Von Der Leyen - screenshot

Het is Italië dat het startschot zal geven voor een ommekeer in het beleid van de EU ten aanzien van Rusland en de oorlog in Oekraïne, als de coalitieregering ineenstort. Mario Draghi, die zich misschien rentestijgingen zoals die van de ECB deze week zal herinneren, die alleen eerder gebeurden toen hij de baas was over de crisis in de eurozone, ligt eruit, schrijft Martin Jay.

Door zijn functie als premier neer te leggen, moet zijn dat hij het teken aan de wand ziet en dat we op een nieuwe crisis in de eurozone afstevenen.

Op dit moment is de euro al gezakt tot pariteit met de dollar en de inflatie in de eurozone bedraagt gemiddeld zo’n 8,6 procent (hoewel het nu 10 procent is in Spanje, 12 procent in Griekenland en een donderende 20 procent in Estland). Een hart onder de riem voor Kroatië, dat van plan is binnenkort tot de eurozone toe te treden.

Maar het is Italië dat het startschot zal geven voor een ommekeer in het beleid van de EU ten aanzien van Rusland en de oorlog in Oekraïne. In september zullen twee extreem-rechtse Italiaanse groeperingen, wier leiders beiden een bewondering voor Poetin koesteren, door middel van verkiezingen met onmiddellijke ingang als coalitie aan de macht komen.

Zodra dit gebeurt, zullen anderen in de EU zien hoe belachelijk het is om door te gaan met de zogenaamde afstraffing van Poetin, een afstraffing die in werkelijkheid in het hele blok van 27 lidstaten van de EU economieën vernietigt en levens ruïneert. Andere EU-landen zullen zien dat de wanhopige situatie van Italië, dat een schuld heeft van 150 % van zijn BBP en een inflatie van twee cijfers, alleen kan worden gered door een radicale politieke verandering. De elites in de andere EU-landen zullen bang zijn dat populistische opstanden die de gevestigde mainstream partijen overboord gooien hun kant opkomen, zodra zij zien dat de Italiaanse economie van een kookpunt naar een zacht sudderpuntje gaat. En zodra de Italiaanse coalitie een feit is, zal de dialoog – iets wat we nog niet van de EU hebben gezien – met Poetin beginnen.

  Een Oekraine update en een Gonzalo Lira update

Poetin lacht de hele weg naar de bank in Oekraïne met deze huidige crisis die Europa voor zichzelf heeft gecreëerd. Er is van zijn kant geen urgentie om echt iets te doen. De EU laat zich helemaal zelf in een zuurbad zakken en hij hoeft er alleen maar naar te kijken alsof hij naar een komedie op tv kijkt.

De Italiaanse verandering in de politiek zal ook een enorme klap zijn voor de EU, die werkelijk in een uit de hand gelopen spiraal zit. Wie had kunnen denken dat een politieke nietsnut als Ursula von der Leyen zo nutteloos zou zijn als zij nu blijkt te zijn. Per definitie – en traditiegetrouw – worden de voorzitters van de Europese Commissie verondersteld tamelijk onbekwaam te zijn en dienstbaar aan hun meesters Frankrijk en Duitsland. Maar weinigen hadden kunnen vermoeden dat Ursula zo’n puinhoop zou hebben gemaakt van Brexit, Covid, Rusland en binnenkort de eurozone zelf.

De EU is slechts zo sterk als de drie reuzen van Europa – Duitsland, Frankrijk en Italië – die zij geacht wordt te beschermen. Toch heeft Duitsland voor het eerst in 30 jaar een handelstekort en spreekt het over energierantsoenering, waarbij veel fabrieken in het land naar verwachting binnenkort zullen sluiten of op halve productie draaien.

Alle druk zal bij de ECB liggen, nu een nieuwe crisis in de eurozone dreigt, wanneer Italië gedwongen wordt zijn debiteuren hogere rente terug te betalen, omdat de ECB het drukken van nieuwe valuta vertraagt. Dit is uiterst gevaarlijk voor Italië en zou net als Griekenland een totale ineenstorting van zijn economie tot gevolg kunnen hebben. Het verschil is dat Italië een stichtend EU-land is en dat het te groot is om in te storten, wat betekent dat Frankrijk en Duitsland het aan de beademingsmachine zullen moeten houden. Dit scenario is moeilijk voor te stellen zonder dat Macron en Scholz van mening veranderen over de oorlog in Oekraïne en over de houding van de EU in het algemeen tegenover Poetin. Duitsland begint pas sinds kort tekenen te vertonen dat het een andere tactiek ten opzichte van Poetin wil gaan volgen. Onlangs werd bekend dat een hulppakket van 9 miljard euro, bestemd voor Oekraïne, door Berlijn is tegengehouden, gekoppeld aan het feit dat de Duitsers hebben nagelaten landen die Oekraïne steunen te bevoorraden met tanks, wat het eerder had beloofd. Dit zijn geen “barstjes” die verschijnen. Deze tekenen zijn talrijker dan deze, en het is waarschijnlijker dat we binnenkort gekrakeel zullen zien tussen Scholz en von der Leyen in Brussel, waarbij Macron tussenbeide komt om een nieuwe dialoog met Poetin te zoeken.

