Het Russische ministerie van Defensie heeft gewaarschuwd dat Rusland vergeldingsmaatregelen zal nemen op het grondgebied van degenen die deze wapens aan Oekraïne hebben geleverd.

De Russische minister van Defensie. Sergei Shoigu, heeft de VS en Groot-Brittannië gewaarschuwd dat “Rusland zal terugslaan” als Amerikaanse HIMARS-raketsystemen en Storm Shadow kruisraketten op Russisch grondgebied op de Krim worden afgevuurd, zonder te vermelden hoe en wat voor soort tegenaanval op de VS en Groot-Brittannië, bericht Pronews.

“Dergelijke aanvallen duiden op een volledige betrokkenheid van de Verenigde Staten van Amerika en Groot-Brittannië in het conflict, en we zullen er dienovereenkomstig proportioneel op reageren,” zei hij.

Betekent “proportioneel” raketaanvallen op Britse en Amerikaanse bodem? We zullen het snel weten.

Russische nachtelijke luchtaanvallen

Bij zonsopgang “lanceerde” Rusland een grootscheepse luchtaanval op Oekraïne, gericht op de hoofdstad en steden van oost naar west, terwijl het grootste deel van het land de nacht doorbracht onder luchtalarm.

De generale staf van de Oekraïense strijdkrachten zei dat de luchtverdedigingssystemen van het land verschillende door Rusland gelanceerde Shahed-136 drones hadden neergeschoten, volgens voorlopige informatie.

“Ongeveer twintig vijandelijke doelen werden gedetecteerd en vernietigd door de strijdkrachten en de luchtverdediging in het luchtruim rond Kiev. Weer een massale luchtaanval op de hoofdstad,” onthulde Serhii Popko, hoofd van het militaire commando van Kiev, via Telegram.

Natuurlijk kost elke Shaded-136 €10.000 terwijl de afgevuurde raketten tot €3 miljoen per stuk kosten en de vraag is hoe lang de Oekraïners ze nog zullen hebben.

Artillerieaanval op Dnipropetrovsk

Ondertussen hebben de Russen vannacht de Mirivska gemeenschap, gelegen in het Nikopol district van Dnipropetrovsk, met zwaar geschut aangevallen, volgens een bericht van Serhiy Lisak, hoofd van het regionale bestuur van Dnipropetrovsk.

  Oekraïne betaalt een zware prijs voor zijn totale afhankelijkheid van het Westen

“’s Nachts opende de aanvaller het vuur op de Mirivska-gemeenschap van Nikopol. Het was van zwaar geschut, dat zonder slachtoffers overging,” schreef hij.

Bronnen in de Russische Generale Staf, zeiden dat strijdkrachten van de 19e Divisie het dorp Pyatikhatki in de regio Zaporizhzhya hadden heroverd, wat het enige enigzins grote Oekraïense succes was (afgelopen zaterdag veroverd) in hun tegenoffensief dat op 4 juni begon.

“Op dit moment is de vijand door Russische soldaten uit Piatykhatki verdreven,” zei een Russische functionaris op voorwaarde van anonimiteit, eraan toevoegend dat “het Oekraïense leger aanzienlijke verliezen heeft geleden. Het verloor meer dan een dozijn tanks en pantservoertuigen.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Frontnieuws filmpscoop – Russische strijdkrachten gebruikten buitgemaakte T-55 tank als onbemand VBIED & Vernietigde YPR-765 ligt bezaaid met AFU lijkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen zich ontvouwende tragedie: De onmogelijkheid om ‘iets anders’ te doen
Volgend artikelSituatierapport Oekraïne: Grote Russische tegenaanval in het oosten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. He Guus met meeuw en Kater , al die strips heb ik gelezen geweldig waren ze .
  Ja Guus en moge het vuur goed branden en verschroeide aarde overblijven

 2. Moskou waarschuwt de VS en Groot-Brittannië: “Als HIMARS en Storm Shadow kruisraketten de Krim raken, zullen wij jullie ook raken”

  Klopt het een sluit het andere niet uit als de meer dan een eeuw durende blik op Rusland zijn zeldzame grondstoffen altijd het ultieme doel waren van de Rothschild’s en Rockafellers die geleid worden door het georganiseerde jodendom het judaïsme niet stopt door onderhandelen met de betrokken partijen dan blijf de open wonden stinken er is een harde heelmeester nodig om dit gebeuren eens en voor altijd te genezen.

  Amerika is altijd de voortrekker geweest om hun zgn. democratische rechten en levenswijze op te dringen aan landen die zich niet konden of wilden conformeren aan de ronduit idiote eisen van de VS en hun vazallen door het Amerikaanse proxy leger de NAVO in te zetten, slimme mensen weten hoe de vork in de steel zit, de hamvraag is hoe gaat het nu verder of moet het Westen leer trekken uit dat bijv. Warschau een nuke op zijn dak krijgt Polen heeft het grootste leger in Europa nadat Oekraïne bijna verslagen is en de NAVO arsenalen zo goed als leeg zijn.

