https://t.me/militarysummary/2707

Hij zegt: Ik plaats ook video’s op de twee kanalen waartoe ik toegang heb, The Roundtable en Gonzalo Lira-Again.

Op 1 mei werd ik gearresteerd voor mijn YouTube-video’s. De foto’s van mijn arrestatie zijn best grappig – door mijn ochtendhoofd zag ik eruit als een personage uit Dr. Seuss.

Mijn misdaad was dat ik video’s maakte die kritisch waren over het Westen en hun proxy-regime in Kiev – en hoe ze Oekraïne aan het vernietigen zijn.

Bij deze tweets is de volledige aanklacht tegen mij gevoegd, zowel de originele Oekraïense als de Engelse vertaling.

Zoals u kunt zien, geeft zelfs de aanklager toe dat ik geen misdaad tegen eigendommen of personen heb gepleegd. En ik heb zeker geen hulp of inlichtingen aan de Russen gegeven.

In mijn aanklacht staat expliciet dat ik alleen maar algemeen bekende feiten over de oorlog heb besproken – het toppunt van vrije meningsuiting in een democratie.

Maar Zelensky’s Oekraïne is geen democratie – het is een stinkend, corrupt, moorddadig gangsterregime dat pretendeert een beleefde “westerse” democratie te zijn.

Eenmaal gearresteerd, kreeg ik documentatie die me verzekerde dat ik “gegarandeerd het recht” had om contact op te nemen met mijn advocaten en dierbaren, en om borgtocht te betalen.

In feite mocht ik niemand bellen, zelfs mijn advocaten niet. En ik mocht geen borg betalen, hoewel ik daar het geld voor had.

Met andere woorden, de formaliteiten werden nauwgezet uitgevoerd, terwijl gerechtelijke en ethische grotesken heersten.

Dat is Zelensky’s Oekraïne. Dat is waar zijn misdadige regime om geeft: De >perceptie< van democratie en de rechtsstaat, om de smerige, corrupte werkelijkheid te maskeren.

  Bijbelse verwijzingen door Medvedev: "Wij zullen onze vijanden naar het eeuwige vuur van Gehenna sturen - Wij horen de woorden van de Schepper en gehoorzamen"

Daarom vervolgen ze meedogenloos iedereen die de waarheid over deze oorlog vertelt. Ik ben niet de enige zogenaamde “propagandist” die het regime in Kiev in de gevangenis heeft gegooid.

Daarom schieten ze ook elke AFU-soldaat neer die zich durft terug te trekken. Daarom zijn de AFU-verliezen zo verschrikkelijk – maar verborgen.

Zoals u aan de aanklacht kunt zien, was de video die ik gemaakt heb en die hun echt de keel heeft dichtgeknepen “Ukraine: A Primer”, die de historische achtergrond van het conflict geeft-waarin ik ronduit zeg dat deze invasie niet uit de lucht kwam vallen. Dat het inderdaad werd uitgelokt door het regime in Kiev.

Eenmaal in de Sizo gevangenis werd ik in twee van de vier cellen waar ik in zat gemarteld door de andere gevangenen. Bewakers slaan NOOIT gevangenen – ze besteden het martelen uit aan andere gevangenen.

Eén gevangene verontschuldigde zich tegenover mij en zei dat hij geen keus had. Hij loog niet. Ik begreep het.

Ik kreeg een gebroken rib in mijn eerste cel, maar het was niet zo erg. Het ergste was in mijn vierde cel.

Van 13.00 uur op 21 juni tot 19.00 uur de volgende dag, 30 uur lang, werd ik geslagen en had ik slaapgebrek, werden mijn armen bij de schouders verkeerd om gedraaid en werd ik over het algemeen behoorlijk geslagen.

Ik heb al heel wat klappen gehad. Dus ja, het deed vreselijk pijn, maar het was te doen, maar op een gegeven moment hielden twee schurken mijn hoofd vast en gebruikten een tandenstoker om het wit van mijn linkeroog te krabben, terwijl ze me vroegen of ik nog kon lezen als ik er maar één had.

ngl, >dat< was zenuwslopend.

