© Olaf Kosinsky / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DE LIZENZVERTRAG)

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser heeft een nieuw pakket maatregelen ontwikkeld om “de democratie te beschermen”. Onder andere wordt het bankgeheim afgeschaft voor vermeende rechtsextremisten en wordt er jacht gemaakt op mensen die “de spot drijven met de staat,” bericht Fria Tider.

“Degenen die de staat bespotten moeten geconfronteerd worden met een sterke staat,” zei Nancy Faeser dinsdag op een persconferentie in Berlijn, meldt Nius.

De minister van Binnenlandse Zaken wordt er zelf van beschuldigd een extreem-links te zijn. Kort na haar aantreden in de regering onthulde Junge Freiheit dat ze slechts enkele maanden daarvoor had geschreven in het geweldgezinde AFA-blad Antifa.

Op de persconferentie van dinsdag benadrukte Faeser dat ze het soort “spot” wil aanpakken dat nog niet strafbaar is en binnen de vrijheid van meningsuiting valt. Het gaat om het bestrijden van “bedreigingen voor de democratie”, aldus de minister.

“We willen er rekening mee houden dat haat op het internet ook voorkomt onder de drempel van strafbaarheid. Veel vijanden van de democratie weten precies waar de grenzen van de vrijheid van meningsuiting op sociale mediaplatforms liggen,” zei ze.

Naast het bestrijden van de “bespotting van de staat” wil mevrouw Faeser nog meer wetten invoeren die Duitsland volgens critici verder op weg zullen helpen om een liberale dictatuur te worden.

Ze wil onder andere het bankgeheim veranderen zodat het mogelijk wordt om mensen te identificeren die geld doneren aan “extreem-rechtse” organisaties.

“Niemand die doneert aan een extreem-rechtse organisatie moet erop kunnen vertrouwen dat hij niet wordt ontdekt,” zegt Nancy Faeser.

  Uitgelekte WHO-documenten onthullen plan om kinderen te dwingen seksuele partners te hebben

De afgelopen dagen meldden Duitse media dat de Sparkasse bank een dreigbrief had gestuurd naar een klant die geld had gedoneerd aan de anti-immigratiepartij Alternative für Deutschland.

“Het is in uw eigen belang om dit soort betalingen te stoppen”, staat er in de brief die volgens Junge Freiheit naar een klant is gestuurd.

Sparkasse heeft sindsdien de dreigbrief teruggetrokken en de schuld gegeven aan een fout en de menselijke factor.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Duitsland stelt het staatsburgerschap open voor 1,5 miljoen Turkse immigranten en krijgt het benauwd als de “rechts-populistische” en “autoritaire” AK-partij van Recep Erdoğan plannen onthult om een Duitse afsplitsing op te richtenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEscalatie in Noord-Palestina
Volgend artikelWij hebben de kracht om de wereld te veranderen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

31 REACTIES

  • Mevr. Nancy Faezer, kan veel beter zo regeren, dat het volk niet anders kan dan positieve meningen te geven over haar beleid, hoeft er geen nieuwe wet gemaakt te worden.
   Kost veel minder, en iedereen is gelukkig.
   Ben ik nou gek, of zijn zij het ?

  • Jan en Anarcist en Maraslis, jullie mening deel ik ook.
   Het zijn de jaren 30/40 in een ander jasje.
   De gifspuiten van Dokter Mengele worden nu vrijwillig (door angst) gehaald.
   Europa deed aan geboorte vermindering, Hitler promote het zodat de hele wereld moslim werd.
   Kijk wat er nu gebeurd, Europa word vermoord zodat de moslim ruimte heeft.
   Stem niet meer op Wilders hij is de adder onder het gras!

   • Beste AGNES PARIS, groot gelijk heb je !
    Ik hoop dat uw kort en bondig ‘communiqué’ door vele
    1.OOO-den lezers bekeken, en in ‘d OOrschelpen geknoopt wordt !

    • voor onze eigen tuintjes… chemtuintjes… chemgroente, MMM

     en als we dat opsmikkelen word er voor de zekerheid met 5G straling over alles heen gestraald, zodat eventuele bacterien 😉 ook gedood worden en we het goed kunnen eten, de SStaat zorgt voor ons dankzij het grote uitgebreide to big to fail opgezet SSysteem.

 1. De wereld heeft niets geleerd van het verleden…en zoals ik eerder al melde…eerst had je snorremans in Duitsland…nu zitten zijn afstammelingen eigenlijk in de hele wereld verspreid, en als we swabke bezig zien en horen is de situatie voor ons nog erger.
  Want nu willen onze leiders allemaal ‘erbij horen’ ten koste van onze aller toekomst. Zoals Tucker zei..ze denken nog steeds voor God te spelen

  • Blijkens meerdere reacties weten de reageerders hier over het algemeen bitter weinig over ‘snorremans in Duitsland’. Beetje doen alsof je ‘wakker’ bent maar niets is minder waar.

