Hulp voor vluchtelingen op hoofdstation Berlijn 05-03-2022. / Leonhard Lenz / Wikimedia / (CC0 1.0 DEED)

Maar liefst 10 miljoen extra vluchtelingen kunnen Duitsland binnenstromen als Oekraïne uiteenvalt, aldus Welt am Sonntag, dat zich baseert op schattingen van ambtenaren. Ondanks de verslechterende situatie in het conflict met Rusland gelooft de Duitse regering nog steeds dat dit worst-case scenario dit jaar waarschijnlijk niet zal uitkomen, voegde de krant eraan toe.

Sinds het conflict tussen Kiev en Moskou bijna twee jaar geleden oplaaide, zijn volgens het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken 1,1 miljoen Oekraïners naar het land gevlucht. Ondertussen lijkt de stroom nieuwkomers uit andere landen, waaronder Syrië, Afghanistan en Afrikaanse landen, niet af te nemen.

In 2023 vroegen meer dan 350.000 mensen asiel aan in Duitsland, het hoogste aantal sinds 2016, meldde het Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) vorige maand.

De Duitse regering schat dat ongeveer 10 miljoen mensen Oekraïne zouden ontvluchten als het land uit elkaar valt, aldus Die Welt in een artikel op zaterdag, dat zich beroept op anonieme veiligheidsfunctionarissen en een wetgever. De overgrote meerderheid van deze mensen zou naar het westen trekken in de hoop Duitsland te bereiken, aldus de media.

Roderich Kiesewetter, een parlementslid van de oppositiepartij Christen-Democratische Partij, zei tegen verslaggevers dat Europese landen de handen uit de mouwen moeten steken nu het hulppakket van de Amerikaanse president Joe Biden vastzit in het Congres.

“Als we onze strategie voor steun aan Oekraïne niet veranderen, wordt het ergste scenario van een massale uittocht uit Oekraïne en een uitbreiding van de oorlog naar NAVO-staten veel waarschijnlijker,” voorspelde de wetgever. Kiesewetter waarschuwde verder dat in dit geval “tien miljoen vluchtelingen een nogal lage aanname is.”

  Journaliste ontmaskert leugens en propaganda over Oekraïne: "Elke smeerlap in onze regering is erbij betrokken"

Vorige week kondigde de gouverneur van de Duitse deelstaat Hesse, Boris Rhein, aan dat de federale regering en alle 16 deelstaten van het land waren overeengekomen om speciale betaalkaarten uit te geven aan vluchtelingen, die in de loop van het jaar contante betalingen moeten vervangen.

Volgens de ambtenaar zullen de kaarten “de mogelijkheid om geld over te maken van staatssubsidies naar landen van herkomst voorkomen, en zo … mensenhandel bestrijden.”

De prepaid kaarten zullen blijkbaar een beperkte functionaliteit hebben, waarbij functies zoals het gratis opnemen van contant geld en overschrijvingen naar ontvangers binnen en buiten Duitsland zijn uitgeschakeld. Ze zullen ook niet werken buiten het land, of zelfs niet in een aangewezen gemeente daarbinnen.

Vorige maand nam het Duitse parlement wetgeving aan die de uitzetting van afgewezen asielzoekers vergemakkelijkt en de politie extra bevoegdheden geeft. De nieuwe regels verlengen de periode van bewaring in afwachting van uitzetting aanzienlijk om situaties te voorkomen waarin afgewezen aanvragers gewoonweg onderduiken rond de tijd dat ze naar hun thuisland zouden worden gestuurd.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wat de oorlog in Oekraïne en de pandemie gemeen hebbenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBill Gates plant “Pandemie 2”, compleet met nieuwe vaccins die worden toegediend met “een pleister”
Volgend artikelEen Israëlische aanval op Rafah kan de vonk zijn die een grotere explosie ontsteekt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

12 REACTIES

  • Duitsland, de kolonie van Amerika met het Amerikaanse hoofdkwartier in RAMSTEIN.!
   Amerika wilde de Duitse industrie, en hebben daarom de Duitse Energie Slagader op geblazen.
   En de Duitse industrie uitgenodigd c.q. gedwongen in Amerika te vestigen c.q. investeren.
   Zo lost Amerika hun inflatie op, en Duitsland in de vuilnisbak gedumpt.
   Maar als Amerika ontdekt heeft dat de strategie werkt, volgen er meer Europese landen.!
   Mevr. Nuland, Fuck Europa.!

