© David Karvala / Flickr / CC BY-NC 2.0 DEED

Een dag nadat Hamas zijn aanvalsoperatie op Israël begon, viel de door Iran gesteunde Hezbollah vanuit Libanon doelen in het noorden van Israël aan. De sjiitische militie verklaarde dat ze “talrijke artilleriegranaten en geleide raketten” had afgevuurd op Israëlische stellingen aan de grens.

Dit gebeurde “uit solidariteit” met de aanval van Hamas. Het Israëlische leger reageerde op de beschietingen met artillerievuur op posities in Zuid-Libanon. Drie posities van de “Zionistische vijand” in het gebied van de door Israël bezette Shebaa Farms werden gebombardeerd, verklaarde Hezbollah. Inwoners van Libanon meldden ’s ochtends een dozijn raketaanvallen in de richting van Israël te hebben gehoord.

Israël dreigt nu verwikkeld te raken in een multi-front oorlog, die mogelijk een grote regionale oorlog kan ontketenen. Volgens de VN maken de zogenaamde Shebaa Farms deel uit van de Syrische gebieden die in 1967 door Israël werden bezet. Syrië en sommige partijen in Libanon beschouwen het gebied echter als Libanees grondgebied. Onder andere een radarinstallatie werd direct beschoten met een groot aantal artilleriegranaten en geleide raketten, aldus Hezbollah.

Gerelateerd nieuws:

Agnès Callamard, secretaris-generaal van het hoofdkantoor van Amnesty International (AI) in Londen, gaf in een X-post commentaar op de laatste gebeurtenissen. Ze zei dat de mensenrechtenorganisatie “er bij alle partijen in het conflict op aandringt om zich aan het internationaal recht te houden en al het mogelijke te doen om verder bloedvergieten onder burgers te voorkomen.”

Opzettelijke aanvallen op burgers en “disproportionele en willekeurige aanvallen die burgers doden of verwonden” zijn voor Callamard en AI “oorlogsmisdaden”. De volgende verklaring wordt daarbij scherp bekritiseerd op social media. De secretaris-generaal schrijft:

  Ziekenhuizen in Israël moeten zich voorbereiden op "duizenden slachtoffers" en andere alarmerende ontwikkelingen met wereldwijde gevolgen

“Israël heeft in eerdere oorlogen tegen Gaza straffeloos oorlogsmisdaden begaan, waardoor het een ontstellende staat van dienst heeft.”

Daarentegen mogen “gewapende Palestijnse groepen uit Gaza” ook geen burgers aanvallen “of willekeurige wapens gebruiken”. De meest kritisch gepercipieerde paragraaf van de X-post luidt:

“De onderliggende oorzaken van deze herhaalde cycli van geweld moeten dringend worden aangepakt. Dit vereist respect voor het internationaal recht en een einde aan Israëls 16 jaar durende illegale blokkade van Gaza en alle andere aspecten van Israëls apartheidssysteem dat aan alle Palestijnen is opgelegd.”

Michael Roth (SPD), voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van de Duitse Bondsdag, zei: “Schaam u, Amnesty! Uw verklaring is gewoonweg koud en walgelijk.”

Via RT.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Israël verklaart oorlog na ongekende aanval vanuit Gaza (18+ Video’s)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe top tien van dingen die u kunt opmaken uit de sluipaanval van Hamas op Israël
Volgend artikelBritse regering overweegt miljoenen ouderen “wettelijk te euthanaseren” om “de planeet te redden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

44 REACTIES

 1. Michael Roth (SPD), voorzitter van de Commissie Buitenlandse Zaken van de Duitse Bondsdag, zei: “Schaam u, Amnesty! Uw verklaring is gewoonweg koud en walgelijk.”

  Die carrièrejankerd heeft ook zijn 15 minuten Fame nodig.

