Vorige week schreef ik dat de Russische president Vladimir Poetin de regels van het geopolitieke spelbord herschreven heeft. Een week na zijn campagne om Oekraïne officieel te “demilitariseren en te de-nazificeren” is het mij duidelijk dat Poetins ambities veel verder liggen dan dit verklaarde doel, schrijft Tom Luongo.

Hij zal zich echter aan dat script houden tot dat deel van de campagne voltooid is.

Vandaag wil ik beginnen met te schetsen waar we nu heen gaan en om dat te doen moeten we beschrijven waar we zijn.

Als wij rondkijken in de berichten die het meest geloofwaardig zijn (en elke partijdigheid uitsluiten), dan staren wij naar een volledige, effectieve neutralisatie van de Oekraïense strijdkrachten (UAF) die geen van de etnisch gedomineerde gebieden van Oekraïne kunnen vasthouden.

In een bericht voor mijn begunstigers op 25 februari, als reactie op een uitstekend artikel van Alistair MacLeod, schreef ik het volgende:

MacLeod: Beide partijen weten waarschijnlijk niet hoe kwetsbaar het banksysteem van de eurozone is, nu zowel de ECB als de aandeelhouders van de nationale centrale banken al meer schulden hebben dan hun activa. Met andere woorden, de stijgende rentevoeten hebben het eurosysteem gebroken, en een economische en financiële catastrofe op de oostflank ervan zal waarschijnlijk de ineenstorting ervan veroorzaken.

Ik ben nu al 3 jaar met mijn schoen op deze tafel aan het bonken. Als de VS/NAVO hier reageren met een soort guerrillaoorlog om Oekraïne als een albatros om de nek van Poetin te hangen, zoals te verwachten valt, dan zit Europa financieel in grote problemen.

Want de financiële oorlog zal blijven escaleren naarmate Poetin militair reageert. Vergeet niet dat hij de ” besluitvormers ” hier openlijk bedreigd heeft. En geen enkele hoeveelheid melige CIA/MI6 desinformatie zal hem nog van actie afhouden.

Dit is altijd wat ik bedoelde met “spionnen beginnen burgeroorlogen, militairen beëindigen ze”. Er is geen oorlog meer over Oekraïne.

Daar geloof ik nog steeds in. Dit is geen oorlog voor Oekraïne, maar een oorlog voor de toekomst van de hele wereld. Oekraïne is de heuvel waarop zowel Davos als Rusland willen leven of sterven.

Het Afghanistan Gambiet

Davos heeft geweigerd president Zelensky zich te laten overgeven, want als hij dat doet dan is er wettelijk geen oorlog meer om Rusland mee te bestraffen. Op dat moment is het niet langer de oorlog van Poetin, maar is het conflict beslecht en wordt er onderhandeld over de voorwaarden.

Op dat moment kan wat er van Oekraïne over is in stukken worden gehakt. Daar is het nog veel te vroeg voor, dus zul je constant dreigingen voortdurend dreigen met vredesbesprekingen zien, maar dat is alleen om de angsten van de kapitaalmarkten te sussen, want daar heeft Davos de meeste vat op de situatie.

Het voornaamste doel van de informatieoorlog van het Westen is de kapitaalmarkten zo ver mogelijk in zijn voordeel te duwen, en de zaken binnen de grenzen van het “aanvaardbare” te houden om pijn op korte termijn te vermijden. Goud staat nog steeds onder zijn all-time high, wat gewoon hilarisch is.

Dat gezegd hebbende, in datzelfde bericht plaatste ik deze kaart van een toekomstig Oekraïne, waarvan ik, voorzichtig, dacht dat het tegen het einde van dit jaar van kracht zou zijn. De gebeurtenissen gaan echter veel sneller dan dat.

Chernihiv en Sumy zijn ook in het spel, evenals Lviv als onderhandelingstroef voor Polen. Zoals voormalig Kol. Douglas Macgregor onlangs op Fox News opmerkte, zal alles ten oosten van de Dnjepr deel gaan uitmaken van een nieuw Novorussië, zo niet van de Russische Federatie.

