Pixabay

Hamas lanceerde in het weekend een ongekende sluipaanval op Israël die de zelfbenoemde Joodse staat compleet verraste nadat al zijn beveiligingssystemen onverwacht op hetzelfde moment uitvielen. De grensmuur werd doorbroken, enkele militaire bases werden ingenomen en tientallen gijzelaars werden teruggevoerd naar Gaza. Israël reageerde door luchtaanvallen binnen de strook uit te voeren en een grondoperatie voor te bereiden, schrijft Andrew Korybko. Hier is de top tien van alles wat er tot nu toe is gebeurd in de laatste oorlog tussen Israël en Hamas:

1. Israëls vermeende onoverwinnelijkheid werd als een illusie ontkracht

Om te beginnen heeft niemand nog de illusie dat Israël onoverwinnelijk is. Tot aan de sluipaanval van dit weekend waren sommigen blijven vasthouden aan de bewering dat het door zijn conventionele militair-technische capaciteiten en massale hulp van Amerika de regionale hegemoon was, maar die perceptie is zojuist aan diggelen geslagen.

2. Het was totaal niet voorbereid op de hybride oorlogstactieken van Hamas

Bij de doorbraak van zijn grensmuur, die het resultaat was van een kolossale fout van de inlichtingendienst en de daaropvolgende ineenstorting van alle veiligheidssystemen, bewees Israël dat het totaal onvoorbereid was op de hybride oorlogstactieken van Hamas, die bestaan uit bliksemsnelle groepsaanvallen en rudimentaire drone-aanvallen.

3. Politieke strijd heeft waarschijnlijk bijgedragen tot deze mislukte inlichtingenoperatie

Als de Israëlische militaire en inlichtingendiensten niet verwikkeld waren geraakt in het politieke conflict over Netanyahu’s geplande justitiële hervormingen, dat nog verergerd werd door de inmenging van de regering-Biden, zoals hier uitgelegd, dan hadden ze de plannen van Hamas misschien op voorhand ontdekt en hadden ze ze dus kunnen verijdelen.

  Samson-optie: Mark Levin dringt er bij Israël op aan om het volledige nucleaire arsenaal af te vuren als het bedreigd wordt

4. Het hielp ook niet dat Amerikaanse spionnen afgeleid werden door Oekraïne

Israël moet de volledige verantwoordelijkheid nemen voor zijn falende inlichtingendiensten, maar het hielp ook niet dat de spionnen van zijn Amerikaanse bondgenoot werden afgeleid door Oekraïne. Als ze niet zo gefocust waren op dat conflict, dan hadden ze misschien minstens één satelliet boven Gaza gehouden die de militaire opbouw van Hamas had kunnen ontdekken.

5. Amerika zit nu in een dilemma over wie er de eindigende militaire hulp krijgt

Business Insider vestigde de aandacht op het nieuwe dilemma van Amerika over de vraag of het eindigende militaire hulp, met name artilleriegranaten, aan Oekraïne moet geven zoals gepland, of deze middelen in plaats daarvan aan Israël moet geven. Deze beslissing kan grote gevolgen hebben voor beide conflicten, aangezien de keuze tussen beide nulsom is.

6. Saoedi-Arabië zal waarschijnlijk de vredesbesprekingen met Israël bevriezen

Saoedi-Arabië staat onder enorme druk van de internationale moslimgemeenschap om de gemelde vredesbesprekingen met Israël te bevriezen na de aanvallen van Israël op burgerdoelen in Gaza. Het zal waarschijnlijk aan deze eisen voldoen, wat dan de plannen van de regering Biden voor een akkoord voor de verkiezingen zou verpesten.

7. Het IMEC Megaproject wordt waarschijnlijk ook enige tijd in de ijskast gezet

De India-Midden-Oosten-Europese Economische Corridor (IMEC) kan niet worden voltooid als Saoedi-Arabië en/of vooral Jordanië hun rol in de bouw ervan bevriezen om te protesteren tegen de betrokkenheid van Israël in het laatste conflict, hoewel dit de handel van India met geen enkele relevante partij zal schaden omdat deze volledig over zee verloopt.

