Er is op dit ogenblik een hittegolf gaande in Europa, zo melden de media. Maar wat Europa echt aan het koken heeft gebracht, is niet de temperatuur, maar de economie. En het is onwaarschijnlijk dat de politieke temperatuur zal dalen wanneer de herfst- en winterkou aanbreekt, schrijft Robert Mathiasson.

De Nederlandse boerenopstand heeft zich verspreid naar Italië, Spanje, Duitsland en verschillende andere landen. In Nederland hebben veel vrachtwagenchauffeurs zich aangesloten bij de protesten en pogingen om de machthebbers te laten zien waar de echte macht ligt, door eenvoudigweg de wegen en steden in handen te nemen.

De sociale protesten beginnen ook politieke gevolgen te krijgen: in Italië is EU-bankier Mario Draghi, die op de post van premier was gezet om de wil van Brussel uit te voeren, gedwongen af te treden. Er is eenvoudig geen volksmandaat achter het gevoerde beleid.

In het Verenigd Koninkrijk is ook premier Boris Johnson gedwongen op te stappen. Johnson, met zijn grote mond en even grote wil om ooit in zijn leven in Downing Street 10 zijn intrek te nemen, bleek niet veel meer dan woorden te hebben toen hij eenmaal als premier zijn intrek mocht nemen. Er lijkt geen voor de hand liggende vervanger te zijn, en ook geen sterke Labour-uitdager.

De Britse situatie geeft een goed beeld van de crisis van de politieke klasse in het Westen. Middelmatigen die weliswaar naar hun PR-bureau’s geluisterd hebben, maar die niet schijnen te beseffen dat de wereld in een geheel nieuwe modus is terechtgekomen en dat de oude dogma’s – gesanctioneerd door het pausdom in Brussel en de keizerlijke macht in Davos – niet meer van toepassing zijn. Wat nu nodig is, is nieuw denken, en niet in de laatste plaats onafhankelijk denken, waaraan een tekort schijnt te bestaan bij de Westerse politieke klasse.

  Eindeloze oorlogen zijn de vijand van de vrijheid

Tezelfdertijd staan de gewone Europeanen onder toenemende economische druk. Blijven we nog even in het Verenigd Koninkrijk, dan blijkt uit een recent rapport van de Universiteit van Bristol dat het percentage Britse huishoudens met “ernstige financiële problemen” in een jaar tijd met 60% is gestegen. 4,4 miljoen huishoudens – of 16% van de Britse huishoudens – verkeren in ernstige problemen. Nog eens 20 procent zegt dat zij “moeite” hebben om de eindjes aan elkaar te knopen.

De nieuwe armoede en de protesten zullen toenemen naarmate de winter nadert. De goed georganiseerde Duitsers begrijpen dit. Er zijn plannen om openbare sporthallen en voorzieningen open te stellen, zodat de Duitsers deze winter niet doodvriezen. Openbare gebouwen moeten worden afgesloten, woningbouwverenigingen worden aangespoord de thermostaten lager te zetten en sommige verhuurders proberen zelfs de kans te grijpen om alleen op bepaalde tijden van de dag warm water aan te bieden.

De concrete reden achter de Duitse plannen is natuurlijk de oorlog in Oekraïne en de afhankelijkheid van Duitsland van Russisch gas, waar het Kremlin aan de draaikraan zit. Maar in een ruimer perspectief is wat Duitsland achtervolgt zijn oude geopolitieke probleem dat het een industriële supermacht is zonder zijn eigen natuurlijke toegang tot olie en energie. Twee keer probeerden de Duitsers het probleem op te lossen door aan te sturen op een wereldoorlog; gelukkig lijkt de vredesopinie in Duitsland te groeien na de oorlogspsychose van de beginfase van de Oekraïne-oorlog.

Wat te weinig Europeanen schijnen te beseffen – niet het minst onder de politieke klasse – is dat het probleem van Europa is dat wij in een strijd gedwongen zijn waarin wij alles te verliezen en niets te winnen hebben. Europa is waar wij zijn, de geografie kan niet veranderd worden. Wij zitten dus klem tussen een wegkwijnende Verenigde Staten – de seniele president Biden is immers een duidelijk gezicht van dit imperium, die niet weet hoe het zijn vroegere positie moet verdedigen – en de opkomende Euro-Aziatische supermacht onder Russisch-Chinese leiding.