Het is duidelijk dat dit het aanvankelijke doel van Poetin is, de verdeling van Oekraïne. Hij is militair in beweging gekomen, de EU en de rest van het Westen hebben financieel gereageerd. Hun hoop is van Oekraïne een moeras te maken, a la Afghanistan (volgens de recente opmerkingen van Hillary Clinton), waarvan zij hopen dat Rusland het niet zal kunnen volhouden nadat het van de wereldeconomie is afgesneden.

De financiële sancties die tot nu toe zijn ingesteld zijn meedogenloos, maar zitten ook vol gaten die groot genoeg zijn voor Poetin om er binnen en omheen te manoeuvreren, vanwege de welbegrepen feiten van Ruslands dominantie als wereldleverancier van levensnoodzakelijke grondstoffen voor de hele wereld.

  De bevrijding van Soledar zal een dominosteeneffect in de Donbas veroorzaken

Dit is een asymmetrische oorlog.

Financieel kan het Westen niet veel verder gaan. Zij hebben beslag gelegd op de buitenlandse tegoeden van de Bank van Rusland, in vredesnaam. Welke andere wapens hebben zij eigenlijk in hun arsenaal waarmee zij Rusland kunnen bedreigen?

Zij hebben in feite hun nucleaire eerste aanval op Rusland uitgevoerd. Als je eenmaal nucleair bent geworden, waar ga je dan heen? Echte atoombommen? Ja, dat is een mogelijkheid, helaas, gezien de mensen over wie we het hebben.

Aan de andere kant heeft Rusland tot nu toe alleen de nodige troepen ingezet om Oekraïne te neutraliseren. Dus wat dat betreft, groot voordeel Rusland.

De feiten op het terrein zijn feiten. Rusland heeft grondgebied ingenomen dat het kan behouden. Door geen burgers of civiele infrastructuur als doelwit te nemen, heeft Rusland zich in een zeer goede positie gebracht om niet geconfronteerd te worden met een krankzinnige opstand die het Westen kan financieren op de manier waarop het dat in vroegere conflicten wel heeft gedaan.

Een groot deel van de middelen van de NAVO in het land is geneutraliseerd. En u weet dit omdat de propaganda en de retoriek zo door en door ruw, cartoonesk en fel zijn geweest. Nogmaals, vraagt u zich af waarom de financiële en informatieve oorlog zo intens is geweest?

Is het omdat het Westen denkt dat het aan de winnende hand is, of omdat het wanhopig probeert de binnenlandse bevolking solidair te krijgen nadat het vorig jaar massaal aan geloofwaardigheid heeft ingeboet met de COVID-19-gerelateerde lockdowns, vaccinatiepaspoorten en de ontmenselijking van hele delen van de westerse samenleving?

De echte Russische heksenketel

Laten we nu de volgende vraag stellen die steeds opkomt.

Waarom heeft Poetin de kraan niet dichtgedraaid naar een Europa dat langzaam door zijn gas heen raakt?

Omdat hij daarmee de burgerbevolking zou treffen. Als hij zich niet richt tegen de burgerbevolking in Oekraïne om hun woede over de invasie te temperen, waarom zou hij dat wapen dan nu gebruiken tegen de burgers in Duitsland, die de sleutel in handen hebben om de krankzinnige politici en oligarchen, die deze oorlog in de eerste plaats uitgelokt hebben, omver te werpen?

Het heeft geen enkele strategische zin. Het spreekt ook van een soort vertrouwen in de militaire positie van Rusland in Oekraïne, waardoor het geloofwaardigheid verleent aan de berichten dat Rusland haar strategische doelen op het terrein in Oekraïne bereikt.

Goed, dat is de stand van zaken.

Wat zijn nu de werkelijke doelen van Poetin? Zoals ik in het begin al zei, niets minder dan het breken van de rug van Davos en hun agenten in de VS/UK, die Rusland al meer dan een eeuw kwellen.