  Oorlog in Oekraïne: Als je in een gat zit, stop dan met graven

De eens zo gouden relatie tussen de VS en de EU komt ook tot stilstand. De EU zal binnenkort meer dan ooit verdeeld zijn over de oorlog in Oekraïne en de bijna zekere zelfvernietiging van Biden bij de midterms in november zal zorgen voor een grote vermindering van de rol van de VS bij het leveren van wapens aan Zelensky. Er zal een blame game komen, die vooraf wekenlang zorgvuldig in de media zal worden opgesteld, die wijst op de endemische corruptie in de Oekraïense elite en de illegale verkoop van veel van de Amerikaanse hardware aan Syrische jihadisten. Dit is in feite al begonnen, maar is nog niet in de hoogste versnelling geschakeld, wat te verwachten is na de zomerperiode vóór de Italiaanse verkiezingen. Het Westen moet uit de oorlog in Oekraïne stappen en het heeft een goudgerande reden nodig voor de ommekeer. Zelensky zal hun zoals altijd de perfecte uitvluchten geven, want hij faalt nooit in zijn voornaamste rol van nuttige idioot – als hij tenminste de moordaanslagen van zijn eigen cabal overleeft, die een groter stuk van de koek wil. Het absurde idee van links om met de NAVO-troepen een totale oorlog in Oekraïne uit te vechten, zal in de kiem gesmoord worden door fascisten in Italië, die meer geloven in de kracht van het voeden van de mensen en het verlenen van openbare diensten dan in de dwaasheid van het geopolitieke borstklopperij en de onbenulligheden die met zulke onzin gepaard gaan. Wie had gedacht dat de nakomelingen van Mussolini de EU zouden wegleiden van de afgrond waar zij zich met hand en tand overheen wil storten?

  De nieuwe elektrische oorlogscampagne - Hoe het Russische leger de Oekrainse doelen zal selecteren

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EUROPESE UNIE DOSSIER

Ongelooflijk: EU-ambtenaren trakteren zichzelf nu op 8,5% meer loon!Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel“Dit zijn beesten, geen mensen”: Zelensky laat veroordeelde kinderverkrachters, folteraars vrij om uitgedunde militairen te versterken
Volgend artikelDe WHO zegt eindelijk tegen LGBT-mannen dat ze hun sekscapades moeten stoppen om de verspreiding van de apenpokken een halt toe te roepen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

48 REACTIES

 1. Laat de EU maar ploffen, veel erger dan het nu is, is moeilijk voor te stellen. Een imploderend EU terug naar baas in eigen land ergo NEXIT met een sterke Nederlandse Gulden

 2. Die ongekozen totaal incompetentie zelfverrijking van nazi’s in Brussel en de lakeien uit den haag moeten weg tribunaal en bijltjesdag met dit soort satanische waanideeën van EU WEF VN Gestapo ect rechters die geen recht spreken ect leugengeest Rutte en co.

 3. Tja, en als dan ook nog de leugens rond de verkiezingen openbaar worden en Trump terug gaat komen (wat men wel verwacht), dan kan het “wereldwijde spel” er anders gaan uitzien.
  Het zijn barre tijden waar we nog doorheen moeten gaan, maar wellicht glooit er aan de horizon wat hoop op betere tijden.
  In ieder geval een fijne zondag gewenst!

 4. WW3 staat al tijden geleden gepland.
  Ze zullen er alles aan doen om hun sinistere plannen te laten uitkomen.
  Pim Fortuyn kreeg ook ongelukje.

 5. De economische sancties tegen Rusland snijden meer in het vel van de eigen bevolking dan in het vel van de Russische beer en ze worden gebruikt als om de eigen bevolking in een ‘shock toestand’ te brengen om zo allerlei klimaatmaatregelen te kunnen doordrukken.

 6. De corruptie viert hoogtijden, de arrogantie en hun ijdelheid van alles beter denken te weten met het grootheidswaanzin en constant in het verleden te blijven leven, dat zij oppermachtig zijn en alles en iedereen kunnen dicteren. Die tijden zijn allang verleden tijd, maar doordat zij in hun geestelijke jeugdjaren zijn blijven hangen, blijven zij volharden dat alleen zij oppermachtig zijn en iedereen hen moeten erkennen als DE (WERELD)LEIDERS.

