Volgens persbureau Reuters zal de Europese Commissie (EC) officieel aanbevelen om lidmaatschapsonderhandelingen met Oekraïne te beginnen. Een niet-geïdentificeerde hoge Oekraïense regeringsfunctionaris vertelde Reuters naar verluidt dat Kiev verwachtte dat de EC een “positieve” beoordeling van zijn lidmaatschapsaanvraag zou geven, gebaseerd op een artikel van 6 november, schrijft Angeline Tan.

De definitieve beslissing van de EC over het lidmaatschap van Oekraïne zal worden genomen tijdens een EU-top in december. Tegen die tijd zal het uitvoerend orgaan van de groep een rapport opstellen over de voortgang van Oekraïne op zeven hervormingsgebieden. Het document zal ook de vooruitgang van Moldavië en Georgië onderzoeken, voegde Reuters eraan toe.

Een hooggeplaatste Franse diplomaat vertelde de media dat de “consensus over het algemeen duidelijk” is en dat de steun voor Kiev “zeer solide” blijft.

Tijdens haar bezoek aan de Oekraïense hoofdstad op 4 november zei EC-voorzitter Ursula von der Leyen dat het land had voldaan aan meer dan 90 procent van de voorwaarden om formele gesprekken over lidmaatschap te beginnen. In de tussentijd, zei von der Leyen, zijn corruptie en de rechten van etnische minderheden enkele van de gebieden die voor verbetering vatbaar zijn.

In een toespraak vorige maand benadrukte Von der Leyen dat het toetredingsproces van Oekraïne strikt gebaseerd is op verdiensten en dat het land geen alternatieven hoeft te verwachten voor de weg naar volledig lidmaatschap.

Von der Leyen’s voorganger als voorzitter van de EC, Jean-Claude Juncker, heeft betoogd dat het Oost-Europese land te corrupt is om op korte termijn tot de EU toe te treden.

Demissionair premier Mark Rutte merkte op dat het onvoorzichtig was om een specifiek tijdschema voor de uitbreiding van de EU vast te stellen, nadat de voorzitter van de Europese Raad, Charles Michel, had gezegd dat hij Kiev graag in 2030 in de EU zou zien.

Het besluit om toetredingsonderhandelingen met Oekraïne te beginnen vereist de unanieme instemming van alle 27 lidstaten.

Hongarije heeft herhaaldelijk zijn bedenkingen geuit over een mogelijk lidmaatschap van Kiev. Volgens de minister van Buitenlandse Zaken van het land, Péter Szijjártó, zal Boedapest een veto uitspreken over de EU-toetredingsonderhandelingen voor Oekraïne zolang Kiev de Hongaarse etnische minderheid in het westen van het land blijft discrimineren.

Op dit moment heeft de EU twee lidstaten – Hongarije en Slowakije – die bezwaar maken tegen directe militaire hulp aan Oekraïne, nadat Robert Fico twee weken geleden een regering vormde in Bratislava.

Onlangs onthulde de Italiaanse premier Giorgia Meloni dat er “veel vermoeidheid” heerste in EU-kringen en dat Europese regeringen discreet aan het aandringen waren op een “uitweg” in het Oekraïense conflict met Rusland.

De hulp van de EU aan Kiev loopt in december af en hoewel de EC een pakket van 50 miljard euro heeft toegezegd voor de komende vier jaar, hebben Hongarije en Slowakije zich verzet tegen verdere hulp. De Nationale Bank van Oekraïne schat dat de internationale hulp zal afnemen van 45 miljard dollar dit jaar tot 38,5 miljard volgend jaar en 25 miljard in 2025.

Van zijn kant heeft de Oekraïense leider Volodymyr Zelensky speculaties weerlegd dat het tegenoffensief van Oekraïne tegen Rusland is vastgelopen en dat hij vredesbesprekingen zou moeten beginnen met Vladimir Poetin, de Rus. “Ik denk niet dat dit een patstelling is,” zei Zelensky in een interview met NBC News op 5 november.

Hij erkende wel dat “iedereen moe wordt” en dat “onze stappen voorwaarts langzaam gaan” vanwege “de Russische overheersing in de lucht” en “de landmijnen die Rusland heeft gelegd”. Maar, “wij hebben het initiatief in handen … onze mensen zijn gemobiliseerd en onze mensen hebben een sterk verlangen om te winnen,” beweerde Zelensky.

De uitspraken van de Oekraïense leider komen op een moment dat het Oekraïense tegenoffensief tegen de Russische troepen in de zomer geen noemenswaardige militaire winst heeft opgeleverd: de Oekraïense troepen zijn slechts 17 kilometer opgeschoten.

Oekraïne worstelt om meer soldaten te werven, terwijl Rusland blijkbaar beter in staat is om een slepend conflict aan te kunnen. Om de zaken voor Oekraïne nog ingewikkelder te maken, leidt de oorlog tussen Israël en Hamas de aandacht af van Oekraïnes roep om meer wapens en munitie.