  Russische minister van Buitenlandse Zaken: Israël mag mensen in Gaza niet collectief straffen

8. De evenwichtige verklaringen van Rusland en China verrasten sommige waarnemers

Velen in de Alt-Media gemeenschap dachten ten onrechte dat Rusland en China voor Palestina waren, vandaar dat de evenwichtige verklaringen van die twee hier en hier hen verrasten. Nog minder wisten dat president Poetin de IDF volledig steunt, zoals blijkt uit zijn officiële verklaringen door de jaren heen die hier gedocumenteerd zijn.

9. Het debat over de vraag of het doel de middelen heiligt is heropend

Het doden van door de IDF getrainde kolonisten-burgers door Hamas en het ontvoeren van kinderen, vrouwen en ouderen om ze te ruilen voor gevangenen werd door sommige Palestijnen aanhangers gerechtvaardigd als een legitiem middel om nationale bevrijding na te streven, terwijl andere aanhangers deze tactieken bekritiseerden omdat ze de moraliteit van hun zaak ondermijnden.

10. Hezbollah is de wildcard in de laatste Israëlisch-Hamas oorlog

De sluipaanval van Hamas op Israël bracht één van de ergste nachtmerries van Israël tot leven, die nog erger zou kunnen worden als Hezbollah besluit om grootschalige vijandelijkheden te beginnen. In dat geval zouden Libanon en mogelijk ook Syrië in de strijd kunnen worden betrokken, wat gemakkelijk existentieel zou kunnen worden voor alle partijen.

Alles wat er tot nu toe gebeurd is, is voor iedereen een openbaring geweest. De reputatie van de Israëlische veiligheidsdiensten is aan diggelen geslagen, die van Hamas is in de ogen van de meeste niet-westerse waarnemers nog nooit zo goed geweest, en velen van hen hebben eindelijk geleerd dat noch Rusland noch China Palestina een warm hart toedragen. Mocht het laatste conflict aanslepen, laat staan uitgroeien tot een regionaal conflict, dan is er een reële mogelijkheid dat de VS het Oekraïense conflict zal bevriezen om de beperkte militaire hulp aan Israël om te buigen.

  Met deze nieuwste psy-op die IEDEREEN op het verkeerde been zet, is het belangrijker dan ooit dat we ons hoofd erbij houden en ons afvragen: "Wat is er ECHT gebeurd?"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Scheidslijnen over Israël/PalestinaVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over

Vorig artikelScheidslijnen over Israël/Palestina
Volgend artikelEscalatie in het Midden-Oosten: Oorlog op meerdere fronten? Hezbollah vuurt raketten af op Israël
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

45 REACTIES

  • Je zou bijna denken dat Israël zichzelf aanvalt om de CIA te helpen.

   Net als bij een goochelaar hanteren de vrijmetselaars het principe van ‘The hidden hand’. Net zoals Napoléon toevallig altijd een koude rechterhand had.

   Ogenschijnlijk heeft Hamas weer een fittie maar wat doen ‘ze’ achter de rug?

   • @Disciplus Simplex
    Je kunt zomaar gelijk hebben want waarom zei Avner Cohen in de Wallstreet journal 2009 ;
    Hamas to my great regret, is Israel’s creation.

  • ALLE wereldleiders dienen de PAUS = de ANTICHRIST = de vermomde Romeinse KEIZER die in werkelijkheid LUCIFER dient.
   Ze schudden hem ALLEMAAL de hand, inclusief Poetin en het leiderschap van Iran.
   Ze spelen ALLEMAAL onder één hoedje en daarom was de nep-pandemie ook wereldwijd en nog steeds gaande.
   Het is geen toeval de de huidige Paus een Jezuïet is.

   • Uhm, nee. Als je iemand de hand geeft wil niet zeggen dat je hem dient. De hand kussen duidelijk wèl.

    Vergeet niet dat het Vaticaan, de roomse bisschop, het west-romeinse rijk, nooit grip heeft kunnen krijgen op het Oost-romeinse byzantijnse rijk met het orthodoxe geloof en bisschop. Daarom moet Rusland vernietigd worden. De rest van de 5 originele bisschoppen vallen al onder Rome. Vooral door de islam als agent.