  Elke andere interpretatie wordt gewoon genegeerd en/of gecensureerd. Zelf tot inkeer komen, zullen zij nooit doen. Alleen de taal hun persoonlijke verlies van macht, vermogen en privileges kan hen weer tot het heden brengen. Sociopaten en psychopaten zijn het ergste in hun soort, die vinden dat zij meer rechten hebben en er meer voor beloont moeten worden dan andere en in alles beter zijn dan andere en daarom DE geschikte kandidaat zijn om iedereen te leiden. Maar hun inzichten en leiderschap is enkel gebaseerd op luchtfietserij en een eigen ideologie, die geen rakingsvlakken heeft met kennis en kunde of met het lange termijn vooruitzichten waar de gehele gemeenschap of bedrijf op vooruit gaat.

  Zij bekijken enkel hoe zij zelf met list en bedrog zich zelf kunnen verrijken door de andere in de goot te trappen. Leren van hun fouten kunnen zij niet, hun gehele leven blijven zij de zelfde fouten keer op keer herhalen. Zij zijn de ideale kandidaat om omgekocht te worden, want hun enige moraal is rijk worden en daarmee macht vergaren over andere en zo in de belangstelling te komen van andere, die hen aanbidden alsof zij een soort van GOD zijn. En hoe het de andere vergaat interesseren zij niet, zij leven in de ” IK ” wereld en hun hebzucht kent geen grenzen en zo ook gelden de vastgelegde (internationale) afspraken of wetten/regels niet voor hen, want zij zijn de uitverkorende (wereld)leiders die boven elke wet staan. Daarom wordt elke waarschuwing van andere in de wind geslagen, zij luisteren nooit naar andere wat het beste strategie is om welvaart voor iedereen te behalen. Want zij denken alle wijsheid in pact te hebben. De politiek en in het hogere bedrijfsleven zijn oververtegenwoordigd met deze soort figuren.

 7. “Maar het is Italië dat het startschot zal geven voor een ommekeer in het beleid van de EU ten aanzien van Rusland en de oorlog in Oekraïne. In september zullen twee extreem-rechtse Italiaanse groeperingen, wier leiders beiden een bewondering voor Poetin koesteren, door middel van verkiezingen met onmiddellijke ingang als coalitie aan de macht komen”

  Het is te hopen dat Italië het voortouw neemt en hopelijk de banden met de Russische Federatie aan wil halen, de door Amerika verplichte boycotten doen verlaten.

  • Ik betwijfel of het witte huis wel toe stemming gaat geven om voor Rusland te kiezen, en Claus Schwab zal het ook niet accepteren.
   Vergeet niet dat Amerika nog wel de baas is in Europa

  • Helaas dat zullen zij niet laten gebeuren hun salaris is 135.000 euro per jaar voor 6 uurtjes aanwezig te zijn in Brussel en dan reken ik nog niet de reis en de 400 euro vergoeding voor restaurant bezoekjes dat zullen zij niet willen opgeven en dat kan ik weer goed begrijpen.

 8. Ik vrees dat deze schrijver van dit artikel het niet door heeft. Het gaat namelijk exact volgens planning. Het begint al fout met Draghi. Die heeft bij de ECB uitsluitend renteverlagingen doorgevoerd, NOOIT verhogingen. De EU leiders doen vervolgens precies wat hen opgedragen wordt van bovenaf. Een crisis die alles plat legt is geen fout, maar een DOEL! Om dit laatste te snappen moet je weten hoe een schuldensysteem werkt.
  Ik zie altijd prachtige artikelen bij Frontnieuws, maar deze is slecht.

 9. Extreem rechts bestaat niet,wel bezorgde (rechtse) boze burgers die zien dat hun landen van binnenuit gesloopt worden.Wat wel bestaat zijn extreem linkse landverraders al sinds de jaren 70.

 10. Note: “extreem rechts”zijn conservatieven.

  Nazi’s worden extreem rechts genoemd, maar zijn net zoals D66, VVD,GL e.d. links (nationaal socialisten)
  ——————
  Als rechts aan de macht komt in Italie, zal Italie breken met EU, dondert de EU in elkaar door inflatie en armoede.
  Het is dom erop te wachten; beter vast de gulden munten weer te gaan slaan, en zorgen dat rechts is voorbereid om NL te normaliseren.

  veranderingen komen in herfst; dan is oorlogje in Oekie-Oekie land ook afgelopen, en Zelensky dood.

