European Parliament / Diliff / Wikimedia (CC BY-SA 3.0 DEED)

De EU heeft dus met hand en tand haar financiering voor Oekraïne rond gekregen. Maar voordat je te enthousiast wordt, is het misschien de moeite waard om even stil te staan bij het bedrag. Een zielige 50 miljard euro verspreid over vier jaar! Is dit geld echt voor Zelensky en zijn kliek om de oorlog gaande te houden, of gewoon een enorme steekpenning voor hem om het grootste deel door te geven, zodat hij aan de macht kan blijven? Waar maakt het Westen zich zorgen over als Zelensky zijn functie te vroeg neerlegt, zullen sommige scherpzinnige analisten zich ongetwijfeld afvragen, schrijft Martin Jay.

Vanuit militair oogpunt zou het te weinig en te laat zijn en dus is het allemaal bestemd voor openbare diensten en wat sommige EU-apparatsjiks “het licht aanhouden” noemen. Maar de EU-leiders moeten zich ervan bewust zijn dat een groot deel van dit geld – waarschijnlijk minstens de helft – rechtstreeks naar Zelensky en zijn kring van naaste medewerkers en ministers gaat, wiens enige taak het is om hem aan de macht te houden. Als president heeft hij controle over de budgetten van de regeringsministeries, inclusief het ministerie van Financiën, en het zou absurd zijn om aan te nemen dat het grootste deel van dit geld niet zal worden omgeleid naar een regime dat de weegschaal van corruptie en verduistering opnieuw definieert. Zelfs het hoofd van de CIA, Bill Mad Dog Burns, moest onlangs naar Kiev vliegen om Zelensky persoonlijk te vertellen dat hij “niet te veel moest stelen” van de volgende bundel die de regering Biden naar verwachting in de komende weken zal ondertekenen en die naar verwachting ongeveer 65 miljard dollar aan militaire hulp zal omvatten.

  Wil Duitsland oorlog in Europa?

En dus lijken de Amerikanen bereid om de militaire pakketten te blijven geven, ondanks dat veel ervan volgens mijn eigen onderzoek op de zwarte markt in Libië belandt, terwijl de EU graag de rekeningen van de regering en de salarissen betaalt.

De Atlantische Raad vat het als volgt samen:

“Deze overeenkomst is ook een belangrijk signaal aan Washington dat Europa een tandje bijzet en bij Oekraïne is voor de lange termijn. Het toeval wil dat de debatten over hulppakketten voor Oekraïne aan beide zijden van de Atlantische Oceaan zich vorig jaar in december en nu op hetzelfde moment ontvouwden.”

“Europa heeft toen een kans gemist om het Amerikaanse debat beter te beïnvloeden. Dit keer heeft de EU haar slag geslagen en Washington laten zien dat Europa zijn steentje bijdraagt.”

Maar wat doet Europa precies? Het standaardstandpunt van de EU over Oekraïne is het blindelings volgen van de regering Biden en haar fatalistische steun aan het Oekraïense regime totdat de afgrond nadert. Inderdaad, het grootste deel van vorig jaar kon Biden alleen maar keer op keer de mantra “whatever it takes” herhalen en de EU volgde, met veel lidstaten die door de beslissing werden verwoest. De Duitse economie lijkt een hopeloos geval, terwijl de mensen in het Verenigd Koninkrijk torenhoge energierekeningen betalen die er in de meeste gevallen uitzien alsof er per ongeluk een nul is toegevoegd. De meeste EU-landen hebben geen militaire voorraad meer om zich tegen eender welke dreiging te verdedigen – wat wel de geloofwaardigheid wegneemt van het absurde narratief dat Rusland elk moment kan binnenvallen. En de EU zelf blijft geld lenen dat moet worden terugbetaald door de volgende generatie belastingbetalers, lang nadat corrupte elitisten zoals Ursula von der Leyen hun functie hebben neergelegd en alleen nog hun smerige vaccindeals hebben om hun pensioenplan te financieren terwijl Europa verhongert. Er wordt veel gepraat in Brussel en op het niveau van de lidstaten dat er meer geld moet worden gevonden voor het EU-project en dat het een eigen defensiebeleid moet ontwikkelen, zonder de woorden EU-leger te gebruiken. Zelfs in Groot-Brittannië bereidt de conservatieve partij zich voor op een oorlog met Rusland. Nou ja, strikt genomen bereiden hoge ambtenaren het medianarratiefl voor. Ze geloven niet echt dat er een oorlog met Rusland zal komen, maar het is een geweldig verhaal om de wereld in te sturen dat zijn vruchten afwerpt. En dat kan maar één ding betekenen: een enorme verhoging van het defensiebudget als laatste poging om kiezers af te leiden van de ongekende puinhoop die Sunak heeft gemaakt, terwijl de Britse economie blijft spartelen.

