Mark Petrakis deelde vandaag op Facebook een citaat van Ayn Rand dat me urenlang aan het denken zette, vooral toen ik keek naar de verspreidende golven die de ineenstorting van de Silicon Valley Bank achterliet. Het citaat beschrijft hoe je kunt zien wanneer je samenleving verdoemd is, schrijft Emanuel Pastreich.

Ik lees de georkestreerde bankcrisis die zich na Silicon Valley Bank zal ontvouwen beslist als een teken dat de parasietenklasse heeft besloten dat het verzet tegen hun heerschappij een onaanvaardbaar niveau heeft bereikt en dat de laatste kaart in hun hand eerder dan verwacht moet worden gespeeld: vernietiging van geld en het einde van alle financiële interacties. In zekere zin is SVB het equivalent van Wuhan in december 2019, alleen heeft het virus dit keer het geld zelf geïnfecteerd.

Zie mijn cartoon van drie jaar geleden voor een voorproefje van wat ons te wachten staat.

U zult merken dat “banken failliet” hier de laatste kaart is (hoewel alle andere natuurlijk al in een of andere mate worden gespeeld).

Hier is het citaat van Ayn Rand:

“Wanneer u merkt dat u, om te produceren, toestemming moet krijgen van degenen die niets produceren;

Wanneer u merkt dat geld stroomt naar degenen die niet handelen in goederen, maar in gunsten;

Wanneer u beseft dat velen rijk worden door omkoping en door invloed, en niet door hun werk, dat de wetten u niet beschermen tegen de machtigen, maar dat de wetten integendeel gebruikt worden om de machtigen tegen u te beschermen;

Wanneer u ontdekt dat corruptie wordt beloond en dat eerlijkheid een daad van zelfopoffering is, dan kunt u zonder enige angst om ongelijk te krijgen beweren dat uw samenleving verdoemd is.” ∼ Alissa Zinovievna (Ayn Rand)

  Hoe kunnen deze 'celebrity' vaccinfanaten met zichzelf leven?

Ik ben het met Mark eens dat wat voor kritiek er ook op Ayn Rand is, dit citaat op dit moment precies goed is. Ik ben agnostisch wat betreft de oorsprong van citaten. Zoals Frederick Douglass beroemd zei, leerde hij het meest over vrijheid van Thomas Jefferson, een beruchte slavenhouder. Ik ben het daarmee eens.

Maar wat doen we? Hoe stop je de ineenstorting van een civilisatie? Ik vrees dat het koudvuur te diep is gegaan. Er zijn oplossingen, maar niemand wil ze overwegen.

Toch blijft deze vraag wat te doen mij achtervolgen, terwijl ik zoek naar een manier om deze drang naar een wereldoorlog tegen elke prijs te stoppen. Het is duidelijk dat het creëren van een militaire economie op dit moment de enige manier is om de parasieten te redden.

Men zou zich een gesprek als dit kunnen voorstellen:

“We moeten deze drang naar oorlog, deze vernietiging van het milieu en deze uitholling van de economie stoppen!”

“Ja, jij en welk leger?”

Deze grap hier, in het licht van de situatie die Rand beschrijft, is geen grap. Als er velen zijn, goed georganiseerd, die bereid zijn te doden om hun bezittingen te beschermen (wat duidelijk waar is) dan is de enige manier om hen te stoppen, je eigen leger te vormen, of een leger te krijgen, dat zich tegen hen kan verzetten. De grondwet citeren en de waarheid spreken is niet genoeg.

Maar een leger voedt door zijn aard zelf de gevaarlijke spiraal van dood en vernietiging waarmee we geconfronteerd worden.

  Russisch leger zegt bedankt: Duits oorlogsmaterieel voor Oekraïne al na drie dagen verloren - huurlingen vluchten massaal

Ik heb vandaag geen oplossing te bieden, maar wil er alleen op wijzen hoe ernstig de huidige situatie op elk niveau is geworden.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

EU-top: Europeanen MOETEN bereid zijn de prijs te betalen voor hulp aan OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelCovid, moed en lafheid
Volgend artikelTrump slaakt een epische strijdkreet: Belooft deep state te vernietigen en nieuwe wereldorde omver te werpen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Moed houden en rust bewaren is het enige dat we op dit moment kunnen doen. De noodzaak om te handelen gaat komen. Stop met voorspellen als het moment komt om te handelen, zullen zij die moed hebben gehouden en rust hebben bewaard, weten dat het moment is gekomen om te handelen en zullen zij weten wat er moet gebeuren om juist te handelen. Punt is dat WIJ de wereld willen redden ipv haar vernietigen, dat vraagt geduld en timing. Houd geloof dat WIJ het juiste zullen doen, zodra de timing ons vraagt om dat te doen. We zitten samen (NL 18 miljoen, wereldwijd 8 miljard) in hetzelfde schuitje, de kapiteins van de dictatuur zijn in het licht gaan staan, de tijd dat WIJ ze gaan stoppen is nabij. Deze oorlog is al duizenden jaren gaande, een jaar meer of minder is niet zo significant. Houd moed allemaal… laat de schapen maar grazen, maar de echt wakkere MENSEN moeten in elkaar blijven geloven. Schapen volgen herders, wees bewust een herder en stop met hopen dat de schapen iets oplossen, werk samen met de andere herders. LIEFDE/God/het licht is met ons.

