Servië en Kosovo staan opnieuw op de rand van een conflict nu de Servische strijdkrachten het bevel van de Servische president Vucic hebben uitgevoerd en een vijandelijke drone hebben neergeschoten die vanuit Kosovo het Servische luchtruim is binnengedrongen en in de stad Raska militaire installaties aan het filmen was, 250 km ten zuidwesten van Belgrado, schrijft Warnews24/7.

Het is de eerste keer dat een drone wordt neergehaald door het elektronische oorlogsvoeringsysteem van het Servische leger. De wrakstukken van de drone zijn opgestuurd voor analyse om vast te stellen of ze toebehoren aan Kosovo of aan een NAVO-land.

Het is vermeldenswaard dat dit niet de eerste invasie van een vijandelijke drone in het luchtruim van Servië is. Dit is de afgelopen drie dagen massaal gebeurd. Het lijkt erop dat sommigen in de NAVO zich grote zorgen maken over de bewegingen van het Servische leger.

De Servische premier Ana Brnabić heeft gisteravond bevestigd dat vijandelijke drones over militaire installaties vlogen:

“Dat klopt, de drones registreerden een positie in de Ground Safety Zone en twee barakken. Ik werd hierover ingelicht door de president van de Republiek, die opdracht gaf om de luchtpatrouille te versterken, die nu permanent is. Als het weer gebeurt, schieten we alle luchtvaartuigen neer,” zei hij.

Er zij aan herinnerd dat de Servische president en opperbevelhebber van de strijdkrachten Aleksandar Vučić gisteren het bevel heeft gegeven alle vijandelijke drones die in het luchtruim van Centraal-Servië vliegen onmiddellijk neer te schieten.

Een drone werd gespot en neergeschoten

Servische strijdkrachten hebben een drone neergeschoten boven de stad Raska nabij de administratieve grens met Kosovo en Metohija, maakte het ministerie van Defensie van het land kort geleden bekend.

  Nee - Met zulke propagandawaanzin wint u de oorlog niet

De Servische premier Ana Brnabic en de minister van Defensie Milos Vucevic zeiden eerder dat een UAV van onbekende oorsprong Servische legerposities en militaire eenheden in de buurt van de administratieve lijn met Kosovo en Metohija in de gaten hield.

De Servische premier Ana Brnabić zei dat de drones gezien waren terwijl ze een Servische militaire locatie in de veiligheidszone van het grondgebied tussen Kosovo en Servië en twee kazernes filmden.

De premier beweerde dat “veel buitenlandse entiteiten” willen weten wat de plannen van Servië zijn met betrekking tot “het waarborgen van de veiligheid van de Serviërs in Kosovo en Metohija.”

“Wat we net als voorheen zullen proberen te doen, is de vrede en veiligheid handhaven en proberen de stabiliteit positief te beïnvloeden, hoewel dat op dit moment bijzonder moeilijk is omdat er aan de andere kant mensen zijn die niet rationeel denken. Iemand zal alles gebruiken om de situatie verder te destabiliseren en de veiligheid te bedreigen met zijn eenzijdige stappen,” zei Brnabic.

Volgens het Servische ministerie van Defensie:

“Eenheden van het Servische leger hebben vanmiddag, na vroege detectie en monitoring, een commerciële drone geneutraliseerd die zich in de richting van Kopaonik naar Raska bewoog. De drone werd neergeschoten met behulp van elektronische oorlogsvoering in de buurt van militaire installaties.

De Servische strijdkrachten zullen, in overeenstemming met het bevel van de president van de Republiek en de opperbevelhebber, alle onbemande luchtvaartuigen blijven neerschieten die zich in de no-flyzone en in de buurt van militaire installaties bevinden,” besluit de verklaring.

Volgens het bevel van de president van de republiek en de opperbevelhebber van de Servische strijdkrachten, Aleksandar Vučić, nemen de Servische strijdkrachten verhoogde maatregelen om onbemande luchtvaartuigen in de buurt van militaire installaties op te sporen, te controleren en te neutraliseren.

  Oekraïne situatierapport: Moordaanslagen, verkiezingspraat, oorlogstaal

Een spervuur van vijandige drone-invasies in de afgelopen dagen

Servië benadrukt dat de drones vanuit Kosovo zijn luchtruim binnenkomen tegen de achtergrond van oplopende spanningen tussen beide landen.

De afgelopen drie dagen zijn verschillende drones vanuit Kosovo het Servische luchtruim binnengedrongen, aldus de Servische minister van Defensie woensdag.

De regering van Kosovo ontkende de beschuldiging en zei dat dergelijke drones niet van haar grondgebied afkomstig waren.