  Poolse Krab houwitsers zijn het nieuwe doelwit voor Russische Lancet UAV drone-aanvallen aan Oekraïense front (Video)

Het signaal van de EU is dus dat we koste wat het kost willen dat het Zelensky-regime zo lang mogelijk aanblijft, zodat wij – de elites – mislukt beleid kunnen rechtvaardigen en onze luizenbaantjes kunnen behouden. Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan zijn er echter grotere vissen met grotere vijvers om over na te denken. De regering Biden legt minder nadruk op het belang van Zelensky omdat Biden dit jaar een soort overwinning – zelfs een nepoverwinning – in Oekraïne nodig heeft. Het is natuurlijk mogelijk – heel goed mogelijk – dat het geven van 12,5 miljard euro per jaar aan Zelensky deel uitmaakt van een vreselijk slim plan, in samenwerking met de Amerikanen, om de Oekraïense president helemaal uit beeld te krijgen en te vervangen door de binnenkort ontslagen legerleider. Dat zal toch niet!


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Brits leger zou in één dag zonder munitie komen te zitten in oorlog met RuslandVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZe gaan in de richting van totale technologische controle
Volgend artikelKolonel Macgregor: Israëlische acties in Gaza kunnen leiden tot de vernietiging van Israël, WO III
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

  1. Niet vergeten… het is onze oorlog!!!! De Minsk-akkoorden hebben acht jaar gefaald, waarbij Oekraïne er niet in slaagde de vereiste grondwetswijzigingen door te voeren om de rechten van de etnische Russen in de Donbas te waarborgen. De redenen voor deze vertraging zijn vandaag bekend, dankzij de openbare bekentenissen van de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko, de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Franse president François Hollande, die alle drie de akkoorden hebben ondertekend. Deze drie nationale leiders hebben toegegeven dat de Minsk-akkoorden gewoon een schijnvertoning waren, ontworpen door Oekraïne om tijd te winnen voor de opbouw van een NAVO-proxy-leger dat zowel de Donbas als de Krim kan heroveren.
    Het besluit van Rusland om Oekraïne op 24 februari 2022 binnen te vallen was geen onuitgelokte daad van agressie, maar veeleer een legitieme uitoefening van zijn recht, samen met de pas onafhankelijke republieken Lugansk en Donetsk, op preventieve collectieve zelfverdediging in het licht van de dreigende agressie door het pas opgeleide leger van Oekraïne, dat volgens plan weinig meer was dan een NAVO-proxy.

    • Erger nog: de laatste democratisch verkozen Oekraïense regering, na verkiezingen die ook internationaal als geldig werd erkend, had de associatievoorwaarden met de E.U. verworpen. Dan maar een staatsgreep in Kiev, een terreurregime aan de macht brengen en er direct het associatieverdrag doorjagen. In 2014 is Het Westen, met een staatsgreep Oekraïne binnengevallen en ze verwijten Rusland dat ze in 2022 het land komen bevrijden van dat terreurregime.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in