   • Ik zal een kaarsje voor jullie branden tijdens jullie ondergang dat deze komt is zeker alleen er is nog geen datum voor geprikt dat heeft te maken hoe de elite hun geld en macht veilig kunnen stellen zover het dat al niet staat, maar er is maar een geloof als je geen geld hebt en honger krijgt worden wij als volk ook beesten net zo als de elite maar dan in een hele andere vorm geweld haat inbraken vernietiging van alles wat wij met onze handen hebben op gebouwd en uit eindelijk zal koning weer terug keren om weer op onze zakken te kunnen leven en de cirkel is wederom rond en zijn weer terug bij af.

 2. Quote reaktie van Hans Vogel gisteren maart 15, 2023 at 09:47 op:
  https://www.frontnieuws.com/covid-moed-en-lafheid/

  “Dat citaat is van ene “Elizebeth Kenny”? Heeft ze dan gejat, zal wel weer een Amerikaanse zijn, DIE JATTEN IMMERS ALTIJD ALLES. het citaat is eigenlijk van Benito Mussolini en luidt in het Italiaans: “Meglio vivere un giorno da leone, Che cento anni da pecora.”

  Inderdaad jatten die KM (Khazarian Mafia = AshkeNAZI Fake-joden uit Ukraine en Polen) zijnde nu Amerikaanse en Europese ZioNAZI Banksters alles in de wereld en dat reeds sinds eeuwen.

  Dat alles met de hulp van hun WEF-fies, SS-WAF-fies die ze op strategische posities in alle “republikeinse”, “koninklijke” en zogenaamde “demoNcratische” “DICTATUUR-regeringen” zetten mbv hun bedriegende laffe slijmerige NSB-kwatskoppen als Trutte-Hermans +++ in de pedo-CIA-oorlogspartij VVD, en Knaag met hun satanische homo-potten-troep D666 en dat Shell-McKinsey(=CIA-)-puppetje Hoekstra in de CDA en dan hun Groen geschimmelde gedogers (= toestemmers) van de GroenePVDA. Bah, Bah, Bah, uiterst walgelijke volksverlakkerij !!!

  Met hun door hun FED en BIS bewust geforceerde BANKEN-faillissementen en komende Grootste Economische Depressie ooit proberen zij nu voor 100% de gehele wereld op massieve schaal te bestelen.

  Helaas voor deze Westerse Banksters-Mafia in het Westen hadden Putin en Rusland en China met hun BRICS en de meerderheid van de landen en wereldbevolking dit alles tijdig aan zien komen.
  Het resultaat zal nu kunnen worden dat het grootste deel van het Westen volgens de zeer langdurige Rockefeller-Rotchild-WEF-Bilderberg-plannen-AGENDA 21-30 ten onder kan gaant met een tot 80% DEPOPULATIE en REDUCTIE in hun PPP (Purchase Power Potention) is welvaart.

  Of wij in het Westen in staat zijn dit nog te voorkomen is zeer de vraag omdat de DERIVATEN-Schulden-tijdbom die zeer binnenkort onherroepelijk zal exploderen als een atoombom nagenoeg niet te stoppen is. Hoop daar nog op terug te kunnen komen voordat dit spoedig plaats vind. Zorg in ieder geval je geld cash in je hand te hebben zodat je het in ieder geval kunt besteden zolang het nog enige waarde heeft.

  • Ja, daar zeg je het, “zolang het cash geld nog enige waarde heeft.”.
   Over welke valuta hebben we het dan nog?
   Waarschijnlijk dat er geen enkele westerse munt nog waarde zal hebben bij de ineenstorting.

   Ik hoorde over Rus. Roebels of Chinese munt in te doen, maar wie zal er dan hierin willen, kunnen handelen in het westen?
   Betalen met goud en zilvermunten, maar wie durft dat op zak houden.
   En hoe ga je dan betalen in bvb de winkels en tankstations?
   Commoditeiten en levensmiddelen inslaan en als ruilmiddel gebruiken?
   Wie heeft een pasklaar antwoord?