“Ik kan u niet vertellen van wie deze drones zijn, maar ik kan wel zeggen dat ze allemaal van het grondgebied van Kosovo afkomstig zijn,” zei de Servische minister van Defensie Milos Vucevic tegen RTS TV.

Op woensdagmiddag werd een drone neergeschoten in de stad Raska, 250 kilometer ten zuidwesten van Belgrado, zei het ministerie van Defensie in een verklaring.

Een “commerciële drone” kwam uit de richting van de berg Kopaonik, gelegen op de grens met Kosovo, en werd neergeschoten in de buurt van kazernes in Raska, aldus het Servische ministerie van Defensie.

De Kosovaarse minister van Defensie Armend Mehaj ontkende dat de drones vanuit Kosovo Servië binnenvlogen.

MiG-29’s stegen op

Het leger van Servië heeft zijn paraatheid verhoogd nadat de afgelopen dagen drones in het luchtruim van het land waren gedetecteerd, meldden Servische staatsmedia woensdag.

De Servische president Aleksandar Vucic heeft bevolen dat alle “vijandelijke drones” die in het Servische luchtruim worden gedetecteerd onmiddellijk worden neergeschoten, en heeft het opstijgen van MiG-29 gevechtsvliegtuigen bevolen om alle drones in de gaten te houden, aldus de Servische staatsmedia.

  "Geen tegengif": Oekraïense troepen doodsbang voor onstuitbare precisie glijbommen van Rusland

Volgens Servische media werden de drones onmiddellijk na het opstijgen van de MiG-29’s teruggetrokken in de richting van het luchtruim van Kosovo.

De Servische minister van Defensie Milos Vucevic zei dat hij niet kon zeggen van wie de drones waren, maar beweerde dat ze afkomstig waren van Kosovo, aldus RTS.

Vucevic waarschuwde dat het Servische leger snelvuurkanonnen, helikopters en andere middelen kan gebruiken om “op deze provocaties te reageren.”

Dinsdag meldde de Servische media RTS dat de Kosovaarse politie meer dan 50 waarschuwingen had gegeven aan bestuurders die Servische kentekenplaten gebruiken.

De Servische minister van Defensie waarschuwde dat aandringen op vervanging van het kenteken “de veiligheid in gevaar kan brengen” en dat Servië moet reageren.

In september heeft de NAVO reservetroepen van haar vredesmissie KFOR naar Kosovo gebracht voor training, aldus een van de commandanten van de missie, volgens Reuters. Ongeveer 3.700 NAVO-vredeshandhavers zijn nog steeds gestationeerd in de voormalige Servische provincie om geweld tussen Albanezen en Serviërs te voorkomen.

De burgemeester van Noord-Mitrovica, Milan Radojević, zei dinsdag tegen het Kosovaarse staatsbedrijf RTK dat “de Serviërs in het noorden voor niemand een bedreiging vormen. Wij willen een fatsoenlijk leven leiden. Van onze kant zijn er geen incidenten of problemen totdat de eerste boete is uitgeschreven, wat volgens de waarschuwingen na 21 dagen kan gebeuren. Maar we zullen zien wat de realiteit ter plaatse is.”

De burgemeester benadrukte dat de Serviërs vastbesloten zijn hun kentekens niet te veranderen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wint Oekraïne? Net zoals Pyrrhus ooit deedVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWanneer een BREAKING nieuwsverhaal verschijnt, vraag dan altijd: Waarom nu?
Volgend artikelBasketbalster: Joden achter de slavenhandel in de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Een vrachtvliegtuig zou ook op grote hoogte kunnen loslaten om en conflict te bewerkstelligen, go en welk land doet toch niet anders.

 2. “De premier beweerde dat “veel buitenlandse entiteiten” willen weten wat de plannen van Servië zijn met betrekking tot “het waarborgen van de veiligheid van de Serviërs in Kosovo en Metohija.”

  Mijn vermoeden is dat de buitenlandse entiteiten het trio EU, NAVO en de Verenigde Staten door deze schermutselingen een tweede front willen openen door de uiterst gespannen verhouding tussen Servië en Kosovo om zó de wind uit de zeilen te halen van Rusland die nu vecht tegen een proxy-oorlog in Oekraïne. Einde bericht.

  Poetin verklaart oorlog aan New World Order
  https://niburu.co/het-complot/10186-poetin-verklaart-oorlog-aan-new-world-order

  • U wint de hoofdprijs. Het is immers niet zo lang geleden dat er berichten verschenen dat Servie Rusland steunt.

   Het feit dat de NAVO 3700 militairen .. soldaten .. oorlogshitsers als vredeshandhavers stuurt zegt genoeg. Die boys zijn niet zo NAVO gezind en gelijk hebben ze. Vd Burg kan opzoek naar nieuwe noodopvangplekken!

