Oekraïense krijgsgevangen genomen soldaten na een gevecht bij Bakhmut

We kunnen gerust stellen dat Kiev het onvermijdelijke verlies van Bakhmut heeft geaccepteerd. De belangrijkste taak van de Oekraïense strijdkrachten (AFU) is nu om de stoottroepen van de Wagner PMC zo lang mogelijk in het stadsgebied te houden en tijd te winnen om andere verdedigingslinies voor te bereiden. Zodra de Russen het Bakhmut-gebied hebben ontruimd, zullen zij onvermijdelijk een directe bedreiging vormen voor Seversk en Slavyansk, de laatste overgebleven Oekraïense vestingwerken in de Donbass, bericht Southfront.org.

Daarom heeft generaal Zaluzhny, commandant van de AFU, zijn favoriete tactiek gebruikt om de Russische troepen zo lang mogelijk te vertragen, door tegen hen een zogenaamde “vleesschans” op te zetten. Dit is een carrousel van slecht getrainde eenheden met een lage gevechtsbereidheid, voornamelijk bestaande uit pas gemobiliseerde militairen en strijders van de territoriale verdediging. Kiev gooit deze eenheden in de strijd, in de verwachting dat het 48 tot 72 uur duurt voordat ze hun volledige gevechtseffectiviteit verliezen. Ze worden dan vervangen door andere verse eenheden, terwijl de restanten van degenen die overleefden worden gebruikt om een andere gecombineerde ploeg te vormen, die ook gedoemd is te sterven.

De lichamen van Oekraïense strijders die zijn gedood tijdens de aanvalsoperaties van Wagner-strijders worden klaargemaakt voor overdracht aan Oekraïense zijde:

Hier zijn de lichamen van de AFU-soldaten, die werden gedood tijdens de aanval, klaar om aan Oekraïne te worden gegeven.

P.S. “Wagner” stuurt de lichamen naar Oekraïne zodat Oekraïne niet kan ontkennen dat er iemand wordt vermist en de familie van de “vermiste soldaat” geen schadevergoeding betaalt…

De officieren van deze AFU-eenheden behandelen hun soldaten als vee en treden persoonlijk op als straffers van de terugtrekkende blokkade-eenheden. Oekraïense militairen klagen dat officieren met buitgemaakte Russische wapens op soldaten schieten. Zij doen dit om het AFU-commando wijs te maken dat hun eenheid haar gevechtscapaciteit heeft verloren door Russische vuurkracht, en niet door het ontvluchten van hun posities. Dit heeft directe gevolgen voor de contante betalingen aan officieren.

Dus, wat ik u wilde vertellen. Mijn naam is Fedchenko Denis Gennadyevich, geboren in 1991 in Nikopol. Ik ben lid van de 92e Brigade, 2e Geweerbataljon, 6e Compagnie, 1e Peloton. Ik sta op het punt te posten wat een f***zooi het hier is.

De commandanten zijn b***s. Niet allemaal, er zijn normale, maar niet veel. Maar over het algemeen zijn het b***s, vooral de bitches van het hoge commando. Woorden schieten tekort, omdat het vee is.

Ik ga wat clips maken om bewijs te leveren, video’s, opnames, en hun namen, posities, wie ze zijn, wat ze zijn. Want eerlijk gezegd, we vechten voor de verkeerde macht. Voor het verkeerde Oekraïne. We vechten niet voor een vrij land, we vechten voor een regime.

De militairen hebben geen rechten. Waarlijk gezegd, we kwamen onder zwaar artillerievuur en ik ging ervandoor. Als ik dat niet had gedaan, hadden ze me gemakkelijk kunnen doden. Vooral omdat ik heb gezien hoe ze de jongens sloegen.

Ze konden gemakkelijk iemand in elkaar slaan, en hem dan neerschieten met een buitgemaakt wapen, en op het papier schrijven dat “hij op een missie was, en stierf terwijl hij zijn vaderland verdedigde”. Maar in feite werd hij gedood door zijn eigen commandanten.

Ik kan niet langer zwijgen. En ik doe een beroep op mijn broeders, op andere jongens, als jullie zulke situaties zien of nog erger, zwijg dan niet. Vergeet niet dat er miljoenen van ons zijn, en een handvol van hen. Men moet altijd vechten voor de waarheid. Oekraïners hebben altijd gevochten voor de waarheid. Eer aan Oekraïne, eer aan de helden.

Naar verluidt gaat het zo ver dat Oekraïense en NAVO-officieren grote geldbonussen worden beloofd, afhankelijk van het aantal uren dat hun eenheden een minimum aan gevechtseffectiviteit behouden; hoe lang ze in de loopgraven blijven voordat ze vluchten, zich overgeven of worden vernietigd. Het lot van gewonde Oekraïense soldaten die niet de kans kregen om door de Russen gevangen te worden genomen, is verschrikkelijk. Zij worden meestal achtergelaten om op het slagveld te sterven. De AFU heeft een acuut tekort aan medisch personeel en veldhospitalen in het gebied van de gevechtsoperaties.