    • Elke Paus is de Pontifex Maximus zoals de Romeinse keizers dat ook waren met een spirituele- en een wereldlijke macht.
     Wie de geschiedenis kent van het Pausdom weet dat het gewoon het vermomde Romeinse keizerrijk is.
     Zeker is het waar dat de Paus nog geen macht heeft over de restanten van het Oost-Romeinse rijk, maar daar is men nu mee bezig om daar verandering in te brengen, en in Oekraïne is dat al een feit en wil men daar al dit jaar het west Romeinse ‘kerstfeest vieren op 25 december, dus niet meer op 7 januari, zoals in de Oosters-orthodoxe wereld zoals in Rusland.
     Mijn grootste ontdekking ooit was in 2011 toen ik erachter kwam dat het Vaticaan totaal achter de planning van de hele ’tweede wereldoorlog’ zat inclusief de Holocaust en dat ‘Stalin’ een Jezuïet was en Hitler lager in rang was dan de Jezuïeten Himmler en Bormann.
     Dat hij dus slechts een acteur was die de plannen uitvoerde van de ‘black pope’ Wlodimir Ledóchowski die hoger in rang was dan Paus Pius XII, die niet ‘Hitler’s Pope’ was, maar Hitlers opdrachtgever.
     The Vatican Jesuit Holocaust http://web.archive.org/web/20100208231951/http://www.one-evil.org/acts_holocaust/acts_vatican_holocaust.htm

   • Dat geloof ik niet vriend. De Pope mag dan een figuur met grote invloed zijn maar hij staat beslist niet boven op de piramiede. Dat zou ie misschien wel lekker vinden maar dat zou dan slechts zijn natte droom zijn. Cheers bro!

   • Woke pope Franciscus aka Jorge Bergoglio is een vrijmetselaar en pleegt verraad door in opdracht van zijn opdrachtgevers het christendom te verraden middels o.a. het goedkeuren van de bouw van Abrahamitische tempels in Abu Dhabi.

  • Juist jij bent wakker, grote kans iran een oorlog begint die het gehied afmaakt. Zou me niet verbazen als iran fake israel binnenvalt op een nacht en een paar dagen lang alles platwalst met raketten et. . Iran is het meeste onderschatte land dat volgens mij net zoveel en zo zwaar gereedschap in huis heeft als putin. Wat putin betreft beetje fishy de laatste tijd…..er is iets aan de hand in rusland waar ik de vinger nog niet op heb weten te leggen.

 1. Ik zei het eerder en dit is vooral een afleiding van wat werkelijk speelt: de wereldwijde massamoord en depopulatie middels de ‘vaccins’ en de toekomstige implementatie van het merkteken van het beest en uiteraard het vestigen van een wereldregering.
  Alle boosaardige wegen leiden naar het Vaticaan, hetgeen het vermomde Luciferiaanse Romeinse rijk is dat nooit opgehouden heeft te bestaan maar dat zich vermomde als de Rooms Katholieke kerk met als belangrijke uitvloeisels daarvan in het verleden: de KATHOLIEKE Mussolini, Hitler en Franco en de Jezuïet(!) ‘Stalin en nu de KATHOLIEKE ‘Biden’.
  Het is ook geen toeval dat ‘koningin’ Máxima een KATHOLIEK is.

  • Klopt helemaal. Netanyahu is een soort koning Herodes. Het land Israël heeft ook een elite van vrijmetselaars. Net zoals ELK land dat heeft.

   Het is daarom ook erg dom om te generaliseren. Amerikanenhaat, russenhaat, jodenhaat, moffenhaat, belgenhaat, nederlanderhaat, marokkanenhaat, turkenhaat, negerhaat, zigeunerhaat. Het zegt meer over de persoon zelf dan de uitgelichte groep.

   Wel is het belangrijk ideeën en ideologieën te onderscheiden die mensen aanhangen en die hen aanzetten tot anti-menselijk en immoreel handelen.

  • Hans oktober 8, 2023 Bij 14:09
   Nogmaals, ik schreef het al eerder, goeie website van je. Een compliment is nooit weg.
   Eva Vlaardingerbroek en haar vader zijn plotseling ook katholiek geworden, zet dat er bij voor de goegemeente, dat ze het weten.

   Wb Rusland, ze deden niet mee met de plandemic – nogmaals, al eerder gepost hier, geen mRNA in hun brouwsel, gewoon virusvleugeltjes en darmen en zo gekookt in kraanwater, en verder ook geen 5G. Lijkt op een heel ander spelletje daar. Zijn ook geen WHO aanbidders. Hoe staat het Vaticaan er in wb de WHO wereld coup – ik heb er niets over kunnen vinden.
   Groeten.