 2. Een aantal hier lopen te zeikstralen over kutmarrokanen en ander immigrantentuig als er weer eens een relletje in een zwembadje, op een strand of in Ter Apel is. Maar als hamas ‘de Joden’ een pak op hun donder geven, dan is dat blijkbaar hun eigen schuld. Want Joden spannen allemaal samen om de wereld naar de kloten te helpen. Mijn lieve God, wat een armoe…

  • Doe maar net of je neus bloed Bas

   pfizer, moderna en alle andere wat Mrna gifspuiten maken, daar staat een jood aan het roer
   pasgeleden nog is mandy cohen aangesteld als hoofd bij het CDC in amerika (Center of Decease and Control, cdc.gov) Je raad het al een jood. mark suckerberg raad eens jood.
   soros juist ja jood. klaus schwab even denken jood. henry kissinger hmm jood. zelensky jawel jood. victoria nuland raad maar eens judas ehh jood.

   amerikaanse film industrie voornamelijk joods in de top
   hooggerechtshof hof in amerika 33% is joods

   blackrock (grootse investeringmaatschappij) larry vink jawohl joods

   kijk het na BAS we worden geregeerd door… RAAD EENS en ze komen voor onze kinderen dat betekent MRNA gif spuitjes

   kijk ook eens naar de olympische openingsceremonie in londen uit 2012 dan gaan je ogen open.

   fijne avond

   • Je vergeet de protocollen van de wijzen van zion nog.
    Oh ja, en Biden, die is rooms katholiek. Ursula von der lying, die is ook rooms kutoliek. Jean Claude Juncker, ook zo’n roomse paap. Tony Blair, ook rooms. Allemaal wefbeffers die ons kapot willen maken.
    Ook een fijne avond.

    • In het laatste jaar dat Deep State-rat Tony Blair premier was (1997 – 2007) is hij overgestapt van de anglicaanse staatskerk naar de kerk van Rome.
     Overigens hebben alle 26 Anglicaanse bisschoppen zitting in het Hogerhuis, terwijl ze nog maar 14% van de bevolking vertegenwoordigen.

    • “Je vergeet de protocollen van de wijzen van zion nog.
     Oh ja, en Biden, die is rooms katholiek. Ursula von der lying, die is ook rooms kutoliek. Jean Claude Juncker, ook zo’n roomse paap. Tony Blair, ook rooms. Allemaal wefbeffers die ons kapot willen maken.”

     Inderdaad Bas, en al de door jou genoemde roomse etterbakken zijn in dienst van.., ehh, ja, wie ook weer die alle centrale-, wereld-, en de BIS in handen hebben???

     “If my sons did not want wars, there would be none.” Gutle Schnaper Rothschild

     • Casse,
      Een rasechte Khazaar. Maar hier op FN weten de meesten nog steeds het verschil niet tussen een jood en een jood. En maar dom blijven.

  • Bas, leg verschil aan met de ‘gewone’ joden en de zionisten. Bedenk dat Netanyahu zijn volk de 💉gifbeker liet drinken.
   Het wordt dan ietsje makkelijker om je standpunt te bepalen.

  • “De onderliggende oorzaken van deze herhaalde cycli van geweld moeten dringend worden aangepakt. Dit vereist respect voor het internationaal recht en een einde aan Israëls 16 jaar durende illegale blokkade van Gaza en alle andere aspecten van Israëls apartheidssysteem dat aan alle Palestijnen is opgelegd.” blijven opletten he Bas

    • Gelul, en dat weet jij ook!!! de enige waarheid is deze..”De vastberaden stappen van de Palestijnen zijn een volkomen legitieme verdediging tegen zeventig jaar bezetting en verschrikkelijke misdaden van het onrechtmatige Zionistische regime”, luidde de verklaring. Ook werd in de verklaring uitgesproken dat Iran de Palestijnen zonder voorbehoud zou steunen. “Maar we zijn niet betrokken bij het Palestijnse antwoord, dat door Palestina zelf werd uitgevoerd.” Aldus Iran welke zich niet uit de tent laat lokken!!!

