De Oorlog van de Economische Corridors is op gloeiend, onbekend terrein gekomen: Terreur via pijpleidingen. Een geraffineerde militaire operatie – die een uitputtende planning vereiste, waarbij mogelijk verschillende actoren betrokken waren – blies deze week vier afzonderlijke secties van de Nord Stream (NS) en Nord Stream 2 (NS2) gaspijpleidingen op in de ondiepe wateren van de Deense zeestraten, in de Oostzee, nabij het eiland Bornholm, schrijft Pepe Escobar.

Zweedse seismologen schatten dat de kracht van de explosies het equivalent van 700 kg TNT kan hebben bereikt. Zowel NS als NS2, nabij de sterke stromingen rond Borholm, zijn geplaatst op de bodem van de zee op een diepte van 60 meter.

De buizen zijn gebouwd met staalgewapend beton, dat bestand is tegen de inslag van ankers van vliegdekschepen, en zijn in principe onverwoestbaar zonder zware explosieve ladingen. De operatie – waardoor twee lekken bij Zweden en twee bij Denemarken zijn ontstaan – zou moeten worden uitgevoerd door gemodificeerde onderwaterdrones.

Elke misdaad impliceert een motief. De Russische regering wilde – althans tot aan de sabotage – olie en aardgas verkopen aan de EU. Het idee dat de Russische geheime dienst de Gazprom-pijpleidingen zou vernietigen, is belachelijk. Ze hoefden alleen maar de kleppen dicht te draaien. NS2 was niet eens operationeel, op basis van een politiek besluit uit Berlijn. De gasstroom in NS werd belemmerd door westerse sancties. Bovendien zou een dergelijke daad betekenen dat Moskou belangrijke strategische invloed op de EU verliest.

Diplomatieke bronnen bevestigen dat Berlijn en Moskou betrokken waren bij geheime onderhandelingen om de problemen rond de NS en NS2 op te lossen. Ze moesten dus een halt worden toegeroepen. Geopolitiek gezien heeft de entiteit die het motief had om een overeenkomst tegen te houden, een mogelijke alliantie in het vooruitzicht tussen Duitsland, Rusland en China.

Wie is de dader?

De mogelijkheid van een “onpartijdig” onderzoek naar zo’n monumentale sabotagedaad – gecoördineerd door de NAVO – is verwaarloosbaar. Er zullen zeker fragmenten worden gevonden van de explosieven/onderwaterdrones die voor de operatie zijn gebruikt, maar met het bewijsmateriaal kan worden geknoeid. Atlantische vingers geven Rusland reeds de schuld. Dat laat ons achter met plausibele werkhypothesen.

Deze hypothese is zeer deugdelijk en lijkt te zijn gebaseerd op informatie van Russische inlichtingenbronnen. Natuurlijk heeft Moskou al een vrij goed idee van wat er is gebeurd (satellieten en elektronische bewaking die 24/7 werkt), maar ze maken het niet openbaar.

De hypothese richt zich op de Poolse marine en Special Forces als de fysieke daders (heel plausibel; het rapport biedt zeer goede interne details), Amerikaanse planning en technische ondersteuning (extra plausibel), en hulp van de Deense en Zweedse militairen (onvermijdelijk, aangezien dit zeer dicht bij hun territoriale wateren was, ook al vond het plaats in internationale wateren).

De hypothese sluit perfect aan bij een gesprek met een topbron van de Duitse inlichtingendienst, die The Cradle vertelde dat de Bundesnachrichtendienst (BND of Duitse inlichtingendienst) “woedend” was omdat “ze niet op de hoogte waren”.

Natuurlijk niet. Als de hypothese juist is, was dit een overduidelijk anti-Duitse operatie, met het potentieel om uit te groeien tot een interne-NAVO-oorlog.

  Nederland waarschuwt voor domino-effect gascrisis

Het veel geciteerde artikel 5 van de NAVO – “een aanval op een van ons is een aanval op ons allen” – zegt uiteraard niets over een aanval van NAVO op NAVO. Na de lekke pijpleiding gaf de NAVO een slappe verklaring uit waarin zij “geloofde” dat het om sabotage ging en zal “reageren” op elke moedwillige aanval op haar kritieke infrastructuur. De NS en NS2 behoren overigens niet tot de infrastructuur van de NAVO.

De hele operatie moest worden goedgekeurd door de Amerikanen, en worden ingezet onder hun verdeel en heers handelsmerk. “Amerikanen” betekent in dit geval de Neo-conservatieven en Neo-liberalen die het regeringsapparaat in Washington leiden, achter de seniele teleprompterlezer.

Dit is een oorlogsverklaring tegen Duitsland en tegen bedrijven en burgers van de EU – niet tegen de kafkaëske eurocratenmachine in Brussel. Vergist u zich niet: de NAVO bestuurt Brussel, niet het hoofd van de Europese Commissie (EC) en rabiate Russofoob Ursula von der Leyen, die slechts een nederige dienstmaagd is van het financiële kapitalisme.

Het is geen wonder dat de Duitsers absoluut zwijgen; niemand van de Duitse regering heeft tot nu toe iets wezenlijks gezegd.

De Poolse corridor

De verschillende circels zijn inmiddels op de hoogte van de tweet van de voormalige Poolse minister van Defensie en huidig parlementslid Radek Sirkorski: “Bedankt, VS.” Maar waarom zou het nietige Polen op de voorgrond treden? Er is sprake van atavistische russofobie, een aantal zeer ingewikkelde interne politieke redenen, maar vooral een gezamenlijk plan om Duitsland aan te vallen op basis van opgekropte wrok – inclusief nieuwe eisen voor herstelbetalingen uit de Tweede Wereldoorlog.

De Polen zijn bovendien doodsbang dat met de gedeeltelijke mobilisatie van Rusland en de nieuwe fase van de speciale militaire operatie (SMO) – die binnenkort wordt omgezet in een contra terrorismeoperatie (CTO) – het Oekraïense slagveld zich naar het westen zal verplaatsen. De Oekraïense elektrische verlichting en verwarming zullen zeer zeker worden platgelegd. Miljoenen nieuwe vluchtelingen in het westen van Oekraïne zullen proberen over te steken naar Polen.

