HIMARS, 5,1 miljoen dollar kosten van de lanceerinrichting en alle benodigde munitie (2014), gelijk aan 5,6 miljoen dollar in 2020.

Ongeacht de kwestie is de titel van dit stuk een goede vuistregel om toe te passen wanneer u “breaking nieuws” leest. Ik heb het niet over uw conventionele “auto rijdt voetganger aan” of “hond likt eigen testikels verhaal”. Ik heb het over berichten zoals het nieuws van vandaag dat er Amerikaanse laarzen in Oekraïne op de grond zijn:

Amerikaanse militairen zijn nu in Oekraïne om te helpen de miljarden dollars aan wapens en uitrusting bij te houden die de Verenigde Staten sinds het begin van de Russische invasie hebben gestuurd, aldus een hoge Amerikaanse defensiefunctionaris en een hoge Amerikaanse militaire functionaris.

Onder leiding van Brigadegeneraal Garrick Harmon, de Amerikaanse defensieattaché in Oekraïne, zijn de inspecties inmiddels begonnen met behulp van het personeel van het Office of Defense Cooperation dat is teruggekeerd naar de Amerikaanse ambassade in Oekraïne, aldus de functionarissen.

Ja, waarom nu? Dit verhaal is niet alleen merkwaardig vanwege de inhoud, maar ook vanwege de timing. Laat ik beginnen met de inhoud. Vanaf april vorig jaar werd bezorgdheid geuit over de corrupte omleiding van Amerikaanse militaire voorraden naar criminele organisaties in Oekraïne. Daarom produceerde CBS een 60 Minutes stuk dat in augustus werd uitgezonden met de ongemakkelijke bewering dat een groot deel van de Amerikaanse wapens nooit het front heeft bereikt. Binnen enkele dagen na de publicatie van dit verhaal verwijderde CBS News een tweet waarin wordt gesteld dat slechts “ongeveer 30%” van de Amerikaanse militaire hulp voor Oekraïne ooit de frontlinies bereikt. (U kunt mijn oorspronkelijke stuk hier lezen.)

  "Doe als Niger": Het Gabonese leger heeft de door Frankrijk gesteunde president ten val gebracht!

Als het de VS ernst was met de garantie dat de wapens die door de Amerikaanse belastingbetaler zijn betaald, daadwerkelijk in handen komen van Oekraïense soldaten, zou het heel eenvoudig zijn geweest om een auditsysteem in te voeren en periodiek te controleren of er geen chicanes aan de gang zijn. Hoe zou u dit moeten doen? Hier is één mogelijkheid: zodra elk vliegtuig landt en er vracht wordt uitgeladen, zouden de Oekraïners verplicht moeten worden om in een gezamenlijke database vast te stellen waar die goederen worden opgeslagen en wie ze uiteindelijk ontvangt. U eist dat wordt bijgehouden wanneer, waar en aan wie die wapens/voorraden worden geleverd. Vervolgens voert u periodieke controles uit (om de drie weken) om deze feiten te verifiëren. Blijkbaar vond niemand aan Amerikaanse zijde het nodig om dit te doen en deden de corrupte Oekraïners wat ze het beste kunnen – ze plunderden de voorraden, althans in het begin.

Maar we hebben een vrij sterke aanwijzing dat het Pentagon in mei besefte dat het een ernstig probleem had en een aantal ongebruikelijke, stille maatregelen nam om de situatie aan te pakken. Laten we eens kijken naar de carrière van Brigadegeneraal Garrick Harmon, die naar verluidt de Oekraïners helpt de Amerikaanse gulle gaven bij te houden.

Start Eind Dienstopdracht
Jul 22 Nu Senior Defense Official and Defense Attaché, United States Defense Attaché Office, Ukraine
Mei 21 Mei 22 Commanding General, United States Army Security Assistance Command, Redstone Arsenal, Alabama
Aug 20 Apr 21 Special Assistant to the Deputy Chief of Staff, G-3/5/7, United States Army, Washington, DC
Okt 18 Aug 20 Senior Defense Official and Defense Attaché, United States Defense Attaché Office, Russia
Aug 17 Okt 18 Deputy Director, Strategy, Plans and Policy, Office of the Deputy Chief of Staff, G-3/5/7, United States Army, Washington, DC
https://www.gomo.army.mil/public/Biography/usa-10396/garrickm-harmon

Normaal gesproken zou iemand als Generaal Harmon een tournee van twee jaar maken als bevelhebber van het United States Army Security Assistance Command bij het Redstone Arsenal in Alabama. Hij werd al na één jaar overgeplaatst. Waarom? Kijk eens naar zijn biografie en eerdere opdrachten. Hij was bijna twee jaar in Moskou als Amerikaans Defensieattaché. Volgens zijn biografie studeerde hij Russisch op West Point en spreekt hij Russisch. Maar aan zijn aankomst in Kiev eind juli werd weinig aandacht besteed. Pas nu wordt zijn naam genoemd. Waarom?

  De Russen zijn door de Oekraïense verdediging bij Liman Pervy gebroken: De Oekraïners bezwijken met een knal in Kupiansk (Video's) - Ze sturen reserves en huurlingen

Om te beginnen spreekt generaal Harmon Russisch en zou hij gemakkelijk moeten kunnen communiceren met zijn Oekraïense collega’s (die ook Russisch spreken). Ten tweede zou hij enige relevante kennis moeten hebben over de Russische generaals die de campagne in Oekraïne leiden. Dat zou nuttig kunnen zijn voor de Oekraïense militaire planners. De meeste burgers gaan ervan uit dat generaals overal ter wereld de plaatsen voor defensieattachés bezetten. Dat is niet zo. De meeste van die posten worden bemand door luitenant-kolonels en kolonels. Een generaal de leiding geven is niet gebruikelijk.

