U kent het gezegde: “een foto zegt meer dan duizend woorden. Als de bovenstaande foto, waarop twee Wagnerianen te zien zijn die Wit-Russische soldaten trainen, echt is, dan kan ik u met zekerheid zeggen dat deze twee clowns niemand mogen trainen. De allereerste regel bij het omgaan met een vuurwapen – een pistool of een geweer – is om het geweer niet op iets of iemand te richten die u niet van plan bent te doden of te elimineren. PUNT. GEEN UITZONDERINGEN. Maar daar staan ze dan, op een afstand van een stel mannen die geweren op hen richten, schrijft Larry Johnson.

Ik heb meer dan 100 nieuwe schutters opgeleid en als vrijwilliger Range Safety Officer gewerkt op een openbare schietbaan waar ik in drie jaar tijd met duizenden schutters te maken heb gehad. De eerste taak bij het aanleren van de omgang met een pistool of geweer aan een beginner is spierdiscipline. De foto hierboven is afschuwelijk. De twee trainers staan voor de troepen die hun geweren in een aantal onveilige, gevaarlijke richtingen richten. Met maar twee trainers beschikbaar hadden ze moeten beginnen met groepjes van vier soldaten in een rechte lijn met hun geweren naar beneden gericht. Ik heb nog nooit een L-vormige formatie gezien om de cursisten droogvuur te laten oefenen en ik zou dat ook nooit goedkeuren. Als u een visuele definitie van “shit show” wilt, kijk dan maar naar de foto hierboven.

Het is niet omdat iemand in een gevecht heeft gezeten dat hij weet hoe hij een gevechtsgeweer, zoals een AR-15 of AK-47, veilig moet bedienen. Kijk naar de man in het midden van de foto. Hij staat rechtop met zijn geweer gericht op de soldaten links van hem (uw rechterkant als u de foto bekijkt). Slechte houding en, het meest zorgwekkend, slechte spierdiscipline.

  Roger Waters interview met Berliner Zeitung

Hier zijn nog twee foto’s die hetzelfde falen in het veilig hanteren van een geweer laten zien:

Verscheidene van de afgebeelde soldaten hebben hun vingers aan de trekker van hun geweer met “vrienden” binnen bereik. NEE!!!!

Ik weet uit eerste hand dat personeel van Speciale Operaties, wanneer ze de initiële Operators Training Course doorlopen, enorm veel tijd besteden aan droog oefenen (d.w.z. het geweer bedienen zonder munitie). Het doel is om spiergeheugen en neurale paden op te bouwen zodat de soldaat of marinier (inclusief de SEALS) op het punt komt dat hij niet meer hoeft na te denken om het geweer op veilig te zetten of de veiligheidspal eraf te halen. Het wordt een instinctieve handeling, afhankelijk van de omstandigheden. Hetzelfde geldt voor het van de trekker afhouden van de vinger totdat u klaar bent om de dreiging aan te vallen.

Ik hoop dat deze foto een vergissing is of wordt gebruikt als illustratie van hoe troepen niet moeten leren omgaan met een geweer. Hier is een video die laat zien hoe ik een nood-herlaadoefening doe terwijl ik op 10 meter op een cirkel van 3 inch schiet (ja, ik heb de cirkel drie keer geraakt). Ik beweer niet dat ik een of andere speciale ops bubba ben. Ik wil alleen maar dat u ziet dat ik weet hoe ik het geweer veilig moet hanteren en hoe ik een oefening voor noodherladen moet uitvoeren terwijl ik nauwkeurig schiet. Mijn goede vriend die dit filmde, daagde me uit om het tweede magazijn in de lucht op te vangen nadat ik de magazijnontgrendeling had ingedrukt. Vandaar dat gelach. Let op: als ik geen munitie meer in het geweer heb, gaat mijn vinger van de trekker.

