Een tekort aan gas en hoge prijzen zullen “schokgolven door het land doen gaan,” waardoor verhuurders de verwarming voor hun huurders zullen afsluiten en bedrijven op grote schaal failliet zullen gaan, waarschuwt Klaus Müller, het hoofd van de Bundesnetzagentur van Duitsland, de regelgevende instantie voor de markten van elektriciteit, gas, telecommunicatie, postdiensten en spoorwegen, bericht Zerohedge.com.

Müller schetst een somber beeld van de crisis in een interview met de Duitse krant Rheinische Post, en zegt dat deze “schokgolven door het hele land zal zenden. Banken zullen hun zaken opvoeren met leningen op afbetaling, en noodlijdende bedrijven zullen in insolventie vervallen.”

Müllers bureau, dat een federaal agentschap is binnen het Bondsministerie van Economische Zaken en Klimaatactie, heeft een vogelperspectief op de economische situatie in Duitsland en ook een speciaal inzicht in hoe de economische omstandigheden zich in de toekomst zullen ontwikkelen.

Müller zegt dat hij verwacht dat de gasprijzen zullen blijven stijgen, met als gevolg een hogere inflatie die veel verder gaat dan energie. Hij waarschuwt ook dat er in de winter een dramatisch gebrek aan gas zal zijn, wat ertoe zou kunnen leiden dat verhuurders de verwarming lager zetten om op energie te besparen. De Duitsers kunnen dan weer te kampen krijgen met koudere appartementen.

In een teken dat de Duitse regering werkt in de veronderstelling dat er in de winter een potentiële crisis zou kunnen ontstaan, wordt er reeds gesproken over een mogelijke verlaging van de verwarmingseisen voor verhuurders.

“In de huurwet is bepaald dat de verhuurder het verwarmingssysteem tijdens de stookperiode zo moet instellen dat de minimumtemperatuur tussen 20 en 22 graden Celsius valt. De regering zou de verwarmingseisen voor verhuurders tijdelijk kunnen verlagen. Wij zijn daarover in gesprek met politici,” zei Müller.

  Scott Ritter: Welk geavanceerd wapentuig het Westen ook stuurt, er is geen toverstaf om een Oekraïense overwinning tevoorschijn te toveren

De regering heeft al druk uitgeoefend op bedrijven en burgers om hun energieverbruik te verminderen, maar die druk kan in de toekomst komen in de vorm van nieuwe wetten en voorschriften, waarbij Müller opriep om meer druk uit te oefenen om gas te besparen. Hoewel Duitsland heeft aangedrongen op een algemeen verbod op de invoer van Russische olie, is het land sterk afhankelijk van aardgas uit Rusland. Als Rusland in de kritieke wintermaanden het gas zou afsnijden of zelfs de leveringen zou beperken, zou dat tot kritieke schade voor de Duitse economie kunnen leiden, een scenario waarvoor energiedeskundigen reeds hebben gewaarschuwd.

Duitsers zullen het niet alleen kouder hebben in hun appartementen, maar bedrijven zullen ook te maken krijgen met massale faillissementen, aldus Müller. Hij zei echter dat het regeringsbeleid zou kunnen helpen de financiële verliezen te beperken en de kritieke gasvoorziening in stand te houden. Hij zei dat hij bedrijven wil aanmoedigen om gas te besparen met een bonusregeling.

“Wij willen mechanismen instellen om bedrijven die vrijwillig afstand doen van gasquota te belonen met een premie. Het is altijd beter wanneer de aanpassingen via de prijzen verlopen dan via directe staatsinterventie.”

Müller is ook pessimistisch over de prijsontwikkeling in Duitsland, en verwacht dat de situatie nog zal verslechteren.

“De gasprijzen voor particuliere huishoudens zijn al verveelvoudigd in vergelijking met de vooroorlogse periode. Er kan voor huurders een onaangename verrassing zijn als er hoge nabetalingen moeten worden gedaan,” zei hij, verwijzend naar het feit dat veel Duitsers aan het eind van een factureringscyclus verrassingsrekeningen krijgen als de energieprijzen stijgen.

  De Oekraïne-crisis begrijpen vanuit de laatste vrije enclave in Europa - buiten Rusland en Wit-Rusland, wel te verstaan

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Uitgelekt: Brussel vreest oproer in Europa wegens aardgascrisisVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRutte zegt dat de NAVO Oekraïne gebruikt als proxy tegen Rusland
Volgend artikelHet Nieuwe Normaal: Vliegtuig maakt noodlanding omdat de kapitein “ziek” achterblijft in het toilet
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. De grote meerderheid van Duitsland heeft toch ook links gestemd?
  Wel, dan krijg je waar je om vraagt:
  leugens, armoede en oorlog.

