Presidential Press and Information Office / Attribution: Kremlin.ru / (CC BY 3.0 DEED)

Brussel zou de Hongaarse premier Viktor Orban kunnen uitsluiten als de EU-leiders volgende week bijeenkomen om te beslissen of ze de oorlogskas van Oekraïne gaan versterken met nog eens 60 miljard euro van het geld van de EU-belastingbetalers. De dreiging van uitsluiting is ingegeven door Orbans kritiek op het geld dat uit de EU-begroting wordt gehaald en de beslissing moet unaniem zijn om door te gaan, bericht Mats Dagerlind.

Samnytt berichtte eerder over plannen in Brussel om Hongaarse Europarlementariërs hun democratische stemrecht te ontnemen. Nu dreigen ze de deur dicht te gooien in het gezicht van de Hongaarse premier Viktor Orban wanneer de EU-leiders volgende week bijeenkomen voor een top over de kwestie van nieuw geld voor de oorlogskas van Oekraïne.

Hongarije is consequent bekritiseerd door links-liberalen voor een breed scala aan binnenlandse beleidsbeslissingen omdat ze niet houden van de meer conservatieve weg die het land is ingeslagen. Het land is ook onderworpen aan een reeks vijandige sancties om de heer Orban te dwingen zich aan te passen.

Tegelijkertijd heeft de Fidesz-regering aanzienlijk meer steun onder de bevolking dan de meeste andere EU-regeringen en heeft het met zijn beleid ook veel van de ernstige problemen, met name op het gebied van immigratie, weten te voorkomen waarmee veel andere EU-landen worden geconfronteerd.

Bevroren betrekkingen

Afgezien van de fundamentele kritiek op het enorme beslag op de EU-begroting, dat indruist tegen alle eerdere praktijken, zijn de betrekkingen tussen Hongarije en Oekraïne sterk verslechterd sinds de Oekraïense president Volodomyr Zelensky in mei vorig jaar dreigde met een oorlogshandelingen tegen Hongarije door zijn oliepijpleidingen op te blazen.

Maar het wordt ondenkbaar geacht dat Hongarije anders zou mogen stemmen dan andere EU-landen over de controversiële kwestie van het geven van honderden miljarden meer belastinggeld aan Oekraïne in de vorm van hernieuwde oorlogsfinanciering. Maar het is van plan om de democratische spelregels te omzeilen door – opnieuw – een beroep te doen op het zogenaamde artikel 7.

  Dr. Coleman: De "Dodenfase" (Twaalf feiten)

Het is niet de bedoeling dat dit artikel op deze manier wordt misbruikt, maar er is al eerder steun gegeven aan een meer liberale interpretatie ervan tegen Hongarije, bijvoorbeeld om EU-geld waar Hongarije recht op heeft te bevriezen. De inschatting is daarom dat het ook deze keer succesvol zal zijn. De vraag is dan wat de reactie van Hongarije zal zijn. Maar dat is niet zeker, omdat andere EU-landen vrezen dat er een praktijk kan ontstaan waarbij ook zij onderworpen kunnen worden aan een artikel 7-procedure als ze het ergens niet mee eens zijn.

Een opening gelaten om het veto te heroverwegen

Orban heeft een opening gelaten om zijn veto te heroverwegen, maar alleen als de EU eerst haar beslissing heroverweegt om het land EU-geld te onthouden waar het recht op heeft. De dingen moeten in de juiste volgorde gebeuren, zegt hij. Op het moment van schrijven zijn er echter nog geen signalen dat Hongarije het bevroren geld zal ontvangen.

Ook in de VS is er een intens debat gaande over het goedkeuren van nieuwe enorme bedragen aan belastinggeld voor Oekraïne, en de EU probeert nu het debat te beïnvloeden ten gunste van een ja-stem door te laten zien dat ze is doorgegaan en het Europese geld heeft goedgekeurd. Als het geld van de EU voor Oekraïne wordt stopgezet, neemt de kans op een ‘nee’ van de VS toe.

Haast – uit angst voor de terugkeer van Trump

Linkse liberalen zeggen ook dat er haast bij is. Ze willen dat alle beslissingen over nieuw geld voor de Oekraïense oorlogskas zijn afgerond en dat het geld wordt verstuurd vóór de Amerikaanse presidentsverkiezingen later dit jaar. Er wordt gevreesd dat Donald Trump terugkeert in het Witte Huis en hij wordt bestempeld als een “Poetinist”.