   • Nog maar kort vóór de Russische speciale militaire operatie had Poetin nog goed contact met Klaus Schwab.
    Maar in de Russische Federatie is het zeker heel anders geregeld dan in ‘het westen’ (Australië en Nieuw Zeeland behoren ook daartoe).

   • Dat waren uiteraard ook erge schurken en ook sexmaniakken en vooral Fidel.
    Zijn buitenechtelijke zoon, Justin Trudueau is nu premier van Canada.
    Van Mao weet ik dat hij door de Jezuïeten is geschoold en dat communisme uitgevonden is door de Jezuïeten.

  • Golddigger & importbruid Màxima is afkomstig uit Operation Paperclip-land Argentinië waar lange tijd de fascist Juan Perón (1895 – 1974) de scepter zwaaide. Bernhard van Lippe-B heeft tijdens WOII dat land minimaal drie keer met een bezoek vereerd, kennis gemaakt met Máxima’s vader + opa & minimaal een maal de hand geschud met Perón.

  • Mussolini was niet echt heel katholiek (alle Italianen zijn praktisch gedoopt) hij sloopt in 1929 het pact der lateralen voor herverdeling pauselijk grondgebied met Italië, hiervoor moest hij zich terugkeren naar de kerk en is toen ook kerkelijk (her)getrouwd!!!

   • Op 11.02.1929 hebben het Vaticaan en Mussolini het Verdrag van Lateranen gesloten. Het bestond uit drie onderdelen: bepaling grens tussen Italië en het Vaticaan, het katholicisme werd staatsgodsdienst en een financiële compensatie voor het Vaticaan vanwege de in beslaglegging van de kerkelijke staat in 1870 vanwege de eenwording van Italië.

 2. Israël, met de meest geavanceerde inlichtingendiensten ter wereld en met achterdeurcomputertechnologie die iedereen infiltreert, laat zich niet verrassen.

  En ook op de vijftigste verjaardag van de ‘verrassingsaanval’ van Egypte, die het begin van de Jom Kippoer-oorlog inluidde.

  Voeg dat toe aan de berichten van Israëli’s dat het leger en de politie hen niet komen helpen, en het stinkt.

  Het is een katalysator voor een aanval op Iran, en al het wereldwijde bloedbad dat daarmee gepaard gaat.

  https://x.com/garethicke/status/1710691119728656833?s=20

 3. ….maakt toch NIKS uit joh ! Ik lees juist op Microsoft ‘News’, de Vlaamsche versie ervan, dat Herman Brusselmans nooit zn wijf zal slaan ….en enkele dagen geleden zelfs dat Mrgriet Hermans als kind misbruikt werd, zoals trouwnes ieder bekend individu tegenwoordig ….als dat geen belangrijkER nieuws is ? ! Ze worden daar trouwens genereus voor beloond om hun ziel bloot te leggen …..Wat n ziekelijke maatschappij !!

  • Seg moet ons margriet het nu ook al ontgelden. Ik heb haar ouders gekend,in de bakkers winkel. Zag die vader nu niet aan voor ne pedo of zo . Twee hardwerkende mensen die dag en nacht bezig waren. En margriet hielp vroeger ook mee in de winkel in turnhout op den hoek.
   . Uiteindelijk ging ze zingen , vaak genoeg gezien in turnhout in de kroegen, den amesisia ofzo . Ik mocht haar altijd wel graag, ze kon het goed uitleggen en goed zingen. Vervlogen tijden toen het nog goed vertoeven was.

 4. Een niet erg goed ingelicht artikel. En nogal vooringenomen, net zoals de hele westerse media over Rusland bericht.

  ‘door het idf getrainde kolonisten’? Wat zijn dat? In Israël moet iedereen het leger in. Dus ook boeren die het land verbouwen en een huisje bouwen OP hun eigen land IN hun eigen land. Kolonisten zijn mensen die een kolonie stichten in een ander land.

  Het artikel vergeet te vermelden dat de Arabieren in Gaza het gehele gebied ondergraven hebben met duizenden kilometers tunnels. Daarom zijn het net ratten. Dat zie je niet met een satelliet of drone.

  En hun raketten stellen ze op in moskeeen, scholen, crèches en medische klinieken. Ze verschuilen zich achter hun eigen weerloze burgers en kinderen zodat ze de Israëli’s de schuld kunnen geven als ze mis schieten. Daarom zijn het ratten. Dezelfde verwerpelijke tactiek zie je de banderisten nazi’s in Oekraïne toepassen.