  Geldt vanzelfsprekend ook voor Nederland.

 2. Europa wordt heel bewust naar de donder gebracht. Het mag van usa nooit een sterk continent worden. Daarom deze steeds krankzinniger wordende sancties tegen Rusland en straks maatregelen tegen het Europese volk.
  Europa is voor 40% van zijn gas afhankelijk van Rusland en voor 20% van zijn olie. Hoe stom kun je dan zijn om dat af te kappen. Dan vraag je toch om hoge prijzen, torenhoge inflatie, faillissementen,
  Werkloosheid en armoede.
  En laat dat nou m.i. precies te bedoeling van usa zijn. Dan is Europa ter ziele en heeft usa haar zin.
  Maar ook usa komt aan de beurt. Ook daar is de schuldenlast onhoudbaar. Net als in Europa trouwens. Dag pleuro, dag dollar.

  • niet van de USA beste Piet maar dit komt vanuit het WEF. Europa en de USA dienen afgebroken te worden vindt de zogenaamde elite,…waaronder dikke willem al zegt hij dat natuurlijk niet. De koning van het ego. en daarom is de volgende stap (lockstep) dat al je schulden kwijtgescholden worden mits jij een basis inkomen accepteert. you own nothing and you be happy volgens hakenklaus

  • De USA is al ter ziele.
   Misdaad, drugs, ongezonde dikke mensen, de halve bevolking is dom en diep ongelukkig, ontevreden, tegenstellingen, corruptie, leugens, enz.
   Dit komt nooit meer goed.
   En wij volgen braaf.
   Wen er maar aan.

   • USA is lgs ons een vierde wereld land; ruim 20% onder armoede grens (en snel stijgend) en 20% analfabeet.
    De dollar is al als een blok beton omlaag gedonderd, en feitelijk als internationale betaal eenheid verdwenen.

    De euro volgt dezelfde weg–niet te stoppen.

    Wil NL overleven: uit de euro, uit EU, gulden terug met gouddekking, goud: de zwitsers dwingen ons goud terug te geven MET samengestelde rente.
    (zwitserse banken verbieden te handelen in NL, geen overmakingen naar Zwitserse banken; geen Zwitserse vrachtwagens in NL, ambassade personeel naar Jodelland;
    Dat is een goede eerste stap

    Tweede stap: alle Zwitserse eigendommen confisceren. Alle containers bestemming Zwitserland confisceren.

    Is niet moeilijk ons geld terug te krijgen–als je ballen hebt.

 3. LOONTJE KOMT OM ZIJN BOONTJE…Als nu iedereen betaald met Roebels of Goud zou er Geen probleem zijn…maar het Haatvolle EU/USA..ziet ons liever Creperen…en zo simpel kan het zijn..♥️🇷🇺🇧🇾🇨🇳🇸🇰🇸🇮🇭🇺👍👏

 4. Prrecies wat Schwab wil.
  Vernietiging van alles. De hele ecomie.
  Mensen kunnen geld lenen vd bank. Let wel; nepgeld!
  Hoge onbetaalbare schulden!
  Dan komen de legers van Schwab en die schelden jou de schuld kwijt.
  Ja in ruil voor al jouw bezittingen.
  Die mag je dan weer leasen.
  Zie; de NWO is daar!
  Niets ad hand Duitsland en EU slaap maar lekker verder.

 5. Muller denkt dat regeringsbeleid zou kunnen helpen de financiele verliezen te beperken !!!! Hoe meneer Muller?
  Er zijn alleen maar schulden en er moet voortdurend geld geleend worden. Nee beste man het gaat naar de kloten!!!

 6. economische schade in europa als gevolg van sancties tegen rusland, 400 miljard dollar .
  gedeeld door 400 miljoen werkende europeanen is 1000 euri. Kun je mij die even terugbetalen RUTTE.
  Stelletje arrogante dombo’s daar in brussel

 7. Het komt juist door het wanbeleid van de politici (als je tenminste het politieke beleid ziet op basis van een gezonde economie) (maar het is juist een bewuste politieke keus geweest in opdracht van het AZR), dan kun je moeilijk de politici vragen om hulp. Om het door hun veroorzaakte probleem op te lossen. De bevolking wordt al eeuwen buitenspel gezet door de politici. Vrije verkiezingen is dan ook een illusie voor de bevolkingen dat zij iets te kiezen hebben in de fictieve democratie. De huidige politici werken alle voor het Angelo Zionisten Rijk, waar het WEF een onderdeel van uit maakt, net zo als de EU, als de VN, als de WHO, als het IMF, de Wereld Bank, de BIS bank, als de NAVO enz.

