'The motherland calls!' monument, Volgograd, Rusland (Excerpt from original photo) / Arne Müseler / arne-mueseler.com / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DE DEED)

De afgelopen twee jaar hebben, voor de meeste mensen in de wereld die over zulke dingen nadenken, een van de meest onverwachte en toch verbazingwekkende geopolitieke omwentelingen in de moderne geschiedenis teweeggebracht, schrijft William Schryver.

De tot dan toe heersende wereldhegemoon wilde Rusland – zijn oude aartsvijand – een beslissende strategische nederlaag toebrengen die de grootste buit ooit zou opleveren en zo zijn machtsbasis in de nabije toekomst en daarna zou consolideren.

Het imperium stelde zich voor dat Rusland zich op het dieptepunt van zijn beschaving bevond: zwak, kwetsbaar en eindelijk rijp om geplukt te worden.

Ondanks de inmiddels spreekwoordelijke mislukkingen van de imperia die eraan voorafgingen, geloofden de huidige meesters van het Anglo-Amerikaanse imperium, samen met zijn Europese vazalstaten en een gewillige proxymacht in Oekraïne, dat “de dingen deze keer anders zijn”. Ze overtuigden zichzelf ervan dat het machtsverschil tussen de nieuwste versie van het westerse imperium en zijn vermeende Russische tegenstander zo groot was dat de overwinning op “het benzinestation dat zich voordoet als een land” verzekerd was.

Nadat ze eerder voor zichzelf een logischerwijs misleidende metriek hadden bedacht die ze “Bruto Binnenlands Product” noemden om de relatieve kracht van naties te meten, misleidden ze zichzelf door te geloven dat hun denkbeeldige superieure “rijkdom” onoverwinnelijkheid zou garanderen op alle gebieden van inspanning die samen echte macht vormen.

Als de huidige oorlog niets anders heeft gedaan, dan zou hij de oppervlakkige geesten van de westerse intelligentsia er voor eens en altijd van moeten hebben overtuigd dat een economie die gebaseerd is op de financialisering van ALLES niet sterker is dan een economie die gebaseerd is op de daadwerkelijke productie van spullen.

  Rusland heeft het wettelijke recht om Duitsland binnen te vallen, maar zal dat niet doen omdat het niet agressief is: Duitse politicus

Een twee jaar durend conflict van hoge intensiteit heeft onmiskenbaar aangetoond dat gedeïndustrialiseerde naties absoluut niet in staat zijn om moderne industriële oorlogsvoering te voeren.

Natuurlijk vond de deïndustrialisatie van de zogenaamde “westerse democratieën” plaats in de loop van enkele decennia, waarbij de mythe van “Het arsenaal van de democratie” werd achtergelaten in plaats van de materiële substantie. Het leverde immense winsten op voor een gestaag kleiner wordend aantal mensen, terwijl het een welvarende en sociaal stabiele middenklasse uitholde en een onderdrukkend neofeodalisme inluidde dat nu hard op weg is om de hele westerse cultuur te deconstrueren.

Op geheel onvoorziene manieren heeft het steeds duidelijker wordende falen van het slecht doordachte plan van het imperium om het immense Rusland te verdelen en te veroveren, de interne tegenstellingen, ideologische incoherentie en enorme endemische corruptie van een kapitalistische beschaving die onherstelbaar fout is gegaan, in een schril daglicht gesteld.

In zijn door overmoed gevoede vastberadenheid om te bewijzen dat het kon wat geen enkele westerse hegemoon de afgelopen vijf eeuwen had kunnen bereiken, zal het snel afbrokkelende Anglo-Amerikaanse imperium nu de bittere pil van een beslissende strategische nederlaag moeten slikken op dezelfde Oost-Europese steppen waar zijn voorgangers hun eigen banket van gevolgen kregen voorgeschoteld.
En de Russen zullen, zoals gebruikelijk, nieuwe overwinningsliederen doorgeven aan de kinderen van hun kinderen, generaties lang.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

EU-prinses Ursula wil Poetin vervolgen “wanneer hij de oorlog heeft verloren”Volg Frontnieuws op Telegram

  Russische troepen krijgen geldbeloning voor vernietigen NAVO-hardware (+ Video's)

Lees meer over:

Vorig artikelTime magazine geeft met tegenzin toe: “Oekraïne kan de oorlog niet winnen”
Volgend artikelEr is een enorm verschil …
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

12 REACTIES

 1. Het is hier in het westen een facade, een rijk van fabels en leugens met ‘krankzinnige’ waanideeen. Zogenaamde ‘facts’ die pertinent aantoonbaar niet waar zijn zoals de 31.000 gesneuvelde soldaten van Zelinsky. Ze komen hier mee weg totdat wij met zijn allen zeggen:
  STOP HIERMEE. GENOEG. WE WORDEN IEDERE DAG ARMER. JULLIE VERMOORDEN ONS DOOR SCANDEMICS, OORLOGEN EN HONGER. JULLIE ZIJN EEN DEATH CULT.