  Hun heilige plaatsen zijn dus niet zo heilig. Voor hen is niets heilig als je maar jihaat kunt voeren tegen de joden. Als jihad ‘mijn worsteling’ betekent dan ken ik nog een Duits boek met dezelfde titel en dezelfde inhoud.

  • Maar Zelensky heeft zijn steun gegeven aan ISRAEL en niet aan Hamas.
   Landen als Iran en Pakistan staan pal achter Hamas en vergeet ook Turkijë niet, al vertegenwoordigen ze verschillende islamitische stromingen.

   • Voldemort elensky moet de wereld overtuigen dat hij jood is en dat Oekraïne dùs nooit nazistisch kan zijn. Maar hun leugenachtige tactieken zijn exact gelijk aan die van de moslims. Exact. Zoals een wapenstilstand veinzen om je troepen op te kunnen bouwen en raketten verschuilen in ziekenhuizen.

  • Jews are Khazarian gypsies, from the part of lands what is now Ukraine, the only part of the world were Talmud rabbinial jewry was practiced until it collapsed in the 10th century.
   Now they annexed the lands (Balfour declaration and 1947 occupation war) that belong to the real semites, the palestinians or arabs that lived there for millenia.
   What is the contribution to the world from jewry, what is it ? – besides hatred towards everything and anyone who’s not a jew.
   You can delude yourself about how they “build a house ON their own land IN their own lands” it still won’t be true.
   What’s so holy about these lands anyway, banging the head to a Roman 1st century FORTRES wall (so called holy) doesn’t seem like normal behaviour to me.

 5. “1. Israëls vermeende onoverwinnelijkheid werd als een illusie ontkracht.”

  Dit is DE drogreden voor nog meer militair geweld, massamoord en het financieren van het mil. ind. complex van de zionisten.

  En voor de rest is het zga onmogelijk dat de Israelische diensten zaten te slapen en het Palestijnse geweld zo lang hebben laten gebeuren. Dat is niet toevallig een manier om een excuus voor de ’totale vernietiging’ van de bezette gebieden te ‘rechtvaardigen’.

  Het is als met de CV noodwet en de NIET werkende maatregelen; als je een reden zoekt om genocide te plegen dan creëer je zelf de ‘chaos’ om de djuw-world-order door de strot van de schapen te proppen!

  • Opvallend:

   “1 Israëls vermeende onoverwinnelijkheid werd als een illusie ontkracht”

   Als je hier de naam iets inkort heb je exact de kern van de oorzaak van alle strijd in de hemelse gewesten, achter het gordijn, achter de matrix. Het doel van Satan en al zijn pionnen:

   ‘El’s vermeende onoverwinnelijkheid werd als een illusie ontkracht’
   El is de God van Israël die met Jacob streed en hem een nieuwe naam gaf als eerbetoon: yasherha-el de rechtvaardige man van God. De engel des Heeren kon Jacob niet overwinnen.

   Mensen denken dat ze tegen de joden moeten strijden. De oorzaak van alle jodenhaat heeft een geestelijke, bovennatuurlijke oorsprong. Maar in feite vechten ze tegen de God van Israël. Exact hetzelfde als Nimrod wilde met zijn toren van Babel.

   De illuminati heeft de krantenkop al klaar:
   Yhwh’s vermeende onoverwinnelijkheid werd als een illusie ontkracht

 6. Heb geen verstand van die bende daar, en zal dus ook niet doen alsof……..en ik geloof er geen hol van dat het een verrassingsaanval is geweest.

  Rot toch op………de vuilste en gemeenste inlichtingendienst ter wereld zou hier niet van geweten hebben.?

  Afleiding inderdaad…….de zoveelste……met alle vuiligheid die je verzinnen kunt om de vuiligheid te verbergen.