Om olie op het vuur te gooien voor Zelensky, die erop gebrand is om Rusland te verslaan en door Rusland in beslag genomen gebieden terug te winnen, zijn Amerikaanse en Europese functionarissen volgens NBC News met de Oekraïense regering gaan praten over mogelijke vredesbesprekingen met Rusland.

“In de gesprekken zijn de grote lijnen aangegeven van wat Oekraïne zou moeten opgeven om tot een deal te komen”, gaven Amerikaanse functionarissen toe aan de nieuwszender. De gesprekken zijn een erkenning van de militaire realiteit op de grond in Oekraïne en de politieke sentimenten in Washington en Europa.

In de Verenigde Staten is er een afnemende bereidheid om Oekraïne te steunen, vooral onder Republikeinen en hun kiezers, nu de campagne voor de presidentsverkiezingen van volgend jaar van start gaat.

De Amerikaanse president Joe Biden wil dat het Congres een aanvullende uitgavenwet van $106 miljard goedkeurt, waarbij het grootste deel van het geld is bestemd voor de versterking van de Oekraïense defensie en de rest is verdeeld over Israël, de Indo-Pacific en grensbewaking.

Het door Republikeinen geleide Huis van Afgevaardigden heeft zijn eigen financieringsplan voorgesteld, waarin geen enkele verhoging van de steun voor Oekraïne is opgenomen.

Bovendien bleek uit een Gallup-peiling van een paar dagen geleden dat de steun voor het sturen van extra hulp naar Oekraïne afneemt. De resultaten van de peiling toonden aan dat 41 procent van de Amerikanen vindt dat de VS te veel doet om Kiev te helpen, een stijging van 17 procentpunt ten opzichte van drie maanden geleden.

In een reactie op het nieuws dat Westerse regeringen aandringen op vredesbesprekingen, zei Zelensky tegen NBC News:

Ze kennen mijn standpunt. Dat is het standpunt van mijn land. Dat is het standpunt van ons volk. We willen geen dialoog aangaan met terroristen…. Ik ben niet bereid om met de terroristen te praten omdat hun woord niets is. Niets.

Tijdens een nieuwsconferentie in Kiev op 4 november ontkende Zelensky dat Westerse leiders hem onder druk zetten om de gesprekken met Rusland te beginnen. “Dat we nu met Rusland gaan praten en het iets geven – dat zal niet gebeuren,” zei hij.

Oekraïne heeft volgehouden dat het al het grondgebied dat door Rusland is ingenomen, wil heroveren, inclusief de Krim, die in 2014 bij Rusland werd gevoegd. Rusland domineert momenteel ongeveer een vijfde van het internationaal erkende grondgebied van Oekraïne.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Zet u schrap! EU staat op een kantelpunt, want de afgrond is dichterbij dan wij denkenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelElon heeft me in verlegenheid gebracht met nepclips – hier zijn een paar echte Hamas-kills
Volgend artikelEen stille vaccin-genocide
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

25 REACTIES

 1. Dan zullen ze de RF mee moeten nemen, want Oekraïne bestaat dan niet meer. En we weten al hoe het Westen hierover denkt. Denk maar aan het voorstel voor RF-lidmaatschap in de NAVO. Niet dat de RF dit ooit zou willen.

 2. Heee wat leuk rusland komt bij de eu fijn . Want ik mag m wel .. dusssss ome vladimir ,ff gas erop geheel ukraine innemen . En aan de tafel gaan zitten voor llidmaatschap hahaha

  • Beter een zoom meeting, weet je nog dat arrestatie bevel.
   We moeten zuinig op ome Vlad zijn, zonder hem komt het paddestiel seizoen sneller dichterbij.

 3. Dus “we” gaan voor de laatste nagel aan de financiele doodskist.
  Of zou het gerelateerd zijn aan de opmerking van die Duitser die zei we moetsen ons op een oorlog in Europa?
  De NATO regels sluiten een opname uit (in oorlog) maar als ze bij de EU zijn is het dan niet de “verplichting” een lidstaat te verdedigen?
  Nog een voordeel, de VS kan zich op andere dingen concentreren en de EU kan blanco checks uitschrijven aan de VS voor wapens, de bankrekeing zal nog wel open zijn van het Pfizer en Moderna sponsorship.

 4. Tering eu .ik zie rutte de loser na onze afwijzing referendum. Nog met zn inlegvelletje naar brussel gaan .tyfus weffer alles stond al vast op de agenda

 5. Veto uitspreken?! , dat word vandaag weggestemd, Geen veto’s meer.
  communisme inclusief de doodstraf, en die zat al in het Lissabonverdrag.