Tegelijkertijd is er een gevoel van “overwinning” door de gedeeltelijke opening van de Baltische pijp in noordwest Polen – bijna gelijktijdig met de sabotage.

Over timing gesproken. De Baltic Pipe zal gas van Noorwegen via Denemarken naar Polen vervoeren. De maximale capaciteit is slechts 10 miljard kubieke meter, wat toevallig tien keer minder is dan het volume dat NS en NS2 leveren. Baltic Pipe is dus misschien voldoende voor Polen, maar heeft geen waarde voor andere EU-klanten.

Ondertussen wordt de oorlogsmist met de minuut dikker. Het is al gedocumenteerd dat Amerikaanse helikopters nog maar een paar dagen geleden over de sabotageknooppunten vlogen; dat een Brits “onderzoeksschip” sinds half september in Deense wateren rondhing; dat de NAVO op dezelfde dag van de sabotage tweette over het testen van “nieuwe onbemande systemen in zee”. En niet te vergeten dat Der Spiegel een opzienbarend bericht publiceerde met de kop “CIA waarschuwde Duitse regering voor aanvallen op pijpleidingen in de Oostzee”, mogelijk een slim spel voor plausibele ontkenning.

  "Ze vernietigen zichzelf": HIMARS raketaanval op Oekrainse krijgsgevangenen in Bakhmut

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken was zo scherp als een scheermes: “Het incident vond plaats in een gebied dat gecontroleerd wordt door de Amerikaanse inlichtingendienst.” Het Witte Huis moest “verduidelijken” dat president Joe Biden – in een video die in februari viraal is gegaan – niet beloofde NS2 te vernietigen; hij beloofde het “niet te laten werken”. Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken verklaarde dat het idee dat de VS erbij betrokken waren “ongerijmd” is.

Het was aan Kremlin-woordvoerder Dmitry Peskov om een flinke dosis realiteit te bieden: de schade aan de pijpleidingen vormde een “groot probleem” voor Rusland, dat in wezen zijn gasaanvoerroutes naar Europa verloor. Beide NS2-lijnen waren volgepompt met gas en – van cruciaal belang – waren bereid om het aan Europa te leveren; dit is Peskov die cryptisch toegaf dat er onderhandelingen met Duitsland gaande waren.

Peskov voegde eraan toe: “Dit gas is erg duur en nu gaat het allemaal de lucht in.” Hij benadrukte nogmaals dat noch Rusland noch Europa iets te winnen had bij de sabotage, vooral Duitsland niet. Aanstaande vrijdag is er een speciale zitting van de VN-Veiligheidsraad over de sabotage, waartoe Rusland heeft opgeroepen.

De aanval van de Straussianen

Nu het grote plaatje. Pijplijn Terrorisme is onderdeel van een Straussiaans offensief, waarbij de splitsing van Rusland en Duitsland naar het ultieme niveau wordt gebracht (zoals zij het zien). Leo Strauss and the Conservative Movement in America: A Critical Appraisal, door Paul E. Gottfried (Cambridge University Press, 2011) is verplichte lectuur om dit fenomeen te begrijpen.

Leo Strauss, de Duits-joodse filosoof die doceerde aan de Universiteit van Chicago, ligt aan de basis van wat later, op een zeer verwrongen manier, de Wolfowitz Doctrine werd, in 1992 geschreven als de Defense Planning Guidance, waarin “de missie van Amerika in het tijdperk na de Koude Oorlog” werd gedefinieerd.

De Wolfowitz Doctrine gaat recht op zijn doel af: elke potentiële concurrent voor de Amerikaanse hegemonie, vooral “geavanceerde industriële naties” zoals Duitsland en Japan, moet worden vernietigd. Europa mag nooit soevereiniteit uitoefenen: “We moeten ervoor waken dat er een zuiver Europees veiligheidssysteem ontstaat dat de NAVO, en met name haar geïntegreerde militaire commandostructuur, zou ondermijnen.”

We spoelen door naar de Lend-Lease Act voor de verdediging van Oekraïne, die slechts vijf maanden geleden is aangenomen. Daarin is vastgelegd dat Kiev gratis maaltijd krijgt als het gaat om alle mechanismen voor wapenbeheersing. Al deze dure wapens worden door de VS aan de EU geleased om naar Oekraïne te worden gestuurd. Het probleem is dat wat er ook gebeurt op het slagveld, het uiteindelijk de EU is die de rekeningen zal moeten betalen.

  VS Mini-kernbom raketten om gebruikt te worden in "Een Nucleaire Eerste Aanval" binnenkort in Italië, België, Duitsland, Nederland

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Blinken en zijn ondergeschikte, Victoria “F**k de EU” Nuland, zijn Straussianen, die nu volledig losgeslagen zijn en gebruik hebben gemaakt van de zwarte leegte in het Witte Huis. Op dit moment zijn er ten minste drie verschillende machtssilo’s in een gebroken Washington. Voor alle Straussianen geldt een nauwe tweeledige partij samenwerking, waarbij verschillende high-profile usual suspects betrokken zijn, om Duitsland te vernietigen.

Eén serieuze werkhypothese plaatst hen achter de orders om Pijplijn Terreur uit te voeren. Het Pentagon ontkende met klem elke betrokkenheid bij de sabotage. Er zijn geheime kanalen tussen Nikolai Patrushev, secretaris van de Russische Veiligheidsraad, en Jake Sullivan, de Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur.

En dissidente Beltway bronnen zweren dat de CIA ook geen deel uitmaakt van dit spel; de agenda van Langley zou zijn om de Straussianen te dwingen zich terug te trekken uit de Russische herinvoering van Novorossiya en Polen en Hongarije toe te staan alles op te slokken wat ze willen in West-Oekraïne, voordat de hele Amerikaanse regering in een zwart gat valt.

Kom me opzoeken in de Citadel

Op het grote schaakbord bepaalde de top van de Shanghai Cooperation Organization (SCO) twee weken geleden in Samarkand, Oezbekistan, het kader van de toekomstige multipolaire wereld. In combinatie met de onafhankelijkheidsreferenda in DPR, LPR, Kherson en Zaporozhye, die de Russische president Vladimir Poetin formeel bij Rusland zal inlijven, mogelijk al op vrijdag.

