Als u zich afvraagt wat er eigenlijk gebeurt met ontwikkelingshulp voor Afrika, dan krijgt u hier een antwoord. De EU steunt het koninkrijk in zuidelijk Afrika, waar ongeveer een miljoen mensen wonen, met bedragen in de driecijferige miljoenen. In plaats van elektriciteit, boeken of salarissen voor de mensen, kwamen er nieuwe luxe auto’s voor de koninklijke familie.

De koning van Swaziland op het rietdansfestival 2006 waar hij zijn volgende vrouw zal kiezen (uitsnede) © Amada44 / Wikimedia (Public domain)

In 2008-2013 heeft de EU 130 miljoen euro uitgegeven aan ontwikkelingshulp in Swaziland. Het is een absolute monarchie. Koning Mwsati III heeft minstens 14 vrouwen en 30 kinderen. Er worden regelmatig nieuwe BMW’s voor ze gekocht, ze wonen in tien paleizen. De koning zelf rijdt Mercedes-Benz en Maybach. Hij heeft zijn vader nog niet ingehaald, die immers 70 vrouwen en 210 kinderen had. In ieder geval kostte de uitbreiding van het wagenpark 15 miljoen euro in 2019, schrijft Wochenblick.

Swaziland heeft het hoogste aantal aids-besmettingen ter wereld en wordt beschouwd als het land met de laagste levensverwachting (51 jaar). Tien jaar geleden werden 100.000 kinderen in het land, of bijna 10 procent van de bevolking, als weeskinderen beschouwd. De meerderheid van de bevolking moet van minder dan één dollar per dag leven. De mensen zijn afhankelijk van voedselvoorraden uit het buitenland.

Privévermogen tot 200 miljoen euro

Koning Mwsati III, die op een eliteschool in het Verenigd Koninkrijk is onderwezen, regeert sinds 1986 en zijn onderdanen mogen volgens de wet en een gevangenisstrafsanctie van 20 jaar geen politieke activiteiten (in de vorm van een partij) uitoefenen. Zijn privé fortuin wordt onder andere door Forbes geschat op 50 tot 200 miljoen euro. In 2012 kreeg de koning een nieuwe privéjet ter waarde van ongeveer 50 miljoen euro. Wie er voor het vliegtuig heeft betaald, is nooit opgehelderd – officieel was het een “geschenk van vrienden”.

Wilde niet verward worden met Zwitserland

  Europees energiebeleid: Van het ene probleem naar het andere slingeren

In 2018 zou de EU hebben gedreigd de ontwikkelingshulp aan het land te verminderen. Dat jaar werd voor het eerst “gestemd”. Partijen waren niet toegestaan, “gekozen” waren 59 parlementsleden, die allemaal werden gerekruteerd uit volgelingen van de monarch. De Koning heeft persoonlijk nog 10 parlementsleden benoemd. Om niet te worden verward met Zwitserland, heeft de koning de naam van het land veranderd in Eswatini.

Nieuwe miljoenen hulp van de EU

Een faillissement van de overheid werd in 2011 afgewend met een lening van 250 miljoen euro. Wat er van de bovengenoemde EU-dreiging is geworden, is onduidelijk. In plaats daarvan hoort men dat de EU sterk geïnteresseerd zou zijn in de lokale landbouw. Goederen uit het land moeten zonder belastingen in Europa kunnen worden aangeboden. Op dit moment heeft de EU 62 miljoen euro aan hulpgeld gereserveerd voor Swaziland. Eind 2019 heeft de Europese Investeringsbank EIB een lening van 10 miljoen euro aan het land verstrekt.

EU Commissie: Nederland kan 8 miljoen migranten ontvangen – en de hele EU 3,3 miljard

Vorig artikelBananenrepubliek Duitsland: Syriër pleegt 130 misdaden en incasseert 8.000 euro aan schadevergoeding
Volgend artikelDe komende burgeroorlog in Europa
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. Terwijl in Nederland mensen zijn “veroordeeld” tot de Voedselbank, rijdt zo’n volgevreten neger-figuur in honderden nieuwe auto’s, aangeschaft met geld van o.a. diezelfde Voedselbank-afhankelijken.
    Wie is hier nou eigenlijk achterlijk ?????

    • ja, klopt, gaan mensen nu eens inzien dat zulke zaken totaal onverantwoord zijn in het jaar 2021, het ene potje dekt het andere dan weer toe, tot dat er mensen gaan opstaan, en zeggen, nu is het genoeg, gedaan met arme mensen uit te buiten, te laten leven in mensonwaardige toestanden, het moet stoppen en het zal stoppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in