European Parliament / Wikimedia / (CC BY 2.0 DEED)

Toen de Europese Unie (“EU”) haar Green Deal goedkeurde, gebeurde dat met veel tamtam en glitter en glamour. Nu zijn de fanfare en de schitteringen een verre herinnering nu de EU worstelt met het werkelijke “hoe” van de transitieformule die ze voor zichzelf heeft geschreven. Zwijgen over de werkelijke kosten van de overgang heeft ook niet geholpen, bericht Rhoda Wilson.

De EU had zo’n 580 miljard euro opzij gezet voor haar netto-nulplan voor de periode 2021 tot 2027. Het gaat echter veel meer kosten dan dat – en de EU heeft dat geld niet, wat nu pas aan het licht komt, schrijft Oil Price.

Vorig jaar schatte de Europese Commissie de kosten van de energie-overgang op meer dan 700 miljard euro aan extra jaarlijkse investeringen tussen nu en 2050. Dat is 700 miljard euro die elk jaar in de overgang – en vervanging van Russische koolwaterstoffen – moet worden geïnvesteerd. En een groot deel daarvan komt uit de zakken van de Europese burgers.

Dit is misschien wel het slechtst mogelijke moment om de echte kosten van de overgang aan het licht te brengen – net nu de Europeanen de extra kosten beginnen te voelen die deze overgang met zich meebrengt voor hun huishoudbudget. En er zijn verkiezingen voor het Europees Parlement op komst.

In een column van juli 2023 voor Reuters schreef Pierre Briancon over Europese regeringen: “Als ze niet eerlijk zijn tegen de publieke opinie en uitleggen hoe deze kosten zullen worden verdeeld, kunnen ze te maken krijgen met verlammende populistische protesten die hun einddoelen in gevaar brengen.”

  Waarschuwing voor koud weer maakt Europa nog somberder nu het vecht tegen zelf veroorzaakte energiecrisis

Deze woorden zijn profetisch gebleken, met rechtse partijen die in heel Europa aan populariteit winnen, maanden voor de verkiezingen voor het Europees Parlement in juni 2024.

Ondertussen blijven de kosten voor de overgang van koolwaterstoffen oplopen in de vorm van zowel directe inflatie als verminderde industriële activiteit, en loopt de EU achter op haar eigen emissiereductiedoelstellingen. Het verdubbelen van de oorspronkelijke doelstellingen zal de kiezers waarschijnlijk nog verder van zich vervreemden.

Het lijkt erop dat de leiders van de EU eindelijk beginnen op te letten, mogelijk geholpen door de wijdverspreide boerenprotesten, die in wezen een reactie waren op de Green Deal, die vereist dat geld dat voorheen werd gebruikt om de landbouw te subsidiëren, wordt gebruikt voor de overgangsinspanningen.

De EU verliest ook handel aan de VS door de wurggreep van regelgeving die zij oplegt.

De ontevredenheid van de kiezers over de hoge energiekosten en de algehele inflatie die daardoor wordt aangewakkerd, heeft de aandacht van beleidsmakers en planners gericht op kwesties als het stimuleren van het concurrentievermogen van de Europese Unie tegenover de harde concurrentie van de VS en China.

Het leiderschap van de EU heeft zichzelf in een hoek gedreven door zich op alle verkeerde dingen tegelijk te richten en alle belangrijke factoren te negeren. En de tijd dringt.

“Nu loopt de overgang gevaar,” schrijft Oil Price, “en de repercussies zullen wijd en zijd gevoeld worden.”

Het bovenstaande is ontleend uit een artikel gepubliceerd door Climate Change Dispatch. We hebben de vele hyperlinks die Climate Change Dispatch heeft opgenomen niet opgenomen. Je kunt het volledige artikel HIER lezen.

  Klimaatgoeroe ontvangt 1 miljoen euro prijzengeld van oliebaron

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De echte prijs van elektrische auto’sVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Japanse professor brengt verbluffende boodschap die iedereen moet horen (Nederlands transcript)
Volgend artikelBoeing klokkenluider: Vliegtuigongelukken zijn ‘inside job’ van mondiale elite om Agenda 2030 in te luiden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. De EU zet alles in om het ‘klimaat te redden’. Geen maatregel is te absurd. De komende CO2-belasting en het CO2-budget is al door de Europese volksvertegenwoordiging geaccordeerd. Het is een kwestie van tijd of u moet uw portemonnee weer opendoen om de staat ongebreideld te laten graaien naar de schaarse centen die u er nog in heeft zitten. De hele CO2-hoax is niets meer of minder dan de zoveelste manier om de burger de financiële afgrond in te duwen.
  Neem de absurd benodigde 1200 extra windturbines op onze Noordzee, het onderhoud, dat zeer regelmatig moet gebeuren vanwege het agressieve zeeklimaat, kost bergen energie en geld. Daar komt bij dat de Noordzee geldt als een van de meeste woeste zeeën ter wereld hetgeen voor gedegen onderhoud een zeer grote belemmering vormt. En, daar hoor je de groene windmolenknuffelaars nooit over, over 15 jaar zijn ze compleet versleten. Dan moeten ze weggehaald worden, ontmanteld, afgevoerd, gerecycled . Voor de wieken is geen ‘groene’ oplossing. Deze zullen worden begraven!!!!
  De milieuschade van windfarms op zee is enorm. Zo worden ontelbare zeevogels het slachtoffer van de reusachtige gehaktmolen waarvan de snelheid van de wieken aan de tip kan oplopen tot 300 km/u!