 3. De EU en Servië kunnen het niet eens worden. De EU wil graag Servië bij de EU hebben, maar het eisenpakket van de EU omvat ook dat Servië alle banden met Rusland moet verbreken en er mee in stemmen met alle EU sancties tegen Rusland. Maar Servië is voor zijn energie voorzieningen afhankelijk van Rusland. Dus Servië staat niet te springen om bij de EU te komen. In de geannexeerde provincie Kosovo door de EU, waar veel waarde volle delfstoffen in de grond zitten o.a. olie. Waarschijnlijk probeert de EU/NAVO via Kosovo een proxy oorlog uit te lokken met Servië. Om op deze slinkse manier Servië bij de EU te trekken met dwang of geweld.

  • Dze ontwikkeling is weer een bewijs dat brussel erachter zit in opdracht van het land van dood en verderf de USA Het is nu duidelijk dat mensen een massale uitdunnig van de bevolkingen in de EU staten wil op gang houden Dat is beslist in Parijs jaren geleden al

 4. Pentagon bevestigt dat Amerikaanse boots on the ground in Oekraïne

  Twee bommeldingen van de Associated Press en de Washington Post van maandag en dinsdag hebben bevestigd dat de Verenigde Staten voet aan de grond hebben in het conflict in Oekraïne . Cruciaal is dat deze troepen taken uitvoeren die los staan ​​van louter ambassadebeveiliging.

  De Amerikaanse troepen zouden “inspecties” van Amerikaanse wapenopslagplaatsen uitvoeren nadat het ministerie van Buitenlandse Zaken en het Pentagon vorige week een nieuw plan hebben onthuld om door de VS geleverde wapens te traceren in pogingen om verantwoording af te leggen voor de miljarden dollars aan wapens en munitie die naar Oekraïense troepen sinds het begin van de oorlog acht maanden geleden.

  ” Een klein aantal Amerikaanse strijdkrachten in Oekraïne is onlangs begonnen met het uitvoeren van inspecties ter plaatse om er zeker van te zijn dat Oekraïense troepen de door het Westen geleverde wapens correct verantwoorden “, zei een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris maandag tegen verslaggevers van het Pentagon. .

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/pentagon-confirms-us-boots-ground-ukraine-close-front-lin

 5. DeServen zijn altijd–in ieder geval al een paar eeuwen –loyaal geweest aan Rusland.
  Daarnaast hadden ze uitstekend getrainde soldaten; in WO1 verloren de oostenrijkers/Duitsers daardoor verschillende slagen.

  Als “wraak”moordden ze meerdere dorpen in Servie totaal uit.
  Maar ook: in 1941 was er een overleg tussen de paus, de moffen en een Kroatische fascist.
  besloten werd om de Serven uit te moorden. 1/3 mocht blijven leven, vermits ze rooms katholiek werden.
  Schrikbewind werd uitgevoerd door moslim legers, die net zo als de Isis gedroegen.

  Het was daarom, dat de Serven een paar moslims doodschoten in 1995–een kleine wraak ; waren er maar 8.000
  Tja, en DAT mocht NL niet weten…..

  DeServen zijn een trots volk. Eerbaar en betrouwbaar. Dus niks voor EU of Nato

  Ze werden in 1995 aangevallen door Nato ZONDER mandaat van de UN. Waar was de Europese verontwaardiging toen?????

  Een volle nicht van Milosevic was 5 jaar mijn vriendin. Super IQ en bloed mooi.
  Daarom kreeg ik altijd “bewaking”mee…
  Pracht volk; kunnen Nederlanders wat van leren, heel wat.

  • Како си пријатељу,

   Helemaal mee eens, Navo en dus ook NL 16’s ff bombardementen op Serviërs tien en daarna UCK laten oprukken met jihadisten uit Yemen en allemaal andere vage extremisten uit midden-Oosten die overigens via CIA werden ingevlogen. De veraders van Milosevic en ook andere heeft de deepstate omgekocht met miljoenen destijds. Zwaar onrecht ..Met dat neptribunaal in Den Haag…

   • Dat tribunaal in Den Haag is een belachelijk ding.
    Een paargereformeerden denken dat ze ön top of the world”zitten en spelen voor god.

    Laat ze het gerechtelijk systeem in NL maar eerst oplappen; rechtsbijstand herstellen, D^66 rechters eruit.

  • Joegoslavië

   Na de dood van Tito, hebben de Amerikanen er een bloedige burgeroorlog ontketend, 140.000 mensen gedood.

   Nu verschillende republieken: Slovenië, Bosnië en Herzegovina, Kroatië, Servië, Macedonië en Montenegro.

 6. Er zijn maar een paar normale landen in Europa.
  Dat zijn Hongarije en Servie; en Andorra.

  Derest wordt bestuurd door post nazi’s; of post fascisten.

