Éric Zemmour, screenshot CNews YT

Massamigratie naar Europa komt neer op omvolking van de bevolking en zal eindigen in bloedvergieten, waarschuwt de Franse filosoof en essayist Éric Zemmour tijdens zijn toespraak op de Franse nieuwszender CNews.

Immigratie verandert de samenstelling van een volk. Het is een misdaad tegen de Europese volkeren, het zal eindigen in bloedvergieten, aldus Zemmour.

Hij is van mening dat, in tegenstelling tot wat de leiders van de Europese Unie zeggen – waaronder de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen – de oplossing voor de migratiecrisis op het continent alleen van nationaal niveau kan komen.

Ik denk dat het tegendeel het geval is. De oplossing is uitsluitend nationaal, en wel om één reden. Wat is immigratie? Het is een invloed op de samenstelling van een bevolking en dus op de samenstelling van mensen, waardoor het een fundamenteel nationale beslissing is. Het is aan de natie wie ze wil opnemen, wie ze onder hen wil hebben en wie ze niet in haar midden wil, zegt Zemmour.

Hij sprak over het nieuwe immigratiepact van de Europese Commissie, dat Hongarije, Polen en Tsjechië al hebben afgewezen.

Zemmour, die joods is, zegt dat noch von der Leyen, noch andere leiders van de Europese Unie termen kunnen dicteren in naam van een niet-bestaande “Europese solidariteit” die evenzeer een fictie is als een eveneens niet-bestaande “Europese natie” en riep Frankrijk op om een referendum te houden over de kwestie van de immigratie.

Ik ben voorstander van een referendum [over migratie], dat we de afgelopen 40 jaar niet hebben gehad, zodat het Franse volk kan uitdrukken wat het werkelijk wil, zegt hij, en voegt eraan toe dat in plaats van de oplossing te zijn die ze denkt dat het is, de EU zelf het probleem is.

Europa gelooft dat het de oplossing is, terwijl het in feite het probleem is of op zijn minst een deel van het probleem, zegt Zemmour, verklarend dat het vrije reizen dat is ingesteld onder de Schengenregels, weliswaar handig is voor EU-onderdanen, maar in feite de grenscontrole van zijn naties heeft weggenomen.

Ten tweede is het probleem van de Europese gerechtshoven die fundamenteel pro-immigratie zijn, onder vermelding van mensen- en gezinsrechten.

De Europese jurisprudentie (…) verhindert de staten zelf over de toegang van veel migranten te beslissen, of te verbieden, aldus Zemmour, die erop wijst dat de kerngedachte van de EU filosofisch onjuist was.

Wat symboliseert de Europese Unie werkelijk? Het symboliseert de man zonder wortels, die ergens in de wind zit, een wereldburger, zegt hij.

Donderdag, nadat de leiders van de Visegrád Groep het voorstel van de Commissie hadden besproken, zei premier Viktor Orbán tijdens een persconferentie dat “de migratie buiten de grenzen van Europa moet worden gestopt”.

Zemmour is de auteur van “De Franse zelfmoord” en staat bekend om zijn sterke oppositie tegen verdere immigratie naar Frankrijk. In een eerder interview vergeleek hij de immigratie in zijn land met een “demografische tsunami” en zei hij dat het huidige immigratie- en integratiebeleid volgens hem heeft gefaald. Hij werkte voor de Franse zender RTL van 2010 tot 2019.

  Reeds 62% van de nieuwe 'Fransen' komt uit Afrika

Frankrijk heeft de afgelopen decennia extreme demografische veranderingen ondergaan en meer dan 20 procent van alle pasgeborenen heeft een Arabisch-islamitische voornaam.

Franse leger staat klaar om het veroverde grondgebied van moslims terug te veroveren

Vorig artikelOrbán: Het mengen van moslim en christelijke culturen in Hongarije “zou niet vreedzaam of veilig zijn”
Volgend artikelOrban eist ontslag van EU-commissaris na geringschattende verklaring over Hongarije
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

 1. Hoe eerder, hoe beter.
  Maar daar is een nieuwe revolutie voor nodig om het geteisem dat overal in West-Europa aan de touwtjes trekt, weg te krijgen.

 2. Sinds de invoering van die verschrikkelijke eu weet ik wat voor horrorgevoel de slachtoffers van de tweede wereldoorlog mee hebben moeten maken.
  Het is een invasie zonder wapengekletter en waar wapengekletter te horen is, is het afkomstig van terroristen.

 3. De immigratiegolf hebben de Europese landen zelf veroorzaakt.
  Frankrijk staat op de 4e plaats wat betreft de goudvoorraad in de wereld, terwijl in Frankrijk zelf nog geen korrel goud te vinden is.
  Het word geroofd uit Mali, met tientallen goudmijnen.Als dan de eigen bevolking niets krijgt en protesteren worden zij rebellen genoemd en worden zij in bedwang gehouden, ook door het nederlandse leger.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in