Tegen het einde van deze sessie sloeg een van de misdadigers me zo hard en herhaaldelijk op mijn borst dat de slagen een geelgroene vlek midden op mijn borstbeen achterlieten.

Hij werd >berispt< door de celbaas, omdat hij een vlek op mij had achtergelaten, wat een no-no was.

Het toeval wilde dat twee dagen later, toen de blauwe plekken in volle bloei stonden, een senior bewaker mij een welzijnscontrole kwam geven!

  Duitse detailhandelaars verhogen maandag de prijzen van levensmiddelen met 20-50%

Dit kwam waarschijnlijk door de inspanningen van de Chileense ambassade.

De Amerikaanse ambassade belde me drie keer, maar gaf me niets anders dan “steun”-lege woorden.

De bewaker zei dat ik mijn shirt moest uittrekken zodat hij me kon bekijken. De blauwe plekken waren echt spectaculair, maar hij knikte alleen maar en deed alsof hij niets zag.

Hij had me toch gecontroleerd?

Waarom was ik zo hard geslagen dat ik gemarteld werd? Nou, het was niet vanwege mijn YouTube-video’s!

Ik werd opgesloten vanwege mijn video’s – zonder twijfel. De video’s zijn de reden waarom de SBU me arresteerde en me zonder borgtocht in de Sizo gevangenis stopte.

Maar toen ze me onderzochten en mijn computers en rekeningen onderzochten, die ze allemaal in beslag namen en openden, realiseerde de SBU zich dat ik niet arm ben.

Dus toen ze me eenmaal gevangen hadden voor mijn video’s, maakte de SBU van de gelegenheid gebruik om me geld af te persen – waarbij ze de bewakers als handlangers gebruikten, die op hun beurt de gevangenen als spierkracht gebruikten.

Hoe ik dit ontdekte is te ingewikkeld voor een Twitter draadje. Maar ik ben er een boek over aan het schrijven.

Alles bij elkaar hebben ze me $70.000 afgeperst en dat onder elkaar verdeeld. Ze namen ook nog eens $9.000 mee toen ze me arresteerden (mijn noodgeld). En nog eens $11.000, wat het borggeld was.

Met de computers, iPhone, enz. ben ik zelfs 100.000 kwijt aan dit avontuur.

Ik zal daar nooit iets van terugzien, zelfs niet van het borggeld, want ik heb besloten om Oekraïne voor mijn proces te verlaten.

Mijn proces is op woensdag 2 augustus en het is mij al verteld: Ik ZAL schuldig bevonden worden.

Mijn straf zal vijf tot acht jaar in een werkkamp in de gevangenis zijn.

Ja.

Maar het zit zo: de voorwaarden van mijn borgtocht zijn dat ik een elektronische monitor moet dragen, mijn paspoorten moet inleveren en de stad Charkov niet mag verlaten, laat staan het land.

Maar nadat ik op borgtocht vrijkwam, kreeg ik >geen< enkelband en ze >gaven< mijn paspoorten terug.

Later op het kantoor van de SBU >gaven ze andere documenten< terug die ze in beslag hadden genomen – mijn rijbewijs en mijn motorfietsregistratie.

  Zelensky bedreigt Poetins kleinkinderen

In Sizo vertelde ik een gevangene hoe ik vorig jaar vastgehouden en vrijgelaten was, maar dat ik Oekraïne niet mocht verlaten. Hij lachte. “Ze zeiden dat je weg moest gaan!”

Deze keer lijkt het erop dat hetzelfde gebeurt: Ze zeggen me niet te vertrekken, maar ze laten de deur open.

Of dat hoop ik toch.

Of misschien wordt ik er door hen ingeluisd zodat ze het kunnen rechtvaardigen om me in een werkkamp op te sluiten, zodat niemand ooit van hun smerige afpersingsplan zal weten.

Ik weet het gewoon niet. Dus besloot ik te sterven terwijl ik het probeerde.

Ik reed met mijn motorfiets door Oekraïne – 1400 km in twee dagen.

Ik ga naar Hongarije om politiek asiel aan te vragen.

Als ik niet voor de rechtbank in Charkov verschijn, zal er een arrestatiebevel worden uitgevaardigd, waarschijnlijk een internationaal arrestatiebevel.