  Komt goed uit als er rotzooi uitbreekt

 6. Het joodse complot om de christelijke beschaving te vernietigen

  We kunnen onszelf niet verdedigen als we de vijand niet eens kunnen benoemen.

  We worden geconfronteerd met een occulte kracht. Het georganiseerde jodendom en zijn handlangers de vrijmetselarij zijn toegewijd aan het vernietigen van de beschaving.

  De plandemie werd geïnspireerd door de satanische doctrine van ‘creatieve vernietiging’ die terug te vinden is in het kabbalistische jodendom en de vrijmetselarij.

  Voeg daar de invasie van migranten, de genderwaanzin en de zinloze oorlog in Oekraïne aan toe, en het is duidelijk dat het georganiseerde jodendom (dat wil zeggen de Rothschilds/WEF) vastbesloten is het Westen te vernietigen. >>>

  https://henrymakow.com/the_destuctive_principle_of_th.html

 7. Poetin zou moeten doorpakken en ook de moslim landen, ze zijn sterk genoeg om dat Israël op de knieën te dwingen of totaal te vernietigen, Amerika warmonger zal dan heel snel volgen, want welk land met gezond verstand steunt deze landen nog, Nederland het nazi lovende regering moet permanent opgeruimd te worden en veel meer regeringen in nazi Europa, wij het volk hebben de plicht om dit verwezenlijken want echte macht ligt bij ons het VOLK.

 8. Die Wef pooier Klaasje Schaap WHO TEDROS Bill Gates zal straks met zijn illegale vriendje dat bunkertje niet meer kunnen verlaten miljoenen mensen zullen zich laten horen!!!!!!!

 9. Het is dus zaak van de Russen om de Oekraine voordien asap volledig te bezetten, anders moeten wij gewoon de Oekraine gaan helpen met actief het leger en mensen in te zetten, sturen wij onze kinderen daar de loopgraven in om deze corrupte EU en de Oekraine te verdedigen, ik dacht het niet.

 10. Was het waard dat door deze virtuele nep overwinning 500.000 Oekraïense jongens sneuvelden, de ontelbare ernstig gewonden en vermiste jongens die ergens in de zwarte aarde weg liggen rotten om de aanbeveling van de Europese Commissie om onderhandelingen te beginnen over het Oekraïense lidmaatschap van de Europese Unie wordt.

  Oekraïne wordt nu, net zoals Nederland werd genept op 6 apr 2016 men kon voor of tegen de Wet tot goedkeuring van het EU-associatieakkoord met Oekraïne stemmen. De meerderheid van de kiezers stemden tegen het associatie akkoord, 1 inlegvelletje maakte kortemetten met het niet bindende referendum, wat worden wij allemaal genaaid en in de volgende oorlog (Midden-Oosten) gerommeld.

 11. Wat voor ons verborgen blijft is dat per 01-11-2023 geen geld meer uit het niets gecreëerd kan worden. De FED en de City of London waar de de Rothschilds imperium gevestigd is zijn beide failliet verklaard. Daar het Vaticaan al in 2020 failliet is verklaard en verlost is van al zijn gestolen goud voorraden. Is het wachten dat de westerse beurzen, die met dollars werken zullen vastlopen. Verwacht wordt dat het dit het aanstaande maandag 12-11 2023 een black monday zal worden op de beurzen.

  • @Qvic
   we gaan het zien het is afwachten ik heb ook gelezen de 17e. In Australia blackout lag Optus voor miljoenen mensen eruit. Was dit een voorproefje? voor de rest van deze hell of a planet.

  • Bullshit tokkelen is gemakkellijk! …. De Fed en anderen CBs KUNNEN niet failliet , moeten enkel printen …maar wat heeft dit godverdomme met het klote vaticaan te maken?! Hou toch op met nonsense te verkondigen man, de realiteit is al erg genoeg !

 12. Ik ben helemaal klaar met de Europese Unie. Zodra ik de kansie ga ik weg van hier.

  Ik leef liever in een land die nog een klein beetje trots is op zichzelf. Dus ik ga terug naar mijn voorouders hun land. Het is mij duidelijk dat de Europese Unie en het westen een decadente maatschappij is verworden

 13. Wat een drukte om niks hier!!!

  Oekieland bestaat straks niet meer omdat het volledig wordt ingelijfd door Ome Vlad.
  E.U. valt helemaal uit elkaar.
  The United states of Assholes wordt in een klap gebombardeerd tot derde wereld land.
  Israël wordt volledig van de kaart geveegd.

  Wat een geweldige show tot nu toe…..w8 ik neem me nog een pilsje!!!

  P.S. Reken maar niet op TRUMP!!! Dat is net zo’n Deepstate Puppet als al zijn voorgangers.
  Die kan straks ook geen vuist meer maken met een bankroete Jodenstaat (U.S.A.).

  Laterzzz!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in