clfr21 / Pixabay

Tussen jezelf profileren en er een zijn. Zelfs Politico merkt dit op:

Macron profileert zich duidelijk als een staatsman die in de bres kan springen naar het voorbeeld van de Italiaanse Mario Draghi, die de door de crisis geteisterde eurozone overeind hield met zijn belofte om “alles te doen wat nodig is.” Macron herhaalde die zin maandag: “We zijn vastbesloten om te doen wat nodig is, zo lang als nodig is.” De vraag is dus: Hoe ver is Macron deze keer echt bereid te gaan? Zijn eerdere hoogdravende retoriek over Oekraïne is immers niet gevolgd door daden. En wat nog belangrijker is: kan hij hopen te zegevieren als een mobiliserende westerse leider als hij er niet in slaagt Frankrijk met zich mee te slepen? Alle Franse oppositiekrachten hebben zich al tegen hem gekeerd. Marine Le Pen, uiterst rechts, heeft zijn bewering dat Westerse troepen in Oekraïne “niet uitgesloten moeten worden” aan de schandpaal genageld als spelen met “de levens van Franse kinderen”, terwijl de uiterst linkse leider Jean-Luc Mélenchon zei dat het “waanzin” was om “de ene nucleaire macht tegen de andere nucleaire macht” op te zetten. Meer mainstream krachten, zoals de Socialistische Partij en de conservatieve Les Républicains, veroordeelden ook de spierballenvertoon van de Franse president. – Politico.

Het probleem met Macron is dat hij een bankbediende is, Napoleon was een artillerieofficier. En hij zou het prima hebben gedaan als hij uit de buurt van Rusland was gebleven, maar nee-o-o, hij wilde alles en als gevolg daarvan kwamen de Russen in 1814 Parijs binnen. De Russen willen Parijs niet binnenvallen – er is daar niet veel te doen – Sint-Petersburg is prima, maar als Macron oorlog met Rusland wil, kunnen de Russen daaraan meewerken. Met Frankrijks 30 operationele tanks en wie weet hoeveel… tientallen Rafales die vliegen – zullen ze een heel warm onthaal krijgen. Melenchon kan ook maar beter leren over strategische ABM en waarom de Franse nucleaire afschrikking die operationeel alleen geldig is door 4 SSBN’s [nuclear ballistic missile submarines] van de Triomhant-klasse misschien niet eens zo “afschrikkend” is. Ik laat hier de 54 ASMP lucht-grondraketten met een bereik van 300 kilometer achterwege. Ah, deze COFM (Correlation Of Forces and Means)-Russen rekenen het graag uit, schrijft Andrei.

  Oorlog en spijt in Oekraïne

Het resultaat is dus – Franse chihuahua blafte en iedereen lachte. Maar Fransen zijn vastbesloten, LOL.

Voor Jeanbart ging Macrons verklaring meer over “het sturen van een boodschap naar diplomatieke partners” nadat hij kritiek te verduren had gekregen over “zijn nabijheid” tot Vladimir Poetin, Rusland, aan het begin van de oorlog.

Absoluut, het gaat allemaal om een “boodschap” tegen de achtergrond van de militaire onmacht van de VS en de NAVO. Maar geen zorgen, zoals een van mijn mecenassen me vandaag stuurde: vraag David Axe naar Russische militaire tactieken, LOL.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog namen Japanse troepen vaak hun toevlucht tot aanvallen met menselijke golven, waarvan ze hoopten dat ze de geallieerde troepen zouden overweldigen. De Geallieerden noemden deze aanvallen “banzai-aanvallen” en reageerden door het vuur te openen met machinegeweren en mortieren. Tachtig jaar later gebruiken de Russische troepen in Oekraïne vergelijkbare tactieken. Het verschil is nu dat de Oekraïners bijna geen munitie meer hebben, wat vooral te wijten is aan de aan Rusland gelieerde Republikeinen in het Amerikaanse Congres die de Amerikaanse hulp aan Oekraïne blijven blokkeren. Infanterie-eerst “vleesaanvallen” zijn niets nieuws in de bredere oorlog van Rusland tegen Oekraïne, maar de tactieken evolueren. Met het oog op het wanhopige tekort aan artilleriemunitie van de Oekraïners, wedden de Russen erop dat rug-aan-rug golven van troepen, rijdend in of op infanteriegevechtsvoertuigen, de Oekraïense vuurkracht sneller kunnen uitputten dan de Oekraïners de Russische mankracht kunnen uitputten. – Forbes

Je hebt het misschien al geraden – David Axe. Grote tacticus en strateeg uit Forbes, die alles weet – hij tekent stripboeken over “oorlog”. Nooit in de geschiedenis vernietigde het land, de Verenigde Staten, zijn eigen militaire mythologie met zo’n razendsnelle snelheid door zijn mediapersoonlijkheden die zichzelf paradeerden van verliezers zoals Axe tot viersterrengeneraals als volslagen amateurs en slechte verliezers. David Axe is een van de “slimste” van allemaal.