  Van hen komt het project Covid-19 en de grote reset. Hun fiatvaluta loopt nu ten einde, het is niet meer op te rekken, het was eigenlijk al in 2008/2009 het einde. Geld uit het niets maken op basis van schuld aangaan, is sinds president Nixon van de goudstandaard afgekoppeld. Waardoor de mogelijkheid ontstond om het geld wat op niets gedekt is, onbeperkt bij te maken. Dan krijg je automatisch een hyperinflatie op zijn einde, zoals nu. Amerika en de EU en zijn lidstaten zijn dan ook failliet, zij zijn meer schulden aangegaan dat zij nu zelfs niet meer eens de rente over die schulden meer kunnen betalen. Daarom willen ze de bevolkingen allemaal onteigenen om de schulden die de politici hebben gemaakt afwentelen op hun bevolking om de schuld enigszins te kunnen vereffen. Waarna deze AZR de nieuwe wereld orde uit kunnen roepen. Tenminste dat is het plan.

  • Qvic.U vergeet de zeer machtige (nazi) bilderberg groep voorloper van het WEF,mede oprichter nazi/sser nepprins bernhard

 8. Om iets te resetten zal je eerst het oude moeten afbreken.
  Hier zijn ze dus volop mee bezig.

  Maakt de burger arm en afhankelijk ( torenhoge inflatie)
  Houd de burger angstig en beperkt ( zogenaamde pandemie )
  Vernietig het boeren bestaan zodat vlees onbetaalbaar word en alleen voor elite nog toegankelijk ( z.g stikstof crisis)
  Schep chaos in de luchtvaart zodat reizen beperkt word .
  Maak wonen onbetaalbaar en introduceer een basis inkomen.
  Belast eigen woning bezit door de waarde van de woning te verhuizen naar box 3.
  Ban het contante geld uit en laat het opvolgen door social credit systeem. ( digitaal geld en controleerbaar)
  Zorg voor onbetaalbare energie zodat de burger zijn benzine/ diesel auto , motor ,boot enz. vanzelf opruimt .
  Introduceer 5G en spoedig 6G om de burger in levende lijve en digitaal constant te volgen met big data.

  Ik zou nog wel ff door kunnen gaan , weet in ieder geval dat er de komende jaren de meest bizarre dingen gaan plaats vinden.

 9. We moeten NL opschonen; uit EU, uit euro, uit Nato, gulden terug, grenzen dicht en bewaakt, werkloze :asielzoekers-ongeacht status- retour naar DE (die schaffen het wel) “koningshuis” eruit–zij zijn oplichters–zie grondwet.

  Ander politiek systeem; beslissen maandelijks, electronisch referendum. Zakenkabinet, parlement voor voorlichting.
  40% minder ambtenaren.
  D66 rechters vervangen.
  Rechtshulp weer zoals het was in 1980
  HBO en WO drastisch hervormen; stempelklokken voor lesgevend personeel en WO promoten; moet minstens ieder jaar 5% meer uit arbeidersklasse. Schande zoals het nu is (minder dan 6% uit arbeidersklasse)
  Studie beurs/lening laten afhangen van BRUTO loon ouders. Bij gescheiden ouders: bij elkaar opgeteld.

  Zorg: volkomen gratis; ziekenhuizen nationaliseren; medisch personeel in loondienst.

  Onderwijs: (lager en middelbaar en beroeps onderwijs) hervormen.
  Onderwijzers herscholing, niet meer dan 4 week betaald vrij per jaar.

  De prijzen van openbaar vervoer halveren.
  Openbaar vervoer nationaliseren.
  Vervoer in steden: gratis.

  Agrarische sector: promoten.
  Lager belastingen ervoor
  Oeverloos en dom onwetenschappelijk geouwehoer over stikstof: stoppen.
  Niets wat de mens doet heeft invloed op klimaat.

  Ontwikkelingshulp: stoppen.
  Alleen nog via kolonialisering van gebieden in Afrika.Dat is het enige dat werkt.

  Leger/marine/luchtmacht: kleine afdeling houden voor civiele diensten.
  Rest: verkopen/slopen. Min.defensie: opheffen.
  Sociale dienstplicht invoeren; ook voor meiden.

  Maar voor alles: linkse partijen opheffen, islam verbieden en moskeetjes slopen.

  Dan komen we ergens

  • Of aansluiten bij Visegrad? Een verdedigingspact moet op de eerste plaats betrouwbaar zijn en geen politieke doelen hebben.
   Zou ook een stuk goedkoper zijn….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in