Ik haak in op mijn eerdere berichten over het falen van de Amerikaanse inlichtingendiensten, met name de CIA, bij het verstrekken van een nauwkeurige, objectieve beoordeling van de oorlog in Oekraïne en wat er in Rusland gebeurt. Ik ben niet langer in het bezit van een machtiging en heb geen toegang gehad tot de geheime inlichtingenbeoordelingen. Ik heb echter gehoord dat de definitieve inlichtingen die aan Amerikaanse beleidsmakers worden verstrekt, blijven verklaren dat Rusland op de knieën ligt en dat zijn economie afbrokkelt. Ook houden analisten vol dat de Oekraïners de Russen verslaan, schrijft Larry Johnson.

Hoe kan dit? De verklaring is eenvoudig en schokkend – de analisten negeren geldige open source-rapporten en vertrouwen op verbindingsrapporten, d.w.z. inlichtingen die worden verstrekt door “bevriende buitenlandse” inlichtingendiensten zonder bevestiging te zoeken. In het bijzonder lijken de Amerikaanse inlichtingenanalisten informatie uit Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk te accepteren als “puur goud” zonder te beseffen dat het dwazengoud is.

“Dwazengoud” is een gebruikelijke bijnaam voor pyriet. Pyriet kreeg die bijnaam omdat het vrijwel niets waard is, maar een uiterlijk heeft dat mensen “bedot” dat het goud is. Met een beetje oefening zijn er veel eenvoudige tests die iedereen kan gebruiken om snel het verschil te zien tussen pyriet en goud. – Geology.com

Laten we eens kijken naar enkele relevante open source rapportages. Volgens het IMF:

De Russische economie zal in 2023 naar verwachting met 0,3% groeien, ondanks tegenslagen door ongekende westerse sancties vanwege de invasie in Oekraïne, volgens gegevens die het Internationaal Monetair Fonds (IMF) maandag heeft vrijgegeven.

De verwachte economische groei van Rusland staat in schril contrast met de 2,3% krimp die het IMF in oktober voorspelde en is een verbetering ten opzichte van de 2,2% daling die de door sancties getroffen economie in 2022 liet optekenen.

Als de prognose voor 2023 uitkomt, ligt Rusland voor op Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, waarvan de economie naar verwachting met respectievelijk 0,1% zal groeien en 0,6% zal krimpen.

Het IMF is niet gebonden aan Rusland. Het blijft deel uitmaken van de door de VS gecontroleerde internationale economische orde. Toch heeft het geconcludeerd dat de Russische economie eerder zal groeien dan krimpen. Dat strookt zeker niet met de voorspelling van Amerikaanse inlichtingenanalisten dat de Russische economie zal wegkwijnen door internationale sancties. Waarom negeren de analisten dit gegeven?

Duitsland wijst clusterbommen voor Oekraïne af terwijl een filmpje opduikt van de regering Biden die ze eerder een 'oorlogsmisdaad' noemde

Het is waar dat verbannen Russen die tegen Poetin zijn, blijven volhouden dat de sancties zullen werken, we moeten het gewoon meer tijd geven voordat de Russen gaan huilen. Vladimir Milov, een voormalige Russische onderminister van energie en auteur van een rapport van het Martens Centre over sancties, benadrukt dat:

het misschien leerzamer is om een tiental “zachte indicatoren” te volgen, zoals alcoholverkoop, scheidingscijfers, winkeldiefstal, uitgaven voor voedsel, opiniepeilingen, het sentiment van bankklanten of belastinginkomsten.

“Kijk niet om de vijf minuten op het horloge om te zien of de sancties werken. Beoefen strategisch geduld,” zei Milov, die ook een bondgenoot is van de gevangengenomen Russische oppositieleider Alexei Navalny.

Welnu, hier is een van die “verarmde” Russische burgers die prachtig trollen:

De waarheid is eenvoudig – Rusland staat aan de top van de wereld als belangrijke leverancier van kritieke landbouw-, energie- en mineraalbronnen die het Westen en landen in de zogeheten derde wereld nodig hebben. De enige manier waarop het Westen de Russische economie ernstige schade kan toebrengen, is door zichzelf economisch te vernietigen. Het lijkt erop dat Duitsland dit met het verstrijken van elke maand ontdekt.