Nu de kans op een doorbraak in Kiev snel kleiner wordt vóór de eerste tekenen van een koude winter, en de gedeeltelijke mobilisatie van Rusland binnenkort de vernieuwde SMO zal betreden en de algemene paniek in het Westen zal aanwakkeren, zou de “verdienste” van de Pijplijn Terreur ten minste zijn dat een Straussische tactische overwinning wordt bekrachtigd: Duitsland en Rusland definitief gescheiden.

Maar de terugslag zal onvermijdelijk zijn – op onverwachte manieren – terwijl Europa steeds meer in Oekraïne en zelfs Polen verandert: een intrinsiek neofascistische, ongegeneerde marionet van de VS als roofdier, niet als partner. Slechts weinigen in de EU zijn niet genoeg gehersenspoeld om te begrijpen hoe Europa wordt klaargestoomd voor de ultieme val.

De oorlog, door de Straussianen in de Deep State – zowel neocons als neoliberalen – zal niet verslappen. Het is een oorlog tegen Rusland, China, Duitsland en diverse Euraziatische mogendheden. Duitsland is zojuist geveld. China kijkt momenteel aandachtig toe. En Rusland – nucleair en hypersonisch – laat zich niet intimideren.

Poëziegrootmeester C.P. Kavafis schreef in Waiting for the Barbarians: “En wat zal er nu van ons worden, zonder barbaren? Die mensen waren een soort oplossing.” De barbaren staan niet voor de poorten, niet meer. Ze zijn binnen hun gouden Citadel.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne is geen slachtoffer, het is deel van de NWO-agendaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelPlan B: Oekraïense oorlog is nieuwe route naar Grote Reset
Volgend artikelHet aanwakkeren van haat tegen ongevaccineerden was al gepland voordat de COVID-19 vaccins gelanceerd werden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

52 REACTIES

 1. Als blijkt dat Rusland de dader is zal het hele westen erover vallen en is het een aanslag en terreur en een aanval en dit en dat en echt vreselijk. Als blijkt dat het de VS was zal je er niks meer over horen en word het goedgepraat en blijk het een goede zet te zijn richting vergroening.

   • Ze kunnen mij als burger echt niet wijsmaken dat niemand weet wie het heeft gedaan,die Scandinavische landen of Polen weten het echt wel of de Duitsers zelf, ach al dat gas loopt dat nu weg, bedenk ik mij nu?
    De aanslag op die MH17 is ook nooit echt opgelost, misschien hier ook zo bij.

 2. hij heeft bijna gelijk — de oorlog is tegen Europa , waarvan Duitsland de pijler is. Nu is er geen mogelijkheid meer dat Duitsland nog op zou kunnen staan en zelf met Rusland zou onderhandelen over gas. Europa moet vallen en de US implodeert zichzelf wel. Het ‘nieuwe rijk’ wordt China — als de gewillige wereldpolitie over het ineengestorte Westen

 3. Waarom zou Rusland dit doen/ gedaan hebben? Zij kunnen heel eenvoudig de gaskraan dichtdraaien. Einde gaslevering.
  Maar het hersenloze volk gilt meteen dat Poetin het heeft gedaan.
  By the way: gisteren nog iemand wakker gekregen. O o o, wat zijn mensen ongeïnteresseerd in de waarheid. Tijd dat Poetin de N(epnieuws) O(nder) S(taatstoezicht) uit de lucht haalt en al die andere zenders die constant nepnieuws verspreiden.

 4. Zeer geachte Pepe,

  Ja Pepe, dat kunt U nu allemaal wel denken en schrijven maar wij hier in Nederland zien dat heel anders.
  Wij Nederlanders, hebben onze eigen HCSS. (The Hague Centre for Strategic Studies)

  Misschien onbekend voor U, dat kan ik me voorstellen, maar voor ons Nederlanders is dat HCSS iets waar we blind op vertrouwen. Ik zal U even informeren wat dat nou precies is, dat HCSS. Ja, dat het in Den Haag z’n plekkie heeft ligt natuurlijk voor de hand. (Daar zitten een heleboel van dit soort gerelateerde clubs). Dat kunt U al uit de naam opmaken. Ik begrijp dat ik U nieuwsgierigheid op de proef stel en zal U geduld niet langer ophouden.

  HCSS is Nederlands eigen Think Tank op het gebied van Internationale Relations en Geopolitiek. Twee of drie jaar geleden overnacht op gericht door niemand minder dan onze Roberre Rubbie. Die zag de bui al hangen. Samen met een prins van KH familie.

  Ik hoor U denken: “Who the Fuck is Robbere Rubbie.” Dat zal ik U zeggen. Rubberen Robbie is onze eigen expert met letterlijk een hele grote neus. Een neus die hij overal kan in en tussen steken, wat ie dan, uiteraard ook doet. Expert op het gebied van alles. Dus altijd inzetbaar. Lekker makkelijk.

  En deze man, Robbere Rubbie, die heeft een team bij elkaar gesteld van, ik denk dat U dat al kan raden, Experts. Dat team bestaat uit Analisten, Subject Experts en Research Fellows (jongens en meisje die het nog moeten leren te indoctrineren).

  En dit team is de “BRAIN” van ons Nederlanders. Heel makkelijk want dan hoeven wij Nederlanders ons geen zorgen te maken over onze veiligheid en kunnen we rustig slapen.

  U begrijpt dat in deze bijzondere tijden het team van Robbere Rubbie niet eet of slaapt. Die zijn alleen maar aan het werk. Om onze veiligheid voor op te stellen.

  Ik dwaal af. Zo om weer to the point te komen dit is wat er aan de hand is. De theorie betreffende de vernielingen van de pijplijnen is niet zo. Dat klopt niet. U mag U theorie dan wel logische vinden. De rest van de wereld mag die dan wel logisch vinden. Rubberen Robbie niet. Hij denkt namelijk iets heel anders. Hij denkt namelijk dat Putin het zelf heeft gedaan. Hoe Putin dat dan gedaan heeft is nog niet helemaal duidelijk, maar daar komen we wel.

  Ik hoor U denken, die is gek. Dit dacht ik ook even. Totdat Rubberen Robbie zijn theorie op tafel had neer gelegd (die theorie is nog niet helemaal rond (Work in Progressie) maar gaat, tot nu toe als volgt……..