 1. Duitsland is verdoemd , de bevolking stond erbij en keek erna hoe de overheid met hun klimaatwaanzin Duitslands complete economie naar de bliksem heeft geholpen .

  Duitsland is al een Mekka voor vreemdelingen , als dit het langverwachte nekschot zal zijn dan zeg ik dik en dik verdient .

  Dan zullen wij niet veel later volgen !

 2. Jaawoool nog meer vreemd volk naar binnen halen stelletje Bundestag idioten, hoop dat het volk massaal deze Duitse/Joodse zionisten inclusief die verdomde klimaat gekken in de Bundestag doet overrompelen en dat nazie-tuig endgültig fertig maakt voor een volks-snelrecht.

 3. ‘Het gaat net zo lang door tot jullie stop zeggen.’
  Mark Rutte

  ‘Zolang jullie me niet stoppen, ga ik door.’
  Mark Rutte

  ‘Demissionair zijn we nog machtiger.’
  Mark Rutte

  ‘We kunnen jarenlang demissionair zijn, dus er is een kans dat ik nog jaren premier ben.’
  Mark Rutte

  ‘Niet normaal maken, want niet normaal is.’
  Willem Alexander

  Afijn… jullie weten het… ze maken dus normaal, wat niet normaal is.

  • ‘Wir schaffen das’ is codetaal van de satanisten dat het ze gaat lukken om de mensheid door de knieën te duwen, te beroven, op te sluiten, te vergiftigen, om te volken, te verkrachten, te martelen en bruut te vermoorden.

   Bedriegen, afpersen, roven, martelen en moorden. Dit is echt de handtekening van de Khazarische maffia. Rusland en China weten precies met wie ze te maken hebben. De Khazaren versla je niet door ze aan te vallen, je moet ze in de val lokken en dat is nu al jarenlang bezig. Ze zijn al beyond the point of no return, kwestie van tijd tot ze echt schaakmat staan. Dus kom maar op met de BS.

 4. Naar de VS deze 10 miljoen immigranten en de Oekraïense joodse naar Israel. Dezelfde rechten dan de vluchtelingen naar een sort afgesloten gevangenis, waarom de Oekris krijgen een betere handel dan de rest, zij hoeven niet het eens de zorgpremie betalen als zij werken. Is het omdat zij blond en wit zijn? Netherland is racistisch.

 5. Oost Europa wordt onze ondergang en al die Hollanders en Duitsers die zo opkijken tegen die Ossie`s zijn verantwoordelijk daarvoor,Oekraine is GEEN Navo en geen EU dus we hoeven hen dan ook helemaal niet te helpen en zij vechten al helemaal niet voor onze vrijheid,gewoon opzouten met die barbaren en dat geldt voor al die Oost Europeanen.
  Ze willen allemaal oorlog met Rusland dus laat hen lekker zelf vechten tegen de Russen en niet allemaal jankend hierheen komen en hier groot doen maar gewoon daar naar toe en vechten.
  Russen en de mensen in de Donbass komen niet hier naar toe om tomaten te gaan plukken of van onze sociale voorzieningen te profiteren omdat die mensen hun trots nog hebben en liever met minder in hun eigen land leven terwijl die Oost Europeanen allemaal groot doen maar wel massaal hierheen komen,je ziet dan ook steeds meer witte kenteken rondrijden.
  Je ziet tegenwoordig trouwens steeds meer Moldavische kentekens terwijl Moldavie geeneens een EU land is en die auto´s hier helemaal niet rond mogen rijden maar ik vermoed dat dat Oekrainers zijn die al jaren in Moldavie woonden en nu als Oekrainse vluchteling hierheen zijn gekomen,het moet niet gekker worden maar het zal nog wel veel gekker worden omdat WIJ slapen met zijn allen!

 6. Nazi’s bij Nazi’s..dat krijg je door eigen Hebzucht..ik heb geen medelijden…wat eventueel komt is daar, en hier eigen schuld..

 7. Hier in België steken de politiekers de borst vooruit: “weer 300.000 banen bij gecreëerd”. Maar dat het betekent dat er weer 100.000 – 200.000 auto’s op onze overvolle wegen erbij terecht komen, daar denkt niemand aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in