Annalena Baerbock zegt dat steun aan Kiev er meer toe doet dan verwachte winteronrust. Zelfs als de Duitsers de straat op gaan over de energieprijzen, moet Berlijn Oekraïne steunen door de sancties tegen Rusland te handhaven, vertelde minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock woensdag op een conferentie in Praag, bericht RT.

Terwijl een groot deel van het Duitse kabinet op een werkretraite was in kasteel Meseberg buiten Berlijn, was Baerbock in Praag voor een conferentie getiteld “Democracy’s Clear and Present Danger: How Do We Respond?” georganiseerd door de NGO Forum 2000.

“Als ik de mensen in Oekraïne de belofte doe – “Wij staan achter u, zolang u ons nodig hebt” – dan wil ik die belofte nakomen. Het maakt niet uit wat mijn Duitse kiezers denken, maar ik wil leveren aan de mensen in Oekraïne,” zei Baerbock op een gegeven moment.

“Ik moet duidelijk zijn dat dit geldt zolang Oekraïne mij nodig heeft,” zei zij, verwijzend naar het EU-embargo tegen Rusland.

“Wij staan nu voor de winter, waarin wij als democratische politici op de proef zullen worden gesteld. De mensen zullen de straat opgaan en zeggen: “Wij kunnen onze energieprijzen niet betalen”. En ik zal zeggen: “Ja, dat weet ik, dus helpen wij u met sociale maatregelen. Maar ik wil niet zeggen: “Ok dan stoppen we de sancties tegen Rusland. Wij zullen achter Oekraïne staan, en dat betekent dat de sancties ook in de winter zullen blijven, ook al wordt het voor politici erg moeilijk.”

Baerbocks partijgenoot van de Groenen, Robert Habeck, de minister van Economie en Klimaatverandering, heeft woensdag aan verslaggevers gezegd dat deze “sociale maatregelen” subsidies, een “veranderde marktstructuur” voor energie, en een begroting die de lasten voor de elektriciteitsprijzen van de burgers zou verschuiven, kunnen omvatten, evenals prijsplafonds.

  Sancties stuwen Rusland naar de grootste economie van Europa

De sterk stijgende energieprijzen – deels veroorzaakt door het feit dat Habeck de invoer van energie uit Rusland vanwege het conflict in Oekraïne heeft afgewezen – hebben de inflatie in de EU, en in Duitsland in het bijzonder, tot recordhoogte opgedreven. De aardgasprijzen op de spotmarkt schoten omhoog toen de Nord Stream 1 pijpleiding woensdag voor drie dagen onderhoud werd stilgelegd.

In een opiniestuk dat woensdag in Zeit Online verscheen, betoogde Baerbock dat er “geen weg terug” is naar de wereld van vóór 24 februari, en dat Duitsland en de EU een lange economische, sanctie- en propagandastrijd tegen Rusland zullen moeten voeren.

“Wij moeten de realiteit onder ogen zien: dit Rusland zal in de afzienbare toekomst een bedreiging blijven voor de vrede en veiligheid in Europa,” schreef zij. Baerbock beschuldigde Moskou ervan de “sociale vrede” in Europa te bedreigen door “trollenlegers te sturen om onze verkiezingen te ondermijnen” en door “machtsspelletjes” te gebruiken met kolen, gas en olie, waarbij zij de al lang bestaande milieu-agenda van de Groenen voorstelde als een zaak van nationale veiligheid.

Addendum (RT):

Duitsland heeft “fantastische bekentenis” afgelegd – Lavrov

De opmerking van de Russische minister van Buitenlandse Zaken kwam nadat zijn Duitse ambtgenoot had gezegd dat Berlijn Kiev zou steunen, ongeacht wat de eigen bevolking denkt

De Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, heeft een recente opmerking van zijn Duitse ambtgenote, Annalena Baerbock, over de toezegging van Berlijn om Kiev te steunen, als “fantastisch” bestempeld. De Duitse ambtenaar zei woensdag dat de regering van haar land aan de kant van Oekraïne zou staan, ongeacht wat de Duitse kiezers ervan denken.