Hoe bereikt hij dat doel?

Poetin creëert onweerlegbare feiten waarop zijn tegenstanders moeten reageren. Nogmaals, hij bepaalt het operationele tempo, zoals ik vorige week al zei.

Hun tegenbewegingen zijn smakeloos en voorspelbaar. Oekraïne heeft om toelating tot de EU gevraagd. De EU staat daarvoor open. Georgië doet nu hetzelfde. Turkije is razend. Hongarije bemoeit zich er niet mee.

Niemand is bereid om daadwerkelijk wapens naar Oekraïne te sturen.

Wat bereikt de EU met de toevoeging van Oekraïne? Denken zij dat, omdat zij een stuk papier ondertekend hebben met een persoon die de facto niet de baas is over zijn land, de feiten daar ter plaatse zullen veranderen?

Denken zij nog steeds dat “een pennenstreek, de wet van het land,” op de een of andere manier telt op dit ogenblik?

Want als de EU Oekraïne in haar gelederen opneemt, dan is zij verantwoordelijk voor de volgende fase van escalatie, niet Poetin. Het zal dan moeten uitzoeken hoe het de Russen van zijn grondgebied kan verjagen.

Gisteravond heeft president Sundowner de hele State of the Union van de VS over Oekraïne laten gaan. Denken zij werkelijk dat een president met een goedkeuringscijfer dat op zijn best 37% is, in staat is de VS ertoe te bewegen een oorlog voor Europa tegen Rusland te voeren, nadat hij ons drie generaties lang met de NAVO failliet heeft laten gaan?

  Video: Hier vernietigt een 20.000 euro drone een 7 miljoen euro dure Leopard 2A6

Als dat zo is, dan hebben ze nog meer waanvoorstellingen dan ik mij op dit ogenblik kan voorstellen.

Is de NAVO bereid om nu uit te breiden naar Oekraïne onder de paraplu van het EU-lidmaatschap?

Wat mij duidelijk is, is dat de neocons en neoliberalen die het Westen beheersen denken dat zij Oekraïne in een moeras voor Poetin kunnen veranderen, maar wat als Poetin denkt dat hij Oekraïne in een moeras voor hen kan veranderen?

Rusland is niet in staat Europa te veroveren. Maar dat hoeft hij ook niet te doen om hen te verslaan. Hij hoeft alleen maar een versie te maken van de kaart die ik hierboven heb gepost.

De limieten van geldoorlogen

Als Poetin en Rusland al hun militaire doelstellingen in Oekraïne bereikt hebben, of op het punt staan die te bereiken, wat moeten zij dan doen om die verworvenheden veilig te stellen?

Zij moeten de financiële oorlog die tegen hen gevoerd wordt, neutraliseren en een klimaat scheppen waarin Europa geld uitgeeft dat het niet heeft, met een falend politiek kapitaal in eigen land, en hen volledig bankroet maakt.

En de eerste stap in die richting werd vandaag aangekondigd door het Russische Ministerie van Financiën.

Het Russische ministerie van Financiën steunt het initiatief van afgevaardigden van de Staatsdoema om de BTW op edele metalen voor burgers af te schaffen

Vandaag wordt, wanneer men een goudstaaf bij een bank koopt, 20% BTW op de goederen geheven. Bij de omgekeerde transactie, de verkoop van een staaf aan een bank, wordt de betaalde BTW niet terugbetaald, waardoor goudtransacties voor de burgers niet rendabel zijn.

“Gezien de onstabiele geopolitieke situatie is beleggen in goud een ideaal alternatief voor het kopen van dollars. De Amerikaanse munt is wisselvalliger en aan allerlei risico’s onderhevig. Daarom kan het geen waardige concurrent zijn voor edele metalen,” zei de Russische minister van Financiën Anton Siluanov.

De goudprijs is onderhevig aan schommelingen op korte termijn, maar op lange termijn zijn beleggingen winstgevend.

In dit verband heeft het Russische Ministerie van Financiën een positief advies uitgebracht over een wetsontwerp van afgevaardigden van de Doema om de BTW op goud voor particulieren af te schaffen.

