Saddam, Kadhafi, Iran, Venezuela – ze hebben het allemaal geprobeerd, maar het is ze niet gelukt. Maar Rusland staat op een heel ander niveau. De schoonheid van het spel-veranderende, gas-voor-roebels, geo-economische judo dat Moskou toepast, is de grimmige eenvoud ervan. Het presidentiële decreet van de Russische president Vladimir Poetin over nieuwe betalingsvoorwaarden voor energieproducten werd, voorspelbaar, door het collectieve westen verkeerd begrepen. De Russische regering eist nu niet bepaald een eenvoudige betaling voor gas in roebels, schrijft Pepe Escobar.

Wat Moskou wil, is dat er betaald wordt bij Gazprombank in Rusland, in de munteenheid van zijn keuze, en niet op een Gazprom-rekening bij een willekeurige bankinstelling in westerse hoofdsteden. Dat is de essentie van minder-is-meer-raffinement. Gazprombank zal de vreemde valuta – dollars of euro’s – die door hun klanten op de Moskouse beurs worden gedeponeerd, verkopen en op verschillende rekeningen in roebels binnen Gazprombank crediteren. Wat dit in de praktijk betekent, is dat vreemde valuta rechtstreeks naar Rusland moeten worden gestuurd, en niet moeten worden opgestapeld in een buitenlandse bank – waar zij gemakkelijk gekaapt, of bovendien bevroren, kunnen worden. Al deze transacties moeten voortaan naar een Russisch rechtsgebied worden overgebracht – zodat het risico dat betalingen worden onderbroken of ronduit geblokkeerd, wordt weggenomen.

Het is geen wonder dat het onderdanige apparaat van de Europese Unie (EU) – actief bezig met het vernietigen van hun eigen nationale economieën ten behoeve van de belangen van Washington – intellectueel niet in staat is om de ingewikkelde zaak van het omwisselen van euro’s in roebels te begrijpen. Gazprom heeft het zich afgelopen vrijdag gemakkelijker gemaakt door officiële kennisgevingen te sturen naar zijn tegenhangers in het westen en Japan. Poetin zelf zag zich genoodzaakt de Duitse Bondskanselier Olaf Scholz schriftelijk uit te leggen hoe het allemaal werkt. Nogmaals, heel eenvoudig: klanten openen een rekening bij Gazprombank in Rusland. De betalingen worden gedaan in vreemde valuta – dollars of euro’s – en volgens de geldende wisselkoers omgezet in roebels, en overgeboekt naar verschillende Gazprom-rekeningen. Zo is het 100 procent gegarandeerd dat Gazprom betaald wordt.

  Waarom heeft het Westen de Russische economie onderschat?

Dat staat in schril contrast met wat de Verenigde Staten de Europeanen dwongen te doen: voor Russisch gas betalen op Gazprom-rekeningen in Europa, die dan onmiddellijk bevroren zouden worden. Deze rekeningen zouden pas gedeblokkeerd worden met het einde van Operatie Z, de militaire operaties van Rusland in Oekraïne. Maar de Amerikanen willen dat de oorlog voor onbepaalde tijd doorgaat, dat Moskou “vastloopt” als ware het Afghanistan in de jaren ’80, en hebben de Oekraïense komiek ergens voor een groen scherm – zeker niet Kiev – streng verboden om een staakt-het-vuren of vredesakkoord te aanvaarden. De rekeningen van Gazprom in Europa zouden dus bevroren blijven.

Terwijl Scholz nog steeds bezig was het voor de hand liggende te begrijpen, gingen zijn economische volgelingen door het lint en opperden het idee om de dochterondernemingen van Gazprom – Gazprom Germania en Wingas – te nationaliseren, voor het geval dat Rusland zou besluiten de gasstroom stop te zetten. Dit is belachelijk. Het is alsof de Berlijnse functionarissen geloven dat de dochterondernemingen van Gazprom aardgas produceren in centraal verwarmde kantoren in heel Duitsland. Het nieuwe roebel-voor-gas mechanisme is op geen enkele manier in strijd met de bestaande contracten. Toch kunnen, zoals Poetin waarschuwde, bestaande contracten wel degelijk worden stopgezet: “Als dergelijke [roebel]betalingen niet worden gedaan, zullen wij dit beschouwen als het niet nakomen van de verplichtingen door de kopers, met alle gevolgen van dien.”

De woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, was onvermurwbaar dat het mechanisme onder de huidige, nijpende omstandigheden niet zal worden teruggedraaid. Toch betekent dat niet dat de gasstroom onmiddellijk zou worden afgesneden. Betaling in roebels zal worden verwacht van ” De Onvriendelijke landen” – een lijst van vijandige staten waartoe vooral de VS, Canada, Japan en de EU behoren – in de tweede helft van april en begin mei.