Kremlin reageert op dreigement Oekraïne om overal Russische burgers te doden

De generale staf van de AFU heeft al een groot aantal uitstekende eenheden in de vleesmolen van Bakhmut begraven. Zaluzhny’s strategie was duidelijk, maar zeer gebrekkig. Uit inlichtingen bleek dat er 2,5 keer meer Oekraïense dan Russische troepen in het Bakhmut-gebied waren, terwijl er gelijkheid was in artillerie en gevechtsvoertuigen. Op basis van deze gegevens geloofde het Oekraïense commando, heel redelijk, niet alleen dat Bakhmut zou worden vastgehouden, maar ook dat Rusland een zware nederlaag zou lijden. De vergissing werd duidelijk toen reguliere Oekraïense eenheden, doodbloedend, zich een voor een begonnen terug te trekken uit het operatiegebied, wegens verlies van gevechtsefficiëntie.

De beste infanterie ter wereld, de stoottroepen van de Wagner PMC, bewezen op het slagveld dat zelfs de meest objectieve inlichtingen niet noodzakelijkerwijs de overwinning betekenen. Nu zou Bakhmut wel eens een gebruikelijke naam kunnen worden, zoals in zijn tijd de Berezina deed (C’est la Bérézina, 1812). Dit is een naam die een lopende band des doods betekent. De Wagner PMC-strijders hebben op hun beurt zichzelf al in de geschiedenis van de oorlogsvoering geschreven, vergelijkbaar met de Romeinse legionairs, de guards van Napoleon en de soldaten van de Rhodesian Light Infantry.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het verval en de ondergang van het Westerse ImperiumVolg Frontnieuws op Telegram

Vijf redenen waarom de bevrijding van Soledar zo belangrijk is

Lees meer over:

Vorig artikelWat Oekraïne en Rusland betreft, verwart de inlichtingendienst van de Verenigde Staten pyriet met echt goud
Volgend artikelCardioloog: Hoe het spike-eiwit uit uw lichaam te krijgen na vaccinatie
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

 1. Misschien wordt het tijd voor de Oekraiensche soldaten om hun eigen officieren te gaan afknallen en lekker naar huis te gaan laat Zelensky het zelf maar oplossen

   • Wij kunnen vanuit Nederland ook nog wel manschappen leveren, rutte, kaag, Hoekstra Sjoertsma, Paternotte, ollongren, kuiken, en die lul van GroenLinks en nog z’n stelletje oorloghitsers. Stuur ze allemaal naar het front….

 2. Het is met alles hetzelfde. Een klein groepje demonen maakt ALLES kapot. Zoals de soldaat zegt… WIJ ZIJN MET MILJOENEN, DE COMMANDANTEN ZIJN EEM HANDJEVOL GESTOORDE PSYCHOPATEN. In het hele westen gaat dit ook zo. Onze ongekozen leiders, in elk land een handjevol satanische WEF poppetjes, maken alles kapot en ruïneren de levens van miljoenen en miljoenen en miljoenen en miljarden mensen. Eindeloze gecreëerde crisissen en leugens, moorden, verkrachtingen, mensenhandel, kinderhandel, drugs en wapenhandel… en ze overleggen in de EU, VN, Davos, Bilderberg en al hun zieke clubs en al land heeft een groepje, een handjevol totale psychopaten die hun landen gijzelen en alles in hun landen verwoesten. Wij zijn wereldwijd met 8,000,000,000… zij zijn 100miljoen geldslaven die werken voor 10.000 totaal gestoorde satanische elites. En we laten ze hun gang gaan omdat WIJ voor geld alles negeren of omdat we elkaar voor geld allemaal kapotmaken. Geld geld geld. Deze commandanten vermoorden voor geld hun eigen soldaten. Geld geld geld. DE WORTEL VAN HET KWAAD… VOOR GELD VERRADEN EN VERMOORDEN WIJ ELKAAR. Voor geld zelfvernietigen wij onszelf en onze medemens. Geld is angst… zonder geld hebben we problemen, dus voor geld doen we ALLES. Geld is de wortel van het kwaad.

  • Dat komt omdat de Rechtspraak zo corrupt is als de pest en zolang het leger en politie niet de kant van het volk kiezen staat het volk zo goed als machteloos.

   • Ik zie het zo. Het is als een bal die je steeds dieper onder water drukt. Die krachten bouwen zich op en dan ineens floept hij uit je hand en is hij niet meer tegen te houden.

    De koude, de armoede en de honger moeten nog veel erger worden voordat die bal uit je handen floept. Ik zie het in de winter van 2023 of het voorjaar van 2024 exploderen. Het zal afhangen hoe koud de volgende winter gaat worden en hoeveel honger er zal zijn.

 3. De website van “Gedachtenvoer” geeft in het stukje “Waarom waanzin regeert” een goede kijk op de dingen. Mijn inziens is het gros van de mensen te goed om daadwerkelijk tegen misdadige tirannen op te treden daar hun geweten het niet toelaat het nodige te doen. Namelijk standrechtelijk opruimen van deze psychopaten die menen boven de wet te staan en in plaats van het volk te dienen het knechten.

  • Zeer gedeeltelijk met u eens!
   Er zijn er die geen last van hun geweten hebben. Ook zij hebben zich niet gegroepeerd. Het volk is zodanig geciviliseerd, daardoor verweekt en daardoor niet meer in staat om te vechten. Ook niet te verwarren met goede mensen. Zij kunnen ook alleen maar liefde prediken en staan niet op.
   Kwaad worden is een normale menselijke reactie maar is te lang door het fanatieke !! linksvolk als niet beschaafd neergezet.
   En de toch al wankele karakters worden daar niet sterker van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in