© Ministry of Internal Affairs of Ukraine, (CC BY 4.0)

De Washington Post heeft eindelijk toegegeven dat de NAVO het conflict in Oekraïne langer laat voortduren, alleen maar om Rusland mee te slepen in het kader van een proxy-oorlog, bericht Chris Menahan.

Uit The Washington Post: “De NAVO zegt dat Oekraïne mag beslissen over vredesakkoord met Rusland – binnen bepaalde grenzen”:

De westerse geldschieters van Oekraïne hebben toegezegd de beslissingen van Kiev te zullen respecteren bij een regeling om een einde te maken aan de oorlog met Rusland, maar nu er grotere wereldveiligheidsvraagstukken op het spel staan, zijn er grenzen aan het aantal compromissen dat sommigen in de NAVO zullen steunen om de vrede te winnen.

[…] Hoewel de ambtenaren van de regering-Biden sceptisch blijven over de vraag of de onderhandelingen van de Oekraïense regering met Rusland snel tot een overeenkomst zullen leiden, zeggen zij dat zij overwegen hoe een regeling — of een einde aan de gevechten, hoe dat ook moge gebeuren – van invloed zal zijn op de veiligheid van de NATO naties.

[…] Zelfs een Oekraïense belofte om niet tot de NAVO toe te treden – een concessie die Zelensky in het openbaar heeft gedaan – zou voor sommige buurlanden een reden tot bezorgdheid kunnen zijn. Dat leidt tot een ongemakkelijke realiteit: voor sommigen in de NAVO is het beter dat de Oekraïners blijven vechten, en sterven, dan dat er een vrede komt die te vroeg komt of tegen een te hoge prijs voor Kiev en de rest van Europa.

“Velen van ons hebben, en dat is absoluut menselijk, de wil om te zien dat de oorlog zo snel mogelijk eindigt, dat de mensen niet lijden, niet sterven, en dat er geen bombardementen zijn,” zei een hooggeplaatste Europese diplomaat die, net als anderen, op voorwaarde van anonimiteit sprak om openhartig over gevoelige veiligheidskwesties te praten. “Er is een ongelukkig dilemma. Het probleem is dat als het nu ophoudt, er een soort tijd is voor Rusland om zich te hergroeperen, en het zal opnieuw beginnen, onder dit of een ander voorwendsel. Poetin is niet van plan zijn doelen op te geven.”

  Wat gaat het Russische leger doen?

Poetin zei ongeveer vier weken geleden dat hij de oorlog zou beëindigen als Oekraïne ermee instemde de Krim te erkennen, Donetsk en Luhansk als onafhankelijke staten te aanvaarden, af te zweren zich bij de NAVO aan te sluiten en te ontwapenen.

De Israëlische premier Naftali Bennett zei tegen Zelensky dat hij de deal moest aanvaarden, maar de onderhandelingen liepen vast toen de VS besloten om zo’n 14 miljard dollar aan “hulp” naar het regime van Zelensky te sturen als smeergeld om de oorlog te verlengen.

Hoewel NAVO-functionarissen zeggen dat zij niet proberen Kiev de voorwaarden van een mogelijke deal op te leggen, hebben sommige Westerse functionarissen Oekraïne een analyse gegeven van de opties van het land en de mogelijke uitkomsten in verband met de onderhandelingen en de oorlog.

De landen van het bondgenootschap – en vooral de Verenigde Staten, gezien de omvang van hun militaire hulp aan Oekraïne – hebben misschien op een indirecte, misschien onbedoelde manier hun grootste invloed uitgeoefend door te beslissen welke wapens zij al dan niet aan Oekraïne zullen leveren. Die beslissingen hebben een directe invloed gehad op de situatie op het slagveld en, op hun beurt, op de houding van de Oekraïense regering tegenover de vredesbesprekingen.

Oekraïne heeft gezegd dat het, in ruil voor het opgeven van zijn NAVO-aspiraties, juridisch bindende veiligheidsgaranties van de Verenigde Staten en anderen zou willen hebben om het te verdedigen als het aangevallen zou worden. Een Amerikaanse ambtenaar zei dat het Amerikaanse leger niet is geraadpleegd over hoe westerse veiligheidsgaranties voor Oekraïne eruit zouden zien. De functionaris zei dat er onder hooggeplaatste militaire leiders niet veel animo was voor zo’n idee.

  Dr. Coleman: Derde Wereldoorlog Update

Zelensky is volslagen waanzinnig.

Misschien zijn de geruchten over zijn drugsgebruik wel waar.

Hij had de deal van Poetin moeten aannemen, zoals Bennet hem vier weken geleden had gezegd. In plaats daarvan heeft hij vastgehouden aan zijn strategie om alle mannen tussen 18 en 60 jaar te dwingen de wapens op te nemen en vijandelijke strijders te worden, zodat hij hun dood als gruwelpropaganda kon gebruiken om de NAVO de oorlog in te lokken.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uiterst belangrijke verklaringen van PoetinVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelLijk van doodgeschoten rapper opgehangen op eigen begrafenis terwijl vrienden en familie eromheen dansen (video)
Volgend artikelGeruchten blijven circuleren over westerse militaire adviseurs die in Mariupol in de val zitten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Ik heb ook liever dat de Russen die nazi’s afmaken voordat ze hierheen vluchten!
    Enne…wat 6 weken zonder cocaïne doet moet natuurlijk zijn wat 6 weken zonder andrenochroom doet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in