  Het Oekraïnse conflict is een VS/NAVO proxy oorlog, maar één die Rusland waarschijnlijk beslissend zal winnen - Scott Ritter

Op donderdag hield Lavrov een toespraak aan het Moskouse Staatsinstituut voor Internationale Betrekkingen ter gelegenheid van het begin van het academisch jaar. Daarin zei hij dat veel Westerse politici in de greep zijn van een “Russofobe obsessie.”

Als voorbeeld noemde de minister de opmerking van Baerbock, die zij woensdag in Praag had gemaakt.

Volgens Lavrov kwam wat de Duitse ambtenaar zei in feite neer op het volgende: “Ja, onze burgers lijden, maar zij zullen nog meer moeten lijden, want wij zullen Oekraïne steunen, wat er ook gebeurt.”

De Russische minister van Buitenlandse Zaken omschreef de verklaring van Baerbock als een “fantastische bekentenis.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

HONGERSNOOD DOSSIER

Prijsexplosies: Duitse supermarkten bevestigen antidiefstal-apparatuur aan basisvoedingsmiddelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-burgers zien zich geconfronteerd met massale armoede – deskundige
Volgend artikelVaccins doen er gemiddeld 5 maanden over om mensen te doden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

26 REACTIES

  • Juist, dat ze zelf hun oorlog tegen Rusland gaan uitvechten.

   De burgers hebben hier niets mee te maken.

   Denk je ik, hoe de massa tijdens de Tweede Wereldoorlog als zodanig was gemanipuleerd, dat ze zichzelf opofferden en aan gort werden geschoten.

   Dat zal dit keer, niet zomaar werken.

 1. Ha ha en dit evil mens noemt zichzelf democraat !!! Eens kijken als de mensen inderdaad de straat op gaan en hun ongenoegen zullen uiten en misschien dat het zelfs gaat escaleren. Dit laatste denk ik dat er ook zal gaan gebeuren en dan wil ik weleens zien hoe democratisch hard deze mevrouw kan rennen !

 2. het blijven moffen he ze leren het nooit (ik spreek over de regering van moffialand) ik denk dat de gewone burgers hier niet van gediend zijnen zich laat horen

  • Ze doen wat de meerderheid van het Duitse volk wil, dus wat je denkt klopt niet.

   “Een meerderheid van de Duitsers, 58 procent, blijft de sancties tegen Rusland steunen, ondanks de negatieve effecten ervan op Duitsland. Dat blijkt uit de peiling Deutschlandtrend van de ARD. Van de ondervraagden is 33 procent tegen de sancties.” (bron https://www.tagesschau.de/investigativ/panorama/umfrage-atomwaffen-deutschland-101.html )

   Ach ja zo werkt een democratie, beter dan die autocratische landen waar je niet eens normaal mag demonstreren tegen de regering (Rusland, China etc), gelukkig hebben wij deze vrijheid nog wel.

   • Het rare is wel dat 100% die ik spreek in Duitsland lopen te piepen over de kosten.
    Maar het is dus zo dat je je dus niet voor de Russen mag uitspreken, en dus tegen de sancties uitspreken kan wel eens zo opgevat worden.
    Een heleboel inclusief Truus Baerbock leeft ook in koekoeland en is er helemaal van overtuigt dat de Nordstream 2 dus niet open is DOOR Poetin, dat Biden er al voor het conflict over zat te zeiken tegen Scholz wordt dus buiten beschouwing gelaten.
    Ik vat het graag zo samen, de duitse bevolking heeft de afgelopen 80 jaar niks geleerd en de leiders zijn de trucjes niet vergeten.
    Dus we hebben gewoon weer een herhaling van de geschiedenis, lekker meelopen, niks zien en de zondebok is er al.
    Ik hoop alleen dat het anders eindigt dit keer, namelijk eindigt en niet verder escaleerd.