Wat betekent dit? Het betekent eenvoudig dat Rusland nu, in feite, begonnen is met de remonetisatie van goud voor binnenlandse doeleinden. Door de BTW op goudaankopen af te schaffen kunnen Russische burgers nu hun valutarisico compenseren met goud en de binnenlandse monetaire situatie stabiliseren.

De eerste stap om de financiële oorlogsvoering vanuit het Westen te compenseren is de binnenlandse bevolking in staat te stellen immuun te zijn voor ineenstortingen van hun munt door buitenlandse actoren die kapitaal uit het land wegtrekken. Bedrijven die internationaal zaken doen hebben nu de mogelijkheid om termijndeposito’s aan te houden die veel minder volatiel zijn dan de roebel, zonder daarvoor gestraft te worden. Goud wordt de munt van het internationale zakenleven van Rusland.

Het is het begin van het proces waarbij fysiek goud van de wereldmarkt wordt gehaald en er een einde komt aan de controle over de prijs ervan door de Ponzi-schema’s van de COMEX en de LBMA.

Dit is een eerste stap om het vertrouwen in het Russische banksysteem te herstellen, in plaats van wat wij in het Westen meemaken, namelijk de rituele aanval op de persoonlijke levenssfeer, de schepping van rijkdom en de waarde van onze arbeid, die snel afneemt dankzij de inflatie die van hieruit zal woeden omdat alle energie- en grondstoffenmarkten zich doodschrikken van de financiële oorlog van Davos tegen Rusland.

Zoals Luke Gromen op Twitter opmerkte, is dit het grote signaal dat het petrodollarsysteem op weg is naar de asbak van de geschiedenis.

Gebrek aan verbeeldingskracht, of westerse overmoed.

Alternatief standpunt: Rusland zal spoedig in zeer grimmige bewoordingen beginnen aan te tonen dat in het Petrodollar-systeem het “Petro-” gedeelte de werkelijke waarde is, en niet het “-dollar”-gedeelte, via hetzij de prijs, hetzij de tekorten, hetzij beide.

Nu de wereldoliemarkt in een complete shocktoestand verkeert, omdat niemand de sancties van de VS en/of de EU tegen Russische energie wil overtreden, zou de olieprijs hier een parabolische stijging kunnen meemaken. Op dit punt slaat de realiteit de financiers recht in het gezicht.

  BREAKING: Cuba kondigt aan dat het gereed is Russische raketten te accepteren terwijl Russische marine 225 km uit de kust van de VS arriveert

Zij die het aandurven zullen hun olie met een fikse korting krijgen, zij die het niet aandurven zullen diep in de buidel moeten tasten, waardoor de neergang van die economieën nog wordt versneld naarmate de inflatie uit de hand loopt en de mensen de schuld niet bij Poetin, maar bij de mensen die de leiding hebben leggen.

Bovendien heeft Rusland de gasstromen op gang gehouden om ervoor te zorgen dat er geld naar het land blijft stromen om de verdere uitbreiding van zijn goudreserves te financieren.

De huidige schok zal afnemen. Rusland is Iran niet. Het kan zijn eigen tankervloot verzekeren. Het kan de olie leveren. Als Iran kon overleven wat Trump hen heeft aangedaan, kan Rusland onder dit nieuwe regime gedijen, en de hele kapitaalstroom in de wereld veranderen.

Nu zou ik uw aandacht willen vestigen op een ander nieuwtje dat nog duidelijker maakt dat Davos en Europa in de val zitten. FOMC-voorzitter Jerome Powell getuigde vandaag voor het wereldpubliek dat de Fed de rente in maart nog steeds met 25 basispunten zal verhogen. Bullard maakte zijn opmerkingen en zei dat de Fed de accommoderende maatregelen moet afzwakken om haar geloofwaardigheid te behouden.

Verder gaf Powell zowel de Fed als het Congres de schuld van de inflatie. Die is het gevolg van te veel uitgaven.

