Pixabay

De EU is vastbesloten zichzelf in beide voeten te schieten. Niet alleen voeren zij hun oorlogszuchtige retoriek tegen Rusland op, maar het Europees Parlement heeft nu ook in meerderheid gestemd voor een onmiddellijk invoerverbod van olie, kolen en gas uit Rusland. Als deze maatregel wordt uitgevoerd, zullen grote delen van het industriële landschap van Europa binnen zeer korte tijd ophouden te bestaan, bericht Freewestmedia.com.

Een indrukwekkende tweederdemeerderheid van 513 Europarlementariërs stemde voor een resolutie van deze strekking. Er werd ook opgeroepen tot een embargo op Russische kernbrandstof en het volledig stopzetten van de Nord Stream 1 en Nord Stream 2 gaspijpleidingen. Bovendien kregen de EU-Commissie en de lidstaten de opdracht een plan voor te leggen om de energievoorziening van de EU op korte termijn veilig te stellen.

Othmar Karas van de Oostenrijkse ÖVP, eerste vice-voorzitter van het Europees Parlement, zei: “Dit is een duidelijke boodschap van beide partijen: we moeten alles doen om Poetin tegen te houden.” Het Duitse parlementslid Peter Liese (CDU) daarentegen beriep zich op het bloedbad van Boetsja [de daders zijn nog niet gevonden] en verklaarde in alle ernst: “Wij moeten Poetin en zijn oligarchen raken waar het hun het meest pijn doet. Dat is toevallig de energiesector.”

Maar dat de energiesector vooral de achilleshiel van Europa is, is blijkbaar nog niet doorgedrongen tot de dikbetaalde Europarlementariërs.

De industrie zal zich niet kunnen herstellen van deze maatregelen

In tegenstelling tot haar algemene politieke lijn aarzelt de Duitse regering nog steeds om de Russische energietoevoer naar het land volledig af te snijden, want vooral uit de industrie komen aanhoudende waarschuwingen voor drastische importverboden.

  Media en politici gooien zoveel bullshit naar ons dat het moeilijk is er doorheen te kijken

De nieuwe Bosch-baas Stefan Hartung gaf de laatste waarschuwing. Hij zei nu tegen de Duitse zakenkrant Handelsblatt: “Het is een feit: wij hebben gas nodig voor de productie.”

Vooral de halfgeleiderproductie heeft dringend behoefte aan energiezekerheid. “Als Duitsland eenzijdig afziet van Russische gasleveranties, zullen zeer relevante elementen van de toeleveringsketen niet alleen bij Bosch stuklopen. Ik heb daarom besloten voorlopig niet af te zien van gasleveringen,” verklaarde Hartung. Als er tijdens een leveringsstop geen gas zou zijn, “zouden wij niet meer kunnen opstarten, met alle gevolgen van dien.” Dat zou betekenen dat “de industriële basis van onze vestigingsplaats zou verdwijnen, en niet slechts voor een paar maanden”.

Economen van de Hans Böckler Stichting verwachten dat een leveringsstop zal leiden tot een grotere inzinking van de totale economische productie dan in het Corona-crisisjaar 2020. In het ergste scenario, waarin de energiekosten snel stijgen als gevolg van een embargo, zal er een “daling van het bruto binnenlands product in 2022 met meer dan zes procent” zijn, aldus een speciale analyse van het Instituut voor Macro-economie en conjunctuuronderzoek van de Stichting.

De Groenen zijn van plan de belastingbetalers harder uit te knijpen

En terwijl de Groenen blij zijn dat de Duitse belastingbetalers verarmen door de gasprijzen om hun anti-auto agenda te bevorderen, zal de belastingdruk ook aanzienlijk toenemen. Zouden de Duitse kiezers blij zijn dat ze voor de dwaasheid van de Groenen blijven betalen?

De Duitse Belasting Unie verwacht een herhaling van de solidariteitstoeslag wegens de immense kosten veroorzaakt door de Coronapandemie en de oorlog in Oekraïne. “De financiële lasten voor de federale regering nemen door alle crisissen elke dag snel toe,” zei vakbondsvoorzitter Thomas Eigenthaler tegen de Stuttgarter Zeitung en de Stuttgarter Nachrichten. Volgens hem kunnen deze kosten “niet gedragen worden zonder een actualisering van de solidariteitstoeslag”.

  Generaal Armageddon betreedt de ring

Uiteindelijk, zei Eigenthaler, zouden de politici er niet tegen bestand zijn dat de extra financiële solidariteit slechts door enkele belastingbetalers zou worden opgebracht. Hij voorspelde dan ook dat de federale regering “vroeg of laat aan ongeveer 80 procent van de belastingbetalers zal vragen om nog eens bij te storten”.

Oekraïne niet meer bovenaan in de nieuwscyclus, maar sauna’s wel

Verreweg het grootste probleem waarmee de Midden-Europeanen te kampen hebben, is volgens het officiële verhaal de opwarming van de aarde, gevolgd door Corona op de tweede plaats, en de oorlog in Oekraïne nu slechts op de derde plaats. Alle drie de probleemgebieden hebben de potentie om in ieder geval Duitsland als zakenbestemming vroeg of laat te ruïneren. Over het algemeen lijkt de strijd tegen het resterende deel van de economische macht van Duitsland voor politici en de massamedia een hoge prioriteit te hebben, hoewel er onlangs enige verlichting beloofd is, althans voor de Duitse wapenindustrie.

De Duitse aardgasopslagplaatsen zijn momenteel grotendeels leeg. Dit zegt Klaus Müller, hoofd van de Bundesnetzagentur, zoals door t-online is gemeld. Gas besparen is dus dringend nodig.

