Orbán: Het mengen van moslim en christelijke culturen in Hongarije “zou niet vreedzaam of veilig zijn”

2
© European People's Party / Flickr (CC BY 2.0)

Een dag nadat Ursula von der Leyen het immigratiepact van de Europese Commissie had gepresenteerd, vertelde de Hongaarse premier Viktor Orbán het persbureau Reuters in een interview dat hij “vrijheidsstrijder” was voor de nationale soevereiniteit en herhaalde hij het standpunt van zijn land om elk plan te verwerpen dat de lidstaten zou dwingen om immigranten op te nemen.

Orbán en de leiders van de andere Vesigrád-landen ontmoetten von der Leyen in Brussel om het eerder genoemde migratiepact te bespreken, waarbij Orbán zei dat Hongarije – hoewel het een tolerante samenleving is – tegen een gemengde bevolking is.

Migratie in Hongarije is een kwestie van nationale veiligheid. In Hongarije zijn we erg strikt dat we geen parallelle samenleving willen hebben, of een open samenleving of een gemengde cultuur. We denken niet dat een mengeling van een islamitische en een christelijke samenleving een vreedzame maatschappij kan zijn en de mensen veiligheid en een goed leven kan bieden, aldus Orbán.

Orbán verklaarde dat het nieuwe EU-migratiepact in zijn huidige vorm Hongarije zou dwingen om migranten op te nemen, een standpunt dat Hongarije, Tsjechië en een aantal andere EU-landen onaanvaardbaar vinden.

In het interview met Reuters werd ook het thema van de rechtsorde aan de orde gesteld.

Net zoals het Europees Parlement zich inzet voor de voortzetting van de artikel 7-procedure tegen Hongarije, zei Orbán dat de beschuldiging aan het adres van Hongarije van het negeren van de rechtsorde “gewoon blah, blah, blah” was.

Als iemand zegt dat democratie alleen maar liberaal kan zijn, is dat onderdrukking. Ik moet ertegen vechten in naam van de intellectuele vrijheid. Soms heb ik in Brussel het gevoel dat ik nog steeds een vrijheidsstrijder ben, zegt hij.

De 57-jarige Orbán werd voor het eerst beroemd als politicus in de zomer van 1989, toen hij bij de herbegrafenis van Imre Nagy, de premier van de mislukte anti-Sovjetopstand van 1956, de terugtrekking van de Sovjettroepen uit Hongarije eiste. De terugtrekking van de in totaal 100.000 troepen, burgers en familieleden nam precies twee jaar in beslag. Destijds, onbekend bij het publiek, hadden de Sovjets zelfs kernraketten in Hongarije gestationeerd, schrijft Remix.

  Hongaren en Polen ontkomen aan multicultureel te worden - ze moeten de grens van de EU bewaken

In het interview zegt Orbán dat verwijzingen naar de rechtsorde een manier zijn voor karige Noord-Europese staten om te proberen de betaling van EU-middelen afhankelijk te maken van politieke criteria. Hij prees Brexit ook als een “dapper besluit”, maar voegt eraan toe dat Hongarije niet van plan was de Europese Unie te verlaten.

Brexit is een moedige beslissing van het Britse volk over hun eigen leven… we beschouwen het als een bewijs van de grootsheid van de Britten.

We kunnen het ons niet veroorloven om dat spoor te volgen. Het is redelijk dat Hongarije deel uitmaakt van de Europese Unie, zegt hij.

Hij wijst er ook op dat Brexit deels te wijten was aan de aandrang van de EU om Jean-Claude Junckers te benoemen tot voorzitter van de Europese Commissie, ondanks de sterke Britse wrok.

Ik denk dat Brexit vooral een fout van de Europese Unie was. We hebben fouten gemaakt, vreselijke fouten, aldus Orbán.

Hoe George Soros probeerde en faalde om Hongarije te straffen tijdens de Coronavirus crisis

Vorig artikelZweden overstuur na onthulling vier meter groot gat in de cruiseferry Estonia – voorheen afgedaan als complottheorie
Volgend artikelFranse filosoof Éric Zemmour: Immigratie is een misdaad tegen de Europese volkeren en zal eindigen in bloedvergieten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

2 REACTIES

  1. Woon al jaren in Midden Europa, soms terug naar NL maar elke keer denk ik: wat een bende en wetteloosheid vooral voor de mensen die werken. Vertaal en stuur ” opsporing verzocht ” door naar een lid van een politieke partij met de boodschap : nooit aan beginnen ! En dat willen ze ook niet, zeker nu de pers meer richting de gevolgen van de ” immigratie ” wijst. Merkel stuurde de uitnodiging, laat zij het maar opknappen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in