  • @Jean-Marie…
   🎯🎯🎯

   We worden gegijzeld door egoïstische, gewetenloze totale debielen. Een club monsters die al duizenden jaren, van generatie op generatie, een satanische sekte, een doodscultus runnen waarin de gehele mensheid bloed voor de rijkdom en macht van een handjevol totale demonen.

  • 31.000? de russen hebben er over de 40.000 te betreuren…een drievoud daarvan in gewonden…de russen hebben een bodycount in hun voordeel van 10/1 wat wil zeggen per dode rus zo’n tien dode oekienazis….40.000 dode russen maal tien?…..
   dan heb je ongeveer het correcte cijfer…
   die 31.000 zijn het ruwe aantal doden van hun zomer’offensief’…..
   als je weet dat de oekies aan het proberen zijn een nieuw leger van zo’n 500.000 man samen te stellen (niemand wil nog ‘gerecruteerd’ worden btw…..dat leger komt maar niet van de grond) en dat dit het VIERDE leger reeds zou zijn…tja…lol

   • Wat de Russen kunnen hebben we ook gezien tegen de Nazi’s. Hele industrieën konden ze naar de Oeral verplaatsen en weer opbouwen. Dat konden ze toen en dat kunnen ze nu ook. Waar gaat dit nog over? Elkaar in het veld kapot schieten.

    De dienstplicht komt eraan. Ze willen weer bloed zien. Het is te lang rustig geweest denken ze. En ze genieten ervan. Wel een risico want als iedereen barst maar zegt, sta je wel mooi voor schut.

    • En dat gaat deze keer dus gebeuren. Ik, en ik hoop velen met mij, ben bereid te sterven om mijn vrijheid te beschermen.

     Dus het is niet slim om mij straks te recruteren en vervolgens een wapen in mijn handen te duwen….

     • Dat is bij mij inderdaad een beetje onhandig. Ik ga niet vechten voor de Rabobank.

      Het is weer zoals altijd, er moet namelijk bloed klotsen, en veel ook voor de belangen van bankiers. Dan klots bij hun het geld tegen de plinten en kunnen live genieten van de slachtpartijen die ze aanrichten. Bankiers verliezen nooit.

 2. De westerse inhalige elite heeft haar hand overspeeld.
  Allereerst alles afhankelijk maken van geld en dan crisis na crisis veroorzaken waarbij een aantal mensen enorm rijk geworden is en dan een raamwerk maken voor hun wereld. Ondertussen van democratie een lachertje maken. Maar wel anderen aan de schandpaal nagelen.
  Bij het maken van crisis na crisis werd de rekening steevast neergelegd bij degenen die er het minste aan konden doen : de burgers.
  Onder het mom “het is ook uw schuld, want u heeft deze vertegenwoordigers gekozen dus moet u ook betalen”.
  Iedere keer weer. En de graaiers die zichzelf miljoenen bonussen gaven, of in geld dan wel in aandelenpakketten lachten zich kapot.
  Nu die inhalige “elite” zich in allerlei belangenclubjes verzameld heeft (bilderberg, trilateral commission, council on foreign relations, wef, en noem de clubjes maar op ) willen ze dat de mensen ook nog voor hun gaat vechten in Oekraine, midden oosten of waar dan ook om hun belangen te beschermen.
  Nog niet misschien, voor dit volk beweeg ik nog geen vinger al is eeuwige armoede mijn toekomst. Genoeg is genoeg.
  Laat iedereen, die zijn best doet, eerst maar eens meegenieten van welvaart. En bestraf de smeerlappen die zich op onfatsoenlijke wijze via de massa verrijken eindelijk maar eens.
  Niet wegpromoveren, schikken of uitkopen. Gewoon datgene geven wat ze verdienen. Ongeacht de persoon.
  Herstel de democratie maar eens, in plaats van referendums afschaffen en censuur plegen van het nieuws, pensioenen verlagen, sociale zekerheid vernietigen, klokkenluiders opsluiten en al jullie schaamteloze praktijken.
  Daarna kan er misschien weer eens gesproken worden over gemeenschappelijke belangen.
  Tot die tijd : stik maar met jullie oorlogen, stroop zelf maar de mouwen op stelletje laffe hypocrieten.

 3. 400.000 zekere verliezen, de 20.000 Polen Niet mee gerekend…en het blijft tellen wat er zowat overal is achtergelaten… onder puin en aarde …de waarheid heeft zijn rechten…het is Vreselijk wat het westen nu heeft achtergelaten… iedereen weet het maar ze willen er niet eens aan denken om de waarheid te zeggen… hoe dan ook de Kraaien zullen het uitbrengen..(Oude Griekse uitspraak)

  • Koningin Mathilde (1973) kreeg van haar Filip (1960) t.g.v. haar 51ste verjaardag een broche t.w.v. 60.000 cadeau. Verschil moet er zijn & blijven.

   • En wij maar belasting afgeperst worden om dergelijke fratsen, zoals onder andere een monarchie, te financieren. Een Moderne Democratie, die niet vastgezonken is in de Middeleeuwen, wordt geleid door een democratisch verkozen President : bvb Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Polen,
    Italie, Portugal etc….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in