  De anti-God subtekst van de oorlog in Oekraïne

Voor de overgrote meerderheid van het Mondiale Zuiden is het overkoepelende Grote Plaatje glashelder: een Atlantische oligarchie weigert het Russische gas te kopen dat van essentieel belang is voor het welzijn van de bevolking van Europa, terwijl zij zich volledig toelegt op de bewapening van giftige inflatiecijfers tegen diezelfde bevolking. Dit gas-voor-roebels mechanisme – noem het Roebelgas – is slechts de eerste concrete bouwsteen in de constructie van een alternatief financieel/monetair systeem, in tandem met vele andere mechanismen: de roebel-rupee handel; de Saoedische petroyuan; het Iran-Rusland SWIFT-omzeilingsmechanisme; en het belangrijkste van alles, het ontwerp van de China-Eurazië Economische Unie (EAEU) van een allesomvattend financieel/monetair systeem, waarvan het eerste ontwerp in de komende dagen gepresenteerd zal worden. En al het bovenstaande houdt rechtstreeks verband met de verbluffende opkomst van de roebel als nieuwe, op grondstoffen gebaseerde reservevaluta.

Na de voorspelbare eerste stadia van ontkenning, moet de EU – eigenlijk Duitsland – de realiteit onder ogen zien. De EU is afhankelijk van een gestage aanvoer van Russisch gas (40 procent) en olie (25 procent). De sanctiehysterie heeft al een gecertificeerde terugslag teweeggebracht. Aardgas voorziet in 50 procent van de behoeften van de Duitse chemische en farmaceutische industrie. Er is geen haalbare vervanging, of het nu uit Algerije, Noorwegen, Qatar of Turkmenistan komt. Duitsland is de industriële grootmacht van de EU. Alleen Russisch gas is in staat de Duitse – en Europese – industriële sector draaiende te houden, en tegen zeer betaalbare prijzen in het geval van langetermijncontracten. Verstoor deze opzet en u krijgt verschrikkelijke turbulentie in de hele EU en daarbuiten.

  Voor de derde opeenvolgende dag "hel" in Odessa: Russen vernietigen volledig de militaire infrastructuur van de stad (Video's)

De onnavolgbare Andrej Martjanov heeft het zo samengevat: “Slechts twee dingen bepalen de wereld: de eigenlijke fysieke economie, en militaire macht, die het eerste derivaat daarvan is. Al het andere zijn afgeleide producten, maar van afgeleide producten kun je niet leven.” Het Amerikaanse turbokapitalistische casino gelooft in zijn eigen afgeleide “verhaal” – dat niets met de reële economie te maken heeft. De EU zal uiteindelijk door de realiteit gedwongen worden om van ontkenning over te gaan tot aanvaarding. Intussen zal het Mondiale Zuiden zich snel aanpassen aan het nieuwe paradigma: de Grote Reset van Davos is verbrijzeld door de Russische Reset.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Valse vlag – Rusland: het bloedbad is nepVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelNepnieuws in Kiev luidt wrede april in
Volgend artikelExecutie van Russische krijgsgevangen door Oekraïense strijders op 30 maart (VIDEO 21+)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

19 REACTIES

  • Als we nu eens voor de Linksen van deze wereld een leuke hotel faciliteit openen; moet een beetje gereviseerd worden, maar de lokatie is prime en heeft ervaring: Auswich…

 1. Of die grote reset van de Cabal verbrijzeld is, is nog maar de vraag.
  Als ik naar hun slogan kijk; “Ordo ab Chao”, dan zou na het weigeren van het “Roebel gas” de chaos wel eens voor onze deur komen te staan.
  En daarna,…Build Back Better?