  Putin heeft de pijplijn zelf opgeblazen om te laten zien dat ie dat dan ook kan doen met de “Baltic Pipe”, U kent die wel. Dat pijpje dat van Noorwegen naar Polen loopt en ook gas exporteert. En met deze strategie wil Putin ons bang maken.

  En nu u weer Pepe. Bij mij vielen m’n tanden uit mijn mond. Geniaal. Het kan niet anders dan dat het ZO is.

  U kunt zich voorstellen dat de Nederlander gerust gesteld moet worden dus Rubberen Robbie is 24/7 bezig samen met zijn team heel Nederland te informeren. Het zou mij niet verbazen als ie eigenhandig elke Nederlander zelf gaat bellen om ze zo op de hoogte te stellen. Zo dat we weer rusting kunnen slapen.

  Dus beste en hoog gewaardeerde Pepe kijkt U eens naar de theorie van onze eigen expert en overweegt U misschien U theorie bij te stellen.

  Ik zal U op de hoogte houden van de ontwikkelingen hier in Nederland zodra er nieuwe ontwikkelingen zich afspelen.

  Hoogachtend teken ik,
  Ralph

  • Beste Pepe,

   Zoals ik zij zal ik U op de hoogte houden van de ontwikkelingen hier in Nederland. En die ontwikkelingen zijn er. Het gaat allemaal razend snel.

   Zoals ik U in mijn vorige bericht liet weten is dat onze Denkers nog aan het denken waren hoe Putin dit nou geflikt kan hebben. Daar zijn wij dan nu uit. We weten het nog niet helemaal zeker maar hebben twee theorieën. Ik zal ze U allebei even voorleggen zo dat U hier ook over kan nadenken.

   Numbero Uno: Putin heeft, uiteraard eigenhandig, verpakte explosieven met een timer in de Nord Stream pijp lijn gestopt en de stroom van het gas het transport laten doen. Helemaal van te voren berekend. Weer hoor ik U denken maar de druk is zo laag hoe krijg je die explosieve dan zo ver op zee tot ontploffing. Kan dit wel. Ja Pepe, dat kan maar we weten nog niet precies hoe. Geef ons een beetje tijd.

   Numbero Dos: Putin, zoals U en ik weet, een uitstekende sportsman (daar kan menig Westerse Politici nog iets van leren) heeft zijn duikpak aangetrokken. Is naar de geplande locatie, onder water, gezwommen, heeft de explosieven (uiteraard met een Timer, immers Putin is niet gek of levensmoe) en weer terug gezwommen.
   Hier moet U het met me eens zijn dat dit nou niet zo een rare theorie is. Dit kan.

   Ik stuur U hierbij de link. Er is geen vertaling. Maar vertrouwd U mij nu maar, wat Patrick den Bolder (ook van de HCSS club) daar allemaal uitgelegd is echt zo.

   Hierbij de link: https://www.telegraaf.nl/video/447974279/explosies-bij-nord-stream-dit-is-oorlogsverklaring

   Keep you informed about the development here in the Netherlands (als U niet precies weet waar dat ligt op de kaart raad ik U aan U bril op te zetten (anders vindt U het nooit)
   Vriendelijke groet,
   Ralph
   Ps dit is de link die eigenlijk nog bij het vorige bericht hoorde. Daar ziet U onze eigen Rubberen Robbie:
   https://www.telegraaf.nl/video/447974279/explosies-bij-nord-stream-dit-is-oorlogsverklaring

   • Beste RS je schrijft een hoop maar vertelt weinig en onzin.!
    Oa over rubberen robbies en duikende putin

    Allemaal insinuaties mensen.Niks is zeker.Wel dat we geen gas meer krijgen.!

    • Beste Nostradamus,

     Toch even reageren op die fantastische reactie van u. U spreekt over onzin en weinig. Maar kort is het niet. Toch!

     Echter dit is niet uit mijn duim gezongen. Zelf zou ik het niet kunnen bedenken. Gelukkig hebben we daar ons instituut HCSS voor. Deze Think Tank is net zoveel van U als van mij.

     Altijd goed om weer even van U te horen.
     Ik wens U een prettige dag.
     Groet Ralph

   • Beste Pepe,

    Daaaar ben ik weer. Het is bijna niet bij te hou snel de ontwikkelen zich in HollandiStan zich afspelen. De ene gebeurtenis is nog niet verwerkt en wij, Nederlanders, weten al wat de volgende zet van Putin is. Deze wil ik toch even met U delen. Daar gaan we.

    Putin gaat kernwapens gebruiken. Als eerste. Deze wijze gedachten komt inderdaad, U raad het al, weer uit onze eigen THINK THANK, de HCSS. Han ten Broeke, voor ons Nederlanders Hannibal, directeur politieke zaken HCSS, is helemaal afgestapt van het idee dat het gebruik van kernwapens door Putin alleen maar theoretische is. Dat is van tafel. Putin gaat zijn kernwapens gebruiken. Hoeveel kans hierop is, dat weten we nog niet. Dat wordt nu geschat op 10% maar zou zo maar is op kunnen lopen naar 80 of misschien wel 100%. Daar zijn we mooi klaar mee. Waar deze fluctuatie van hangt kon Hannibal nog niet zeggen.

    Zelf ben ik in de veronderstelling dat dit alles met onze beurs te maken heeft. De AEX. Die doet vandaag nog 630 puntjes maar komt van zijn hoogtepunt. Dat was net voor de start van SMO, van 830 puntjes. Toch effe 200 puntjes weg.

    En daar komt Hannibal. Vandaag. Misschien 10% misschien 20% kans dat die kwade boze Putin zijn kernrakketjes gaat afschieten. Echter een theorie is het niet meer. Ze gaan gebruikt worden. Volgens mijn theorie is het echt zeker, ik bedoel 100%, dat Putin zijn wapens gaat gebruiken op het moment dat die AEX van ons de 40 punten raakt. Dan is alles verloren. Gat graven, onder de grond gaan zitten, en uithuilen dacht.

