via Twitter

Hongarije, Polen en Tsjechië verzetten zich tegen het nieuwe migratiepact van de Europese Commissie, dat vooral door Duitsland wordt gepromoot. Dit pact werd woensdag afgewezen en is volgens alle drie de landen bedroevend ontoereikend om het probleem van de massamigratie naar Europa aan te pakken, en bevat ook onaanvaardbare clausules die alle lidstaten zouden verplichten om migranten op te nemen of een boete te betalen.

Kort na de aankondiging van het plan heeft de Hongaarse minister van Justitie, Judit Varga, in een Facebook-post het Hongaarse standpunt duidelijk gemaakt. Haar punten zijn als volgt:

  • De Europese Unie moet hulp brengen waar het nodig is, in plaats van problemen naar Europa te brengen. Het is onze gemeenschappelijke verantwoordelijkheid om de uitvaardigende landen te helpen bij het garanderen van passende levensomstandigheden voor hun burgers, zodat niemand de druk voelt om zijn of haar vaderland te verlaten.
  • Hongarije steunt de oprichting van hotspots buiten Europa, die de lokale behandeling van asielaanvragen mogelijk maken.
  • De buitengrenzen van de EU en het Schengengebied moeten in alle opzichten worden beschermd.
  • Hongarije steunt geen verplichte herverdeling, maar beschermt de gemeenschappelijke grenzen, dus de EU moet Hongarije evenveel steun geven als andere Schengenlanden die de buitengrenzen beschermen.

Wij blijven bij ons bovenstaande standpunt en wij wijzen politieke chantage resoluut van de hand. In Hongarije kunnen alleen Hongaren beslissen met wie ze willen samenleven, zegt Varga in haar Facebook-post.

Ook andere vooraanstaande Hongaarse politici hebben hun bedenkingen bij het nieuwe migratiepact geuit, zoals het Hongaarse parlementslid Hidvéghi Balázs.

De algemene opzet van het plan werd gepresenteerd door de Duitse voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, die zei dat het een “Europese oplossing… om het vertrouwen van de burgers te herstellen” was, waarbij ze erop wees dat de branden die door migranten werden aangestoken en die het migrantenkamp Moria in Griekenland verwoestten, “een grimmige herinnering was dat we duurzame oplossingen moeten vinden”.

De Tsjechische Republiek verwerpt ook het nieuwe migrantenpact

  Waarom vernietigt de Europese Unie haar eigen economie?

De Tsjechische Republiek wijst ook elke verplichte herverdeling van migranten tussen de lidstaten van de Europese Unie af, vertelde de minister van Binnenlandse Zaken Jan Hamáček (CSSD) gisteren aan de verslaggevers. Hamáček benadrukte dat de definitieve vorm van het pakket door de lidstaten zal moeten worden goedgekeurd en dat het onzeker is of er uiteindelijk een akkoord zal worden bereikt.

Hamáček beschouwt de versterking van de bescherming van de buitengrenzen van de EU en de versnelling van de terugkeer van illegale migranten naar hun land van herkomst als het belangrijkste onderdeel van het pakket, maar de minister van Binnenlandse Zaken heeft de verplichte toelating van migranten duidelijk uitgesloten.

Volgens de Europese Commissie zouden alle EU-landen zich solidair met het nieuwe systeem moeten opstellen. Volgens een BBC-rapport omvat het plan verplichte screenings voor gezondheids-, identiteits- en veiligheidscontroles vóór binnenkomst, asielbeslissingen binnen 12 weken en een snelle uitzetting van afgewezen aanvragers, evenals een reeks “flexibele opties” die zo zijn ontworpen dat landen die zich verzetten tegen het opnemen van immigranten – voornamelijk Polen en Hongarije – andere manieren kunnen kiezen.

Tegelijkertijd wordt verwacht dat de EU-landen normaal gesproken in staat zullen zijn om ofwel migranten op te nemen ofwel de terugkeer van afgewezen asielzoekers op eigen kosten te regelen.

Bij wijze van uitzondering, en misschien wel het belangrijkst voor landen als Hongarije, Polen en de Tsjechische Republiek, zou Brussel in crisissituaties ook lidstaten kunnen opdragen een aantal asielzoekers op te nemen.

Als het pact door alle 27 lidstaten wordt goedgekeurd, zou elk van hen zijn deel van de kosten op zich moeten nemen, gebaseerd op de helft van het bbp en de helft van de bevolkingsomvang.