 3. Zo hard als vele Palestijnen nu juichen, zo hard zullen ze weldra huilen.

  Wat velen niet weten is dat niet alleen het citaat “stille wateren hebben diepe gronden” van de Romeinse senator Marcus Cato afkomstig is, ook nog dit citaat:
  “Het lot geeft aan de bozen toe om hen des te beter te kunnen treffen”…

  • Ik krijg acute uitslag en maagzweren en een hele hoge bloeddruk van de lollig geschreven artikelen van de geenstijl pro-overheid hoernalisten. En de ‘reaguurders’ hebben vaak het niveau van trollen gemixt met schapen. Ooit (10jr) reageerde ik veel op GS, maar ze verbannen iedereen die waarheden deelt. Het niveau op FN is echt vele vele malen hoger en interessanter.

   Dus bedankt voor de tip, maar ik heb genoeg aan de neutrale en volwassen berichtgeving op FN.

 4. Sorry hoor maar ik vindt het allemaal maar zwaar overdreven, 40 Israelli s die omgekomen zijn terwijl er waarschijnlijk al meer dan een miljoen Palestijnen zijn vermoord,kom op jongens 40 doden vallen er in Oekraine op een Maandagochtend!

  • Israël had zich zelf toen het precies 50 jaar geleden, kantje boordje, de Jom Kippoer-oorlog gewonnen had, veel ellende kunnen besparen door gewoon alle Palestijnen uit Gaza te zetten en te droppen in de Arabische landen die het overwonnen had.
   Maar ja de jaren 70 waren in het Westen de naïeve jaren van ‘Peace and Love’.
   Wat nu gebeurt toont nog maar eens dat ‘no good deed goes unpunished’.

 5. Nou, laat me even lekker complotteren deze zondag. De oorlog in Ukraine gaat desastreus voor het westen en Ukraine. De Russen hebben ongeveer 200.000 Ukies afgesneden van bevoorrading door alle bruggen die ze bevoorraden op te blazen en zijn in de aanval ten westen van de Oskal rivier.

  Tevens heeft het westen een probleem in het midden oosten. Al die moslim landen zijn vrede aan het maken. Iets wat Israel met haar expansie drang niet echt goed uitkomt. De rest van het westen, om andere redenen, ook niet. Vergeet niet dat Israel serieuze interne problemen heeft.

  Wat is er mooier dan een oorlog in het midden-oosten om de aandacht af te leiden van het falen van de Ukraine oorlog dan een oorlog welke Israel kan voeren om ook de aandacht af te leiden van het feit dat Israel serieuze interne problemen heeft?

  Ik vind het ongeloofwaardig dat Israel niet op de hoogte was van dit plan. Zoals ik de situatie op de grond begrijp (wat incompleet is) is dat Isreal deze aanval toestond. Het kan niet zo zijn dat al die legerbasis leeg waren maar waren het wel om maar wat te noemen. Een paar honderd mensen die tig legerbasisen overnemen kan gewoon niet.

  Ik verwacht veel nieuws uit Israel en geen nieuws uit Ukraine welke in de pan gehakt wordt want geen/amper bevoorrading. Rusland wint en Israel is volop in het nieuws om ons af te leiden.

  Hezbollah, een proxy van Iran, gaat vast het stokje overnemen van Rusland om het westen te bevechten. Dit terwijl Israel afgeleid is door het Gaza gebeuren.

  Wat bijzonder is in deze is dat Shite en en Sunnie moslims zich verenigd hebben in deze. In plaats van elkaar bevechten uber alles. De tijd dat ISIS, Moslim Brotherhood etc etc elkaar bevochten lijkt over te zijn.

  Het westen heeft echt een heel groot probleem. Vergeet niet dat China jaren (niet decennia) geleden een meer haram (een door God, in dit geval Allah voorgeschreven) geldsysteem heeft geintroduceerd. Dat systeem is overigens ook door Jezus voorgeschreven. Is het perfect? Uiteraard niet maar veel minder slecht dan het huidige systeem.

