Laten we beginnen met het voor de hand liggende – Chef Prigozhin. Drie dagen geleden ging hij volledig door het lint en zwoer hij zijn jongens mee te nemen en de strijd in Bakhmut over te laten aan het Akhmat Bataljon. Nu is alles in orde: de Wagner-groep rukt op in Bakhmut, generaal Surovikin waakt over Prigozjin en Wagner blijft de Oekraïense stellingen verpletteren met een ruime voorraad munitie. Als het op temperamentvolle chefs aankomt, is de onstuimige Gordon Ramsay, een Britse sterrenkok, een mietje vergeleken met Prigozjin. Ik blijf ervan overtuigd dat Prigozjin een mega trollenroutine uitvoerde om het Westen af te leiden van de ware bedoelingen van Rusland, schrijft Larry Johnson.

In de nasleep van Prigozjins publieke tirade heeft het Russische leger drie dagen lang intensieve bombardementen, artillerie- en raketaanvallen uitgevoerd op Oekraïense opslagplaatsen vol westers militair materieel en munitie, en op verzamelplaatsen van troepen. Rusland geeft Oekraïne geen ademruimte om zijn troepen te verzamelen voor een lang beloofd tegenoffensief.

Bij het begin van de “speciale militaire operatie”, meer dan een jaar geleden, was het Oekraïense leger drie keer zo talrijk als het Russische. Zelfs met hun voordeel in aantal slaagde de Oekraïense verdediging er niet in de numeriek inferieure Russische troepenmacht tegen te houden en slaagde zij er niet in de Russen uit de gebieden Luhansk en Donetsk te verdrijven.

We worden nu verleid om te geloven dat Oekraïne, met een numeriek inferieure troepenmacht in vergelijking met de huidige Russische troepenmacht, een offensief zal beginnen, ondanks een ernstig gebrek aan tanks, gepantserde voertuigen, mobiele artillerie en luchtdekking, dat de Russen uit de versterkingen zal verdrijven die de afgelopen zes maanden zijn opgetrokken.

Ze hameren op Kharkiv, Kiev en andere steden: Massale Russische luchtaanval op Oekraïense militaire en energiestructuur-doelen! (Video's)

Oekraïense functionarissen blijven wilde beweringen doen over Russische nederlagen, een laag moreel en catastrofale verliezen. Er is een heel eenvoudige test die u kunt doen om de Oekraïense bewering over de verliezen van Rusland te evalueren – zoek de sociale media op en tel de foto’s en video’s. Als Rusland het aantal doden en gewonden had geleden dat door Oekraïense en westerse functionarissen en deskundigen wordt genoemd, dan zouden die foto’s en video’s onmogelijk te verbergen zijn. Sociale media en smartphones zijn alomtegenwoordig en rouwende echtgenotes, vriendinnen, ouders en vrienden zijn niet gemakkelijk te vinden.

Beelden en video’s zoals de volgende zijn op grote schaal beschikbaar op Oekraïense Telegramkanalen. Het tegenovergestelde geldt voor het vinden van vergelijkbaar materiaal op Russische kanalen. Er zijn een paar foto’s van pas gegraven graven op een Russische militaire begraafplaats, maar niets zoals de hoeveelheid beelden die de verliezen van Oekraïne vastleggen.

Wanneer de geschiedenis van deze speciale militaire operatie/oorlog wordt geschreven, zal de eerste week van mei 2023 een keerpunt vormen toen Rusland massaal zijn luchtmacht capaciteit inzette om bombardementen uit te voeren op Oekraïense posities in heel Oekraïne. Maar we krijgen nog steeds geen uitgebreid rapport of beoordeling van beide partijen over het succes (of falen) van deze glijbommen.

Het Russische ministerie van Defensie is de enige die dagelijks een “gedetailleerde” briefing geeft over de militaire operaties van de afgelopen 24 uur. Maar zelfs deze briefings zijn misleidend. Ze geven zelden details over de specifieke Russische strijdkrachten die deze operaties uitvoeren. Als men u zou vragen een samenvattend verslag te schrijven over de Russische militaire activiteiten van het afgelopen jaar, dan zou het materiaal dat u zou kunnen citeren een beeld schetsen waarin het grootste deel van de gevechten wordt geleverd door de Tsjetsjenen en de Wagner-groep. Het beeld dat de Russische generale staf van het totale slagveld geeft, is opzettelijk ondoorzichtig; niet omdat ze aan het verliezen zijn, maar omdat ze hun kaarten dicht bij de borst houden. De Russen blijven Maskirovka gebruiken, maar hebben het aangepast aan de wereld van uitgebreide ISR.

