Een maandenlange tragedie heeft eindelijk haar happy end gevonden – zij het eerder symbolisch. Nadat minister van Economische Zaken Habeck (Groenen) in het voorjaar in Qatar werd afgepoeierd toen hij een vervanger zocht voor het geboycotte Russische gas, doen nu berichten de ronde over een overeenkomst, schrijft Freewestmedia.com.

Qatar en Duitsland zijn het dus eens geworden over een leveringscontract op lange termijn voor vloeibaar aardgas (LNG). Volgens het contract wordt het vloeibare gas verkocht aan het Amerikaanse bedrijf Conoco-Phillips, dat het vervolgens aan Brunsbüttel in Duitsland zal leveren. De leveringen beginnen echter pas in 2026 en zullen maximaal 15 jaar duren. De vorige grote leverancier, Rusland, is de grote afwezige sinds de Russische militaire operatie in Oekraïne.

Maar het contract met de sjeiks is weinig meer dan een symbolische “deal”. Het omvat slechts maximaal twee miljoen ton LNG per jaar – dit komt overeen met ongeveer 2,7 miljard kubieke meter niet-liquefied aardgas per jaar, wat een extreem klein leveringsvolume is. Ter vergelijking: via de Oostzeepijpleiding Nord Stream 1 werd tot het begin van de Oekraïne-oorlog jaarlijks ongeveer 55 miljard kubieke meter vanuit Rusland aan Duitsland geleverd. In 2021 verbruikte Duitsland ook bijna 90,5 miljard kubieke meter aardgas.

Gas voor China

Bijzonder beledigend is dat de magere Duitse contractafsluiting slechts enkele dagen na de aankondiging van een gasdeal tussen Qatar en China kwam, die vooral vanwege de lange looptijd van strategisch belang is. De leveringsovereenkomst met China voorziet in de uitvoer van vloeibaar aardgas (LNG) ten bedrage van 108 miljoen ton over 27 jaar – een veelvoud van het leveringsvolume voor Duitsland.

  Mogelijke ruil van de Azov-nazi's is een weg naar de nederlaag van Rusland

De Arabische wereld maakt er geen geheim van dat Duitsland niet langer als een betrouwbare partner wordt beschouwd. Het gaat niet alleen om de opdringerige pogingen om het Duitse WK-team te instrueren en de minister van Binnenlandse Zaken, die meende de Qatarese gastheren in het stadion te moeten provoceren met de regenboogkleurige “One Love”-armband.

Ernstiger is dat Berlijn het internationale vertrouwen heeft verloren door in het kader van het westerse sanctiebeleid Russische gasinfrastructuur en andere Russische monetaire en materiële activa in beslag te nemen.

Duitse politici zijn voor hun eigen voortbestaan afhankelijk van oorlogssteun

In het licht van de economische tegenspoed blijkt dat de Europese solidariteit met Oekraïne haar grenzen heeft bereikt. De perceptie van Oekraïne als een haven van vrijheid die steun verdient, is ook sterk verslechterd – ondanks de voortdurende propaganda in de media. Steeds minder Europeanen steunen wapenleveranties aan Kiev. En steeds minder Europeanen willen Oekraïne in de EU.

Een recente enquête van de Bertelsmann Stichting, die in de hele EU werd gehouden, geeft cijfers over de verandering in de stemming.

Daaruit blijkt dat in Duitsland in september slechts 48 procent voor wapenleveranties aan Kiev was – in maart was dat nog 57 procent. Ook in de hele EU daalde de goedkeuring tot 50 procent. De Polen, als directe buren van Oekraïne, waren met 76 procent het meest voor wapenleveranties, terwijl Italië met 36 procent het laagste goedkeuringspercentage had.

Bovendien daalde de steun voor de toetreding van Oekraïne tot de EU de komende jaren in de hele EU. In maart steunde 69 procent van de EU-burgers dit, in september nog maar 63 procent. Ook de bereidheid om vluchtelingen uit Oekraïne op te nemen neemt in heel Europa af.