 2. Er van uitgaande dat dit artikel klopt.

  Het wordt steeds erger.
  Waar halen ze die mensen vandaan ?
  Over een paar jaar hoor je niks meer van haar.
  Maar heeft ze eeuwige schade aangericht.
  Zo gaat het al lang.
  Beetje voor beetje met de kaasschaaf de mensenrechten uithollend.
  Totdat alles voor de machthebbers op maat geschaafd is.
  Of er niks meer te schaven valt.

  Mijn moeder zei altijd : al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel.
  Waarmee ze wilde zeggen : Je hoeft niet te dwingen en te manipuleren als je een eerlijk goed verhaal hebt.
  En je hoeft niet te dwingen en te intimideren als je rechtvaardig bent naar iedereen.

  Wat een geestelijke armoede is er toch ontstaan.
  Dat gezegd hebbende zou het me niet verbazen als deze mevrouw voor dit idee de nobelprijs voor de vrede krijgt.

  ps. dit is niet spottend bedoeld. Dit is opbouwende kritiek.
  Ik vind overigens wel dat de donaties aan politieke partijen en individuele politici allemaal openbaar gemaakt moeten worden.

 3. Bluf en doorzichtige propaganda. De staat is “vergeten” de stampende laars te creëren die
  ze niet natuurlijk niet konden creëren, want dan leven we immers niet in de prachtige, tolerante inclusieve democratie die ons wordt voorgehouden. Ze dachten al hun plannen met angst, bluf en propaganda voor elkaar te krijgen. Petje af ze zijn een eind gekomen, maar hun einde is in zicht. Ze zijn gezien. Nu censureren gaat meer mensen de ogen openen.

  • De bange mensen zijn nog steeds bang en vaak agressief tegen wie toen anders dacht.
   Officieel geloven in de prik, de russen komen enz.
   De lemmings lopen nog stevig door richting de clif, ik hoop allen niet dat ik meegesleurd wordt als die afbreekt.

 4. Bescherming van de democratie, welke democratie?
  Is toch een stevige dictatuur, de emoties van de Corona “massnahmen” zijn alweer een beetje weggezakt, maar laten we het nog even in de herrinering terug roepen, dat was gewoon 1940-1945 2.0 want toen kwam je de winkel tenminste nog in en mocht je bij een begrafenis zijn.
  Het opsluiten in kampen deden ze in down under al.

 5. Is er nog iets gezegd over welke “spot” wel of niet wordt getolereerd? De staat gaat bepalen wat wel en niet ‘waarheid’ en ‘fatsoen’ is…

  Als dit soort sataneonazio-fascisme niet zo ernstig en bedreigend was zou ik er HEEL ERG HARD om lachen.

 6. “Spotten met de staat” moet inderdaad strafbaar gesteld worden en beginnen met allen in de regering want laten we eerlijk zijn…die lui zijn de grootste spot voor zowel staat als volk.

 7. Uur na uur, dag na dag wordt de waanzin waarin wij leven groter en het ontploffen van illega(a(l(e) vuurwerk(bommen) bij huizen in woonwijken, elkaar met vuurwapens afmaken in aanwezigheid van voorbijgangers & afrekeningen in het criminele (druggerelateerde) circuit met Kalasjnikovs zijn geen uitzondering meer.
  Vergelijkingen met het Chicago van de jaren 20 met de door de FBI o.l.v. J. Edgar Hoover de hand boven het hoofd gehouden maffiabaas Al Capone en het Colombia van drugsbaron Pablo Escobar (exit 1993) komen bij mij steeds meer naar boven.

 8. OVVER 10 JAAR IS DEZE REGERING WEG .GEZONKEN IN DE VERGETEHIED
  MAAR DE MENSEN DIE DANLEVEN HEBBEN WEL LAST VAN DE WETTEN VAN NU. DE NAZATEN VAN DEZE REGRERING VRAGEN ZICH AF WAT BEZIELDEN DIE LUI IN 2024
  DAT ZIJN DINGEN WAAr ZE NU NIET AAN DENKEN KINDEREN KLEINKINDEREN BROERS EN ZUSSEN VRIENDEN BUREN
  ZE ZULLEN MET DE NEK WORDEN AAN GE KEKEN ,EN NA GE WEZEN net als de lui van 1939 1945

 9. De staat ziet een mens dus als een mug is hij lastig dan slaat je hem dood , kunnen we dan rekenen op de staat nee , het rooft je brood , gooit je voor de bus en jaagt je van je land om je uit te sluiten omdat ze niet genoeg hebben. Het zijn de tovenaars en de tollenaars en handel-priester.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in