Een nieuwe dag, een nieuw persbericht van de CIA vermomd als nieuws

Als je naar de RT-televisie kijkt, zou je nauwelijks weten dat er een oorlog gaande is. Verslagen vanaf de frontlinies zijn schaars. Als RT-correspondenten verhalen schrijven, zijn die meestal bedoeld om een bepaald narratief te promoten. Als u de verslaggeving over de strijd om Mariupol in mei 2022 vergelijkt met die van Bakhmut, dan was de verslaggeving over Mariupol vrij uitgebreid in vergelijking met het nieuws uit Bakhmut. Pas de laatste paar weken is de berichtgeving vanuit Bakhmut toegenomen. Ik denk dat dit een van de meest veelzeggende indicatoren is dat de strijd voor Oekraïne in de eindfase zit.

Een laatste opmerking over het bericht dat Rusland in maart een NAVO-commandocentrum heeft vernietigd:

Verschillende Twitter en Telegramberichten, met in totaal honderdduizenden views eind maart 2023, beweerden dat een NAVO-hoofdkwartier in Oekraïne was vernietigd, met “tot 300 mensen” gedood bij de aanval.

“Een angstaanjagende inslag van de Russische supersonische raket ‘Dagger’ op 130 meter diepte op het NAVO-commandocentrum in Oekraïne!”: Greek Pronews schrijft over de enorme verliezen onder NAVO-officieren als gevolg van de raketaanval,” luidde een bericht:

“Een angstaanjagende aanval van de Russische supersonische raket “Dagger” op 130 meter diepte op het NAVO-commandocentrum in Oekraïne!”: Het Griekse Pronews schrijft over de enorme verliezen onder NAVO-officieren als gevolg van de raketaanval.

Noteer dit als een belangrijke ontwikkeling – Newsweek heeft eindelijk iets goed begrepen. Het is onmogelijk dat het Westen de dood van tientallen hoge NAVO-officieren kan verbergen. Nogmaals, pas de sociale mediatest toe. Ik heb nul bewijzen gezien van rouwende weduwen, ouders en vrienden die rouwen om dode NAVO-generaals, kolonels of majoors via berichten op sociale mediakanalen. Niet één. Ik heb navraag gedaan bij vrienden die nog steeds toegang hebben tot inlichtingeninformatie en zij hebben geen berichten gezien over dergelijke slachtoffers van die ene aanval [n.v.d.r. voor meer informatie lees de reacties in de commentarensectie van het bronartikel waarin deze bewering bediscuteerd wordt].

Terwijl ik dit schrijf is het 5:30 uur in Moskou en Kiev op 9 mei. Er zijn geen berichten die versterkte Oekraïense aanvallen bevestigen. De Russische bommen en raketaanvallen blijven echter op Oekraïense stellingen vallen. Dat is de realiteit die Oekraïne hindert bij het opzetten van zijn tegenoffensief.

Wij zijn nu allemaal Russen

Copyright © vertaling 2023 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eindelijk ontdoet Poetin zich van zijn masker – dit is tenslotte maskirovka – en onthult hij zijn ware, gebruikelijke verdachte gezichtVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe laatste dwaasheid van de westerse wereld – Poetin 9 mei speech
Volgend artikelWEF beveelt scholen om kinderen te dwingen naar hardcore porno te kijken ‘voor hun eigen bestwil’
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. Ik had het vermoeden dat de tirade Progozhin meer bedoeld was om een aanval van Oekraïne uit te lokken en ze in een hinderlaag te lokken.

 2. Dat mensen met het grootste gemak denken dat het logisch is om soldaatje te spelen om daarbij met het wapentuig van de heersende elite elkaar om zeep te helpen omwille van redenen die flinterdun zijn qua werkelijkheidsgehalte. Het blijft fascinerend: die weet of heeft meer of minder dan een ander en dus is het terecht op bommen te gooien op datgene of diegene die symbool staat voor de ongewenste emoties waar jij zelf voor kiest.

  • Kijk maar vooral naar DRESDEN en HAMBURG en vele andere steden in Duitsland aan het eind van de ww2, dat had totaal niks meer te maken met “Soldaatje spelen” dat was gewoonweg pure moord op onschuldige burgers waarvoor niemand werd vervolgd (Amerika en Engeland). En dan heb ik het nog niet over Rein lagers waar ze de overgebleven Duitse soldaten in opsloten zonder enige vorm van faciliteiten……dat was ook zo’n mooie stunt van die “Geweldige Amerikanen en Britten”!!!