  Een speciaal rapport van de VS zou vrees moeten wekken voor veel NAVO-landen: "Rusland gaat NAVO-land aanvallen, overweegt vier doelen - NAVO zal niet militair reageren"

De situatie voor de VS ziet er allesbehalve rooskleurig uit. Volgens de laatste blik in de kristallen bol van Bloomberg is de kans dat de VS volgend jaar in een economische recessie terechtkomen 50%. Andere analisten beweren dat dit nochtans optimistische kansen zijn. De regering Biden en de Democratische Partij zijn het verzamelpunt geworden van Amerika’s neoconservatieve oligarchen en corrupte politici. Zij zitten waar zij zitten omdat zij betaald worden door een militair-industrieel complex en een globalistisch financieel kapitaal dat gelooft dat de hele wereld voor hun winstbejag bestaat.

In november zijn er in de Verenigde Staten mid-term verkiezingen gepland. Alles wijst erop dat de kiezers de Democraten zullen straffen. De steun van Biden is tanende, zelfs onder kiezers die minder dan twee jaar geleden op hem stemden. De Amerikaanse kiezers zijn niet gelukkig met een politieke klasse die het ene miljardenpakket na het andere voor Oekraïne goedkeurt, terwijl de rijen voor de voedselbanken, die de mensen helpen de dag door te komen, een recordhoogte bereiken. Het feit dat Joe Biden een zuiver persoonlijk belang schijnt te hebben bij wat er in Oekraïne gebeurt en dat deze schimmige deals erger stinken dan wekelijkse garnalenschillen tijdens rottende maanden, helpt de zaak niet.

Wij begaan een fatale vergissing als wij denken dat de toekomstige belangen van Europa – en als Zweed maak ik mij het meest zorgen over die van Zweden – liggen in het vasthouden aan het VS imperium en de zogenaamde op regels gebaseerde orde – dat wil zeggen een geheel van regels die zijn vastgesteld door een supergemonopoliseerd bedrijfsleven en zijn bureaucratische instellingen, de EU, de WTO, het IMF en andere.

  Zelensky vertelt de Amerikanen dat zijn land belangrijker voor hen moet zijn dan hun eigen land

Als Europa nu kookt, is dat nog niets vergeleken bij wat komen zal wanneer ons continent het vriespunt bereikt. Het wereldwijde voedseldistributienetwerk valt uit elkaar. De monopolies maken van de gelegenheid gebruik om de prijzen schoksgewijs te verhogen. Alles wijst erop dat de oorlog in Oekraïne door Rusland gewonnen wordt – hoewel hij zeker nog lang zal duren – hoeveel wapens en hoeveel miljarden er ook in gepompt worden.

Meer van wat reeds gedaan is, zal de problemen niet oplossen, zij zullen alleen maar erger worden. Helaas geeft de Zweedse politieke klasse – en dit geldt voor alle parlementaire partijen – blijk van een minstens even groot onvermogen om onafhankelijk te denken als in Europa in zijn geheel. Wensdenken, moralisme en een onthechting van de werkelijkheid moeten vervangen worden door realisme, onafhankelijkheid en de moed om te proberen de wateren die voor ons liggen te bevaren volgens onze eigen ideeën, ongeacht wat wij wensen.

Als wij niet wakker worden uit de oude droom van Francis Fukuyama over de toekomst als een eeuwig varen op de eindeloze oceaan van vrije marktkrachten, hebben wij een schipbreuk te verwachten. De ijsberg is al zichtbaar op de radar, zij ligt daar voor ons, terwijl de temperatuur richting nul begint te dalen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zullen wij sterven voor de Nieuwe Wereldorde?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWEF suggereert de zon verduisteren om klimaatverandering tegen te gaan
Volgend artikelDe politieke klasse van Europa: Zij zijn als herten gevangen in de koplampen van een tegemoetkomend snel voertuig
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Allee komaan seg, één dagje goed weer, waar ik als 69 jarige géén sikkepit last van heb en morgen 10 graden minder, maar de juffertjes willen het klimaat- waar niets abnormaal mee aan de hand is- de schuld geven. Best de onderwijsstandaarden terug véél hoger leggen want nu kunnen véél 16 jarigen amper + en – berekenen! Maar ze eisen wel dat ze over het klimaat mogen meeklappen!

  • Zo is dat Gene!
   Die zeer warme dagen zijn in totaal goed voor maar max 3 tot 5 weken… per jaar.
   Overal paniek, code oranje of rood… paniek ook met ons drinkwater en ze steken zelf overal in de wereld de bossen en heide in brand…
   Als het in de zomer veel regent dan is dat ook weer door hun climate change…
   Is er een normale overstroming dan komt dat ook weer door…

  • Kanme nog herinneren dat ik begin jaren 70 met mijn grootmoeder ging wandelen in de vroege ochtend. We woonden dicht bij een beekje, zo een 4 m breed en 1,5 m diep in het midden.
   We gingen aan dat beekje altijd de eendjes bekijken zittend op een klein lief bruggetje. Alleen toen waren er geen eendjes, geen water🙈. Alles was verdampt. Bomen kaal…….enzo….
   Ik herinner mij mijn grootmoeder praten met buren dat het zo heet was en dat het de derde keer was dat ze zo een droogte meemaakte. Mijn grootmoeder was van 1921…….