  De pogingen van de EU om de Russische roebel tot puin te reduceren hebben een Baerbockeaanse draai van 360 graden gemaakt

Orban is ook als zodanig bestempeld. Voor de invasie van Oekraïne had Hongarije, net als verschillende andere Oost-Europese landen, relatief goede relaties met Rusland. Die zijn nu slechter omdat ze de invasie hebben veroordeeld. Het risico waarop critici van de artikel 7-procedure wijzen, is dat Hongarije hierdoor verder van de EU en weer dichter bij Rusland komt te staan.

Deze leden zijn voorstander van een zachtere tactiek van overreding in plaats van dreigementen. Er zijn echter geen beloftes gedaan om de EU-fondsen van Hongarije vrij te geven, zoals het land had geëist.

Bezorgdheid over toenadering van Hongarije tot Rusland

In links-liberale kringen maakt men zich ook zorgen dat Hongarije niet meer zo alleen zal staan met zijn conservatieve beleid, dat heeft geleid tot gespannen relaties met Brussel en een aantal lidstaten. Toegegeven, Hongarije heeft onlangs een bondgenoot verloren in Polen, waar de conservatieve partij Recht en Rechtvaardigheid bij de verkiezingen werd verslagen en voormalig EU-topman Donald Tusk nu een meer links-liberale regering heeft gevormd en uitgebreide zuiveringen van dissidenten heeft doorgevoerd.

Aan de andere kant kunnen er nieuwe bondgenoten worden gevonden in Italië en Nederland, waar de verkiezingsuitslag de andere kant op ging, met de pro-nationalistische Giorgia Meloni die een regering vormt en de gelijkgestemde partij van Geert Wilders die aanzienlijke winst heeft geboekt. Er zijn ook andere niet-conservatieve regeringen die genoeg hebben van de bevroren betrekkingen met Hongarije.

Dit geldt ook voor de Franse regering. En als Marine Le Pen de komende presidentsverkiezingen wint, wat volgens veel waarnemers niet uitgesloten is, zou Frankrijk een nog sterkere bondgenoot voor Orban worden.

  Hoe lekken in de media over het Oekrainse offensief te interpreteren

Hongaars migratiebeleid niet langer ‘extreem rechts’

Het restrictieve migratiebeleid dat Hongarije lange tijd heeft gevoerd en dat op grote schaal en hard is bekritiseerd als “extreem rechts”, is de afgelopen jaren overgenomen door een aantal landen die zijn gaan inzien dat het massale immigratiebeleid niet heeft gewerkt. Zweden is een van deze landen. Het is daarom steeds moeilijker geworden om een sinister beeld van Hongarije en zijn conservatieve regering te schetsen.

Hongarije kan ook rekenen op het succes van conservatieve partijen uit verschillende landen bij de komende parlementsverkiezingen in de EU. De links-liberale dominantie zou wel eens doorbroken kunnen worden. Dit zou het moeilijker maken dan nu om de heer Orban te isoleren in kwesties zoals de huidige over oorlogsmiljarden voor Oekraïne.

Update:

600 miljard hersteld naar 60 miljard. De auteur van het artikel hanteert hoogstwaarschijnlijk zijn lokale valuta, SEK, Zweedse kroon. Koers afgerond naar SEK 10 / € 1.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Wat ze je vertellen over Oekraïne “is een leugen”: Tucker Carlson interviewt de Hongaarse premier Viktor OrbánVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEXPLOSIEF: Amerikaans congreslid Marjorie Taylor Greene roept op tot stopzetting van het chemtrailprogramma
Volgend artikelHouthi’s schieten olietanker in brand terwijl Biden China probeert te paaien
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

23 REACTIES

 1. Guy Verhofstadt is de aanstoker om het vetorecht te laten schrappen…..
  Onder aanhoudend gelul over democratische waarden, proberen zij de EU als autocratisch systeem te installeren.

  • 600 miljard, als ik cijfers zij wat met geld te maken heeft, begint automatisch mij rekenhooft te werken.
   In de Nederlandse pensioenpot zat een paar jaar geleden bijna duizend vijfhonderd miljard euro in de pot, we lazen de laatste tijd dat er elke maand een 20 miljard pensioen verliezen.
   Dat opgeteld en afgetrokken, zit er nu nog ca, 600 miljard in kas.
   Als de EU dat geld gebruiken, kunnen ze “MISSCHIEN de RUSSEN VERSLAAN”.
   Ik ga U vertellen dat Rusland om die fooi lacht, en het FAILLISSEMENT van de EU rustig afwacht, zij zijn hierna immers de Curatoren.