    Maar hier stelde Hannibal me toch weer gerust. Als Putin zijn wapens inzet is het niet voor ons. Gelukkig. Niet bij de Noordzee. Waar dan, hoor ik u denken. Waar gaat Putin dan zijn kern rakketten op afschieten. U zult het niet geloven. De Zwarte Zee.

    Daar komen we weer goed mee weg. De link van waar onze Hannibal zijn Analyse doet voeg ik hierbij toe. Waarschijnlijk verstaat U de Nederlandse taal niet en ondertiteling is er niet. Dus weer zult op mijn tekst en uitleg moeten vertrouwen en het beeld materiaal.

    Hannibal ziet er gestresseerd uit en ik me voorstellen dat hij voor U ook een beetje zenuwachtig overkomt. Maar dat komt natuurlijk omdat hij sinds ver voor SMO (Special Military Operation) van Putin in touw is. Zeker 18 maanden van heel weinig slaap wat uiteraard ook weer zijn eet gedrag negatief beïnvloed. Laat U zich echter niet misleiden. Hannibal is een tijger, en wel onze tijger.

    Hierbij de link: https://www.telegraaf.nl/video/653311071/kans-op-gebruik-kernwapens-rusland-meer-dan-theoretische-mogelijkheid

    Gegroet,
    Ralph
    ps: Pepe, hou onze AEX goed in de gaten. Dan weet ook jij hoe laat het is en kan de nodige voorzorg maatregelen nemen.

    • Beste Pepe,

     Ja Pepe, ik hoor U denken, is ie daar nu weer. Ja, daar ben ik weer. Want het houdt niet op.

     Nu, ja nu, hebben wij eindelijk bewijs. We weten nog niet wie het is maar wel waar deze smeerlap die het nodig vond dat leidingtje te saboteren vandaan komt. En dat is Rusland.

     Wie heeft dat geregeld hoor ik U, Pepe, denken. Wel dat zal ik U zeggen. U weet het misschien niet maar Uw artikelen die kunnen wij hier in HollandiStan lezen. Niet in het Engels maar in het Nederlands. En dit Media Huis “Front Nieuw” is de naam, is eigenhandig tot onderzoek over gegaan. Zo doen we dat hier. 100% inzet.

     En wat hebben deze jongens gevonden? Wat hebben ze gevonden dat voor bewijs, sluitend bewijs, zorgt? U raad het niet, een paspoort. Een Russische Paspoort wel te verstaan.

     Dus Pepe we zijn er bijna. Waar deze schurk vandaan komt is nu duidelijk. En ergens heb ik het gevoel dat we op hele korte ook weten wie die schurk is.

     We worden nu wel in spanning gehouden, wij Nederlanders, gaan heel snel dit paspoort eens openslaan. En dan, ja dan, dan weten wie het is. Want zoals elk paspoort tot iemand toehoort behoort ook dit paspoort aan iemand toe. Dat je aan de binnenkant kant kan zien. Voornaam, achternaam, geboortedatum, etc. Dit zal ook in dit paspoort staan.

     Zo best Pepe, wacht even met je hersens verder breken. Neem is een dagje vrij, je verdient het, je hebt zolang ik je ken zoveel geweldig goede artikelen gepubliceerd dat je dat echt verdient. En wacht. Wacht even op ons.

     Zelf heb ik al een vermoeide van wie dit paspoort is. En als dat vermoeide waarheid blijkt te zijn weet ik dat onze regering zijn Regeringsvliegtuigje zal inzetten om deze misdadiger (de pijpen breker) direct op te pikken.

     Dat laatste, toestemming tot het gebruiken van het RegeringsVliegtoestel zal de meeste tijd in beslag nemen. Voor dit moet niet alleen onze koning toestemming (misschien is ie zelf bereid zelf te vliegen, heeft z’n papiertje en uurtjes) maar ook de gehele tweede kamer (150 man). Dat is altijd een hele klus om die op een lijn te krijgen.

     Maar als die toestemming er eenmaal is gaat alles razendsnel. Vergeet niet dat het Internationaal Gerecht hier in Den Haag zit. Ik weet het niet 100% maar volgens mij is HCSS de buurman. Dus we slaan een heleboel vliegen met een klap.

     Pepe, het ziet er naar uit dat deze hele problematiek snel is opgelost. Zonder oorlog notabene. Behalve die Oekraïne dan. Heb nog even geduld.

     Vriendelijke groet,
     Ralph

     ps: Pepe, mocht je afvragen waar we dit paspoort gevonden hebben. Goeie vraag? Op zee, De Baltische Zee, Vlak bij waar de boel is vernield. Dat zegt genoeg, lijkt mij. Sluitend bewijs, toch.

   • Ja, je moet ook als je duikt je paspoort bij je hebben, de vissen hebben recht om te weten wie je bent.
    Ma kan ook zijn dat de stoute vissen zijn paspoort gestolen hebben.
    Ik verschiet tegenwoordig van niks meer met al die hooligans.

 5. Een reactie op dit gebeuren zal heus niet onbeantwoord blijven door Rusland. De westerse bevolkingen kunnen alleen maar gissen wat er kan gebeuren.

 6. er is zo bizar weinig moeite voor nodig om de woorden en daden van de usa hierin te betrekken, dat het verdacht makkelijk is.
  als de russen dit tóch gedaan zouden hebben, dan is het een briljante actie, de usa krijgt dan vanzelf de schuld.
  china kan ook, die moeten ook met iets bezig zijn in de wereld.
  ik weet het niet, maar ik trek geen conclusies behalve dat dit harder stinkt dan een zwitser uit zijn rijlaarzen.

   • @RS .
    Hier bij een kleine evaluatie duidelijk op de persoon jij dus .
    1. Ze willen laten zien hoe slim ze zijn
    2. Ze onzeker zijn
    3. Ze graag het middelpunt van de belangstelling zijn
    4. Ze dol op aandacht zijn
    5. Ze geen besef van tijd hebben
    6. Ze bang zijn voor een ongemakkelijke stilte
    7. Ze jou totaal niet interessant vinden
    8. Ze persoonlijke problemen ervaren waar het hoofd van vol zit

    gocentrisme

    Iemand die veel te veel over zichzelf praat, heeft geen duidelijke grenzen gesteld tussen zichzelf en zijn omgeving. Hun narcistische persoonlijkheid zorgt ervoor dat ze niet in staat zijn zich te realiseren dat zij niet het middelpunt van de wereld zijn. Daarom is het in hun hoofd normaal als elk gesprek om hen zou draaien.

