De troepen van PMC Wagner hebben de volledige controle over de noordelijke en oostelijke kanten van de stad van Bakhmut, terwijl de Wagner-voorhoede het centrum is binnengedrongen. De informatie werd een tijdje geleden door de Russische media uitgezonden.

De situatie is dramatisch voor de Oekraïense strijdkrachten, waarbij hun opperbevel de omvang van de ramp niet beseft. Een tijdje geleden kondigde Kiev aan versterkingen naar de stad te sturen in plaats van de resterende 7-10.000 soldaten terug te trekken.

Op dit moment is de situatie van de Oekraïense strijdkrachten merkbaar verslechterd. Wagners troepen bevinden zich op 800 meter van de aanvoerweg bij Khromove en ongeveer 700 meter van de aanvoerweg bij Ivanovskoe.

Beide wegen staan ​​onder controle van Russische artillerie. Sommige video’s laten zien hoe Oekraïense troepen zich door velden uit de stad terugtrekken en snelwegen vermijden.

– Binnen de stad bereikten de Russische troepen de oever van de Bakhmutka-rivier. Verscheidene Oekraïners slaagden erin te vertrekken, velen zaten vast in appartementsgebouwen. Een paar dagen geleden vernietigde de Russische artillerie de enige rivierbrug.

– Vanuit het noorden hebben de troepen van Wagner het Stupki-district en het Maloilshivska-station ingenomen en rukken op naar het centrum van het Ilinovka-district. De “Wagners” hebben al verschillende Oekraïense posities ingenomen en naderen de AZOM-fabriek vanuit het noorden.

Tegelijkertijd rukten Russische troepen op ten zuiden van Berhivska en namen gedeeltelijk de controle over het gelijknamige meer dat de buitenwijken van Bogdanovka raakt.

– Ten oosten en ten zuiden van Bakhmut: het Russische leger rukte op ten noorden van de buitenwijk Opytne en bereikte Tsehlianyistraat. Bovendien wisten Russische troepen de eerste gebouwen van de wijk Sobachivka binnen te dringen.

Ik weet niet hoe het zit

Video’s

Video: de stad Bakhmut ten oosten van de Bakhmutka-rivier.

Manoeuvre van Russische troepen richting Bogdanovka

Wagners troepen konden de kloof rond Bakhmut veel sneller dichten door zowel de Khromovo- als de Ivanovskoe-as onder fysieke en artilleriecontrole te brengen.

In plaats daarvan maakten PMC “Wagner” -troepen een manoeuvre en rukten op richting Bogdanovka.

Na het veroveren van de nederzettingen Berkhovka en Yagodnoye ten noordwesten van Bakhmut, werden de Russische troepen niet naar Khromovo geleid, dat op de weg naar Chasiv Yar ligt, maar naar Bogdanovka.

Deze nederzetting ligt ten noordwesten van Khromovo. De manoeuvre van de Russische eenheden zal, indien succesvol, van achter de Oekraïense eenheden in Khromovo toeslaan en tegelijkertijd de hoogten in het Chasiv Yar-gebied beheersen, waardoor de laatste weg naar Bakhmut wordt afgesneden.

De Russen willen een groot gebied beheersen dat zij als gevaarlijk beschouwen voor een toekomstige Oekraïense tegenaanval met tanks, gezien het feit dat de eerste Leopards uit Polen in Oekraïne aankwamen en, volgens sommige rapporten, rechtstreeks naar Chasiv Yar werden gestuurd.

De Russen willen de lat hoger leggen en dan van Chasiv Yar een makkelijk doelwit maken.

Oekraïners zijn de noordelijke regio Bakhmut kwijtgeraakt – de weg naar het stadscentrum ligt open

Russische eenheden namen het Stupki Station in het noordelijke deel van Bakhmut over.
Het is een belangrijke spoorweginfrastructuurvoorziening in het noordelijke deel van de stad.

Rusland: Europeanen worden niet alleen overgehaald om zich weinig te wassen, maar ook om insecten te eten

Stupki Station is een sleutelstation. Er zijn twee splitsingen die naar het zuiden leiden. Een op station Bakhmut-1 en verder de industriële faciliteiten van de stad in. De andere via station Maloilshevskaya in de richting van Gorlovka.

Stupki Station ligt naast een van de belangrijkste straten van Bakhmut, St. George. Het leidt naar het centrale deel van de stad, naar de naderingen waar vanuit het noordoosten veldslagen worden uitgevochten.

Russische militaire correspondent Alexander Simonov meldde:

► vanmorgen namen Wagner-troepen de volledige controle over het Stupki-gebied in het noordelijke deel van Bakhmut.

► de gevechten verplaatsten zich naar het Ilyinovka-gebied. Wagner-troepen naderen de AZOM-fabriek vanuit het noorden.

De situatie in de stad:

► in het noorden breidden de “Wagneris” hun controlegebied aanzienlijk uit ten zuidwesten van Berkhovka.

► ten zuiden van Bakhmut is er een opmars ten zuidoosten van Ivanovsky (Krasny) in de richting van de snelweg TO504.

Wagners troepen vechten al in het centrum van Bakhmut

De adviseur van het plaatsvervangend hoofd van de DPR Denis Pushilin, Igor Kimakovsky, zei dat de eenheden van Wagner al aan het vechten zijn in het centrum van Bakhmut.

“Detachementen van de ‘Wagner’-troepen vechten al in het centrum van Bakhmut. Alle wegen naar de stad staan ​​onder controle van Russische troepen.

Tot nu toe blijft er één manier over, de Chasiv Yar – Bakhmut-as om hun krachten en middelen te verplaatsen. Oekraïense troepen proberen wegen open te houden om materiaal af te leveren. Hoewel er zeer grote verliezen zijn,” voegde de adviseur van Pushilin eraan toe.

Russische opmars aan het Kharkiv-front: Ze creëerden een dubbel bruggenhoofd aan de rivier de Zherebets

Het feit dat de strijdkrachten van Wagner zich aan de rand van het centrum van Bakhmut bevinden, werd op 25 februari bekend.

Video’s

Video: Oekraïens machinegeweer in een appartement in Bakhmut

Zie kaart de afstand tot Khromove en Ivanovsky (krasnoe). Het is nog meer gekrompen.

De opmars van de Russen in de stad.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ze zijn echt zo domVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAnalyse van Poetin-adviseur: Wat wordt de minimale, gemiddelde en totale overwinning van Rusland in de oorlog in Oekraïne
Volgend artikelDe NAVO heeft de geopolitieke gevolgen van “hun” oorlog in Oekraïne zwaar misrekend
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

3 REACTIES

  1. Maarre…..als de Russen snel en hard doorrammen, kunnen de tanks en ammo afgeleverd worden bij een opslag van Poetin….

    Heb net een fim van bombardement op Dresden gezien.
    Niet leuk voor de bewoners, maar het werkte wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in