Hoewel het mogelijk is dat het verhaal van vandaag over Amerikaanse troepen ter plaatse die Amerikaanse militaire voorraden aan Oekraïne controleren echt is, heb ik mijn twijfels. Soldaten die zogenaamd zijn uitgezonden om controles uit te voeren, kunnen in feite worden ingezet om M777 artilleriebatterijen, HIMARS en HARM raketlanceerders te bemannen of gevechtsdrones te bedienen. Het aangeven van het doel als “controle” zou slechts een dunne dekmantel kunnen zijn om niet toe te geven dat de VS gevechtstroepen heeft.

Een mogelijkheid voor de timing is om een verklaring te geven voor Amerikaanse slachtoffers van recente Russische aanvallen die niet openbaar zijn gemaakt. In een van de artikelen over de inspectiemissie van generaal Harmon staat dat de Amerikaanse troepen niet naar de frontlinies worden gestuurd en dus veilig zijn. Ik vind dat onzin. Er is geen veilige plaats in Oekraïne die Rusland niet kan raken met een van zijn kruisraketten. NAVO-troepen hebben dit afgelopen maart op de harde manier geleerd met de verwoestende aanval met hypersonische raketten op Yavoriv.

  Bloed, chaos en verval: dit zijn de vruchten van ongebreidelde westerse hoogmoed

Het inspecteren van door de VS geleverde wapens betekent dat de inspecteur ofwel een magazijn bezoekt (waar de Russen regelmatig toeslaan) ofwel naar de plaats gaat waar die wapens zijn opgesteld, wat betekent dat ze kwetsbaar zijn voor Russisch vuur.

Als de belangrijkste missie van generaal Harmon het controleren is van het gebruik van Amerikaanse wapens die aan Oekraïne zijn geleverd, is dit een stilzwijgende erkenning dat het oorspronkelijke CBS-verhaal over onttrokken wapens juist was en dat de Verenigde Staten proberen de wormen terug in het blik te krijgen. Maar als dat het geval is, waarom dan meer dan drie maanden wachten om de pers te laten weten dat de Verenigde Staten optraden om corruptie te voorkomen? Waarom?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Via Darknet: Oekraïners overspoelen Europa met zojuist afgeleverde wapensVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBitter einde van een Oekraïne-excursie: Huurling “Rambo” wil nu naar huis
Volgend artikelEscalatie in de Balkan: Servië schoot een drone uit Kosovo neer – Massale invallen van vijandelijke UAV’s in het Servische luchtruim – MiG-29’s opgestegen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. “Amerikaanse militairen zijn nu in Oekraïne om te helpen de miljarden dollars aan wapens en uitrusting bij te houden ”

  Dat is actief betrokken zijn bij de oorlog….dus strijdende partij.

 2. Ukraine mensen verkopen dit militair materiaal aan iedereen welke er dik voor betaald zelfs aan
  Russen.
  Met dit geld verdwijnen die verkopers uit Ukraine om elders een beter leven te hebben.
  Veel van het zogenaamde toegezegde materiaal wordt niet geleverd , ca 40 %
  Veel van het restant geleverde materiaal wordt 30 % doorverkocht, derhalve het Ukraine’s leger heeft niks .
  In de westerse media maar blaffen van leveranties van militair materiaal , terwijl Zelinsky zelf dit spul verkoopt via Israël en daardoor zijn bankrekening elke dag ziet stijgen.

  Het westen is naïf bezig. Die Jood Zelinsky weet wat geld is.
  Het westen is blind maar doet alsof ze alles goed doen.

  De regering in USA maakt er een rotzooi van.
  Dit doet USA al jaren. Stop die Amerikaanse imperialisme.

 3. Zou het juist de maçonnieke bedoeling zijn deze wapens via internetwinkels te verspreiden over de wereld en daardoor overal chaos te creëren? Orde na chaos is de slogan van de vrijmetselarij. Kennelijk is de wereldheerschappij nog niet totaal. In Amsterdam en de rest van Nederland wel, want ik heb nog steeds mijn woning niet terug. Ik denk dat het pas na de overwinning van Rusland op de satanisten gebeurt.

 4. De ene criminele bende levert wapens en de andere zorgt ervoor dat de zwarte markt goed gevoed wordt.
  Ik denk inderdaad dat het gewoon de bedoeling is want Europa moet nog veel verder in
  chaos worden gestort.
  Het is natuurlijk altijd de kunst om je zodanig te gedragen dat het lijkt alsof je je best hebt gedaan
  om dit alles te voorkomen.
  In de hoop dat we zullen blijven denken dat Amerika een zegen voor de mensheid is.

 5. “Breaking!”: Rusland staat schaakmat, de Russische Federatie valt uit elkaar en Rusland wordt een “failed state”. Zoiets als een Somalië of een Libië maar dan met atoombommen.
  Straks weet niemand nog wie er welke atoombommen bezit. Net als in de jaren na 1992.

 6. “om de pers te laten weten dat de Verenigde Staten optraden om corruptie te voorkomen? Waarom?”

  Veel is afleiding, de ogen op de wapens richten, om het andere niet te zien.

  Zij maar gerust, er zijn ook nog andere machten aan het werk. Multinationals die ondertussen de grond klaarmaken voor als zij aan zet zijn.
  De koek moet verdeeld worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in