   • 1976 was een hele ‘hete’ zomer. En daarna waren er nog heel warme perioden zoals bvb februari 1996 was het 30 °. Ik weet dat nog omdat ik toen mijn dak vroeger kon herstellen :). Er is niets mis met het klimaat,het is allemaal BS!

 2. De oorzaak van dit alles ligt aan het fiatgeld. Deze fiatvaluta wat onbeperkt wordt aangemaakt door de centrale banken. Kopen zo iedereen op, want iedereen heeft zijn prijs. Dan verkrijg je een sabotage groepering die de mensheid wil uitroeien. Zodat alles vervalt aan de eigenaars van de fiatvaluta makers. In dit geval de Rothschilds imperium of te wel het Angelo zionisten Rijk. Psychopaten en sociopaten zijn de hebberigste mensen ter wereld. Door deze karakter eigenschap van nooit tevreden zijn wat je al hebt en altijd meer willen hebben dan een ander. Zal uiteindelijk iedereen uitgemoord worden om zo alles zelf te kunnen toe-eigenen met list en bedrog. Nu werken ze nog samen met het private praatclubje het WEF, maar als de eindstreep inzicht komt van hun doel, dan wil de een toch weer meer dan de andere en dat zullen zij elkaar te lijf gaan. Totdat zij elkaar uitroeien door hun eigen hebberigheid.

  Maar nu ze liggen zij zelf onder vuur, dat hun uitroeiingsproject in gevaar brengt en hun wereldmacht zien verdampen. Daar psychopaten en sociopaten andere niets gunnen, zullen zij eerder alles vernietigen, dan het zonder slag of stoot opgeven. Dat is de huidige situatie. Want macht smaakt altijd naar meer en nooit naar minder. Voor de burgers is het koffiedik kijken welke kant het op zou vallen en vluchten kan niet meer, want de gehele wereld staat min of meer al in brand.

  • Ik heb gelezen, dat de mensheid zich met walging gaat afkeren van deze machtswellustelingen! Ik denk, als wij ons realiseren, wat zij hebben gedaan!

  • Op 06.07 van dit jaar zijn de Georgia Guidestones opgeblazen om 03:33 uur; een overduidelijke vrijmetselaarshint. Deze ‘moderne’ Amerikaanse versie van Stonehenge is in (22?) maart 1980 opgericht in Elbert County in de Amerikaanse staat Georgia.
   Als de zon op een bepaald punt aan de hemel stond, ontstond een schaduw die verdacht veel overeenkomst had met de twee op 11.09.2001 neergehaalde WTC-torens in New York.

 3. Gates of Hell gaat ons redden:

  “Het goede doel van Gates heeft als doel de strijd tegen armoede, ziekte en ongelijkheid over de hele wereld. De voortgang die daarbij sinds de oprichting in 2000 is geboekt, dreigt volgens de stichting verloren te gaan. Dat komt onder meer door de gevolgen van de coronacrisis, maar ook door de gevolgen van de klimaatcrisis en economische en geopolitieke crises. Daarom is volgens het goede doel meer geld nodig om zijn doelen te halen.”

  https://www.gelderlander.nl/geld/bill-gates-geeft-grootste-deel-van-zijn-vermogen-aan-eigen-goede-doel~a4e9413f/?referrer=https%3A%2F%2Fwww.qwant.com%2F

  • lol 🙂
   das wel publiek vriendelijk, als dat er nu genoeg en met velen dat doen bij het foute soort ‘rijken’ dan voelen ze zich ‘bedreigd’ en niet meer ‘veilig’ en dat bij al hun woningen en andere locaties, de aanhouder wint.

   dat zal wat reuring geven, de MSM en foute regering partijen helemaal van hun apprepoo pluche gebracht, Ik haal alvast popcorn om naar de live verslag beelden van alternatieve media te kijken 🙂

 4. Het is duidelijk dat de regerende satanisten de wereld weer manipuleren met hun HAARP apparatuur, dat deed zij a jaren. De zogenaamd climate change, global warming is een hoax maar wat wel door hun fake tv zenders en krant gepubliceerd worden om de mensheid de schuld te geven. Zij moeten gewoon stoppen met hun chemtrails wat ons water en landgoed besoedel, en ziektes onder de bevolkingen. Als wij al hun apparatuur kunnen opblazen zullen we ook een beter klimaat krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in