Dan is er nog het vermoeide vertelsel dat Rusland in de Oekraïne op zijn donder krijgt. Hoewel zowel Oekraïense als Britse functionarissen volhouden dat Rusland een tekort aan wapens en munitie heeft, heeft de oorlog in Oekraïne aangetoond dat de VS en Europa, en niet Rusland, niet langer in staat zijn om artilleriegranaten, raketten en kruisraketten te produceren op een schaal die hen in staat stelt Oekraïne te bevoorraden en in eigen land grote voorraden aan te houden:

Het eerste op de lijst was, overal, de munitie,” zei de Estse premier Kaja Kallas.

“Als je de uitrusting hebt en je hebt de munitie niet, dan heeft het geen zin”, zei de Estse leider vrijdag tegen verslaggevers.

En terwijl Oekraïne grote hoeveelheden munitie nodig heeft om te kunnen blijven vechten, raken de eigen voorraden van de westerse landen uitgeput.

“Het is een zeer reële zorg,” zei Ben Hodges, voormalig commandant van het Amerikaanse leger Europa. “Niemand van ons, ook de Verenigde Staten niet, produceert op dit moment genoeg munitie”, zei hij zondag in een telefonisch interview.

Ik herhaal een punt dat ik in eerdere artikelen heb gemaakt – Rusland is niet afhankelijk van westerse middelen om zijn wapens te produceren en Rusland heeft een robuuste, intacte defensie-industrie die 24 uur per dag werkt om munitie, granaten, raketten, tanks en voertuigen voor zijn strijdkrachten te produceren.

Westers gepraat over een "nieuwe fase in het tegenoffensief van Oekraïne" is slechts een verdoezeling van de mislukking van de operatie

Hier is een gegeven, niet specifiek militair van aard, dat onderstreept dat Rusland tegelijkertijd kan kauwgom kauwen en lopen:

Het Sojoez MS-23 ruimtevaartuig, dat kosmonauten Sergei Prokopiev, Dmitry Petelin en astronaut Frank Rubio naar de aarde moet terugbrengen in plaats van de beschadigde Sojoez MS-22, heeft gedokt met de Poisk kleine onderzoeksmodule van het Russische segment van het ISS, meldt onze correspondent van het Centrum vluchtleiding.

Het koppelen vond automatisch plaats. Vanaf de aarde werd het gecontroleerd door specialisten van het Moscow Region Mission Control Center, vanaf het ISS – door kosmonauten.

Hoewel Rusland in oorlog is met de Verenigde Staten en de NAVO, is het nog steeds in staat om in noodgevallen en zonder waarschuwing vooraf een onbemand ruimtevaartuig naar het internationale ruimtestation te sturen om twee Russische kosmonauten en een Amerikaanse astronaut te redden. De Verenigde Staten koesteren nog steeds de fantasie dat zij de technologische leider van de wereld zijn, maar hebben niet het vermogen om te doen wat de Russen deze week hebben gepresteerd. Ik zeg het maar even.

Er zijn twee belangrijke factoren die verklaren waarom de Amerikaanse inlichtingenanalisten zo weinig voeling hebben met de werkelijkheid. Ten eerste heeft de CIA niet langer de mogelijkheid om Russische bronnen te werven die echte toegang hebben tot de Russische beleidsmakers in de regering van Poetin en in het leger. Welke Russische hoge militair die ook maar iets waard is, zou verraad willen plegen om een land als de Verenigde Staten te dienen, waarvan het leger gericht is op een genderbeleid, de leugen omarmt dat mannen baby’s kunnen krijgen en de wervingsnormen verlaagt om mensen aan te nemen die nauwelijks kunnen lezen? Ja, laten we die CAT 4 niet-gekwalificeerde zwemmers en schutters de sleutels geven van een Patriot batterij of M1 Ambrams tank.