Ongetwijfeld zullen andere EU-landen als makke schapen gehoorzamen en mij terugsturen om vijf tot acht jaar in een werkkamp in de gevangenis te zitten.

-ongeacht het feit dat Kiev me gearresteerd en opgesloten heeft voor >YouTube video’s!<

Voor vrije meningsuiting!

Wat is er gebeurd met “Europese democratische waarden?

lol

En het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zou mij ook terugsturen. Ik ben geen zwarte lesbische drugsverslaafde of een transgender oplichter. Bovendien heeft Victoria Nuland een hekel aan mij, zo is mij verteld.

Ik hoop dat de Hongaren mijn aanklacht lezen en zeggen: “Dit is onzin – we sturen hem niet terug.

Ik post deze thread net op het moment dat ik bij de grenspost aankom. Ik post ook video’s op de twee kanalen waar ik toegang tot heb, The Roundtable en Gonzalo Lira-Again.

Als u de komende 12 uur niets van me hoort – help! Ik ben op weg naar een werkkamp!

Wens me geluk.

Via Globalsouth.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Gonzalo Lira gearresteerd door Oekronazi’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe “schandaalimplosie”-strategie: Zal het werken voor Oekraïne?
Volgend artikelMeer door NAVO getrainde Oekraïense soldaten geven zich over in hun eerste gevecht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

 1. Bedankt voor de samenvatting, ik heb de eerste 20 minuten gezien maar moet ook nog wel eens werken. Als het hem lukt om in Hongarije te komen dan moet hij ook zonder al te veel problemen in Spanje kunnen komen en daar het Chileense consulaat om hulp vragen voor een ticket naar Chili. Run Forrest Run!

 2. Veel sterkte, GONZALO LIRA !
  Vechter voor het vrije woord.

  Heb zijn tw-berichten lange tijd gevolgd : unieke inzichten, en prachtige maar uiterst scherpe bewoordingen.
  Volgens mij, is hij van uitzonderlijke, intelligente klasse.
  Net als EDGAR SNOWDON.
  Maar vooral : JULIAN ASSANGE.

  • @Cool Pete, bij het naar buiten brengen van heel veel info door Julian Assange (1971) middels WikiLeaks (o.a. 2015) ontbreekt het land der uitverkorenen: Israël.

 3. We wisten het al, ik wens deze Gonzalo Lira een vrijheid toe in het Hongaarse deel dan van Europa, wat een moedige man is hij, en de info over martelen, het zijn gewoon Nazipraktijken, espero todo va bien contigo Gonzalo!!!

 4. 1400km in 2 dagen op de motorfiets. Ook een held in dit opzicht. Hierbij een motorgroet voor Gonzo. Hij zal erg aan zijn vrijheid gehecht zijn. Het ga je goed kerel!

 5. Zo zie je dat Gonzalo het helemaal zelf heeft moeten doen, zichzelf redden, wat een trieste wereld is het toch. Ik hoop dat ’t goed komt en dat hij zijn resterende jaren in vrijheid kan leven en kan doen wat hij leuk vind: kritische journalistiek uitvoeren.

 6. Wat een verhaal… vreselijk. Maar hij lijkt zich er goed doorheen te slaan. Het is en blijft een aparte vogel, die Lira, maar hij durft wel wat te zeggen. Ik wens hem veel succes.

 7. …..de vraag is waarom je dit publiceert VOOR je dat rotland uitgeraakt ?! Gedurende een vluchtpoging zou ik op zijn minst een low profile aanhouden, maar dat ‘verkoopt’ ni zo goed waarschijnlijk …Langs alle kanten wordt gelogen en bedrogen dat het niet mooi is, dat is duidelijk….

  • Verdomd Patrick. Daar zit wat in… het schoot eerlijk gezegd ook door me heen, maar het hele verhaal over die kerel en opgepakt worden en zo, was zo overtuigend… Ook dacht ik, nou hij staat weer lekker te smoken op de video. En de video’s zijn elk weer een kwartier lang. En hij zag er ook niet bepaald afgemat, onthutst en in elkaar geslagen uit. En stond zijn motorfiets naast de bajes of zo…? Man, man, als blijkt dat hij ook gewoon een bullshitter is… wat een wereld.