   • Geloof je dat zelf?
    De armoede in Duitsland is zoveel erger dan hier…de lonen zoveel lager dan hier…
    Ik kan janken om al die mensen om wat ze te wachten staat…..

 3. En bij andere MSM lezen en horen we dat de invasie van de Oekraine een grote mislukking is en dat het Russische leger niet capabel is Oekraine te verslaan. Dus waarom de komende jaren 100 miljard extra naar defensie en waarom angst voor een Russische aanval op Duitsland? Ik vind het tegenstrijdig

  • Interessante tip, ga eens een paar Wochenschau kijken van de jaren 40 en vergelijk het dan met de MSM. Terwijl in Stalingrad 10 duizenden aan het kreperen waren was het goede nieuws dat de duitse huisvrouwen aan het breien waren voor de soldaten, dat was dus de overwinning.
   Vandaag de dag is die ene Drone die door Lithauen gedoneerd wordt de overwinning terwijl iedereen de ogen sluit voor de honderden die iedere dag zonder vader of opa komen te staan in deze waanzin.
   De toekomst is al geschreven in de geschiedenis.

 4. Die Russen zullen nu nog meer terug denken aan het feit dat Gorbatsjov hun als een land zich liet herenigen, stank voor dank van die Duitsers aan de Russen, die Oekri’s die toen vroeger ook veelal de Nazi’s hielpen en hele dorpen hebben uitgemoord toen (weet van de sovjettijd ook van het omgekeerde door de Russen aan hen), die Duitsers vertrouw ik niet !

 5. Ik hoop dat het voor iedereen duidelijk is, dat dit een ‘oorlog’ is gecreëerd door de machthebbers, en de burgers deze offensieven niet steunen.

  De reacties in de massamedia, welke de oorlog lijken te steunen, zijn dezelfde bureaucraten dat hiervoor betaald worden.
  Om uw perceptie te beïnvloeden.

 6. En dan laten ze een paar betaalde ‘burgers’ in het msm-nieuws zeggen dat ze het weldegelijk steunen.

  Tevens, om de massa haar perceptie te beïnvloeden.

 7. Gekte van de Duitse regeing is verbijsterend. En nadien als de werkelijkheid en de waarheid duidelijk worden en de mist van mainstream media trekt op gaan ze zichzelf herhalen :
  Wir haben es nicht gewußt, ondanks dat er genoeg alternatieve media met de waarheid op de proppen komt.

 8. Een mof is een nazi en blijft dat. En nu proberen ze wraak te nemen op het feit dat ze in WO2 verloren van de Russen; en dat terwijl ze er zoveel afgemaakt hebben……triest.

 9. De moffen willen oorlog met de russen; maar wel via de Nato; is goedkoper.

  Hun wapens: conformisme van de moffe; stompzinnigheid van de linksen in EP, het wachten is op een echte of gefantaseerde aanleiding.

 10. Die huppel trut heeft geen enkele opleiding weet van geen toeten of blazen, welke idioot heeft haar op die zware post van buitenlandse zaken gezet. Dit kan niet anders dan dat de verkiezingen gestolen zijn en bewust de meest grootste randdebielen een ministerspost gegeven. Dan kun je ook niets anders van verwachten dat er een gigantische puinhoop van het land gemaakt wordt en dat het in de kortste keren de gehele economie implodeert. Want geen goedkope energie geen industrie die concurrerend kan produceren, geen boeren geen voedsel voor de burgers en de export, als op alle vlakken de duimschroeven aangedraaid worden, zal de industrie, het boerenleven failliet gaan en aan de andere kant massale immigratie bevorderen. Dit scenario is de doodsteek in de rug van de autotronen burgers.
  Verraden door de buitenlandse politiek, want ook Duitsland is een bezet Amerikaans grondgebied. De Bondsrepubliek heeft niets in te brokkelen over het land. Iedere gewone burger is allang monddood gemaakt, de slaven doen er niet aan toe. De groenen partij zitten vol met rampdebielen, niets zinnigs komt daar vandaan. De groenen net als alle andere groenen in de EU zijn alle communisten met nu een groen jasje, maar dat groen heeft totaal niets met de natuur of milieu te maken. Het is een bewuste misleiding. Waar ambtenarenbestand er bol van staan.

