Op 12 augustus 1930 werd György Schwartz geboren, later bekend als George Soros. Hij wordt vaak officieel afgeschilderd als weldoener en filantroop. Anderen stellen dat hij simpelweg een economische misdadiger is.

George Soros werd op 12 augustus in een Joodse familie als György Schwartz in Boedapest, Hongarije, geboren. Hij vluchtte in 1947 voor het communisme, dat toen Hongarije bestuurde, naar het Verenigd Koninkrijk, waar hij op de School of Economics in Londen begon te studeren. Hij studeerde in 1952 af en verhuisde later naar New York en werd financieel analist.

Het duurde niet lang voordat hij zijn eigen financiële rijk begon op te bouwen. In 1973 richtte hij The Quantum Group Of Funds op. Een hedgefonds dat later zeer berucht zou worden vanwege verschillende controversiële speculaties, voornamelijk valutaspeculaties. Het beginkapitaal voor dit fonds kwam onder andere van de financiële familie Rothschild. In 1979 richtte George Soros de “Open Society Foundations” op, waar hij zijn speculatiegeld gebruikt om complete samenlevingen politiek te beïnvloeden. George Soros zelf zegt dat hij filosofisch geïnspireerd is door de grondlegger van het concept van de “open samenleving”, de Joodse filosoof Karl Popper, en noemt zichzelf graag filantroop.

Open Samenleving Sichtingen (Open Society Foundations)

Op de officiële website van de stichting kunt u lezen voor welke waarden zij strijden en over de sociale missie van de stichting. De ideologische manier van denken is wat men modern liberaal noemt (niet te associëren met wat liberaal was toen de beweging werd opgericht). De stichting beweert vrijheid, volksgezondheid, economische vrijheid, rechtvaardigheid etc. als oogmerk te hebben. In de praktijk ondersteunt men krachten die bijvoorbeeld narcotica en prostitutie willen legaliseren, op grond van bewering dat een drugsverbod HIV verspreidt en dat het verbod op prostitutie slechte werkomstandigheden voor de prostituees creëert. Men heeft ook zaken als anti-racisme, vrije abortussen, feminisme, steun voor de homolobby’s, etc. George Soros heeft veel kritiek gekregen op zijn politieke werk. Sommigen beweren dat er achter alle liberale holle frases een cynische geheime agenda schuilgaat die ervoor zorgt dat hij en zijn collega’s in de economische machtselite hun macht nog verder uitbreiden.

  De opkomst van Thunberg werd vanaf het begin door camera's begeleid

Hieronder zie je een propagandafilm van de stichting waarin ze beweren dat ze verschillende wereldverbeterende projecten doen.

De speculaties tegen Zweden

In 1992 werd Soros in Zweden bekend na intensieve valutaspeculatie tegen de Zweedse kroon. Samenvattend kan men zeggen dat hij grote sommen investeerde in zogenaamde derivaten die de Kroon zouden laten vallen. Dit zorgde voor een kettingreactie en veel grote bedrijven wisselden hun Zweedse geld om naar andere valuta omdat iedereen bang was voor het grote momentum van de koersdaling van de Zweedse Kroon.

De schrijnende situatie betekende dat de Zweedse Riksbank op de avond van 16 september de marginale rentevoet (sleutelrente) verhoogde tot 500%. Deze recordrente duurde slechts tot 21 september. Dit was een wanhopige maatregel om de Kroon te beschermen tegen verdere speculatie. Toen de valutaspeculatie medio november doorging, gaf de Riksbank uiteindelijk de verdediging van de Kroon op en “zweefde” de kroon in de middag van 19 november. Door het feit dat de Kroon een vaste wisselkoers had, daalde hij nu met 25% ten opzichte van de Duitse mark en met 40% ten opzichte van de dollar. Als gevolg van deze percentages nam de buitenlandse schuld van de Zweedse banken in korte tijd gigantisch toe, terwijl ze tegelijkertijd een verlies van 50-80% op hun commercieel vastgoed moesten boeken. Degenen die geld hadden geïnvesteerd in het feit dat de Zweedse kroon in waarde zou dalen, konden in gigantische winsten zwemmen. Zoals gewoonlijk ging dit ten koste van de belastingbetalers.

George Soros denkt zelf dat hij de landen een dienst bewijst met dergelijke speculaties, door te wijzen op zwakke punten in hun monetaire systeem. De nasleep van deze gevorderde financiële crisis in Zweden werd een enorme kostenpost voor de belastingbetaler. Een permanent stijgende werkloosheid en meer dan 2.000 financiële instellingen die failliet zijn gegaan.