Niet alleen dieselrijders en maskercritici, maar ook saunagangers nemen allemaal de schuld op zich van het door henzelf veroorzaakte naderende einde van de wereld. Want “op de vraag of sauna’s en grote eenpersoonswoningen in de toekomst nog constant verwarmd kunnen worden: Nee, ik denk dat dat in een gasnoodsituatie beslist niet meer te verantwoorden zou zijn,” aldus Müller.

Dat is zeker een ondubbelzinnige uitspraak. Niet alleen ruïneert de Duitse industrie zogenaamd met haar nog veel te grote productiecapaciteiten het klimaat en werkt zij voor president Vladimir Poetin, maar zijn nu ook grote eenpersoonsappartementen en sauna’s onaanvaardbaar.

  Rusland wint ook de grote oorlog

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Zonder Russisch gas kan West-Europa niet overleven en er is geen plan BVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelVideo van uitzicht van de groep Oekrainse soldaten op de Russische tank die hen van dichtbij beschiet (21+)
Volgend artikelCovid misdaden ontmaskerd: De FDA, NIH, CDC, WHO zijn criminele organisaties die aangeklaagd, berecht en geëxecuteerd moeten worden voor massale misdaden tegen de mensheid
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. De WEF AGENDA: stort iedereen in armoede en honger totdat ze zich over geven.

  Er is maar 1 ding wat je moet doen met zulke zieke geesten ……

 2. Rusland doet wel zaken met China en India. Rusland heeft geen centje pijn. Wij , de burgers zitten straks straks op de blaren.

 3. Of wel de kogel die je voor een ander bestemd schiet je in je eigen hersens. Hopelijk alleen in de stomme koppen in Brussel. Poetin verstoord hun macht spelletje en kwaad dat ze zijn.

 4. Als Duitsland de bietenbrug op gaat, gaan wij ook.
  En de VS doet het omgekeerde van wat ze roepen:
  ejbron.wordpress.com/2022/04/12/vs-verhogen-de-import-van-russische-aardolie-en-volgen-in-de-oekraine-crisis-eigen-belangen-ten-koste-van-de-europeanen/

 5. Ik zal voor de goede orde maar weer eens een rondje onderzoek doen bij alle sheeple om mij heen met de vraag: “Wie zijn volgens jullie de dupe van het energetisch afknijpen van Europa?”
  Maar ik weet nu al zeker dat ze allemaal zullen blaten: “Die moordenaar Putin. Arme Oekrainers!”
  En dan stappen ze weer helemaal verrukt van hun eigen virtue-signalling in hun elektriese auto’tje, in hun asfalt-uiteenrijtende plastic Tesla die “op stroom rijdt die door Tesla zélf groen wordt opgewekt” 🤣 ,in de tram die op “groene stroom” rijdt, of op hun fiets-met-accu, om op tijd thuis te zijn voor het journaal.
  Die eco-eikels zijn schuldig aan hun eigen ondergang, maar ook aan die van ons.

  • Antwoord sheeple:
   “De mensen in Rusland zijn gehersenspoeld door de staats tv”
   Ik:
   “Hoe weet jij dat?”
   Sheeple:
   “Dat werd op de NOS verteld”
   🤣🤣🤣🤣

  • Waarom een dergelijke comment op deze site. Overigens weet zelfs mijn oudere zus al dat al die batterijen voor elektrische autos en fietsen niet verwerkt kunnen gaan worden. Ik las laatst dat er 1 voor een Tesla om te vervangen ongeveer zo duur is als de auto zelf. Onthou wel dat Rusland kankergenezingsmethoden heeft die zelfs terminale patienten hun leven redden en die hier niet in gebruik zijn en zeker niet mainstream. Covidvacxschade schijnt giga veel kankergevallen te veroorzaken. Nee dat komt niet van MSM, maar weet ik door mijn eigen expertise.

 6. Volgens mij gebruikt Petten voor haar medische isotopen ook Russisch Uranium (verrijkt). Petten is 30% van de wereldproductie voor diagnostische isotopen. Binnenkort dus ook bepaalde soorten scans in ziekenhuizen dan niet meer?

  • Hmmm. Ben benieuwd wat al die grotendeels gevaccineerde windmolentypes ervan zullen vinden als hun darm-/long-/hersen-tumoren niet meer ge-CT kunnen worden of bestraald. Ik vermoed dat ze dan allereerst zullen proberen te ongevaccineerden uit te sluiten van behandeling.
   De gevaccineerden die ik ken zijn tamelijk meedogenloos over de “extremisten” die zich niet willen laten vaccineren of niet geloven in eco-terreur.

 7. Maak me meer zorgen om de toetreding van Finland en Zweden tot de navo. De Finse premier Sanne Marin, de Zweedse Magdalena Anderson. Daarbij Annalena Baerbock onze Kaag en Ollongren, allemaal woke vrouwen die voor de totale oorlog gaan. Dat vrouwen vredelievender zijn als mannen klopt dus niet.

 8. Begin maar alvast met AL onze kerncentrales in dienst te houden en een grote onderhoudsneurt te geven. We gaan ze hard nodig. Als we op de Groenen moeten rekenen met hun chinese gascentrales (zonder gas !) dan gaat de industrie plat en vallen er DODEN onder de bevolking. De wind waait niet altijd voor de groene Don Quichotes en de zon schijnt ook maar een aantal uur per dag. Koop geen electrische auto, want je gaat hem (zonder kerncentrales) niet meer geladen krijgen.
  Als deze overheid haar groene kopje doordrijft is ze niet waard van onze overheid te zijn en komt er een bestorming op de Wetstraat !!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in