Geschiedenis van de Arabische slavenhandel

1
1127

Deze korte video ontkracht de moderne mythe dat alleen blanken slaven hielden. Slavernij heeft een lange geschiedenis in meerdere culturen: van Rome tot India en vooral onder Arabieren.

In 1842 schreef de Britse consul-generaal in Marokko een brief aan de sultan om hem te vragen of hij maatregelen had genomen om de slavernij of in ieder geval de slavenhandel te stoppen. De sultan antwoordde dat hij er niets aan zou doen omdat het sinds de tijd van de zonen van Adam de norm is en de islam er niet tegen is. Daarom zal hij niets toestaan wat de koran verbiedt en zal hij niets verbieden wat de koran toestaat. In het antwoord van de sultan zien we de rechtvaardiging, of althans excuus, voor bijna 1300 jaar slavernij in de islamitische wereld.

“Afrika’s rol in de slavenhandel is bewust vergeten… Ze hebben een mythe gecreëerd dat we onschuldig zijn”, zegt Afrikaanse historicus.

"Loof Allah" -  Populaire TV imam juicht over de massale dood van niet-moslims in de westerse wereld

1 REACTIE

  1. The Constitution of Medina is a Legend -The Search for Muhammad – Episode 10 – CIRA International

    21/05/2021 – ‘The Constitution of Medina, which is regarded as a model for all mankind, cannot stand up to historical criticisms. With its many versions comes not only great doubt of its accuracy or original existence, but it also has contradictory rules concerning the treatment of Jewish peoples when compared to the Sira and the Hadith’s guidelines. Watch as Al Fadi and Dr. Jay discuss the fraudulent nature of this traditional document.’

    https://www.youtube.com/watch?v=TK4nLovUIjU

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here