  Sommige van de aan Oekraïne geleverde wapens zullen tegen ons worden gebruikt

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

IJsberg in zicht: De ineenstorting van de energievoorziening staat voor de deur!


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Aanvallen” op Oekraïense ambassades in Europa: Een nieuwe provocatie van Kiev of iets anders?
Volgend artikelOnthullingen van Scott Ritter: De VS voeren oorlog “niet alleen tot de laatste Oekraïner, maar ook tot de laatste Duitse fabriek”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Duitsland is weer een buur om in de gaten te houden, zij besteden als ik het goed heb ook meer aan hun defensieve uitgaven dan Rusland, dat geeft je te denken, mij wel in ieder geval!

  • Top 10 Countries with the Highest Military Expenditures (2020):

   The United States — $778 billion
   China — $252 billion [estimated]
   India — $72.9 billion
   Russia — $61.7 billion
   United Kingdom — $59.2 billion
   Saudi Arabia — $57.5 billion [estimated]
   Germany — $52.8 billion
   France — $52.7 billion
   Japan — $49.1 billion
   South Korea — $45.7 billion

  • 2022

   Country Military budget (in USD) % of GDP
   United States 770 billion
   (stable from 2021) 3.7%
   China 230 billion
   (+7% compared to 2021) 1.5%
   Germany 110 billion
   (+107% compared to 2021) 2.6%
   India 70 billion
   (+10% compared to 2021) 2.1%
   United Kingdom 50-70 billion
   (stable from 2021) 2%
   France 48-55 billion
   (stable from 2021) 2.1%
   Japan 47 billion
   (+1% compared to 2021) 1%
   Saudi Arabia 46 billion
   (-10% compared to 2021) 4.7%
   South Korea 46 billion
   (+4% compared to 2021) 2.8%
   Russia 31 billion
   (stable from 2021) ?
   (3.5% in 2021)

  • Die bedragen zeggen niet zoveel, de productiekosten liggen in Rusland en elders stukken lager als dan in het westen. En het materiaal doet totaal niet onder voor het westen, sterker nog in sommige gevallen juist het tegenovergestelde.

 2. Nu zie je het… Arabische wereld heeft een afkeer (TERECHT) van de Belachelijke LBGT-wereld….HURAAAAA🔝🔝🔝👏👏

  • Precies ik word een beetje schijtziek van die lhbti troep.

   Ik reed vandaag op de snelweg. Wat zie ik een reuze reclame bord langs de snelweg met Bi love.nl.

   Smerige zooi.

 3. ´Het gasboorbedrijf dat beroemd is geworden door de documentaire “Gasland” zal $ 16,29 miljoen betalen om de huizen van bewoners in de landelijkegemeenschap van Dimock in Pennsylvaniate verbinden met een schone waterbron. Het bedrijf betaalt ook 75 jaar lang de waterrekeningen van de bewoners.

  In een historische beslissing die dinsdag werd aangekondigd, pleitte het in Houston gevestigde Coterra Energy (voorheen Cabot Oil &Gas) niet voor een reeks strafrechtelijke milieuaanklachten. De deal culmineerde in 14 jaar frustratie en onzekerheid voor honderden inwoners op het platteland in het noordoosten van Pennsylvania.

  In Pennsylvania betekent een no-contest pleidooi dat het bedrijf strafrechtelijke verantwoordelijkheid heeft aanvaard.

  De procureur-generaal van Pennsylvania, Josh Shapiro, diede pleitovereenkomst aankondigde, diende deoorspronkelijke aanklachten tegen het boorbedrijfin juni 2020 in, nadat een grand jury-onderzoek had vastgesteld dat de gasputten van het bedrijf “defect” waren, wat resulteerde in brandbaar methaan dat lekte in watervoerende lagen in Dimock en het omliggende gebied.´

  https://childrenshealthdefense.org/defender/fracking-polluted-water-dimock-pennsylvania/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in