   • Ja Gerry dat klopt met wat je schrijft , De Britten voerde vergelding bombardementen uit terwijl de oorlog was afgelopen de Britten hebben zich schuldig gemaakt aan Genocide en ook geen beetje ook .
    Rusland wint deze oorlog daar ben ik zeker van en ik hoop dat Rusland en China het westen en US de economie naar de kelder boort en dat ze die gore maffe idioot Rutte aan een boom binden met zijn kop omlaag zodat een 2 jarige er nog tegen aan kan schoppen dat vies stuk stront

   • idd, de zogenaamd ‘heiligen’ van WW2 hebben vele miljoenen burgers en gevangen (ook vele duitsers in concentratie kampen) vermoord, zelfs na de oorlog, het ‘heilige’ westen (ja die de ‘macht’ hadden) en ze kwamen er gewoon mee weg, de MSM werkt mee met dat tuig.

 3. De Westerse media was deze precisie aanslag vergeten te vermelden

  2e Kinzhal-aanval treft NAVO’s Westelijk Commandocentrum 80 meter onder de grond, 40 doden

  Door Jonas E. Alexis, hoofdredacteur-18 maart 2023

  Elke actie van Oekraïne of zijn VS, NAVO-lidstaten die een bedreiging vormt voor Russische vredeshandhavers of onderdanen in Transnistrië, zal worden gezien als een aanval op Rusland, verklaarde het ministerie van Buitenlandse Zaken van het land.

  In West-Oekraïne trof een Kinzhal van de Russische strijdkrachten een tot 80 meter diepe bunker. De RF gelooft dat deze bunker bij Lviv een strategisch NAVO-commandopunt was dat werd gebruikt om luchtafweersystemen te controleren. Het is nog vroeg, maar de RF gaat ervan uit dat er tot 300 personeelsleden in de bunker waren, waarvan 40 hooggeplaatste buitenlandse specialisten, dus we kunnen te zijner tijd 40 lijkzakken verwachten die naar het westen gaan. Onbevestigd vernietigde de RF in de regio Nikolaevsk vier hoge militanten en een aantal officieren en planners.

  https://www.vtforeignpolicy.com/2023/03/2nd-kinzhal-attack-hits-natos-western-command-center-80-meters-underground-40-killed/

 4. Het is opmerkelijk hoe gemakkelijk mensen geloven dat aangeleerde symbolen überhaupt iets te maken hebben met wat je eigenlijk pal voor je ogen kunt zien gebeuren als je nog in staat bent om goed te observeren, los van alle aangeleerde ideeën. Dit wordt geïllustreerd door het gemak waarmee men bv. spreekt over DE Russen of DE Duitsers. Wat is dat ook? De aangeleerde abstracties die men aanduidt met de woorden Duits of Russisch leiden kennelijk als vanzelfsprekend tot bepaalde gedragingen omdat men leert geloven dat vermeende kennis moet leiden tot actie en omdat men leert geloven dat er een fysiek of objectiveerbaar verband zou bestaan tussen zelfgekozen of aangeleerde emoties en de bevolkingsgroep waarop deze emoties worden geprojecteerd. Zo mocht ik ooit meemaken dat iemand per se niet naar Pakistan wilde omdat daar moslims rondlopen. Als je dan aangeeft dat je simpelweg kunt opzoeken dat er in India (waar ze wèl naartoe wilde) ook wel zo’n 150-200 miljoen moslims vrij rondlopen, dan zet zo iemand een ondoordringbare gelaatsuitdrukking op die zou kunnen worden omschreven als compleet onlogisch of irrationeel. Natuurlijk mag dat niet worden gezegd :-).

 5. “… dat had totaal niks meer te maken met “Soldaatje spelen … ”

  Met welke instelling kiest iemand er dan voor om in opdracht bommen te gooien? Als cowboy? Neurotypische mensen zijn altijd bezig met het spelen van een rol die verandert met de context waarin ze zich bevinden. Het kan zijn dat men dat liever niet wil weten en dat het woord spel ongepast of ongewenst lijkt, maar dat is niet bepaald relevant :-).

 6. Militaire bewegingen zullen nooit open en bloot met de exacte locaties via de media te volgen zijn, diegene die dat juist wel wenst heeft zelf nooit soldaatje gespeeld. Want dat is wel het domste wat je kunt bedenken in een gewapend conflict. Je vijand alle ins en outs laten zien wat je van plan bent en/of hoeveel verlies je hebt geleden e.d. Dan weet je zeker dat bijna heel jouw bataljon tussen 6 plankjes eindigt. Om zo min mogelijk uit te laten lekken wat niet gewenst is, heeft iedereen een verplichte zwijgplicht vooral de nabestaande. Want als de nabestaande zouden rouwen in de sociale media van de vermeende overleden officieren die in die bunker onder de grond zaten. Is dat een bevestiging voor Rusland dat hun informatie juist was.

