© Marco Verch Professional / Flickr (CC BY 2.0)

Ongeveer 3.000 Franse gezondheidswerkers die zich om uiteenlopende redenen niet tegen covid-19 hebben laten injecteren, worden zonder loon van hun werk ontheven. Volgens Olivier Véran, minister van Volksgezondheid, zijn de meeste schorsingen tijdelijk, maar hebben “enkele tientallen” besloten ontslag te nemen, omdat zij weigeren zich te laten vaccineren.

Op woensdag 15 september heeft Frankrijk een in juli door president Emmanuel Macron aangekondigde vaccinatieplicht voor gezondheidswerkers ingesteld. Vanaf die datum moeten gezondheidswerkers ten minste één dosis van het vaccin hebben genomen. Ongeveer 3.000 werknemers gaven hieraan geen gehoor en werden de volgende dag zonder loon van hun werk ontheven.

De vaccinatieplicht geldt voor ongeveer 2,7 miljoen werknemers, waaronder brandweerlieden, ambulancemedewerkers en thuiszorgmedewerkers. Volgens de gezondheidsautoriteiten ligt het vaccinatiepercentage voor gezondheidswerkers rond de 90%. Volgens Les Echos is dit cijfer zorgwekkend, omdat het uiteindelijk kan leiden tot de schorsing van een op de tien zorgverleners.

Volgens het persbureau AFP zijn het vooral verpleegsters die hun ongeloof hebben geuit over de doeltreffendheid en de veiligheid van de vaccins. Veel gezondheidswerkers hebben deze week buiten ziekenhuizen in verschillende delen van het land gedemonstreerd. Er is ook gedemonstreerd buiten het ministerie van Volksgezondheid, meldt TheLocal.

Gedwongen om operaties te annuleren vanwege personeelstekorten

Ongeveer 70 procent van de Fransen heeft twee doses van het vaccin gekregen, wat momenteel vereist is om als volledig gevaccineerd te worden beschouwd. Minister van Volksgezondheid Olivier Véran heeft echter aangekondigd dat een derde dosis nodig kan zijn, zo meldt LeParisien. Voor de gehele bevolking heeft Frankrijk volgens France24 een van de hoogste vaccinatiegraden ter wereld.

  Onze herders werken voor de wolven

De minister van Volksgezondheid zegt dat de schorsingen weinig invloed hebben gehad op de dagelijkse werking van de ziekenhuizen. Vanuit een ziekenhuis in Montélimar, in het zuiden van Frankrijk, komen echter berichten dat meer dan 150 voor volgende week geplande operaties nu zijn afgelast of uitgesteld nadat een aantal anesthesisten was geschorst.

Protesten tegen inentingscampagne Macron gaan door

Frontnieuws heeft in een eerder artikel aandacht besteed aan de massale protesten tegen de maatregelen van Macron tegen de verspreiding van covid-19. Al tien weken lang wordt er elk weekend gedemonstreerd met honderdduizenden deelnemers. De protesten gingen dit weekend door en zijn naar verluidt rustiger dan die van vorig weekend.


Copyright © 2021 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Artsen vaccinatie in Saarland: 54 procent kwam niet opdagen – minister van Volksgezondheid boosVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelAustralië’s Covid Concentratiekampen
Volgend artikelVerpleegster zegt dat volledig gevaccineerde Covid-19-patiënten worden behandeld met Ivermectine terwijl de ongevaccineerden aan de beademing worden gelegd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

  • Het gebeurt hier echt en dat voor twee maanden en daarna volgt ontslag als je dan nog niet bereid bent om die prik te halen. Vele zijn echt wanhopig. Ik vind dit echt walgelijk en ik snap niet dat de Code van Neurenberg niet voor de dag gepakt gaat worden in NL door bv Baudet van de FVD.

 1. Wettig is wie de macht heeft, die bepaald de wet. Zonder loon ontslaan is in Nederldn ook gewoon mogelijk trouwens, je mag 2 jaar procederen om je gelijk te halen, dus feitelijk is het gewoon naaien. Voor wie het besef nog njiet heeft, rechten zijn enkel iets waard als de macht hebbers jou die toekennen, en dan nog…

  Alles opgebouwd is kapot, vakbonden zijn sp[ringplanken voor politieke carrieres geworden en rechtbanken een bevestiging dat de macht bij de regeting ligt en recht niet hetzelfde is als rechtvaardigheid.

  Onze vrijheid is afgeknaagd aan alle kanten, door de politici en de ambtenaren….enkel een revolutie met galgjes en guillotines kan dat nog recht trekken….vrijheid is dood.

  • Internationale wetten/verdragen – zoals de Code van Neurenberg – gelden ook in Frankrijk. Overheden denken dit zomaar even opzij te schuiven, maar daarvoor zullen die internationale wetten/verdragen eerst afgeschaft moeten worden wat nog steeds niet is gebeurd. Als de dag des oordeels komt, dan zijn ze hartstikke schuldig.

 2. Nog even en bedrijven zijn de wanhoop nabij omdat al hun gevaccineerde werknemers ziek zijn of overlijden.
  Er ontstaat dan een gigantisch personeel tekort!