In plaats van spionnen met echte toegang te strikken, zijn Amerikaanse inlichtingenofficieren tevreden met het rekruteren van Russische ontevredenen die buiten Rusland wonen, in de hoop dat ze Poetin en zijn zogenaamd incompetente leger kunnen belasteren. Er was een tijd dat de cultuur en het rechtssysteem in de Verenigde Staten de Russen onder het Sovjetsysteem stimuleerden om een dergelijk risico te nemen. Maar die tijd is voorbij. De Verenigde Staten sluiten politieke tegenstanders op, onderdrukken onafhankelijke media en vallen conservatieve religieuze organisaties aan op manieren die een griezelige gelijkenis vertonen met de voormalige Sovjet-Unie. Ik denk dat de Russen nu in een sterkere positie verkeren om spionnen te rekruteren bij het Amerikaanse leger en de inlichtingendiensten, vanwege het krankzinnige woke-beleid dat in de Verenigde Staten heerst. Wij hebben een nachtmerrie van contra-inlichtingen gecreëerd voor onze Republiek, of wat daar nog van over is.

Frontnieuws filmpscoop - De vreemdste beelden die ik ooit heb gezien

Ten tweede zijn inlichtingenanalisten gevangenen van de operationele kant van de CIA. Analisten zijn nu ingebed in “centra” die hen naast operationeel personeel plaatsen. Omdat de heimelijke actieteams van de CIA zwaar geïnvesteerd zijn in Oekraïne (en hun toekomstige promoties afhangen van een succes in Oekraïne) zal het hogere CIA-personeel dat deze centra leidt, niet toestaan dat een ANALIST (met de nadruk op ANAL) analyses aanbiedt, gebaseerd op echte inlichtingen, die de koning zonder kleren zou ontmaskeren. Joe Biden en zijn corrupte nationale veiligheidsteam willen niets horen over de welig tierende corruptie van Volodymry Zelensky en zijn trawanten of de heersende fanatieke neonazi’s in Oekraïne.

Eenvoudig gezegd, de Amerikaanse inlichtingendienst is geobsedeerd door pyriet en houdt vol dat het echt goud is. Ik denk dat het slechts een kwestie van tijd is voordat dit kaartenhuis instort en er een zondebok zal worden gezocht om te bepalen “wie Oekraïne heeft verloren”. Van één ding kunt u zeker zijn: geen enkele hoge ambtenaar die verantwoordelijk is voor dit debacle zal ter verantwoording worden geroepen. Een of andere carrièremaker zal de schuld krijgen of misschien krijgt Donald Trump de schuld. De geschiedenis leert ons een belangrijke les – een regering die gebouwd is op een fundament van leugens zal niet standhouden. De Sovjets en het Russische volk hebben dit in 1991 op de harde manier geleerd. Ik geloof dat er een vergelijkbare dag van afrekening komt voor de Verenigde Staten en Europa.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Een Amerikaanse neonazi die in het Azov-regiment vocht, bekent de misdaden van zijn Oekraïense “collega’s”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWie vertrouwt u?
Volgend artikelGeschiedenis schrijven met vleesschansen – C’est Bakhmut
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

  • Jammer dat ik de taal niet machtig ben. Anders stond ik nu mijn boeltje te pakken.
   Wát een supermarkt. Je zou erin verdwalen. En het kost je een dag om alle paden te doorkruisen.

 1. De corrupte Woke LGBTi transhumanistische transgender COVID-19 pharma maffia psychopaten in het belachelijke witte huis zijn oorlogshitsende oorlogsmisdadigers van het allerergste allooi!!

  De god van Joe B, is de duivel ,en die heeft het niet goed voor met de mensheid!
  Voor Europa en Nederland geldt exact het zelfde!!

  De duivel en z’n trawanten hebben nog nooit iets goeds gebracht op aarde!!

  Dood en verderf is het motto van de bloedvergietende corrupte collaborerende COVID-19 pharma maffia NAVO lidstaten!!

  Onafhankelijke tribunalen zijn nodig om de zeer vele oorlogshitsende COVID-19 pharma maffia oorlogsmisdadigers te kunnen berechten!!

 2. Lastig artikel; dat CIA zg niets weet van de realiteit.
  Mi is het strategie, evenals dat de munitie op zou zijn aan beide kanten.
  Ik hoor nog steeds zware vliegtuigen in de lucht. Zondag jl was het af en aan met straaljagers.
  Het kan binnen afzienbare tijd of over paar jaar ingezet worden.
  Onderschat USA niet, het gaat hier om doorbraak in wereld heerschappij , hun religie.

  Nederland ligt vol met militair materieel ondergronds gebaseerd op opgedane logische gevolgtrekkingen in 2020.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in