We verwachten in de eerste plaats dat het pact de bescherming van de buitengrens zal versterken, de terugkeer van illegale migranten zal versnellen en landen onder druk zal zetten om beter samen te werken, aldus Hamáček.

Wat de solidariteit tussen de Europese landen betreft, zei hij dat Tsjechië nog steeds bereid is om politieagenten te sturen om te helpen in landen die dat nodig hebben, of om materieel te helpen.

We zijn fundamenteel tegen. We zullen niet instemmen met een voorstel dat verplichte herverdelingen omvat, zegt hij.

Hamáček zei ook dat Tsjechië bereid is een nieuw voorstel van de Europese Commissie te bespreken, waarin staat dat staten die geen migranten willen toelaten, de terugkeer van afgewezen asielzoekers naar hun land van herkomst op eigen kosten zouden garanderen.

Het is nog niet ontwikkeld, het heeft een aantal juridische aspecten, maar we zijn bereid om over dit alternatief te praten, zegt hij.

Hij erkent dat staten die overbelast waren met asielaanvragen niet langer de capaciteit hadden om de repatriëring van afgewezen migranten veilig te stellen.

  De VS vernietigen niet alleen Oekraïne, maar ook Europa

Hoewel Polen zich nog niet officieel over het pact heeft uitgesproken, geeft een interview met een lid van de partij Law and Justice (PiS) op de katholieke radio Marvia enig inzicht in wat het standpunt van de regering waarschijnlijk is.

Polen en andere EU-landen zullen zich waarschijnlijk ook verzetten tegen het  nieuwe migratiepact

De EU gaat nog steeds niet goed genoeg om met de migratiecrisis. De voorstellen van het pact zijn verre van bevredigend. Polen moet zich krachtig verzetten tegen de gedwongen verplaatsingen. De landen die de stevige en redelijke politiek ten aanzien van migratie hebben aangenomen in de vorm van humanitaire hulp in de landen van herkomst van migranten, kunnen de gevolgen van de roekeloze politiek van de landen van de Europese Unie niet dragen, zegt PIS-lid Beata Kempa tegen de katholieke radio Maryja.

Polen, Hongarije en Tsjechië zijn niet de enige landen die zich waarschijnlijk tegen het pact zullen verzetten. Estland, Letland en Slovenië en Slowakije hebben zich in een brief aan de Europese Commissie in juni bij de andere drie landen gevoegd om de migrantenquota’s af te wijzen. Ook Servië en Oostenrijk zullen waarschijnlijk sceptisch staan tegenover de nieuwe wet.

De details van het plan werden gepresenteerd door Margaritis Skinas, de Griekse Europese Commissaris voor Europese Levensstijl, een functie die in november jongstleden is omgedoopt tot Europese Commissaris voor Immigratie en de Bescherming van de Europese Levensstijl.

De sociaal-democratische EU-commissaris voor Binnenlandse Zaken, Ylva Johansson, liet doorschemeren dat zij verwachtte dat geen van de lidstaten tevreden zou zijn met het voorstel, “maar ik denk dat we 27 lidstaten en een parlement zullen hebben die zullen zeggen dat het de moeite waard is om hieraan te werken”.

“De massale volksverhuizing staat Europa nog te wachten” – deskundige waarschuwt voor massale exodus uit Afrika 

Vorig artikel“Europa is gegijzeld door een ontaarde, suïcidale ideologie”
Volgend artikelCorona-bedrog aan het licht gebracht: PCR-tests zijn volledig nutteloos en dienen alleen om te manipuleren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. Judit Varga , de Hongaarse minister van Justitie , heeft meer hersens in haar pink dan de gehele NL-“regering” samen. Alléén Hongaren mogen, volgens haar, beslissen met wie zij willen leven/wonen. Wat een verschil met dat zootje in Den Haag, dat ons, de bevolking, opscheept met het vuil uit Noord-Afrika.
    Houd dat zootje buiten de deur, laten ze in hun land van herkomst (waar meestal géén oorlog is !) een visum voor een ander land aanvragen en niet illegaal de EUSSR binnendringen.
    Na járenlang te hebben moeten lezen en zien wat dat gajes in de EUSSR aanricht, heb ik geen enkel begrip meer voor deze illegalen en nóg minder voor de zg. EUSSR-“leiders” dat dat soort in grote aantallen binnenhaalt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in