    Het komt zelfs niet eens in ze op dat ze maar door blijven dreunen en dat anderen zich hieraan zouden kunnen storen. En als iemand hier recht in hun gezicht iets over zou zeggen, zouden ze er gewoon vanuit gaan dat het probleem bij die andere persoon ligt en niet bij hen.

    Deze overdreven behoefte om alle aandacht naar hunzelf te trekken komt voort uit allerlei onbewuste onzekerheden. Ze voelen een soort genoegdoening wanneer het ze lukt om ervoor te zorgen dat anderen voortdurend bereid zijn naar hen te luisteren. Ze zien dit als een bewijs van hun waarde. Dit soort mensen zijn niet in staat om de behoeftes van anderen op te pikken. In plaats daarvan denken ze altijd alleen maar aan hun eigen behoeftes.

    Mensen die non-stop door blijven praten hebben duidelijk een sterke behoefte om gehoord en naar geluisterd te worden, terwijl ze misschien wel helemaal niets boeiends te melden hebben. Door voortdurend met anderen in gesprek te blijven, hoeven ze zichzelf niet te richten op de innerlijke dialoog die we allemaal in onszelf voeren. Deze mensen willen niet naar zichzelf luisteren. Ze willen alleen gehoord worden. Ze kijken alleen naar zichzelf via andere mensen.

    Je zit en pakket te kletsen tegen Pepe. ik ben bijna aan de wijwater gegaan .
    Mazzll en brogus vriend . P.s niet je broer hoor .

    • Beste OHJD,

     Was het nu mijn vorige reactie op Uw reactie dat U nu bijna aan de wijwater moet gaan? U heeft wel hele korte teentje, of was het nou een kort lontje?

     Anyway, ik zal het kort houden anders is U hele weekend verknald, niet. En wat verknallen betreft, er is deze week al genoeg verknald deze week. Toch!

     Alles wat U schrijft zijn U woorden. U beroep ligt voor de hand: Psycholoog, dat kant niet anders.

     Mocht U nu mijn vorige reactie op Uw reactie gemist hebben, iets wat ik mij niet goed kan voorstellen, dan stuur ik U die nogmaals.

     Uiteraard een goed weekend toegewenst, teken ik met vriendelijke groet,
     Ralph
     Ps.: het woord wijwater was mij onbekend, dus even opgezocht.
     Hierbij de omschrijving: Wijwater wordt in principe niet gedronken, maar water uit ‘heilige bronnen’ wordt soms wel geconsumeerd. ‘Dit probleem is lange tijd onderschat. Het is extra groot in ziekenhuizen, waar veel mensen met een zwak immuunsysteem komen.
     Het lijkt mij onverstandig dit te drinken. Zeker in Uw staat.

     • Onze Kennismaking

      Beste ohjd,

      Zeuren of besmeuren

      Dat het voor U overkomt als zeuren is voor mij heel begrijpelijk. Van U ben ik nog nooit een fatsoenlijke reactie tegenkomen.

      De laatste reactie van U die mij nog in het vers in het geheugen ligt ging er over dat U bij een bezoek aan Lidl de worsten afdeling had bezocht en al die gerimpelde worstje U aan U eigen worstje deden denken.
      En met die gedachte U zich realiseerde dat U eigenlijk maar een oude lul bent. (uit mijn hoofd) Het zijn niet mijn woorden maar Uw woorden.

      Hier ik maar een woord voor. Banaal.

      Verder valt op in al U reacties dat U een absolute kampioen bent op de volgende gebieden: Demoniseren, Polariseren, Censureren, Manipuleren, Karaktermoord met andere woorden FRAMEN.

      Waarschijnlijk zult U al deze woorden ook even in U woordenboek moeten nakijken want ik betwijfel dat U er een van kent.

      Uiteraard wens ik U een prettige middag,
      Met vriendelijke groet,
      Ralph
      Ps. Wat u betreft U voorstel om er mee te kappen. Daar ik denk ik nog even na.

 7. Ach, Rusland zal de pijpleidingen vaarwel zeggen en overstappen op het vloeibaar gemaakt gas. Dit kunnen ze werkelijk wereldwijd verkopen en hebben de Verenigde Staten een vloeibaar gas concurrent gecreëerd die goedkoper dan zij kan produceren.
  Op de lange termijn gaat de usa hierdoor de vloeibaar gasmarkt verliezen.
  Het goedkope gas voor de Europa is definitief voorbij, de industrie van de eu kan onmogelijk nog concurrerend zijn. Exit eu,
  Nuland had gelijk met haar opmerking fuck the EU,
  (ze zei niet fuck russia)

 8. Het grootste probleem is echter bewijs te vinden dat bijv de US het gedaan heeft. En dan nog! Stel men vindt onderdelen van made in America springstoffen, bewijst dat dan dat de US erachter zit?? Zou kunnen, maar is geen vaste grond. (tenzij je de mh17 mensen vraagt trouwens) Stel dat je kunt bewijzen dat de VS het gedaan heeft, dan nog heb je hun woord van ontkenning. Wat betekent dat dat niet op een echte oorlog uitloopt, hoogstens op een sluikoorlog. Jij vernietigt iets van mij, ik iets van jou en samen weten we wie het gedaan heeft, maar we praten er niet meer over.

 9. Vele mogelijkheden. ….bijvoorbeeld als Rusland de leidingen niet kan gebruiken voor gas, dan is het een middel om Duitsland en de NAVO in verdeeldheid te zetten, immers de gasleveranties naar Duitsland zijn onmogelijk. Als Polen de schuld krijgt ligt de NAVO uit elkaar, maar als de VS dit hebben gedaan is het ook intimidatie van de bondgenoten, en ieder NAVO land beseft dat het de volgende kan zijn waar de pijpleidingen kapot gaan….

  Kortom, na gasleidingen zijn er nog hopen mogelijkheden voor iedere par5tij om de boel kapot te maken, maar winst is relatief.