 2. de EU houdt die onzin toch niet vol.. maar ze weren zich wel ”als een duivel in wijwatervat” tja al eerder dacht ik weer aan de Beatles…Back to the USSR 🎶🎶🎼🤔

 3. Hongarije als het de eu niet aanstaat ga met Rusland praten wand het westen is ook niet alles liegen- moorden -pedofielen -verkrachten -bedriegen enz daar wil je niet bij horen

  • Rusland wil dat Hongarije in de EU blijft, net als dat ze willen dat Turkije in de NAVO blijft.
   Deze twee posities hebben een enorme waarde, Hongarije en Turkije zijn de spionnen.
   Zij horen een zien alles binnen deze organisaties.
   Rusland, China en de BRICS Landen kunnen dit heel goed gebruiken.
   Schaken: op de juiste tijd je stukken verplaatsen, en strategies het spel blijven spelen.
   De BRICS, laat ze maar schuiven op het speel veld.

 4. De EU : van begin van haar bestaan manipuleren, dwingen en intimideren.
  De burgers laten werken tot ze straks 75 zijn.
  Ondertussen miljarden euro’s in de vorm van wapens naar oorlogsgebieden sturen om mensen dood te maken.
  The western way.
  Walgelijke bende.

 5. Makow — Organized Jewry’s Business Model is Parasitism
  January 27, 2024
  Don’t believe me? Communism and Judaism are identical.
  Look at the planks of the Communist Manifesto.
  Do they remind you of Agenda 2030?
  https://henrymakow.com/communism_disguises_illuminati.html

  The Ten Planks of the
  Communist Manifesto
  1848 by Karl Heinrich Marx.
  How “Marxist” Has the United States Become?
  https://www.laissez-fairerepublic.com/TenPlanks.html

  Frédéric Bastiat (born June 30, 1801, Mugron, near Bayonne, France—died December 24, 1850, Rome, Papal States [Italy]) French economist, best known for his journalistic writing in favour of free trade and the economics of Adam Smith.
  https://www.britannica.com/biography/Frederic-Bastiat

 6. Het is nu nog enkel grootspraak in de EU voor de Bühne, De EU is al failliet. De ECB eveneens failliet, die kan geen geld meer uit het niets laten ontstaan. Alle regeringen zullen hoog waarschijnlijk in maart dit jaar vallen inclusief de EU. Het fiatgeld creatie systeem werkt niet meer, het is nu wachten dat het vanzelf implodeert. Al onze bankrekeningen zijn al gespiegeld/overgezet op de nieuwe goud gedekte valuta. We zullen de aankomende maanden veel geweld zien op de wereld, want de Deep State zal opgeruimd worden. De 3 Stad Staten zijn alle failliet verklaard en daarmee zijn onze kettingen van ons slavensysteem verbroken. Het piratenrecht = handelsrecht = privaatrecht = contractrecht is niet meer van toepassing. Het IRS systeem van City of Londen (Bank of Engeland). Waar iedereen in het westen aan horig was gemaakt, is eveneens ontbonden. Zo ook zijn de Rothschilds van Wall Street gehaald, waar al onze geboorte aktes verhandeld werden, deze zijn in zekerheid gesteld. Waar ieder in de toekomst als het nieuwe goud gedekte valuta systeem is ingevoerd, zijn deel krijgen in de vorm van maandelijkse toelage, onafhankelijk of je nu werkt of niet. Maar dit is alleen in jouw eigen geboorte land verkrijgbaar.

  Dan zullen we een massale moslim remigranten stroom mee gaan maken, uit onze landen.

 7. Ik verwacht niet dat Orban nu voet bij stuk gaat houden, zij gaan hem chanteren en manipuleren met geld en ik voorspel dat hij gaat bezwijken, dit flikken ze ook steeds met Erdogan, je kunt niet zogenaamd neutraal blijven door vrienden te blijven van de VS en ook Rusland tegelijk, dat lijkt mij een illusie?

 8. Wat een gezever: andere landen durven niets omdat Art 7 ook tegen hen gebruikt kan worden.
  Wat is er eenvoudiger om die gesjeesde lui in Brussel de wacht aan te zeggen en gewoon de jaarlijks bijdrage gaan weigeren te betalen. Eens zien wat ze dan denken te doen!!

 9. Wat een vreugde die EU-leiders , nee meneer Guy Verhofstadt, wij vergeten jou niet , ook plaats voor jou in een klein kamertje zonder deur of raam.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in