 3. De Russische T-90M hield stand tegen drie Oekraïense tanks in de richting van Krasnolimansky

  De bemanning van de Russische T-90M “Breakthrough” vocht met succes tegen drie tanks van het Oekraïense leger nabij Krasny Liman. Informatie hierover wordt gemeld door>>> https://ria.ru/20230620/tank-1879267832.html

  LUGANSK, 20 juni – RIA Novosti. De tankbemanning onder bevel van een senior luitenant van het Central Military District (TsVO) met de roepnaam Groom weerstond met succes drie Oekraïense tanks tijdens de aanval op het vijandelijke bolwerk in de richting van Krasnolimansky, de officier ontving de Order of Courage voor zijn moed en heldhaftigheid, kreeg RIA Novosti te horen in het ministerie van Defensie.
  Eerder zei de afdeling dat de tankers van het Centrale Militaire District regelmatig de uitrusting en mankracht van het Oekraïense leger verslaan, het commando en de bolwerken verslaan, de acties van aanvalsdetachementen in de richting van Krasnolimansky dekken.

 4. Binnenkort begint de grote Nato öefening”; je kan er donder op zeggen, dat de grote Snuiver dan wat op de Krim stuurt.
  Hun doel is WO3 te starten.

  De reden waarom RU zich terugtrok uit omgeving Kiev was een vredesovereenkomst getekend in Turkije; de toezichthouders waren FR, GB, USA; een van de voorwaarden was, dat die overeenkomst stil gehouden moest worden.

  Zelfde waarde voor de nazi’s als de Minsk akkoorden.

  Poetin liet die contracten vorige week aan de Afrikanen zien…..
  ———————————–
  Binnen een week wordt beslist of WO3 wordt gestart–of niet.
  Het westen–USA+Nato+GB+Polen staan te trappelen van ongeduld om hun doomsday in te gaan.

  • Pierre ze zullen Oekristan nog wel efkes laten aanmodderen om te zien of ze een gat kunnen slaan.
   terzelfdertijd bekijken ze wat hun materieel waard is tov.Rusland.

 5. @
  Adriaan W.

  Ben jij stiekem een infiltrant van de elite?
  Jouw antisemitisme is om van te kotsen en sluit overigens naadloos aan bij hetgeen de elite al jaren via diverse kanalen hierover de ether in brengt.

  Ja, je noemt Rockefeller. Je had nog meer namen kunnen noemen, die wisselwaar van joodse afkomst zijn, maar sinds jaar en dag juist strijden tegen de burgers van Israël en hun grondgebied. Ze dien overigens NIETS wat in de TeNaCh (Oude Testament) staat, maar brengen en alleen ernstige schade toe aan het joodse volk en hun land.

  Okay, laat ik de vergelijking nog maar even uit de kast trekken: Rutte, Kaag, het hele kabinet, die aan de touwtjes van oa het WEF als trekpop hangen , zijn allen zonder uitzondering Nederlanders!
  Jij bent ook een Nederlander! Oei….! Jij bent dus ook een zelfde als hen…..! Want om consequent in jouw vergelijking mee te gaan ben jij dus ook een trekpop van het WEF, dus schadelijk voor de democratie?

  Ow, je vindt mijn vergelijking niet leuk en uiteraard niet kloppen?
  Ja, daar was ik al bang voor, maar de vervelijking is wel degelijk bullseye.
  Je bent in de loop der jaren of wel psychologisch geconditioneerd, bezweken onder de croud- en mind controle, lijdt aan het Stochholm syndroom of iets dergelijks.

  Hitler, ook half joods, liet wel even 6 miljoen van zijn eigen joodse volk op gruwelijke manier vermoorden.

  Use yor common sense, do your homework properly.
  Stop met dat kwaadaardige populistische gedoe en wees geen spreekbuis voor de grote elite.

  • Hitler war Halbjude? Nonsense. Hitler ließ 6 Millionen Juden ermorden? Lüge. Lesen Sie bitte Gerard Menuhin, zum Beispiel.

   • Read the book THE HIDDEN HITLER, Kurt B. Hitler had a grandmother or some other who worked for a Jewish family in Austria. She was knocked up by the eldest son and so has “Jewish blood” although what’s that? He also hated Slavs and he was plenty Slav too.. Finally, Hitler was well-documented as being gay. Look at the targets of his exterminations: Jews, Slavs and gays.

    One reaction to hating oneself, and Hitler was certainly a disturbed man, is to destroy that in yourself what you hate. The world would have been a lot better off if he’d gotten some psychological help.

    • Je begrijpt het niet beste Oops, de gehele NL regering is vrijmetselaar, zoals alle overige regeringen in het “Westen”. De vrijmetselarij is een subversieve joods aangestuurde sekte, speciaal bedoeld voor de goym, dwz de niet-joden. De exclusief joodse vrijmetselarij B’nai B’rith, is boven de reguliere vrijmetselarij gesteld. Spreken over de joodse wereldmacht als het geheime complot ter vernietiging van het Christelijke Europa, via allerlei andere sektes, is alleszins juist. Dit startte indertijd tijdens de FR revolutie (1789), toen de joden gelijke burgerrechten kregen. Het einde van hun status aparte ter bescherming van de Christenen, was de start voor allerlei “…….ismen’, revoluties en oorlogen, tot in onze tijd. Medio 19de eeuw was de joodse wereldmacht van Rothschild cum suis, effectief.

  • Oops juni 20, 2023 at 23

   Het is de 2e keer dat je mij teksten wil censureren, no way dat ik gehoor geef aan je Semmelweis reflexen waneer het woord joden voorbij komt, verdiep je in het zionisme i.p.v. geëmotioneerd te worden slecht voor systeem.

 6. Volkomen terecht, dat Rusland : de V.S, U.K. en andere Nato-landen waarschuwt.
  Zelf-verdediging.
  Er zijn rode lijnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in