   • Misschien moeten we dat zo maar eens gaan zien Immortal. Kijk er erna, met verbazing en verwondering maar geloof geen donder wat je zie.

    Het is maar internet. Vinden we allemaal leuk. En dat vind ik ook wel leuk geloof ik, maar geloof geen donder wat je ze je vertellen. Het is amusement. Zorg dat je de winter doorkomt. Zo was het eeuwen, de rest is gekrakeel.

   • Mensen die hun leven al opgegeven hebben leven vaak verder door de moraal die hen tot dan toe in leven hield, niet een pilsje in de kroeg, dat was bij hem als actueel journalist. Sorry dat hij misschien van de lezer of zelfs de asielgever geen hoge pet op had als hij het anders zou doen. Want ik ken dit patroon bij de Nederlander (als je autochtoon bent; ineens hebben noch je vrienden noch de autoriteiten dan enige invloed. ‘Zie je wel?! Hij zal het wel weer aan zichzelf te danken hebben, op school was hij al moeilijk). We krijgen niet voor het eerst de indruk van een zooitje ongeregeld dat geleid wordt door puur sadistische impulsen. Dus de psycholoog moet er weer aan te pas komen.

   • Het is bekend dat een intense drang naar recht en de impuls om te overleven als getuige van bijvoorbeeld de Holocaust mensen die er weinig meer aan hechtten toch juist langer doet leven dan normaal het geval zou zijn. De uitleg van de materialist in het betoog hier is dan dat ze het nog niet zo slecht hadden in die concentratiekampen.

  • Onderschat Gonzalo Lira niet. Dit is een hoog intelligente man. Bij de grens met Hongarije zou hij aangehouden kunnen worden want dan moet je je papieren laten zien. Dus is het SLIMMER om VOORAF deze video te maken en te posten. Ik heb wel wat research gedaan en het Okko tankstation gevonden van waar hij waarschijnlijk de video heeft opgenomen: bij de grens met Hongarije en Slowakije de E573 bij de plaatsjes Chop/Solomovo, je herkent de GSM masten. Het kan zijn dat ie niet naar Hongarije is gegaan maar naar Slowakije, wie weet. Ik wens hem het allerbeste. Complotten over deze vlucht lijken me nu niet op z’n plaats.

   • Als jij dit kan verzinnen dan kunnen de Oekraïners het ook. Ik denk dat ze hem bij de ballen hebben. Bedoel ik niks verkeerd mee, als je niet anders meer kan. Wat moet je dan? Dat rijmt dus het is waar,

 8. Geluk kerel, het is een walgelijk spelletje, jij bent één van de weinige die me heeft wakker gehouden, bedankt voor je info en ik hoop dat het je voorspoedig gaat, sterkte.

 9. Hmm ik vind het toch een beetje een schimmig verhaal. Als je armen uit de kom gedraaid worden zit je niet even 1400 km op een motor. Ik geef het voordeel van de twijfel, maar het zou een heel geraffineerde act kunnen zijn. Je kunt momenteel alleen maar speculeren, voor mij is hij een held, totdat het tegendeel is bewezen.

  • Hij is al een tijdje vrij en heeft een low profile gehouden, dat zegt ie ook, dan heb je wel wat tijd om te genezen. Ik vind het jammer dat men altijd maar naar complotten zoekt en zelfs deze zeer oprechte man in twijfel trekt. Gezien zijn videos is hij echt geen vriendje van zowel de Oekraïnse regering als de Biden regering.

   • Je hoort juist altijd op te letten of iemand de waarheid spreekt of niet op internet en als er gelogen heeft dna de vraag stellen, waarom men liegt anders trap je misschien weer in een leugen, tis internet he.

    En helaas je kan niet zomaar meer op ieders blauwe ogen geloven helaas en zeker niet in deze tijd.

 10. Los van de ingetrapte open deuren, let op want het peil in Nederland is er ook niet op vooruitgegaan, op de kermis.

  Demoraliserende moraal. Het voorbeeld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in