© jcomp / Freepik

Stijgende energieprijzen kunnen leiden tot massale verarming in de EU, vertelde een professor aan de Universiteit van Luik in België maandag aan de Franse nieuwssite Atlantico. Damien Ernst waarschuwde dat er geen enkele aanwijzing is dat de situatie na deze winter zal verbeteren, bericht RT.

De EU-huishoudens zullen een achterstand oplopen op hun energierekeningen, aldus professor Damien Ernst. Volgens hem zal “de perfecte storm” die zich op de energiemarkten heeft gevormd, naar verwachting grote economische gevolgen hebben voor huishoudens en bedrijven.

Ernst suggereerde dat in België de gezinnen gemiddeld 10.000 euro (10.000 dollar) per jaar zullen moeten betalen voor stroom en verwarming.

De energiecrisis zal veel erger zijn dan de financiële crisis van 2008 en de olieschokken van de jaren zeventig, zei hij, eraan toevoegend: “Dit zal economische gevolgen hebben, vooral voor de koopkracht, en leiden tot financiële beperkingen.” Met zo’n sprong in de energieprijzen, “zal het onmogelijk zijn om de inflatie onder controle te houden,” waarschuwde Ernst.

De energieprijzen in Europa hebben nog steeds recordhoogten bereikt, waardoor de energiecrisis in de regio is verergerd en de bezorgdheid over de toegang tot elektriciteit en verwarming is aangewakkerd nu het weer begint af te koelen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

De ineenstorting van het wereldvoedselsysteem – massale hongersnood en wereldwijde sterfte is nu op handenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  Scott Ritter: Over mierikswortel & nucleaire oorlog
Vorig artikelEuropa’s komende winter uit de hel: Bedankt voor je sanctieoorlog, EU!
Volgend artikelDuitse minister zweert Oekraïne te steunen “ongeacht wat de kiezers denken”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

24 REACTIES

 1. Een boterham voor uw vrijheid is wat op ons afkomt. De mensen blijven slapen terwijl de commu-nazi’s de laatste hand leggen op de ondergang van het Westen!

 2. We hebben enkel armoedige leiders en politici. Zelf de zakken gevuld, banken gered, gegokt met gemeenschapsgeld. De bevolking afgeroomd, uitgebuit en de VS gehoorzaamd.

  Heb je nog wat over? Huis, pensioen? Komen ze binnenkort ook halen. (George Carlin)

 3. Alles wat nu speelt, energiekosten, onbetaalbare boodschappen, peperdure benzine, is een opmaat om mensen straks uit hun huizen te knikkeren. Want tja, als je je hypotheek of huur niet meer kan betalen en zo ook andere rekeningen niet meer, dan kan je raden wat er gaat gebeuren. En dat alles is nou juist de bedoeling van die parasieten.

  • Een ieder die mij in een ravijn duwt trek ik zeker mee naar onderen…

   Ze gaan nog meemaken waar mensen toe in staat zijn als Z niks meer te verliezen hebben..

   Laatst bij een boerenbijeenkomst maar er staat een hoop ellende aan te komen voor onze ¨elite¨ dat kan ik u verzekeren en dan heb ik het niet over een brandje langs de snelweg….

 4. In een OPWELLING heeft de Europesche commissie na de inval van Rusland in de Ukraine , het besluit genomen:
  “Boycot van alle RUSSICH gas” dit zouden nu intelligente mensen moeten zij ndie weten welke gevolgen dit zou kunnen hebben voor Europa.
  Hoe vol met haat tegen Putin kun je zijn….. dat je de welvaart en het bestaan van Europa op het spel zet.
  En nu nog volharden ook in hun besluit.
  Deze lieden staan totaal buiten de harde werkelijkheid.
  Als straks Duitsland de woningen moet verwarmen, en de auto industrie moet produceren, wat gebeurt er dan.
  Mercedes dicht of productie vermindering met vele ontslagen tot gevolg.plus de grote sociale onrust.
  BMW dicht met idem ontslagen en arbeids onrust en thuis geen “ brood op de plank”
  Audi, dicht of dreigementen sluiting en bij elkaar opgeteld is dit een zeer grote populatie van arbeiders.

  Onrusten en opstanden zullen het gevolg zijn. Want dit is niet tijdelijk maar permanent.

  Wat hebben deze ondeskundigen uit ~Brussel bereikt.
  1. Het tegenovergestelde. Putin verdient miljoenen meer aan het gas dan voor de boycot.
  2. Onrust in de EU vanwege de koude en geen geld om voedsel te kopen. Met straks harde demonstraties.
  3.opstanden en rellen/ voedsel rellen of opstanden tegen overheden vanwege geen levering van energie.
  4.Europa zal verarmen en in een grote recessie terecht komen.
  5.Europa zal op den duur zichzelf vernietigen door de geweldige leiders die wij hebben. En vooral proberen Putin de schuld te geven…

  En nog veel meer narigheid die hier nu nog niet te overzien is.
  Een voorbeeld grote oversterfte door vaccinatie schade. Wat steeds maar stilletjes doorgaat, en een beetje uit de aandacht verdwenen is… maar gestaag doorgaat
  Een “ nieuw virus “ op de markt. Al dan niet gestuurd door de megalomane criminele technocraten.

  Kortom we staat een gure winter te wachten.

 5. Energiebedrijven zullen ook omvallen als de klanten hun rekening niet meer kunnen betalen.
  Bedrijven, afhankelijk van energie(haast allemaal) zullen ook het loodje leggen, wegens niet rendabel en/of concurrentie in het buitenland goedkoper.
  Gevolg: hoge werkeloosheid ook nog erbij.

 6. Ik ben van 200 eiro. Naar 300 euro gegaan ivm energie . Heb ik zelf gedaan en vebeld of dit voldoende was kreeeg als antwoord ja dan komt u net uit . Ik vind. T schandalig 50 pr meer voor iets waar ik niet om gevraagd heb . Maar het wef lees eu kontenneukers en usa willen dit . Ik ben voor putin en Trump. En ik hoop dat dit uit de klauwen looop . Kom maar op met die ww 3 maar ik hoop dat trump en poetin wint pleur. T. Maar plat

  • Peter, ik kreeg gisteren een mail van mijn energie leverancier, 1 oktober gaat jou bedrag nog eens met 3x omhoog!
   dus gezien vanaf 2019-2020 is het dan 6x over de kop gegaan dus 600%

   ik betaal dus vanaf 1 oktober 6x zoveel.. mijn reserves gaan er hard door zo! en de duurste is zelfs 8x zo veel… als 2019-2020

   The Great Steal.

  • Je kunt beter zo laag mogelijk inschalen. En zelf sparen.
   Als de energiemaatschappij failliet gaar, heb je het geld zelf nog.
   Of, als de banken klappen..hoe wil de energiemaatschappij dan nog ” geen geld” innen..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in