  Wat een tijd waar we in leven.

  Groeten,
  Hugo

  Groeten,
  Hugo

  • Goede reactie Hugo… ik ben het met je eens. Vwb muslim brotherhood en ISIS, die volgens mij zijn door Bush en Obama en een handjevol geheime diensten gecreëerd. ISIS is sowieso door Obama gecreëerd. De geheime diensten van het westen zijn de echt overheden en zij hebben allerlei zichtbare en onzichtbare vijanden gecreëerd om het westen en de rest van de wereld mee te besturen. We leven in een soort horror pretpark van de elites.

   • Dank je let God. Je hoeft niet te geloven dat ISIS et al zijn gemaakt door de intelligentie newerken. Dat is gewoon conspiracy fact. Net zoals dat de FBI nationale terroristen ”kweekt” om zo meer macht te krijgen.

    Elke organisatie welke mensen maken heeft, doordat mensen er van afhankelijk zijn, vanwege loon etc de neiging om hun bestaan te verantwoorden. Als er geen terreur is dan is er geen anti terreur organisatie nodig. Dus wil je als, zeg hoofd, van die organisatie dat die blijft bestaan heb je wel heel veel motivatie om dan maar zelf terreur uit te voeren. Zeker als ideologie ook nog eens om de hoek komt kijken. Operatie Gladio (consipracu fact) is daar een mooi voorbeeld van.

    Het is triest dat de meute en hun leiders hun wil nog steeds op kunnen leggen aan de mensen die snappen hoe het ”spel” gespeeld wordt. Ik voel me iig beroofd van een harmonieus leven.

    Het probleem is simpel om op te lossen. Honden doen het bijvoorbeeld. Als mamma hond haar pups heeft geworpen komt pappa hond langs. Als 1 van de pups anti sociaal honden gedrag vertoond is het einde pup.

    Ik zie geen andere oplossing voor het ziellige mensen ras.

    Groeten,
    Hugo

  • Daar is ie: Wat is er mooier dan een oorlog in het midden-oosten om de aandacht af te leiden van het falen van de Ukraine oorlog.
   100% correct.
   Net als in februari 2022 in 1 keer Corona uit het nieuws en uit het hart, behalve bij de hardnekkigen
   Prima omschreven

 6. wist ik gisteren al te zeggen..Hezbollah wachte op die kans…aiaiaiaaa Israël bommen gezaaid..en nu oogsten…Amerika krijgt er nu ook van langs in deze proxy…Trump krijgt nu ook zijn Bakkes…hij verzette de us-ambassade naar Jeruzalem en nu is die omsingeld.. éénoog Nethanyanuy verklaarde de oorlog aan de hele Islam-wereld..hij heeft hem en verraadde zijn volk alweer…

 7. “De onderliggende oorzaken van deze herhaalde cycli van geweld moeten dringend worden aangepakt. Dit vereist respect voor het internationaal recht en een einde aan Israëls 16 jaar durende illegale blokkade van Gaza en alle andere aspecten van Israëls apartheidssysteem dat aan alle Palestijnen is opgelegd.” dit zegt alles, Ruttekaagistan haal die Israëlische vlaggen maar weer naar beneden!!!

  • Djennis,
   Ik schrijf als reaguurder soms, zowel Amnesty als Human Rights Watch beoordelen het beloofde land met de gekregen hoofdstad Jeruzalem door Trump als een APARTHEIDSSTAAT, pak je dit NOOIT dan blijft dit steeds gebeuren namelijk, je hebt gewoon gelijk, het beloofde land is verrast, nou ik niet hoor, ja Rutte hangt de vlag op want hij is solidair met hen, zij moeten zich verdedigen he tegen dit geweld, de illegale bezetting die mag je als volk blijkbaar alleen ondergaan en dat generaties lang, rustig in een hoekje blijven hoor Palestijnen!!!