  Oekraine kiest voor 'meer van hetzelfde' nu de wanhoop toeslaat

Mijn punt is simpel – neem een grote korrel zout bij elk verhaal waarin de dapperheid van Wagner of het leiderschap van Prigozhin wordt aangeprezen. Ik ben geneigd te geloven dat die verhalen aan het publiek worden gevoerd als een informatiecampagne in plaats van een journalistieke verslaggeving. Wat niet vals of misleidend is, is het feit dat de spanningen aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland oplopen en dat Poetin heeft gewaarschuwd dat elke aanval op Wit-Rusland zal worden gezien als een aanval op Rusland. Dat zou bij iedereen het bloed koud moeten doen stromen.

***

Andrei:

Zoals al vaak is gezegd, is dit Wagner-gedoe grotendeels een hype. Nu de waarheid begint door te dringen tot het lekenpubliek, is het tijd om openlijk te praten. Larry heeft gelijk.

De afschuwelijke verliezen van Wagner in Bakhmut getuigen van een zeer laag trainingsniveau (slechts 21 dagen in plaats van maanden, waar het geld voor de normale training naartoe ging, maak uw eigen conclusie) en een compleet gebrek aan zelfbewustzijn. En kijk, Wagner is weg en het Russische leger vermaalt de VSU-strijdkrachten eromheen tot stof en uiterst efficiënt. Tot zover de BS van Prigozhin dat het front instort als Wagner vertrekt. Ze vertrokken en de dingen werden alleen maar beter. Maar het is nu de taak van de FSB en de onderzoekscommissie, samen met de militaire hoofdaanklager, om diegenen uit te roeien die Wagner hebben geholpen, wat niets meer was dan een goed bewapende georganiseerde criminele groep.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

China, Rusland en Amerika – Drie leger reclamespotjes om rekruten te wervenVolg Frontnieuws op Telegram

  Europa: De slaaf van Amerika

Lees meer over:

Vorig artikelIs er een uitweg?
Volgend artikelMeer slecht nieuws voor mensen die “Spikevax” kregen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. Ik weet persoonlijk niets van hoe met vuurwapens om te gaan. Net zo min ik weet van militaire opteraties plannen. Wat ik wel weet is dat de Russen totaal andere logica hanteren dan wij. Ik heb meerdere videos gezien van Spetznatz soldaten in training.

  Die gaan op een manier waarvan de heer Johnson (waar ik groot respect voor heb) zegt, dat is een no no. Ze trainen voor geizelingssituaties door een soldaat de gegijzelde te spelen en naast zijn hoofd is een dummy de gezeilernemer te spelen Als de getrainde verkeerd schiet gaat zijn maatje er gewoon aan. Geen gein.

  Idem voor grotere scenarios. Daar hadden de mannen balonnen vlak boven hun hoofd wat het doel was.

  Ik weet niet meer in welke anto oorlogsfilm ik de volgende scene heb gezien. Of het nou full metal jacket of apocalipse now of was ik weet de scene nog goed. Al die soldaten werden getaind voor Vietnam. Onderdeel van de training was onder prikkeldraad door de modder kruipen terwijl een machine geweer over hun hoofden vuurde. Eentje kan er niet meer tegen, staat op en krijgt een kogel door zijn kop.

  Tja, war is hell om het maar zo te zeggen. Zoals ik het zie hebben Russen in training een iets groter risico om dood te gaan maar omdat ze getraind zijn zoals ze zijn getraind kunnen ze de trekker sneller overhalen in een echte oorlog en dat geeft ze een grotere kans om de vijand neer te schieten die al die veiligheidsdingen in zijn hoofd heeft en zo ”geprogrammeerd is” (de heer Johnson zijn woorden).

  Nogmaals, ik ben geen kenner van legers maar dat is hoe ik het nu zie.

  Groeten,
  Hugo

  • Hugo juli 23, 2023 at 13:12

   “Ik weet persoonlijk niets van hoe met vuurwapens om te gaan. Net zo min ik weet van militaire opteraties plannen. Wat ik wel weet is dat de Russen totaal andere logica hanteren dan wij. Ik heb meerdere videos gezien van Spetznatz soldaten in training”

   Juist Hugo, Larry Johnson bekijkt het door een Amerkaanse genderneutrale bril.

  • Zulke verhalen doen de ronde om te tonen “hoe straf we wel zijn”. Bij de Waffen SS moest de rekruut onbeweeglijk blijven als een op scherp gezette granaat op zijn helm werd geplaatst. Ik was er uiteraard (gelukkig) niet bij.