   • @ Joghe Helaas niemand.
    Voordat ik later verder in ga op deze gigantishe problemen agv HUN (van de ZioNAZI = AshkeNAZI Banksters, origineel uit Khazaria = Ukraine & Polen) “Financial en Total Warfare” het volgende.
    Kijk op https://goldseek.com/ naar de grafiekjes rechts op de website naar de koersbewegingen vandaag van het goud, zilver en de US-$ en € vanaf 4 uur dat een snelle opgang toont voor goud, zilver en US$ en gelijke neergang voor €. Dit is vrij zeldzaam omdat de koersbewegingen voor goud en de US-$ normaal omgekeerd evenredig zijn. Nu Europa door de US en NATO (lees ZioNAZI Banksters) zeer bewust genekt is door Europa in een oorlog met Rusland te betrekken (waarbij Hol_landse WEFfies, SS-WAFfies en NSB-ERS weer vooroplopen), is de € ook gedoemd en profiteert voorlopig de US-$. Maar de financiele markten zijn zeer nerveus. Zodra een grote bank als bijvoorbeeld Credit Suize omvalt, dreigen ook de zogenaamde Systeembanken om te vallen en zijn de rapen gaar.
    Alles “Oorzaak en gevolg” van de agressieve bewuste politiek van de US, Powel en FED/BIS met de rente: m.a.g. >>>> vlucht in gegarandeerde staatsobligaties a 5% in US-$ door de 4 tot max. 6 grote systeembanken in US en Europa geforceerd door Powel en US om hun US-$ te versterken in hun oorlog tegen Rusland in hun ijdele hoop/verwachting dat de wereld vertrouwen blijft houden in hun ponzi-petro-$ en Rusland geschaad wordt.
    Het toont de reaktie vandaag op de manipulatie van de banken door de FED en BIS die zeer snel kan (en toch uiteindelijk) zal leiden tot het instorten van het bank- en geld-systeem, of…………….. Powel, FED en BIS (lees de Banksters) wachten nog even tot hun gekozen kanteljaar 2025 (volgens hun Agenda 21-30) en hun alles vernietigende hyperinflatie-moment is bereikt, voordat ze de stekker er definitief uit trekken. Maar dat de US-$ en Euro door het putje gaat is voor ieder duidelijk met de gigantische Derivaten-schulden-casino waarop het Westen sinds lange tijd drijft en de ZioNAZI Banksters alle rijkdom hebben kunnen stelen (en hetgeen puppet Balkenende -de Committee 300 & Bilderberg—puppet- met “Collectivisme” benoemde).
    Een door goud en zilver of door andere assets zoals energy gedekte munteenheid (of zelfs digitale munt) zal uiteindelijk de oplossing worden zoals door Putin, Rusland en China aangekondigt voor de BRICs-landen.
    Het Westen dat sinds WW2 met hun oorlogen en massale diefstallen lange tijd geparasiteerd heeft op hun petro-$ kan daarbij dan zeker niet achterblijven en is dus ook de redenen waarom nu alle Centrale Banken (ook in het Westen) massaal goud kopen en het Westen wellicht t.z.t. ook met goudgedekt geld terug komen nadat de US dit in 1971 afschaften.
    Zoals nagestreefd en zal gebeuren door de ZioNAZI Banksters zal een “Grootste Depressie ooit” een aantal jaren ellende brengen waarin de $ en € door het putje gaan met een hyperinflatie die al begonnen is (een zak diep-vries-frieten koste nog geen jaar terug bij Lidl € 0.65 , nu € 1.10 = + 69.2% Daarom dient eenieder nu tijdig te beginnen zijn eigen aardappels te kweken, wat zeer eenvoudig is op ieders balkonnetje).
    Het enige wat verder gedaan kan worden is het zich schuldenvrij maken van banken en het in bezit zijnde geld om te zetten in zogenaamde waardehoudende “assets” zoals goud, zilver, onroerend goed, voedsel, ruilgoed etc.etc. en zoals in WW2 deze tijd uit te zingen in samenwerking met familie, vrienden en gemeenschap en je te wapenen tegen ordinaire en gelegaliseerde (staats-) diefstal.
    Je geld op de bank is niet echt daadwerkelijk fysiek in je bezit en kan ieder moment door bank of roverheid gestolen worden en een schuld aan de bank kan -zoals gezegd- vrij snel tot je faillissement en dakloosheid leiden. Terwijl banken ook kunnen omvallen en gesloten worden waarbij je kunt fluiten naar je geld. Helaas, we hebben niet veel keus en nagenoeg geen andere keuze dan onafhankelijk proberen te zijn van iedere bank en roverheid. Geen eenvoudige zaak en niemand die een pasklare oplossing heeft.

 3. Het volk heeft lang genoeg toegekeken maar als de slaap uit hun ogen verdwijnt zal het donker om hun heen blijven alles is dan kapot dan hebben jullie je zin toekijken klagen heeft dan ook meer geen zin. RIP gedaan met ons bestaan nog alleen plek voor de elite en hoe dat verder zal gaan is koffie dik kijken ben ik bang.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in