  In conflicten is de waarheid altijd het eerste die sneuvelt en dan is eigenlijk alles koffie dik kijken van beide zijdes als toeschouwer. We vangen een paar kruimels op via de sociale media, maar niet in de hoedanigheid en in welke context. Elke partij verbergt altijd hun verliezen, om zo niet in je kaart te laten spelen. Want dat is funest voor het moreel van je strijdkracht. Alle geluiden uit de media en de alternatieve media kunnen we met een korreltje zout nemen, want zoals het westen het doet. Die fantaseert er lustig oplos en presenteert dat als de enige waarheid.

  • Sluit ik me bij aan. Propaganda buldert aan alle kanten. Wat waar is weet je pas als t stof opgewaaid is. Dan word de werkelijke schade voor iedereen duidelijk. Dan word iedereen pas echt wakker. Dat wakker van nu…wat is dat. Wat weten we nou echt. Ja dat de elite op ons uit is. Dat is duidelijk

 7. Las net via Lew Rockwel link naar Unz rapport. Er vallen jammer genoeg wel nogal wat vraagtekens bij die z.g. aanval op dat ondergrondse commando centrum te zetten….

 8. 🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎

  Let op ;

  Mailadres !

  Zie artikel klaus schwab, foto
  De overheid wil burgers…

  Maandag of dinsdag as
  15 of 16 mei – exacte datum wil men ( nog) niet kwijt .
  Zie
  eerstekamer.nl of planning plenaire vergaderingen

  Stemming pandemie wet ;

  Laat ze weten wat je ervan vindt.

  • 🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎

   Hang het ook aub even voor je raam op thuis . Mailadressen .

   Pandemie wet
   Stemming op 15 : 16 mei as
   Maandag of dinsdag
   zie eerstekamer.nl of
   Planning plenaire vergaderingen

   Dat men een protest kan schrijven, deze week .

   • 🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎
    Lijkt er verdacht veel op

    Dat men deze info wel heeft maar het verplaatst naar einde van deze maand

    Zo is het weer over duidelijk HOE de hazen lopen in Nederland
    Bij de alternatieve media,
    ‘ hoeren van satan’

    • 🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎🌎

     99% ALTERNATIEVE MEDIA is er
     Om de schapen ‘ zg wakkeren’

     In slaap te houden , in een hok / fuik te praten
     of maw uiteindelijk over de helling te jagen.
     Er is NIETS veranderd sinds 1945

 9. Tja…zoveel experten hier op oorlogsniveau…tot op heden mag ik zeker dhr Adriaan W tot een van de meest betrouwbare rekenen.
  Zelf 15 jaar actief bij de pantser-infanterie geweest….heb veel mogen geleetrd/gezien en ervaren op bepaald gebied.
  Wil tevens vermelden dat de hedendaagse defensie een bijeengezocht zooitje homo,s transgenders en woke debiele pedofieltjes zijn…waarvan acte
  Schoonzoon zit er hellas(!) nog in maar is al bezig zijn normale hetrogene huid te redden …richting douane
  geen idee hoe het daar is…
  Oekrinaziland is allang door de russen ingepakt…nu nog een mooi lintje erop en bieden maar…
  Is Poetin een weffer?/…dat is een bijzonder item…was hij het?…jazeker…ooit…maar is hij nu nog???
  gezien de slachting van de navo…en de nazi,s in oekrinaziland en de aanstaande afstraffing van de amerikanen…..denk ik persoonlijk…dat Poetin geen weffer meer is….
  Hoe en wat/waarom…geen idee…maar het ruimt wel lekker op de de wereld van de dode nazi,s…en weffers…en nato dweilen.

 10. Ach usa verloren 7000 man in irak
  En hoeveel irakies zijn er gesneuveld ?
  Schattingen lopen van enige 100.000 den tot over 1.000.000

  Dus waarom zouden de russen dat niet ook kunnen?

  Terwijl het westen dood bloed op de eigen domme sancties,
  En in de kont gebeten word door het even domme neo-liberale beleid van afgelopen decennia.

  Lage lonen landen bij de eu trekken, vervolgens dat werk uitbesteden naar china?
  Hoe dom is dat, das twee keer dom, je bent die capaciteit kwijt en de lage lonen eu leden profiteren er ook niet van wat wel de impliciete belofte was.

 11. Door het achterna lopen van de oorlogshitser uit Washington gaan onze leefomstandigheden fel achteruit: zware prijsverhogingen voor voeding, in elkaar schrompelen van de economie, terug draaien van onze solciale voorzieningen en dat allemaal “voor de goede zaak”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in