   • Ze hebben stukken eigen land gekregen van Israël. Is je dat ontgaan? Ze stoppen alleen niet met rotzooi trappen. Leven voor gewone palestijnen in gaza is een hel door de terreur van hamas op hun eigen mensen. Amnasty internatiohell is zijn geloofwaardigheid totaal kwijt na kinderverkrachting op haïti en de covid scamdemie.
    Jeruzalem is zo’n 4000 jaar oud, altijd van de Joden geweest. In de koran wordt Jeruzalem niet 1x genoemd. Yasser Arafat heeft het gekaapt voor zijn politieke agenda. Die stond op het punt vrede te sluiten met Israël maar zag daar op het laatste moment van af. Een continue oorlog had meer voordelen voor terrorist arafat en zijn aanhang. Zorgwekkend, dit totale gebrek aan historische kennis maar vervolgens wel feitenvrij dom in de rondte leuteren.

    • Onzin Bas, kijk eens naar die blanke doorgevreten joden die daar wonen in de woestijn, allemaal poepie wit, echte mensen daar zijn Arabisch en getint, leg dat maar eens uit!!!

    • Je lult maar wat, Bas. Ik heb bijna het idee dat je hier alleen maar voor het zieken en trollen bent.

     De Engelsen die ook door Joodse terroristen uit hun Ottomaans-Syrische protectoraat (Palestina) getrapt zijn hebben de slachtpartijen waargenomen en vastgelegd. Oneindig vele lokale mensen die daar eeuwen lang al woonden waren gedwongen om hun huizen te verlaten met als regel net genoeg tijd om een paar koffers te pakken.

     Families die weigerden kregen handgranaten naar binnen gegooid en werden afgemaakt. De families die gehoor gaven namen de sleutels van poort en voordeur mee, in de hoop ooit terug te kunnen keren. Vele van deze sleutels gaan sinds eind ’40 jaren over van generatie op generatie.

     Deze mensen waren al eeuwen onder Ottomaanse bezetting en bestuur en verscheidenen hadden om problemen te vermijden de islam als religie geadopteerd. Net als in Europa (bv Bulgarije zo’n 13%).

     Het gebied behoorde tot het oude Syrië en werd door de Engelsen nadat de Ottomanen verslagen waren Palestina genoemd, omdat deze naam door velen in dit gebied toen gebezigd werd.

     Jij doet net voorkomen of die mensen die we sindsdien Palestijnen noemen daar ineens verschenen zijn en het gebied toen zelf die naam gegeven hebben. Hoe kolderiek is die gedachte?

     De Europese on-joden (Ashkenazi/Khazaren) hebben zich daar gevestigd op terreinen en in huizen van een lokale bevolking die daar altijd al was, en die over de loop van de geschiedenis deels van religie veranderd waren.

     Denk eens aan de oorspronkelijke Nederlanders boven de Rijn, waar zelfs Julius Caesar niet tegen op kon (zijn boek: De Bello Gallico). Dat waren de oorspronkelijke bewoners van Noord-Nederland. De Belgae woonden zuid daarvan, zuid van de Rijn tot aan wat nu Noord-Frankrijk is.

     Noch de Belgae noch de Bataven(?) waren katholiek of protestants, want dat was nog niet uitgevonden, en beleden tot dan aan toe ook niet de verscheidene religies van het Romeinse rijk.

     Dus omdat wij nu 2000 jaar later andere religies en andere gewoonten hebben zouden mensen die beweren dat ze afstammen van de oude Bataven en de Belgae en nog steeds dezelfde religie belijden jouw huis en haard onder dwang kunnen overnemen en daar zou jij niets tegen mogen doen?

     Denk hier even over na Bas, dat is wat jij beweerd over Palestina en de Palestijnen. Zoals ik al zei, de vraag blijft: ben je ons aan het trollen, of ben je een fucktard?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in