Powell opperde zelfs het idee dat de wereld meer dan één reservevaluta kan hebben (!!). Intussen heeft Biden het over het terugbrengen van Build Back Better en stuurt hij ons op de weg naar de financiële ondergang.

De strijd tussen Davos en de Fed, die ik vorige zomer signaleerde, is echt, mensen. Dat laat een oorlogszuchtig maar machteloos Europa achter, gevangen tussen het Scylla van een Fed die de wereldwijde aanvoer van dollars opdroogt en de Carbiden van een Russisch leger dat in staat is alles te weerstaan wat Europa naar hen gooit, als de VS zich er niet mee bemoeien, d.w.z. als dit niet nucleair wordt.

De NAVO zal zich niet met Oekraïne gaan bemoeien, zelfs niet als Oekraïne lid wordt van de EU. Ze kunnen het door land omsloten stuitje krijgen van wat er overblijft. Als Poetin slim is, en dat is hij, zal hij de Polen Lviv en Hongarije Transkarpatië aanbieden. De EU krijgt de droesem.

Uit het gejammer en geklaag van de neocon/neolibs blijkt duidelijk dat zij Poetin voor Milosevic willen uitmaken, omdat hij het gewaagd heeft hen in deze positie te brengen. Zij dromen er nog steeds van om hem omver te werpen. Het is ook duidelijk dat er in de hogere echelons van de Amerikaanse politiek en in de besturen van Europese bedrijven veel mensen zijn die het niet eens zijn met de doelbewuste vernietiging van de huidige wereldeconomie.

Dit is de echte strijd om de toekomst, en als Davos denkt dat extreme vernietiging van de vraag nog lang getolereerd zal worden over een regionaal conflict als dat in Oekraïne, omdat het hun os is die geprikt wordt, dan is deze oorlog, hoewel hij nog steeds woedt, in feite al voorbij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Top VS Legerkolonel: “Dit is het begin van het einde van het Oekraïense verzet”Volg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelFacebook kondigt “Smalle Uitzondering” aan voor eerder gecensureerde Neo-Nazi “Azov Bataljon”
Volgend artikelGlobalisten willen ineenstorting: Rusland sancties om heel Europa failliet te laten gaan – Uitgehongerd, bevroren en werkloos voor de “Great Reset”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Begrijpelijk verhaal. Het zal alleen niet zo gaan lopen. De ziomaffia – om het woord maar eens te gebruiken – zal helaas voor de mensheid, aan het langste eind trekken.
  Op het geopolitieke vlak gebeurt niets bij toeval. Het is zo georchestreerd en de menselijke spelers zijn slechts pionnen van bovenmenselijke krachten.

 2. Het lijkt me toch niet dat ze Oekraïne gaan opknippen net zoals ze destijds met Joegoslavië deden toe Bill Clinton nog president was?

 3. ” Gisteravond heeft president Sundowner de hele State of the Union van de VS over Oekraïne laten gaan. Denken zij werkelijk dat een president met een goedkeuringscijfer dat op zijn best 37% is, in staat is de VS ertoe te bewegen een oorlog voor Europa tegen Rusland te voeren, nadat hij ons drie generaties lang met de NAVO failliet heeft laten gaan? ”

  Ben je ervan bewust dat Amerika een false flag kan gebruiken door een nucleaire aanval uit te voeren op een NAVO land en daar Rusland de schuld van te geven. Hoevaak heeft Amerika al gebruik gemaakt van deze tactiek; Pearl Harbor de Golf van Tonkin, Twin Towers etc etc

  • Westerse leiders(lijders) hebben schijt aan hun bevolking en gaan over lijken.

   Vergeet niet dat het 4de rijk ( de EU ) al is opgericht in August 1944 in Strasbourg en is een verdrag tussen nazi’s, Amerika, Frankrijk en England. Waarom anders is het Europarlement iedere maand in Strasbourg.
   Er is een geheim rapport wat is vrijgegeven :

   http://www.dedokwerker.nl/red_house_report.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in