  Wie haalde MH17 uit de lucht….de dader is gekozen op basis van politiek en eenzijdig bewijs, en de andere mogelijke dader Oekraïne is van iedere beschuldiging ontheven, men mocht zelfs het bewijs leveren. Als onze politici over zulk fragiel ijs gaan en daarmee onze toekomst in gevaar brengen dan mag dat soort “politici’ eigenlijk wel heel snel worden ontheven van hun “functie”…..en GEEN functie elders voor dit soort, een verbod op het bezit of de controle op alles tot aan goudvissen toe zou beter passen…

 10. Er is, buiten de VS, nog een wereldmacht die er groot belang bij heeft samenwerking tussen Rusland en Duitsland te voorkomen, en dat is China.
  Dat is dan het land waarvan (met goede redenen) beweert wordt dat het (onder meer) de Biden’s in de zak heeft.
  1+1+1=3

  • kissinger zei in een speech voor de aziatische cooperation bank congress dat (((zij((( de macht naar china gingen vervoeren…

 11. In WO2 lieten de geallieerden een lijk aanspoelen aan de spaanse kust met nep documenten, om de moffen te misleiden.
  Dat werkte.

  Denk je heud, dat als Russische specialisten zoiets zouden doen, dat ze hun documeneten meenemen?
  Dit is wel heel duidelijk daar gebracht.

  • @Pierre,

   Beste,

   Niemand, van welke geheime dienst ook ter wereld heeft tijdens de uitvoering van een operatie enig legitimatiebewijs op de man/vrouw…….NOOIT!!!

   Dit is pure BS!

   En ik vraag me af of men überhaupt op de hoogte is van het percentage gas dat door ons land geïmporteerd werd per jaar.
   Nederland importeerde 6% van al het geïmporteerde gas uit Rusland en voor de Belgen onder ons, België maar 4%.

   Hoe is het in verband hiermee mogelijk dat de gasrekening in veel gevallen met 300% steeg.

   Net als met alles worden we ook hiermee weer enorm genaaid en wel heel zeker.

   Maar we verdienen niet beter want we laten ons naar de rand van de armoede drijven, we laten ons vermoorden middels de gifprik, we laten ons als sinds jaar en dag besproeien met chemische middelen vanuit de lucht, met gif in het drinkwater (Fluor) alsmede in de meeste tandpasta’s, middels E-nummers in ons vulmiddel want voedsel is dit al lang niet meer te noemen, middels aspartaam en stevia als suikervervangers want allemaal vreten en zuipen maar wel een light drankje erbij…..yep, dat helpt!

   De groen commissie heeft 2 jaar geleden Roundup nog maar eens voor 10 jaar een goedkeuring gegeven terwijl 100% zeker is dat dit stofje kanker veroorzaakt en dan heb ik het niet eens over de geweldige medicijnen welke op dit moment zorgen voor doodsoorzaak nummer 2 met op nummer 1 met stip Altzheimer……..en waar zou dat nu van komen…..aluminium misschien……welke in overvloed over ons heen wordt gesproeid en nagenoeg overal inzit!!!

   We zouden er inderdaad eens eindelijk iets aan kunnen gaan doen…….echter……dat wordt dan wel moeilijk……want zo’n toetsenbord verlaten…….neeeeee, dat is niet mogelijk….toch…..

   Kacheltjes heb ik meer dan genoeg, gas alsmede hout alsmede petroleum. Ook hout is meer dan genoeg aanwezig, en vreten maak ik me ook niet druk over.

   Waar ik me wel druk over maak is het gezeur en gezanik en geklaag over de toestand waarin we nu zitten……..

   We zijn er zelf in gaan zitten en zijn naar mijn bescheiden mening absoluut niet van plan om er iets aan te gaan doen….want……tja, dat k*t toetsenbord plakt zo erg!

   Fijne avond verder,

   Gladiator

   • NL pompt 20 miljard kuub op uit het Groningerveld,waarvan 18 bestemd zijn voor het buitenland.Ca 25% uit Noorwegen,en dan blijft een kleine 70% over die uit Duitsland kwam,welke vervolgens uit Rusland kwam.Dus geen 6,maar 70

    • Cijfers over de importwaarde van Russisch gas zijn geheim voor de buitenwereld
     In de Russische importcijfers per categorie van het CBS ontbreken specifieke gegevens over de gasimport naar Nederland. Aangezien al het Russische gas via Gazprom wordt geëxporteerd, zou rapportage van deze gegevens te veel bedrijfsgeheimen onthullen, volgens een toelichting van het CBS

     Dit komt uit de volkskrant,
     Eerder bovenstaande cijfers vernomen,waar weet ik niet meer.

     • @TrueBlood,

      Beste,

      Ik heb ook 2 soorten cijfers en wel 6% en 15% echter deze laatste zijn van de MSM en daar geloof ik nooit meer iets van dus ook nu niet!

      De MSM heeft het oer 15%.
      De link:
      https://www.bnnvara.nl/zembla/artikelen/rusland-en-nederland-al-decennia-handelspartners-in-gas

      En dan iemand die ietwat dichter aan het vuur zit en ook zaken zelf onderzoekt en controleert geeft aan dat het 6% resp. 4% (voor België) is.
      De link:
      https://www.echtekrant.be/bewijs/Limbourg1.jpg
      en het vervolg erop
      https://www.echtekrant.be/bewijs/Limbourg2.jpg

      Uw genoemde 70% wijken nogal wat verder af dan de door mij genoemde 6% en zelfs door de MSM genoemde 15%.

      De gasrekening is in elk geval niet te rijmen met hetgeen ons wordt wijsgemaakt.

      Nogmaals, ze beroven ons van alles wat er nog is en daarbij plegen ze moord met voorbedachte rade!

      Tijd voor actie dacht u niet in plaats van ons hier te blijven corrigeren op in feite wat onzinnige cijfers die hoogstwaarschijnlijk toch gelogen zijn! We zouden er voor kunnen kiezen om hier een einde aan te maken maar daar zie ik nog niet veel van komen op deze manier!

      Gladiator

   • Beste Gladiator,

    Als ik Uw naam zie moet ik altijd aan het Romeinse Circus denken. Je weet wel , zo eentje die in er Rome staat.