  Idiote asielindustrie laat een gigantisch "vluchtelingenkind" 8.000 km door Europa marcheren

De speculatie tegen Groot-Brittannië

In hetzelfde jaar dat Soros tegen de Zweedse Kroon speculeerde, deed hij hetzelfde tegen het Britse Pond. De “staatsbank”, gecontroleerd door de familie Rothschild, werd gedwongen de pond te devalueren. George Soros verdiende iets meer dan 700 miljoen euro op deze transactie, waar de belastingbetalers in het Verenigd Koninkrijk onverwacht voor moesten betalen. Interessant is ook dat Soros nooit zou speculeren tegen een Rothschild bank zonder dat dit vanaf het begin was overeengekomen.

Soros bezoekt Zweden

In 1998, iets minder dan 6 jaar na de valutaspeculatie tegen Zweden, werd Soros naar Zweden uitgenodigd. Naast een diner met de koninklijke familie, een ontmoeting met Peter Wallenberg (Zweedse top-zakenman) en een lezing op de business school, gaf hij ook een lezing aan de SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute). Deze toespraak ging over het verkrijgen van een meer globale economie in een globale wereld, Pär Öberg, een burgerjournalist, slaagde erin om zichzelf uit te nodigen voor die bijeenkomst. Hij kreeg zelfs de kans om George Soros een vraag te stellen:

Pär Öberg: – U beklaagt zich hier over globale kapitalisten, maar u bent er zelf een van. U zit bijvoorbeeld in de Bilderberg-groep.

George Soros: – Ik ben lid van die groep om de roofkapitalisten van dichtbij te kunnen bestuderen en vervolgens te belichten hoe dat eraan toegaat.

Pär Öberg: – Ze zouden u nooit laten toetreden als u niet één van hen was. Waarom zijn jullie vergaderingen geheim? Ondanks dat er managers van grote mediabedrijven aanwezig zijn, schrijven ze niet over de bijeenkomst. Vormen jullie een geheime wereldregering?

Op de laatste vraag kreeg Pär Öberg geen antwoord en werd van de microfoon weggehaald. Op zijn financiële lezingen citeert Öberg meestal het bovenstaande evenement en beschrijft hij ook de activiteiten van Soros. Vermeldenswaardig is dat Pär Öberg de enige was die kritische vragen stelde aan de man die de Zweedse economie heeft neergehaald en de Zweedse belastingbetalers heeft geplunderd. De anderen in het uitgenodigde publiek prezen hem.

  Wie Klimaatbescherming zegt, moet ook Overbevolking zeggen

Frontfiguur voor de  wereldelite

Soros wordt beschouwd als een van de meest invloedrijke mensen ter wereld. Zijn eerloze cynische speculaties over de hele wereld heeft veel ellende veroorzaakt. De speculatie aan het eind van de jaren negentig tegen Thailand en Maleisië heeft de economieën van de landen bijna vernietigd. Op zijn manier heeft hij hongersnood en hongerdoden veroorzaakt. Wat hij doet, moet zeker als crimineel worden beschouwd, maar in de financiële wereld zijn het figuren zoals hij die zelf de regels bepalen. Daarmee wordt zijn astronomische eco-criminaliteit legaal. Dat hij dan de moed heeft om zichzelf in het openbaar te vertegenwoordigen voor vrijheid en mensenrechten maakt het allemaal nog erger.

Wat absoluut het ergste is, is dat hij zijn crimineel verdiende geld gebruikt om de politiek in een richting te sturen die hem financieel goed uitkomt. Soros heeft er financieel in belangrijke mate toe bijgedragen dat Obama als president van de Verenigde Staten naar voren kwam. Velen geloven dat mensen als Soros veel meer reële macht hebben dan de formele landbestuurders. De laatste financiële crisis (2008), die de wereld heeft getroffen, vooral de VS en de EU, en pas in de loop van 2011 afliep, was juist te wijten aan de ongebreidelde derivatenhandel. Soros Quantum Fund heeft met die crisis astronomische bedragen verdiend. In een interview met de krant ‘The Australian’ becommentarieerde George Soros de globale crisis als volgt: “De financiële crisis in de wereld was stimulerend en op de een of andere manier het hoogtepunt van mijn levenswerk”.

Oordeel zelf: Is George Soros een filantropische wereldverbeteraar of een economische oorlogsmisdadiger.

Candace Owens beschuldigt George Soros van de rasrellen in Minneapolis

Vorig artikelMUST READ: Bodycam transcript vertelt een ander verhaal over de dood van George Floyd
Volgend artikelDe gruwelijke dubbelmoord op Channon en Christopher – een misdaad die door de media werd verzwegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in