   • Hoi,

    Ik snap je punt niet. Een granaat op je helm met de pin er uit kost je je leven. Zoals ik granaten en zo begrijp was dat voor de meerderheid van hen de doodstraf.

    Waar ik het over had was de training van Russische Zoals elite soldaten die anders trainen dan in het westen. In het westen is oorlogstraining gericht op veilig, veilig, inclusief en dat soort dingen.

    Zoals ik Rusland training begrijp is het, oorlog is kut, FN heeft nog een goede Wagner video gedeeld, best in hell. Rusland heeft waarschijnlijk meer doden tijdens het trainen van hun soldaten. Wat we zien op het slagveld is dat ze heel veel minder doden en gewonden hebben.

    Nogmaals, ik snap je reactie niet met die nare nazi referenties. Het spreekt voor zich, oorlog sucks. Maar ja, geld te verdienen.

    Groeten,
    Hugo

    • Neen dus, een granaat doorboort niet de Duitse helm. Het is een koelbloedigheidstraining: tien seconden later gaat de granaat af vlak op de helm die vandaar de soldaat afschermt. Mijn punt is: je moet écht in het leger gezeten hebben om de flutverhalen eruit te kunnen halen. Je leert er twee dingen 1. Befehl is Behehl – Rücksichlos, dus ongenadige discipline 2. esprit de corps, korpsgeest, inzet, offervaardigheid t.o.v. de kameraden. Verder hangt de gevechtswaarde af van de bewapening en training.

 2. Tsja en toch zijn het wel capabele soldaten die weten te slagen. Mogelijk is er een kern van goed getrainde spetznastz achtige commandos met daaromheen wat mindere en steeds verder. Mee eens dat de foto boekdelen spreekt maar ik ga er toch van uit dat (wit)ruslands soldaten beter getraind zijn dan hun vijanden. Het gaat immers ergens om.

  • Je hebt het over een “kern van commando’s”. In de histories over de Oostfrontstrijders komt ook het beeld naar voren van enkele individuen die “de boel” rechthouden tussen de meute die in zijn broek aan het schijten is. In het jargon heten ze “de tien procenters”.

 3. Net als met auto rijles leer je om je aan de max snelheid te houden, daarbij is er weinig aandacht voor het feit dat er vele auto’s als kleine eendjes erachter hangen en niet op een reguliere manier door kunnen rijden.
  later, na het behalen van het rijbewijs waarmee je MAG rijden, komt de echte leerschool, de praktijk.
  Dan blijkt dat b.v. de max. snelheid hinderlijk is en/of opstoppingen geeft met mogelijk gevaarlijke situaties.
  Gaandeweg gaat men dus anticiperen op de omgeving en aanpassingen doen op hetgeen je hebt geleerd tijdens de auto rijlessen.
  Dit is ongeveer te vergelijken met met de uitspraken van Larry Johnson.

  Ik weet waarover ik schrijf maar ga mij verder niet bloot geven.

 4. Je kon een trap onder je ballen krijgen van de sergeant als jij je wapen op iemand richtte.
  Meesterlijke trainers op die foto’s? Ammehoela 🙂

  • Tijdens de schiettraining lig je op de buik en zit de onderofficier op zijn knieën naast u te brullen. Telkens je iets verkeert deed gaf hij een slag op je helm. Een collega-rekruut draaide zich mét het FAL-geweer verontwaardigd om richting de instructeur. Die is daarvoor uit het leger oneervol ontslagen. Wij stiekem jaloers omdat hij zo direct van zijn diensttijd verlost was.

 5. ” Het doel is om spiergeheugen en neurale paden op te bouwen zodat de soldaat of marinier (inclusief de SEALS) op het punt komt dat hij niet meer hoeft na te denken om het geweer op veilig te zetten of de veiligheidspal eraf te halen. ”

  Howdie, Amerikaanse soldaten zijn allemaal gechipt: Die kan je vanaf afstand neurologisch programmeren, beetje vlugger beetje langzamer. Daarom hebben er zoveel add, adhd tourette syndrome varianten, Coprolalia, etc en allemaal aan de ritalin etc.