  Ik gun de bewoners van Oekie land vrede; maar dat kan alleen als ze volledig zijn gedemilitariseerd, en alle nazi’s op vakantie in een gulag in Siberie zijn.
  Misschien kan Putin een plekje reserveren voor ons kabinet? Wel verdiende 30 jaar!

 11. Magere Hein en Gerard hebben het, naar mijn mening, bij het rechte eind. Alles verloopt volgens plan.
  De EU dient op een gegeven moment baan te ruimen voor de UN, de One World-organisatie die zogenaamd orde op zaken zal komen stellen.
  De hongerige sheeple zullen trouwens smeken voor social credits opdat ze zelf geen verantwoordelijkheid voor hun bestaan dienen te nemen. De overgrote meerderheid is niet meer in staat om voor zichzelf te zorgen.
  Het is uiterst eenvoudig: weg met de EU in het kader van de Great Reset en Build Back Better onder het Alziend Oog van de NWO, de wereldregering. Hoe kan men het nog duidelijker maken voor de kudde?

  • De schaapjes hebben inderdaad te lang geslapen , en hebben starks geen keuze meer dan BBB !
   Tenzij er een burgeroorlog komt, dan kan de hele zaak met stromen bloed opgelost worden

 12. Mooie artikelen om ’s maandagmorgen mee wakker te worden.Hoe de geschiedenis van Europa zichzelf steeds weer inhaalt en dus zo voorspelbaar is.Het blijft een Europa,verenigd of niet steeds aan de hand van Duitsland en Frankrijk en Italië,evt.VK bepaalt welke koers te varen.Zelfs het eens zo rijke en invloedrijke Nederland met hun onnavolgbare handelsgeest alle geschillen overwon komt er niet onder uit,net als voorheen Grootmachten als Spanje en Portugal zijn gedegradeerd tot bijna Derdewereldlanden.Schaam je Europa,dat je je door de Angelsaksische landen laat betuttelen en de les lezen.Je hebt toch veel meer in je mars! Ik ben nog altijd trots om een Europeaan te zijn en te vechtegen alle vuile invloeden uit het westen (USA en UK) oosten(Rusland) en verder China).<Europa Boven voor altijd!🙋

  • Prima verwoord, beste J. Maessen, die Anglo-Amerikanen onder druk van de Talmoed sekte, hebben in 1945, Europa bezet, nadat zij als eerst verantwoordelijken de WO II, gestart hebben. Churchill startte feitelijk de oorlog de dag van zijn aantreden, 10 Mei 1940, met het bombardement op Mönchen-Glattbach, op aandrang van Roosevelt. Churchill en Roosevelt waren zelf leden van het “oude volk”.
   Hitler heeft niet de oorlog met het Westen gewild.
   Lees verder, het boek The Origins of the Second World War (1961) van de Britse historicus A.J.P. Taylor.

 13. Deze ontwikkelingen zijn wel voorlopig een streep door het Claus Schwab plannetje.
  In plaats van Putin effe uit de weg te ruimen, die zijn grote tegenstander is, krijgt het westen een pak slaag van jewelste.
  Putin en de BRICS worden steeds machtiger, terwijl de EU en VS inmekaar zakken, het westen inclusief Claus heeft gefaald en zal zich niet of nauwelijks herstellen.
  De westerse woke civilisatie heeft zichzelf vernietigd, en een nieuwe zal op staan in het oosten

  • Ik vraag mij wel eens af of dit niet ook onderdeel is van het spel wat ze spelen. Dat ze wel allemaal onder 1 hoedje spelen… Hoop van niet. Wil geloven dat er mensen zijn die er tegenin gaan.

   • Ja Diana, ik vraag mij dat ook af of de Brics geen controlled opposition zijn, per slot van rekening is het geen landenspel maar een spel van de allerrijksten tegen het volk en de inzet is genocide, zodat ze de overblijvers makkelijker onder controle kunnen krijgen.

    Ze hebben Ai en robots , ons hebben ze niet meer of nauwelijks nodig, ze gaan dus voor de kill en onze bezittingen, ze willen weer terug naar het feodale systeem, nieuwe stijl.

    Het wordt gebracht /verkocht als een landenspel, zodat we het hoofdspel niet doorzien en maar met onze vingers wijzen naar “andere landen”, vriend of vijand, die alleen nog maar op papier bestaan, alle macht is al overgedragen aan de superrijken met hun ongekozen instituten z.a WEF, VN, NAVO,WHO etc.

 14. Wat hebben wij geleerd vandaag dat de mensen met de dag dommer worden en steeds meer in de leugens van Rutte gaan geloven een man met een uitstraling van een corona giftspuit.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in