  Bakhmut valt in handen van Rusland, Joe Biden escaleert richting kernoorlog terwijl Amerika brandt

Hier is een interessant stukje. De Russen hebben lang geleden de NAVO-“adviseurs” in Oekraine geïdentificeerd. De meesten van hen zijn militaire kaderleden – van piloten tot operators van luchtverdedigingscomplexen – maar wat interessant is: op de grond worden ze voornamelijk gebruikt als de barrièretroepen die in de rug van terugtrekkende Oekraïners schieten. Ze worden gekenmerkt door een goede training en… een zeer laag uithoudingsvermogen, ze bezwijken onder aanhoudende druk (in het Russisch). Bedenk nu zelf hoe “goed” reguliere NAVO-soldaten het zullen doen onder aanhoudend vuur – geen enkele NAVO-soldaat heeft zoiets meegemaakt, behalve de ongelukkige SOBs [Special Operations Battalion] die in de tactische achterhoede zitten en Oekrainse kanonnenvoer in de vleesmolen dwingen. Dat is alles wat je moet weten over NAVO-legers. En NEE, ze zullen heel weinig leren, want oorlogen worden verloren en gewonnen op operationeel en strategisch niveau en dat is buiten het bereik van NAVO-militairen omdat ze geen toegang hebben tot betrouwbare datasets en de manier waarop Russen de oorlog plannen.

Ze proberen het wel, TRADOC heeft een lijvige publicatie ATP 7-100.1 uitgebracht, getiteld Russian Tactics, waarin staat:

Rusland volgt een globale strategie die gedreven wordt door de wens om opnieuw erkend te worden als wereldmacht. De strategieën van Rusland op het gebied van buitenlands beleid zullen ook na de huidige leiders blijven bestaan en het is zeer waarschijnlijk dat toekomstige Russische leiders dit beleid in de nabije toekomst zullen voortzetten, gezien de institutionalisering ervan in het Kremlin en andere bureaucratieën. Als wereldmacht gelooft Rusland dat het stabiliteit kan bieden aan landen in de periferie, in het bijzonder de voormalige Sovjetstaten, en dat het de internationale politiek en wetgeving kan beïnvloeden, weg van het liberale internationale systeem van het Westen. Om dit doel te bereiken geeft Rusland prioriteit aan de volgende strategische doelstellingen: behoud van regionale dominantie, bescherming en veiligheid van zijn nationale belangen en het huidige regime, tegengaan van buitenlandse inmenging en erkenning als wereldmacht. – TRADOC

Tjonge, die TRADOC-jongens, die al hun oorlogen hebben verloren, kunnen nog steeds een simpel feit niet bevatten – Rusland was al een grootmacht voordat de Verenigde Staten als land bestonden. Geen wonder dat ze Rusland de vijand noemen – haar militaire geschiedenis en prestaties vallen in het niet bij die van Amerika. Het is een acute professionele afgunst die aan de basis ligt van dit soort uitspraken, vooral tegen de achtergrond van het leren van een paar details hier en daar en het niet zien van het hele plaatje.

  Wat moeten we denken van de laatste Muppetshow in DC?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Europa’s uiteindelijke keuzes voor OekraïneVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe bittere pil van beslissende strategische nederlaag
Volgend artikel“Mensen worden voorgelogen over Oekraïne” – Tucker Carlson reflecteert over Poetin, Zelensky, Navalny & kernoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

  1. Die hele oorlog is gerelateerd aan de euro, en de politieke kortzichtigheid, waardoor de Fransen kunnen opscheppen met het Duitse geld en dat met de Franse slag.
    Ze wilden sterker zijn dan de VS met het grootste aantal consumenten. De Amerikanen hebben het spel begrepen en toen kreeg je zaken als Nordstream.
    Hebzucht zonder IQ.

  2. Iets wat bijna iedereen vergeten is.!
    Frankrijk is in staat van beleg.!
    Dit al sinds president Hollande, en dit is tot op de dag van vandaag nog niet opgeheven…..!!!!!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in