 2. Het is een Set Richting – Vooruit lopen
  Dus Reset van de Kant van Rusland
  Is een verkeerde woord keus
  Amerikanen dwingen om Achteruit te lopen
  Achter in de rij aan te sluiten
  Als niet uit eigen slaafse handelingen
  Dan maar gedwongen met Wapen gekletter
  Overal in alle landen hun basis nestelen
  Om alles en iedereen alle opkomende kennis macht heel snel te kunnen onderdrukken en een koppie kleiner te kunnen houden
  Japan is al bezet vlak na 1944
  Alles gaat op commando van Amerikaanse Slavendrijvers
  Zo dus meerdere op te Sommen landen over de geheele Aardbol
  Zoals Duitsland
  Duitsers zijn geen vrije volk meer sinds 1945
  Rusland heeft hun los gelaten Ruim 33 jaren geleden
  Amerikanen dachten nu kunnen we onze klauwen er beter op inzetten
  Als enige Dictator Regeren de Wereld
  Amerikanen zijn niks anders dan Nazaten van Crimineele Barbaarse Moordlustige Europeanen
  Tenminste het grootste gedeelte van die Witte mensen zijn door het Blank Bezeten
  Nazaten van Columbus & Cornuiten
  Blank = is = de Duivel
  De Duivel is Blank
  Wat is nog meer Blank ?
  Water …..
  Waarom word dan gezegd , de Duivel is Blank ?
  Denk erover na ….
  Als iets gevangen zit ergens
  Hoe voelt die zich dan ?
  Juist ja …
  Wat voor een reactie roept dat in een gevangene op ?
  Juist ja …
  Wat willen die dan het liefst doen ?
  Juist ja ….
  Bevrijding
  Verlost worden uit het juk vannn …..
  Mensen Mensen
  Laat het Bloed stromen mensen
  De tijd is Gekomen
  Het Witte Paard dat Bent U
  Herken de Duivel en vernietig die
  Als het kan EERST in U
  Wat zegt Jezus nee nee geen Alcohol
  Als men drinkt uit de Schijnheilige Graal
  Wat drinkt men dan ?
  Dus ook geen Water
  Drink het Bloed van de Duivels bezetenen
  Niet letterlijk uiteraard
  Dat betekent weer
  Breng die belichamingen ter bezinning
  Tot inzicht
  Laat hun de waas welk hun over de hersenen hebben liggen verwijderen
  Zo Krijgen ook zij weer de zuivere inzichten en gedachtengang
  Delen in Liefde & Harmonie

  Dank U

   • Aan de godgeleerden en geestelijk leiders

    Jullie spreken waarover je niet spreken kan. Jullie leiden jullie gelovigen en weten weg nog doel. Jullie heilige boeken zijn maar mensenwerk van onrustige geesten. Wat een waanzin om te denken dat jullie eerst taal en schrift uit moesten vinden om te weten hoe jullie moeten leven. De echte handleiding voor het leven zijn jullie kwijt en jullie hebben je eigen handleiding geschreven. Jullie hebben een geweten gekregen maar jullie luisteren niet naar jezelf. In jullie heilige boeken lezen jullie wat goed en kwaad is. Jullie nemen jullie fabels en sprookjes letterlijk. Jullie hebben zelf de spelregels opgesteld voor het bizarre toneelspel wat jullie leven noemen. Jullie hebben een ongeschonden aarde, een aards paradijs gekregen. Jullie hebben daarop je eigen hel geschapen. Jullie zijn blinden die blinden leiden. Voor jullie eigen glorie hebben jullie je kerken en tempels gebouwd. Niemand heeft daarom gevraagd. Het is de angst en onzekerheid die jullie doen bidden en het is jammer dat jullie goden nooit antwoorden. Wie naar zichzelf luistert weet hoe hij gelukkig kan leven. Jullie hebben een god geschapen naar jullie eigen beeld en gelijkenis. Ontaarde mensen met een ontaarde god. Tot hem bidden jullie. Hem dienen jullie in jullie erediensten. Nooit heeft die god van jullie zijn zoon noch profeten gestuurd. Wie daar voor doorgaan hebben de klok horen luiden maar wisten niet waar de klepel hing. Jullie allen zijn in wezen volmaakte zonen en dochters, maar jullie leven als gedresseerde huisdieren een leven naar jullie eigen wetten. Nooit is er een messias gestuurd nooit zal er een messias komen. Ieder van jullie zou slechts zijn eigen gelijk willen horen. Hij zou slechts vertellen wat jullie eigenlijk allemaal weten en niet willen weten en jullie zouden hem afmaken. Jullie hebben van de aarde en je leven een puinhoop gemaakt. Vanaf die puinhoop bidden jullie tot je eigen god en smeken om hulp. Alle ellende doen jullie jezelf aan. In jullie erediensten voor die god van jullie voeren jullie je rituelen op. Het is een grote poppenkast. In de naam van jullie god voeren jullie oorlogen en verketteren elkaar. Jullie denken de waarheid in pacht te hebben. Het zijn slechts jullie eigen bedenksels. De natuur en de mens zijn niet ondoorgrondelijk. Wie zichzelf begrijpt begrijpt de wereld en de natuur. Want alleen gelijk begrijpt gelijk. Jullie gelovigen vertrouwen op jullie en jullie uitleg van die heilige boeken. Jullie passen jullie uitleg aan aan de tijd. Jullie zijn zelf gelovigen omdat jullie niet weten. Jullie zijn geen leiders maar misleiders. Met het boek in de hand dwalen jullie doelloos rond en hoeden het kerkvolk. Altijd hebben jullie de mensen de weg uit jullie hel versperd. Wie dreigden te ontsnappen hebben jullie als ketters vermoord of monddood gemaakt. Hun woorden hebben jullie verdraaid en aangepast aan jullie eigen belangen. Altijd zijn jullie gezwicht voor jullie ijdelheid en eigenbelang. Jullie heiligheid is schijnheiligheid. Jullie heiligen zijn schijnheiligen. Jullie religies zijn gegrond op angst. Jullie leven daarvan. Van God hebben jullie een karikatuur gemaakt zoals jullie dat van jezelf gemaakt hebben. Jullie dreigen en straffen zoals jullie denken dat jullie god dreigt en straft. Schuld en boete zijn jullie uitvindingen. Jullie hebben van het leven een zoektocht gemaakt. Nooit hebben jullie gevonden. Jullie zijn het met elkaar en jezelf niet eens. Jullie dwaalweg heeft vele zijwegen. Allen lopen dood. Jullie prediken naastenliefde en houden niet van jezelf. Jullie denken dat de mens tot kwaad geneigd is. Zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten. De weg in en naar de hel is geplaveid met jullie goede bedoelingen. Jullie proberen de kloof tussen jullie wereld en de wereld zoals die zou moeten zijn te overbruggen. Jullie houden daarmee de kloof in stand. Voor jullie werken en praatjes is geen plaats in een rechtvaardige wereld.