  • Hoort bij het plan. Devlatie. Minder services is minder producie. Overal komen te korten die niet meer in te halen zijn en devlatie word inflatie. Een brood kost straks €10. Het gebeurt nu al met de elektriciteit. Containers kosten eerst €800 nu €18000! Chaos zullen ze creëren.

   • Daarom NU bv rijst inslaan en groente zaad inslaan honing en zout en suiker enz en hennep kleding (die gaan 20 a 40 jaar mee maak evt van hennepstof wikkelrokken en pof broeken en T bloesen) water filters ect. Leg deze alle in plastieke bakken op zolder en wees op het ergste op voorbereid en als de mensen gewicht verliezen door armoede zorg ook dat je gewicht verliest anders weetn ze waar het eten te halen valt.

    • Naast honing en zout, ook bijenpollen inslaan. Die zijn enorm voedzaam, zijn droog te bewaren en je hebt maar kleine beetjes nodig.

 3. Het schijnt dat alle gevaccineerde hun eigen natuurlijke immuunsysteem buitenwerking hebben gesteld door vrijwillig de vaccins te laten injecteren. Daarin plaats zijn ze overgeleverd aan de farmaceuten met de volgende injecties, want zij zijn programmeerbaar geworden doormiddel van externe frequenties. Dit zal de nodige consequenties geven zodra het griep seizoen begint. Dit kan wel eens een enorme aantallen werknemers uitval kunnen worden. Vandaar dat de jacht op de ongevaccineerde steeds extremer zal worden, zodat de oorzaak van het vaccin niet de schuld krijgt. Maar dan kunnen ze van alles de schuld geven, als er geen controle groep meer bestaat.

 4. Dankzij de ongevaccineerde verplegers die ook nog eens ontslag hebben genomen heerst er wereldwijd een tekort aan ziekenhuis personeel. Code zwart dreigt en er word inmiddels nagedacht om patiënten van boven de 50 jaar niet meer te behandelen.

  Van Hero naar zero.

  • Is hier al zo. Ik behoor onderzocht te worden hier in Frankrijk en ik vertik het om ene spuit te halen en een PCR test te doen dus ik word niet geholpen alleen met spoed dan kom ik het ziekenhuis nog in. Maar omdat hier in ons huis niemand mee doet aan deze gekte zullen ze mij niet kunnen bezoeken. Zo werkt dat hier in FR. Onze aanstaande schoonzoon had een tijdje etrug een auto ongeluk gehad en werd met de brandweer afgevoerd en naar de spoed gebracht en ik heb met onze dochter 5 uur op de parking gewacht. Geen wc, gene koffie en dan sta je daar,,. Je kan ook geen cafee in een eindje verderop tot 24.00 uur in de nacht hebben we daar gestaan. We hadden nog geluk dat het goed weer was in de winter zou het echt afzien zijn geweest.

   • Het is afzien.God sta je bij. Uiteindelijk word alles vereffend. Heb vertrouwen. Die sadisten lezen dit leed graag want dat voed hun. Wij moeten een rechte rug tonen en een fuck you , fuck off mentaliteit hebben.

 5. Beste redactie van FN,

  Lijkt een foutje geslopen te zijn in dit stuk. In de openingszin staat ”Ongeveer 3.000 Franse gezondheidswerkers die zich om uiteenlopende redenen niet tegen covid-19 hebben laten injecteren, worden zonder loon van hun werk ontheven”

  Leek mij een beetje weinig en inderdaad, later in het stuk staat ” De vaccinatieplicht geldt voor ongeveer 2,7 miljoen werknemers, waaronder brandweerlieden, ambulancemedewerkers en thuiszorgmedewerkers. Volgens de gezondheidsautoriteiten ligt het vaccinatiepercentage voor gezondheidswerkers rond de 90%.”

  Het zijn er dus een kleine 300.000.

  Groeten,
  Hugo

 6. Beste redactie van FN,

  Bedankt voor de link. Ik heb even verder gekeken en zie dit in The Associated Press.

  ”PARIS (AP) — Health care workers in France face suspension from their jobs starting Wednesday if they haven’t been vaccinated against COVID-19. With as many as 300,000 workers still not vaccinated, some hospitals fear staff shortages will add to their strain.”
  https://apnews.com/article/europe-business-health-france-paris-7bf6ca4fac1fd80809eb2af63a2bd6b9

  Ook in een Global research stuk wordt over 100 duizenden gesproken;
  ”Two months ago, Macron ordered hospital staff, ambulance technicians, nursing home workers, doctors, fire brigade members, and people caring for the elderly or infirm in their homes—some 2.6 million employees in total, to get a COVID-19 vaccine by Sept. 15, though hundreds of thousands haven’t yet complied with the new rule.”
  https://www.globalresearch.ca/medical-staff-shortages-feared-france-health-care-workers-balk-covid-19-vaccine-mandates/5756074

  Doe er mee wat jullie willen. Ik zal er iiig over ophouden!

  Groeten,
  Hugo

 7. Wij wonen in Frankrijk en alles in het artikel is correct, behalve dat er VEEEEEEl meer mensen in de zorg zich niet hebben laten vaccineren en dus geschorst zijn dan 3000. Het echte getal (dat sommigen schatten op 10duizenden) wordt niet gemeld…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in