  FAmous people with tourette:
  Dan Aykroyd
  Tim Howard
  Jim Eisenreich
  David Beckham
  Howie Mandel
  Billie Eilish

  De russen doen zulke dingen niet met hun burgers.

 6. Dat infanterie gedoe in de loopgraven is nu toch achterhaald
  We hebben drones en heel goede sensors IR en UV en software met AI en zwerm capaciteiten .

  Dus waarom zou je je dure personeel daaraan opofferen.

  Het front word een gelaagd systeem
  een laag voor 24/7 waarneming met satelieten en drones en vliegtuigen
  en andere lagen met goedkopen suicide drones van verschillend kaliber

  Zoals camera systemen de foute tomaten van een lopende band tikken zo zullen ze dadelijk doelen selecteren.
  Groot maar dun metaalen ding is vrachtauto of landbouw combine
  Groot maar heel dik metalen ding is tank
  Groot maar matig dik metalen ding is troepentransport en ander matige panzer dingen

  • Dat is zo op het Playstation. In werkelijkheid is er misschien slechts één drone per 1000 infanteristen. En als die op elk metalen schroot tussen de bladeren moet gaan schieten – meestal is er geen kans op een tweede schot, ttz het tweede schot is voor u.

   • Niet logisch
    Er zijn 1000 den tomaten en 1 lopende band met 1 camera met 1 of 2 actuators.
    Werkt prima
    Aan front per 100 km
    Voor waarneming
    1 flotte hoogvlieger en 20 trage laagvliegers
    Voor resctie force
    Continue 10 zware drones en 25 middelzware drones en 50 lichte drones in standby / redy to go posities
    Kan makkelijk iraniers hebben van die vrachtautocombi’s met 10 drones erin. En russen en usa stoppen gevleugelde drones in lanceer buizen.

    Software met AI kan leren uit camerabeelden< daarom is erzoveel te xien voor ons.
    Duurt niet lang meer dan komen de eerste automatische systemen
    Zelfde geld voor zwermtech. Chinese drones schrijven al letters (Chin. Carater texten) in de lucht deze tech is ideaal voor gecooridineerde aanvallen.
    En kost geen drol, bijna elk land kan dit betalen, kan eindeloos experimenteren wat beste vliegtuig vorm is en adaptatie en verbeteren software is alleen loonkosten. Jsf is enorm duur en nog steeds buggy, loopt achter met updates en upgrades door enorm ingrijpend proces. Ding is te complex en niet modulair gemaakt, en enorm veel varianten voor landen en gebruiksdoelen. En totaal afhankelijk van 1 leverancier.

 7. …lijkt me meer een straf gezien de ontzettend lastige “schiethoudingen”…en dat richten op anderen….het zijn juist de meest getrainde militairen die door hun ervaring ongelukken maken….

 8. Heb in de 70-er jaren mijn militaire dienstplicht vervuld en kan zeggen dat de auteur gelijk heeft. Wapens moeten altijd naar beneden gericht zijn als er mensen ervoor staan. Dit geldt ook als je wacht gelopen hebt.
  Ik zelf heb met uzi en pistool geoefend.

 9. In de Armée Belge was het FAL en Vigneron. De onderofficieren waren uiterst wantrouwig tegenover iemand die “gestudeerd had”, een “intelectuel”. Maar zo gauw het ging over schietijzers waren ze luidkeels superieur. Het beste was de doodernstige Mr Bean avant la lettre te spelen.

 10. De verliezen van Wagner waren helemaal niet schrikbarend in Bakhmut. Normaal gesproken zijn de verliezen voor de aanvallende partij 3X zo hoog als bij de verdedigende partij. In Bakhmut waren de verliezen van Wagner 2X zo laag dan die bij de Oekrainers.

  Dat zaken nu veel beter gaan zal wie weet wel, maar we moeten niet vergeten dat het Russische leger nu in de verdedigende positie van Bakhmut zit. Bovendien is het open terrein waar de Russische troepen om op de vechten een stuk makkelijker dan het stadsterrein waarop Wagner vocht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in