    https://verbodengeschriften.nl/

    • Welaan ons wonderlijke Harry… wat een woordenboordentaal gesproken, geschreven, gedacht. En hoe eenvoudig kan het OOK…. in het Hier en NU, (Hiernumaals.nl), zo zonder woorden….je lijf als je meest nabije stukje aarde… de ervaring van de hemel……zo simpel, concreet en praktisch tot uitdrukking gebracht in de lijfelijke brug achterover en de eindoefeningen van de YORT® Tis me wat :)!

    • Gaat het verder wel goed met je ? Zoveel gal spuwen over mensen die hun geloof belijden. Jij weet toch alles hoe het wel zit ? Waarom dan zoveel woorden gebruiken ? Quote van jezelf “ Ieder van jullie zou slechts zijn eigen gelijk willen horen.“

     • Jij bent grappig Ras.
      Quote: Zoveel gal spuwen over mensen die hun geloof belijden”
      Nee het vanuit je geloof anderen neerstempelen en de ga met mij mee cultuur want Ik weet de weg .
      Gaat het goed met jou?? Ras?
      Prima draadje van Harry .
      Gevalletje azijn zeiker Ras .

 3. Dus heel simpel; Waar dan ook tekort aan gas ontstaat, betekend dat de gasrekening niet betaald is..

  Een logische stap van Rusland, gezien het gedrag van de EU en VS!

  • Zo zag ik het meer dan tien jaar geleden ook al. Er komt gewoon een willekeurige waarde voor een persoon, die niets met “geld” te maken heeft.

 4. Ha… Europa is eigendom van de VS, u weet wel WW2 en Marshallplan. En daarmee is alles gezegd, u kunt weten wat er gaat gebeuren en welke stappen gaan volgen. De positie van Europa is momenteel zorgwekkend.

  Overigens is de Cabal niet verbrijzeld, ze trekken nog steeds aan de touwtjes van de Westerse wereld, waar de gewone werkende burger zeer grote hinder ondervind van de veranderingen zitten zij veilig op een van hun landgoederen. Great reset en build back better zijn dan ook termen voor het westen want het blok Rusland/China set en build.

 5. Goed dan: the great reset kan je inderdaad als projectie benaderen en tegenkomen in de “schijn”bare buitenwereld. Zowel de ene reset als de andere reset HET BLIJFT DENKEN! ……tot werkelijkheid ? gekomen…. in ieder zijn eigen gedachtewereld….. zoveel mensen, zoveel werelden…….

  De sprong vanuit body en mind naar het hart in de lijfelijke ervaringsgerichte, concrete werkelijkheid Hier en NU…. is zeker andere koek……… zo simpel, moeilijk, wonderlijk tot uitdrukking gebracht in de brug achterover en de eindoefeningen van de YORT®. Thuisgekomen vanuit mind, via body in het hart! Wat een reset! Zo komisch kosmisch grappig en JE BENT er AL!

 6. Vroeger hadden de Romeinen een systeem; als er een niuwe heerser kwam, werden door het hele rijk alle topambtenaren afgemaakt.
  Zo ood de Turken; nieuwe sultan nodig, werd er eentje van de vele kinderen gekozen; zijn eerste taak: keel afsnijden van zijn halfbroertjes en zusjes.

  Na veroverering van een stad werden alle mannelijken–inclusief babies- afgemaakt. Logisch, voorkomt wraak acties.
  ——————————————
  Natuurlijk heeft Poetin de econmische slag gewonnen; hoog IQ, goed inzicht en leiderschap topt waanzin.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in