  Net zoals hier in het zogenaamde fictie land Nederland. De commerciële coöperatie Staat der Nederlanden. Dit bedrijf heeft niets met dit voormalig grondgebied Nederland, enkele om het totaal te plunderen. Shell en de Gasunie (die weer indirect onder het koningshuis valt) plunderen de gasbel in het noorden van het land, waar de burgers de hoofdprijs voor moeten betalen. Waar de coöperatie ook schijt heeft aan de grond verzakkingen. Nederland zelf is al sinds 1896 opgeheven, als een soeverein land. Want halverwege 1896 is het land middels een staatsgreep het land inclusief de bevolking als onderpand van de coöperatie Staat der Nederlanden geworden. Daarom kon er zogenaamd een vrouwelijke vorst aan de macht komen, wat toen wel in strijd was met de grondwet. Vanaf 1896 valt het voormalig Nederlands grondgebied onder Amerika.

 11. We hebben het hier steeds over Duitsland, maar wat dacht je van Nederland? Dacht je nou heus dat het kabinet hier wel naar de burgers luistert? Natuurlijk niet, ook hier blijft het kabinet pal achter Oekraïne staan, al zitten we straks in de kou, is er geen voedsel en gaan we allemaal de straat op Rutte, en zijn ja knikkers zullen gewoon doorgaan, Dus laten we het daar eens over hebben! Onmiddellijk het referendum terug en dat noemt zich democratisch! Waarom hebben wij ons het referendum af laten pakken?

  • Net een mail gehad met uitslagen van de stemmingen in 2e kamer…
   Álle moties van pvv, fvd, bvnl en pieter worden afgekeurd…
   NL gaat naar de verdommenis en is straks voor de asielzoekers.
   Zelfs mensen die geen status krijgen , mogen zonder sancties binnen blijven. Maar omdat ze ook geen huis en uitkering krijgen, zullen ze het roverspad op gaan. Ik heb al een duitse herder aangeschaft. En die krijgt een mooie opleiding..

 12. Ik heb het al eens gezegd, maar ik zal het herhalen.
  60 jaar terug schreef ik een stuk over een vergelijk met voor- en tegens van EU vs wereldfederatie.
  Was een wedstrijd tussen gymnasia, HBS-en, Mulo’s in Amersfoort

  Daarin beschreef ik de politieke ontwikkeling van de laatste 30 jaar.
  Zo makkelijk was dat voorspelbaar voor een adolecent als ik.

  De verdere toekomst is ook voorspelbaar.
  Ja, ik verwacht een WO3. 80% zeker.
  Die zal hoofdzakelijk in Europa worden uitgevochten, maar verschillende grote steden in de misdaadstaat USA zullen worden vernietigd.
  Met de complimenten aan Satan 2.
  England zal weggevaagd worden; net als grote deel frankrijk.
  Poseidon is al geparkeerd.

  De redenen om oorlog te zoeken van de volgende landen:
  –USA–plunder en hoogmoedswaanzin
  Frankrijk: napoleon syndroom en Macron is gek
  England: wil het Oostblok kolonialiseren
  Duitsland: wil wraak nemen op verloren WO2
  Nederland: een gestoorde flikker wil wraak nemen op de wereld omdat als kind/puber gepest werd en de kliek die Zwabbertje volgt gehoorzaamt als slachtvee.

  Het zal de stomste streek worden van de laatste paar eeuwen.

  Indicaties: volgszaamheid bij covid gekte; Russia fobie; binnenhalen moslims en negers, de pathalogische ideetjes van kabinet om deSnuiver te steunen.
  De afwezigheid van een goed functionerend systeem om kabinet eventueel af te stoppen.

  Denk even aan lockdown,maskers, toeslagen affaire, steun aan terroristen en zoals nu steun, met geld en wapens aan een vuile nazi.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in