 2. Weg met dat corrupte, krankzinnige instituut dat EU heet. Destijds was beloofd: welvaart en vrede om het klootjesvolk erin te laten tuinen.
  En wat is de realiteit: armoede en oorlog met Rusland en straks ook nog met de Brics landen. Ook die laatsten zien in dat het Westen totaal niet te vertrouwen is.
  Net als steeds meer EU burgers die de krankzinnige regelgeving en de gevoerde politiek door die gasten in Brussel spuugzat zijn.
  Wat Europa moet doen is de yankees eruit trappen! Een eigen beleid voeren waarin het eigen volk centraal staat, zich veel minder met de rest van de wereld bemoeien en heel snel vrede sluiten met Rusland. Ook dat land hoort bij Europa.
  Maar dat zal wel een utopie blijven. Usa /nato bende zal dat nooit accepteren. Usa hegemonie in de wereld is OVER. Alleen willen ze dat nog niet inzien en een usa / nato kat in het nauw doet rare sprongen. Vandaar overal dat oorlog gedonder en de smerige oorlogophitserij van de regeringen in Europa. Totaal geschift wat er nu gebeurt. Niks kids naar dat in en in corrupte Oekriland om zich daar kapot te laten schieten voor de usa multimiljardairs. Een land dat NIET bij de EU en ook niet bij de terreurorganisatie nato zit. De honderden miljarden die naar dat k.t land gestuurd zijn, hadden zoveel beter besteed kunnen worden. En honderduizenden slachtoffers hadden niet hoeven te vallen. Streef verdomme naar vrede ipv deze waanzinnige usa proxy oorlog.
  De zooi in Brussel, die onder de plak van usa, WEF bende en straks ook nog de WHO zooi zit. Zo dat is er uit.

 3. climate the movie kijken mensen, het co2 niveau is nog nooit zo laag geweest in de geschiedenis!!! bijna op uitsterving levels voor natuur, het mag wel 5x zo hoog zijn en dan nog heeft het geen invloed op zeespiegel stijging (die er ook niet is trouwens gemeten in de afgelopen 250 jaar!!)

  • Geheel volgens plan… nul co2 is nul leven. Kijken hoe lang het duurt voordat de mensheid realiseert dat ze juichen en betalen en meewerken voor hun eigen ondergang. Als joden in een concentratiekamp die juichend naar de gaskamers rennen en elkaar verdringen om als eerste aan de beurt te zijn. Iedereen is ‘lost in translation’. Op naar netto nul co2, op naar netto nul leven op aarde!!!

 4. Te laat! De wetgeving is rond en wordt nu regeringen aarzelen overal door activisten via de rechtbanken afgedwongen. Die wetgeving terugdraaien vergt dezelfde omslachtige en langdurige procedures als die waar deze klimaatwetten mee tot stand kwamen.
  Dus ofwel failliet ofwel zonder procedures de EU met slaande deuren verlaten. Wat ook een economische crash veroorzaakt. Daarom is het te laat. Alles zal desnoods onder dwang toegepast worden. De plandemie was slechts een oefening, nu wordt het ernst.

  • @ PJ april 11, 2024 Bij 14:02,
   Wat vele niet beseffen is dat wetgeving geen wet is in de strikt juridische zin van het woord. Enkel strafrecht is wet. Dwang is verboden in het strafrecht. Wetgeving en regelgeving worden door regeringen zelf bedacht en is er enkel om een gewenste gedragsverandering tot stand te laten komen.
   De regeringen/overheden en de EU praten altijd over burgers of bevolking, nooit over mensen. Omdat ze over mensen geen autoriteit hebben en burgers niets anders zijn dan fictieve entiteiten, die enkel op papier bestaan. Zolang de mens in de illusie is dat hij/zij die fictieve persoon is en zo onder het civiel recht valt. Wat burgerrecht = contractrecht. Als jij gaat stemmen geef jij een vrijwillige wilsverklaring af aan deze charlatans en ben jij medeverantwoordelijk voor hun wandaden tegen de gemeenschap.

   • De verkiezingen voor het tussen Brussel en Straatsburg op en neer rijdende circus aka europese nepparlement vinden in ons land plaats op 06.06 (66) en dat is precies 80 jaar na de geallieerde invasie in Normandië aka Operation Overlord.
    De laatste keer dat we naar de stemhokjes mochten opdraven was op 22.11.2023 (22 + 11 = 33), precies 60 jaar na de moordaanslag (eigenlijk staatsgreep) op president John F. Kennedy in Dallas.

 5. Die illegale onethische zwendel van moordende Nazi,s WEF met hun Klaasje Schaap de POOIER en Wef hoer van de hoerenkeet DAVOS,BRUSSEL Von der Lijken, ITU Pictufes from Geneva, Switzerland Werelsgezondheidszwendel organisatie WHO terrorist Tedros Adhanom Ghebreyesus de corupte illegale zwendel De moordenaar Terrorist een zogenaamde (Arts) en illegale directeurtje Dr. Terrorist TEDROS Adhanom Ghebreyesus alles wat deze illegale moordenaar uitkraamt wat illegaal en onethische corrupte zwendel en leugen verkondigt Mensen bewijzen zijn er April 11, 2024 KIJK: Japanse professor brengt verbluffende boodschap die iedereen moet horen (Nederlands Transcript Masayasu Inoue, MD, phD en professor emeritus aan de Osaka City University Medical School, heeft onlangs een acht minuten durende video uitgebracht met een……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in