Nog maar kort geleden werd elke Amerikaanse politicus of mediafiguur die in het openbaar opriep tot vredesonderhandelingen in Oekraïne met Poetin, bestempeld als ‘pro-Kremlin’ en op de een of andere manier gecompromitteerd, schrijft ZeroHedge.

De mainstream media hebben bijvoorbeeld geprobeerd om denkers als John Mearsheimer te isoleren en te schrappen omdat hij realistisch was ten opzichte van Moskou en het conflict en aandrong op een onmiddellijk staakt-het-vuren waarvoor Kiev territoriale concessies zou moeten doen. Nog in september bestempelde een prominente publicatie hem als “de meest gehate denker ter wereld.”

Maar nu, op een moment dat het Oekraïense leiderschap zelf steeds wanhopiger wordt en toegeeft dat de troepen worden geconfronteerd met bijna onoverkomelijke kansen, is de consensus in D.C. duidelijk en drastisch veranderd en nu is het blijkbaar oké om het volgende toe te geven…

In het stuk van de WSJ wordt zelfs opgeroepen tot een langetermijnstrategie om Rusland te confronteren, terwijl ook wordt toegegeven dat de aanpak van Washington tot nu toe gebaseerd is geweest op “magisch denken”.

Met andere woorden, we kunnen het narratief van het establishment nu gewoon frauduleus noemen:

Wat Westerse leiders opvallend genoeg niet hebben gedaan, is hun publiek informeren over de blijvende aard van de dreiging van een versterkt, revisionistisch Rusland. Ze hebben zich maar al te vaak overgegeven aan magisch denken – gokken op sancties, een succesvol Oekraïens tegenoffensief of de overdracht van nieuwe soorten wapens om het Kremlin te dwingen naar de onderhandelingstafel te komen. Of ze hoopten dat Poetin door een paleiscoup ten val zou worden gebracht.

Elders in het artikel wijzen de auteurs erop dat, in tegenstelling tot hoe de Wagner-rebellie in de Westerse pers werd voorgesteld, de realiteit is dat die hele episode Poetin juist sterker heeft gemaakt:

  Het komende einde van de Amerikaanse hegemonie: Elektrische tanks voor het klimaat!

Terwijl de Russische president Vladimir Poetin uitkijkt naar de tweede verjaardag van zijn inval in Oekraïne, is zijn zelfvertrouwen moeilijk te missen. Het langverwachte Oekraïense tegenoffensief heeft niet geleid tot de doorbraak die Kiev een sterke onderhandelingspositie zou geven. Tumult in het Midden-Oosten domineert de krantenkoppen en de tweepartijdige steun voor Oekraïne in de VS is verstoord door polarisatie en disfunctioneren in het Congres…

Poetin heeft reden genoeg om te geloven dat de tijd aan zijn kant staat. Aan het front zijn er geen aanwijzingen dat Rusland deze uitputtingsslag aan het verliezen is. De Russische economie heeft het te verduren gehad, maar ligt niet aan flarden. Poetins greep op de macht is paradoxaal genoeg versterkt na de mislukte opstand van Jevgeni Prigozjin in juni. De steun van de bevolking voor de oorlog blijft stevig en de steun van de elite voor Poetin is niet gebroken.

Dit alles heeft Zelensky en zijn vrienden in het Amerikaanse Congres er natuurlijk niet van weerhouden om meer miljarden aan steun van de Amerikaanse belastingbetaler voor Oekraïne erdoor te drukken.

Ook op mondiaal niveau heeft Moskou toenadering gezocht tot andere goed bewapende mogendheden die zich in het vizier van Washington bevinden

Zelensky heeft onlangs geklaagd dat “het doel van Rusland” om de aandacht wereldwijd af te leiden van de oorlog in Oekraïne werkt, vooral tegen de achtergrond van het conflict tussen Israël en Hamas en de toenemende spanningen in het Midden-Oosten. Maar het lijkt erop dat Oekraïne voorlopig ver achterop is geraakt op de lijst van prioriteiten van de huidige regering Biden. Misschien is er tegenwoordig inderdaad minder “magisch denken”.

  Scott Ritter: Over mierikswortel & nucleaire oorlog

***

Amerikaanse krantenkoppen met “Oekraïne aan de winnende hand” erin, gegevens via Bloomberg:


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat zullen de reële gevolgen zijn van Europa’s komende energiecrisis?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom belachelijke officiële propaganda nog steeds werkt
Volgend artikelHet gevaar van het geloof in de Apocalyps en Israëls Shifa-propaganda falen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

 1. Zie hier het verschil in goed staathouderschap.
  Joenaaithetsteeds:
  Alles outsourcen,want daar is het goedkoper,dus meer winst.
  Als de Chinezen geen zin meer hebben om te leveren,dan snap ik dat wel.
  Na zoveel handelsboycotten en wrevel over chips.
  Nee China mag niet te groot worden.Zelf heeft de joenaaithetsteeds geen vaklui meer,zoals in 1980.Tenminste niet in die getallen.
  Rusland:
  Heeft heel lang met boycots weten om te gaan,net als Iran.
  Zo autonoom mogelijk:Eigen energievoorziening,voedsel grondstoffen(zat!)wapenindustrie,
  transport,zeevaart.Kortom,ze doen bijna alles zelf.
  Enne wie dacht dat Putin uit het zadel gewipt gaat worden?
  Ik denk Biden eerder,sneller.

 2. Iedereen die nog denkt dat Rusland een achterlijk gebied is vol wodka verslaafden zit nog in 1990.
  Het Westen is in verval en iedereen die dit niet erkend zit nog in de ontkenningsfase.
  Welke kwaliteit van volwassen mensen leveren Moskou en Londen af denk je na het bekijken van volgende vergelijkende video over hoe beide stedelingen hun weekend avonden doorbrengen :
  https://youtu.be/HjAFdbbXAkY?si=3udDc7hDBBoaPxQB
  Als westerling ben ik beschaamd om te zien waar we zijn aanbeland….

 3. Magisch denken van de politici en media…..of anders: de boel verdraaien en bedonderen.
  Dat doen ze gewoon, het doel heiligt de middelen.
  En als het met betrekking tot rusland en de oekraine gebeurt dan gebeurt dat ook op andere gebieden.
  Dit toegeven wil niet zeggen dat dit gedrag ophoudt.
  Ik geloof niks meer uit de fabeltjeskranten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in