  • Juist pierre David Icke wordt de toegang ontzegd voor 2 jaar in het Schengengebied mede door het toedoen van het IND, de reactie van Icke hierop was dat hij Den Haag een fascistisch regiem noemde, waarin hij uiteraard gelijk in heeft.

 7. We willen bijna allemaal een NL terug zoals het was.
  Dat was natuurlijk niet ideaal, maar vergeleken met nu een hemel op aarde.

  Daarom moeten we een paar dingen doen, en dat kan in een week.
  jawel; doodgewoon doen, en laten komen wat er komt.

  Uit EU, uit Nato, uit WHO, uit UN, grenzen dicht ben bewaakt, vluchtelingen zonder werk eruit (simpel:uitkeringen en subsidies aan ze stoppen)

  De grensovergangen: net zoals vroeger; ze bestaan nog, moeten alleen bemand worden.

  De gulden terug.
  dat is nodig om ons te onttrekken aan de fallicante economische mislukking van das Vierte Reich.
  Dat wij ons zelf kunnen redden hebben we eeuwenlang bewezen.

  Het leger moet eruit op een kleine afdeling na, die ingezet kunnen worden bij natuurrampen e.d.
  Zij moeten vallen onder Binnenlandse zaken.

  Het oude systeem van Rijks en gemeente politie moet weer worden ingevoerd; de linkse “verbeteringen” hebben geleid dat maar 15% van de gemelde misdrijven worden ópgelost”
  Rijks en gemeente politie werkt beter; is Mofrikaans, maar zij lossen 50% en meer op.

  Natuurlijk kijken de linksen–met een IQ zo’n beetje gelijk aan hun leeftijd–alleen naar de directe kosten; maar als er van een bedrijf wordt gestolen, kost dat belasting opbrengsten.

  Minimum inkomens moeten omhoog; in realiteit minimaal 30%; dat is goed voor werkgelegenheid.
  ——————————–
  Most of all: we moeten een ander politiek systeem krijgen.
  Immers:regeer akkoorden zet de hele bevolking en parlement buiten spel.
  Dat hoort thuis in Noord Korea

 8. Mijn kritiek is niet zonder alternatief.

  Om te beinnen: parlement.
  Taak parlement: voorlichting publiek; en controle kabinet en president
  beslissing: via maandelijks electronisch referendum.

  Uitvoering (met altijd een tijdslimiet) door een zakenkabinet.
  Controle erop:parlement
  Ministeries: niet meer personeel dan in 1975, voordat de computers kwamen.
  Ministerie van defensie: opheffen.
  Geen luxe auto’s meer leasen voor ambtenaren (geldt voor heel NL)

  Marine; een paar supersnelle boten handhaven voor grensbewaking; luchtmacht: wat vliegtuigen en helicopters voor bewaking en reddingsdiensten. Onder min.van Binnenlandse zaken.
  ————————–
  Het systeem zoals het nu is, is zo corrupt dat het niette repareren valt; het hoort thuis een paar eeuwen geleden .
  Tijd voor verandering

 9. Dan zijn er nog een paar zaken die DIRECT geregeld moeten worden.

  De toeslag affaire.
  Dat dit een schandvlek voor ons allemaal is, is duidelijk.
  Dat de politiek verantwoordelijken direct ontslagen moeten worden, en strafrechtelijk vervolgd is ook duidelijk.

  De slachtoffers moeten 100% gecompenseerd worden, met dezelfde rentes en boetes als dat de belasting rekent.
  Geef de regio’s 3 week om eerst een voorlopige betaling te regelen, en 8 week voor een definitieve.
  Van de regio’s die daar niet aan voldoen: 10 topambtenaren staande voet ontslag.
  Dat werkt.

  Rechtsbijstand herstellen naar zoals het was in de jaren 70.

  We zijn agri export land nr.2 in de wereld. 35% van alle groentezaad wereldwijd komt van Holland.
  Die zgn natuurgebieden: omploegen voor agri gebruik.
  wel streven naar minder melkvee grond, meer oor akkerbouw en minder voor bloemen.–dat kan met belastingen geregeld worden.
  beginnende akkerbouwers b.v. 3 jaar belastingvrij stellen; alle agri bedrijven vrij van grondbelasting.

  Om op gevangenis wezen te besparen: figuren veroordeeld voor terrorisme, en psychopaten hun gevangenzetting uitbesteden aan Rusland.
  Met name psychopaten –die kunnen dus nooit genezen- kosten een vermogen per jaar.
  Hun “verpleging”: zij leven luxer dan de werkende mensen in NL.

  Terrorisme: de NL gevangenissen zijn opleidings instituten voor aanslagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in