    En dan zie ik, in m’n gedachten, een grootte, een hele grootte kerel (in die tijd mochten vrouwen dit spelletje nog niet meespelen (zeker niet van emancipatie gehoord, kan natuurlijk dat er in die tijd ook al transseksuele waren maar absoluut staat geheim) dus een hele grootte kerel met een helm en een zwaard (gladius = zwaard) daar midden in die arena staan om vervolgens voor fantastisch volksvermaak te zorgen, zoiets wat Johnnie doet bij Talpa vandaag).

    Dat is het beeld dat elke keer bij mij naar boven komt als ik een reactie van U tegenkom.

    Ook hier dwaal ik weer af en dat moet ik niet doen. Om daarmee gelijk terug te komen op Uw reactie.

    U geeft aan dat U er eigenlijk een beetje genoeg van hebt. En waar U genoeg van het hebt laat u ons ook even weten. Met als eerste natuurlijk.

    De gasrekening. Die klopt niet, daar wordt je mee genaaid.

    Hier ben ik het mee eens, de beste manier een Holandistaner te naaien is door zijn portemonnee. Die zit tenslotte bij het mannelijk geslacht meestal veilig opgeborgen vlak in de buurt van zijn ballen. En het vrouwelijk geslacht hoort er gewoon geen te hebben, toch. (Geen ballen en ook geen portemonnee)

    Maar daar stopt de ellende niet. Nee hij begint pas.

    Om even Uw eigen woorden te citeren – “we laten ons vermoorden middels de gifprik, we laten ons als sinds jaar en dag besproeien met chemische middelen vanuit de lucht, met gif in het drinkwater (Fluor) alsmede in de meeste tandpasta’s, middels E-nummers in ons vulmiddel want voedsel is dit al lang niet meer te noemen, middels aspartaam en stevia als suikervervangers want allemaal vreten en zuipen maar wel een light drankje erbij…..yep, dat helpt!” – einde citaat.

    Dit gezegd te hebben, komt U in Uw reactie uiteindelijk met een conclusie. En die is dat dit alles wat we hier doen op dit Forum van “Front Nieuws” (blijft toch altijd de nodige associaties bij me oproepen, deze naam) toch geen zin heeft.

    Een vraagje. Die gifprik heeft U toch niet zelf genomen. Dat zou mij wel heel erg teleurstellen. Zeker met zo een artiesten naam als die van U “Gladiator”. Waarom dit vraagje. Nou dat zal ik U zeggen behalve die gifprik, een maal genomen is onomkeerbaar, kan ik voor al die andere problemen die U opsomt de juiste oplossingen aandragen. Slaapt U ook weer rusting en kunt verder met Uw leven.

    Stop met tandenpasta te gebruiken, gebruik bijvoorbeeld zeep. Stop met al E producten te gebruiken waarvan U zegt dat die in U voedsel zitten. Stop met alles waar U zelf niet achter staat. Overdenk U gehele doen en laten en verzin praktische oplossingen.

    Bijvoorbeeld. Koop een koe, een schaap, een varken en wat kippen en U bent praktisch geheel zelf supporting want hout heeft u al. En heel belangrijk koop wat “Stingers”, dat zijn van die machientjes waar je elke vogel die er boven je huis vliegt gegarandeerd mee uit de lucht gehaald. De Afghanen hebben goeie ervaringen met dit speelgoed en vandaag, denk ik, dat U in de Oekraïne moet zijn om daar gemakkelijk en goedkoop eentje op de kop te tikken.

    En met deze actie zal U omgeving U uiteraard eerst voor gek verklaren.

    Gelukkig bent U een Gladiator in hard en nieren dus U kunt wel tegen een stootje. U houdt vol, zal zien dat U omgeving, na U aan alle kanten te hebben aangevallen, U uiteindelijk met rust laat om, als U vriendelijk tegen U omgeving blijft (nooit haat en nijd gevoelens van U bezit te laten nemen), uiteindelijk U te accepteren.

    En dan heeft U een omslag punt bereikt. Want mensen hebben een zelfde eigenschap als apen, die is namelijk na apen. Met andere woorden U veranderd van een circus artiest in echte leider. Want wat gaat er dan gebeuren. Ik hoef het u eigenlijk niet zeggen want U weet in het leven van de rand en de hoed. Maar toch, voor de zekerheid. U omgeving gaat U na doe. NA APEN.

    Jawel, en nu heeft U door eerst U eigen problemen op te lossen ook u omgeving geholpen hun problemen op te lossen.
    Dit lijkt mij voor een echte Gladiator een eervolle en nobele zaak.

    Verbeter de wereld, begin bij jezelf.

    Als er een schaap over de dam is …………. (de rest ben ik vergeten, misschien kunt u mij daarmee helpen)

    Alles wat ik hierboven hebben geschreven is oprecht goed bedoeld.

    Een Hartelijke Groet Gladiator, en het gaat U goed.

    Ralph

    Ps: het staat U natuurlijk vrij reacties te blijven plaatsen waarin U de problemen op ons programmeert zonder potentiele oplossingen aan te dragen. In dat geval wat deze reactie niet aan U besteed. Maar dat wil ik niet geloven.

    • Erwaren wel degelijk gladiatrices!! In het begin vochten ze in blote tieten, maardat werd later verboden…helaas voor de romeintjes.

     • Bedankt Pierre H.M. van de Kletersteeg. Dat wist ik niet.
      Ook weer wat geleerd vandaag.
      Het gaat je goed. Met vriendelijke groet,
      Ralph

 12. Putin heeft vandaag op het rode plein de Status quo besproken en zijn kameraden bevolen aan het front te verschijnen.Your in the army now.

  • Beste Pierre H.M. van de Kletersteeg,

   Zelf denk ik dat WO3 officieel om 12:00 vandaag is begonnen. Het zou mij niet verbazen als er de aflopen dagen door de Russische ambassades een ultimatum is gesteld aan de NATO, het VK, de EU en zijn lidstaten met de datum van vandaag om 12:00. En dat was 4 uur geleden.

   Al eerder heb ik aangegeven dat ik U reactie meestal zeer op prijs stel. Niet alle, maar dat mag, maar wel de meeste.

   Ik wens ook U sterkt voor de tijden die er aankomen.
   Hartelijke groet,
   Ralph Stoppelsteen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in