 7. Ik denk aan hetzelfde scenario als de enclave nkoro garabach, dag Gazastrook…
  Wss een vooropgezet plan, verklaart wel de steun aan Azerbeidzjan

 8. Beste Mensen

  Heel veel Vragen
  Met nooit een Antwoord van buiten hetzelf om
  Alles is een Hersenschim tot iets tastbaars geïllusioneerd
  Verworden tot een schimmel
  Uitgegroeid tot iets tastbaars in de verbeelding in de leegte ook nog wel
  Deze is door wederom een Illusie ingebeeld
  Vervolgens opleggen een andere illustrator
  Van dit moet jij ook illusioneren inbeelden
  Ander krijg jij met Mij te maken
  Hier word het Ego geboren
  Jij Mij Hij Zij Wij Hun Jullie Ons zijn èèn en hetzelfde
  Te weten : ik
  Een verdwaling in het IK
  Het IK is Alles bij elkaar
  ECHT ALLES
  Dus inclusief het Niets
  Jing Jang is daar nog niks bij

  Dan nu de vragen en meer

  Wat is Israel ?
  Wat is Palestina?
  Wat is Libanon ?
  Enzovoorts …. Echt Enzovoorts hè ?
  Dus geen punt comma aanhalingstekens uitroeptekens en dergelijke maar …. Enzovoorts dus ……..
  Alles en Niets
  Wat men kan inbeelden verbeelden
  Niet kan inbeelden verbeelden
  Ook i.v.m. Hetzelf Zichzelf en ga zo maar door

  Oorlog ?
  Wat is dat ?
  Waar vind dat plaats ?

  Het zijn allemaal Hallucinaties
  Verbeeldingen van de Leegte in de Leegte
  Geschapen door de leegte
  In de leegte
  In werkelijkheid is er niets

  Neem een Hoelahoep
  Wat is dat ?
  Niets met iets erom heen
  Vervolgens daar weer omheen zit weer niets

  Of een opgeblazen Ballon
  Deze staat ook symbool voor de Mens
  Welk wederom Niets is
  Even te veel lucht erin en …. Boem mmm en zo …
  Het Ego de Verdwaling doet verbeelden dat er iets is

  Vervolgens menings verschillen en Oorlogen en dergelijke meer
  Tot slot er is niks
  Het is een Spel gespeeld door het Alomtegenwoordige in Hemzelf via ontpopping als eerst geheten Maya
  Het Vrouwelijke
  Vervolgens het Mannelijke
  Daarom kunnen vrouwen uitziende zo zwak toch veele malen sterker dan de Man in persoonsvorm zijn
  De man is groter in Egoistisch zijn
  De vrouw steld altijd eerder onderdanig op
  Dan de Man
  Mannen die zwak zijn Blazen de Ego zover op dat die bijna uitelkaar vliegen
  Dit gebeurt zowel Lichamelijk
  Alsook Geestelijk
  Dus ….. Mannen
  Weest onderdanig tot Alles
  Ja echt Alles ….

  Dank U

 9. De kraai en de dood
  In veel culturen wordt de kraai geassocieerd met de dood en het hiernamaals. Dit komt, omdat ze vaak in de buurt van begraafplaatsen worden gezien en soms zelfs dood vlees eten. In oude mythologieën werd de kraai ook geassocieerd met de goden van de onderwereld en werd hij gezien als een gids voor de zielen van de overledenen. Voor sommigen kan de aanwezigheid van een kraai dan ook een waarschuwing zijn voor de nabijheid van de dood

  https://x.com/RussiaIsntEnemy/status/1710728785228669327?s=20

 10. Je zou denken dat israel plaatsen als gaza vol continue zou observeren met sateliet vliegtuig en drones.

  De camera beelden hiervan zijn bij uitstek geschikt voor artificiele intelligence om te bekijken en te analizeren. En natuurlijk ook door mensen. Daaruit kan je patronen herkennen, van mensenmassa’s bij begravenissen en politieke of religieuze rallys etc. Mensen stromen bij scholen, markten en ziekenhuizen. Gebeurtenissen wijd om een raket lancering heen kunnen ook over dagen gevolgd en geanalizeerd worden.
  Goederenstromen in en uit gaza kan men ook markeren en vervolgens volgen met sensoren.

  Dus onmogelijk dat daar iets groots gepland word (5000 raketten in stelling brengen) zonder dat het gefilmd word.
  Op tv opscheppen met ijzeren koepel, kontrole kamers met 100 schermen en analisten, de meest fantastische drones, operaties – hamas man belt met mobieltje als batterij ontploft – dood.
  En dan zo’n misser; niks zien, zeer late in aktie komen, en dan de brute bombardementen en op tv hamas mensen als untermensch afschilderen.

  Vast weer een opinie delikt, maar dat is wat ik wel moet concluderen na alles wat er te zien was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in