Naarmate het conflict in Oekraïne voortduurt, is een fundamentele vraag met ethische dimensies gerezen die binnenkort door Europese politici moet worden beantwoord: hoe moreel is het om Oekraïne te steunen “zolang het duurt” tegenover de noodzaak om het welzijn van je eigen burgers te beschermen en de grondwettelijke plicht om het mandaat van je volk te volgen, wat de basisregel van de democratie is?

De onbekrompen en blinde steun van Europa voor het Amerikaanse beleid in het Oekraïneconflict en de nefaste economische en politieke gevolgen daarvan, brengt de politieke architectuur van het continent op een cruciaal moment, dat misschien alleen kan worden opgelost door het einde van het regime van de Europese Unie (EU) en het ontstaan van een nieuwe, nog niet gedefinieerde politieke regeling, schrijft Oscar Silva-Valladares.

Gegokt op de nederlaag van Rusland en de ondergang van Vladimir Poetin, heeft de EU de door de VS geleide economische oorlog tegen Rusland gevolgd via sancties die nu veel zwaarder zijn dan die tegen enig ander land ter wereld, maar desondanks hebben gefaald. Aan de andere kant veroorzaken de sancties van de EU tegen Rusland onherstelbare schade aan de economie van het continent, naast de negatieve gevolgen voor consumenten en kleine/middelgrote bedrijven door de stijgende energierekeningen, de algemene inflatie en het vooruitzicht van ernstige verwarmingsschaarste deze winter.

Energie-intensieve productiebedrijven gaan failliet of verhuizen naar het buitenland, aangetrokken door lagere energiekosten, wat leidt tot bedrijfssluitingen, een verslechtering van de handelsbalans, een ernstige erosie van de euro, banenverlies, de vernietiging van het concurrentievoordeel dat het continent gedurende tientallen jaren heeft opgebouwd en een onvermijdelijke en zware recessie in de komende maanden. De algemene politieke en sociale gevolgen van deze gebeurtenissen voor de toekomst van het continent zijn nog onduidelijk, aangezien er geen ontkomen aan is aan het gebrek aan natuurlijke hulpbronnen.

  Twee Britse artsen ervaren een ontnuchterende ondervinding in Oekraïne - "Ze wilden ons als kanonnenvoer"

De besluiten van de EU ter ondersteuning van Oekraïne zijn naar verluidt genomen in naam van de democratie, de rechtsstaat en de westerse waarden en tegen een militaire actie van Rusland die als onuitgelokt en illegaal wordt beschouwd. De EU lijkt zich ook zorgen te maken over de ontregeling van de grenzen van na de Tweede Wereldoorlog – of liever gezegd de nationale grenzen die volgden op het einde van de Koude Oorlog – en heeft ongegronde vrees geuit dat de acties van Rusland in Oekraïne de opmaat zijn voor verdere agressie in Europa.

Diep van binnen lijkt de psyche van de Europese leiders door haar acties tegen Rusland een cathartische uitlaatklep te hebben gehad, waarbij een oude Russofobie wordt losgelaten die zich in Europa al tientallen, zo niet eeuwen manifesteert, waarbij tsaristisch Rusland, de Sovjet-Unie en de Russische Federatie worden samengesmolten in een poging om bij de gemiddelde Europeaan af te schilderen en te overtuigen van een inherente Russische kwaadaardigheid die voor eens en altijd moet worden uitgeroeid.

In haar eenzijdige verdediging van Oekraïne is de EU niet bereid te erkennen en te aanvaarden dat het conflict in Oekraïne een burgeroorlog is, dat Rusland zich terecht zorgen maakt over zijn veiligheid en daar al jaren voor waarschuwt, dat de historische achtergrond van het conflict geworteld is in de mishandeling van de Russischtalige bevolking van Oekraïne, die is verergerd sinds de door de VS gesteunde staatsgreep in Oekraïne in 2014, en dat de EU geen steun heeft verleend aan een diplomatieke regeling in 2015 – d.w.z. de akkoorden van Minsk – waarbij zij een belangrijke faciliterende rol heeft gespeeld. De EU negeert de diepe gebreken van de huidige Oekraïense regering en de samenleving die zij heeft proberen te creëren, die nu beide worden gekenmerkt door flagrante corruptie, politieke vervolging van de oppositie en een ultranationalistische ideologie, en die allemaal nauwelijks de zogenaamde Europese waarden weerspiegelen.

  EU dringt aan op meer sancties die terug zullen komen om haar te bijten

Helaas is de EU niet in staat gebleken een autonoom en rechtvaardig Europees alternatief in het conflict te ontwikkelen en is zij gegijzeld door de hegemonistische agenda van de VS. Door te weigeren een evenwichtige aanpak te volgen, diskwalificeert de EU zichzelf als eerlijke bemiddelaar bij vredesonderhandelingen die vroeg of laat in het conflict zullen moeten beginnen. Niet-Europese landen als Turkije en Saoedi-Arabië nemen nu het voortouw, zoals bijvoorbeeld blijkt uit de recente Russisch-Oekraïense gevangenenruil, een prominente rol die enkele maanden geleden nog ondenkbaar was en pijnlijk is voor Europa, gezien zijn traditionele plaats in de diplomatie.

De capitulatie van Europa voor de agenda van de VS is natuurlijk niet nieuw en had een duidelijk precedent in de steun voor de NAVO-bombardementen op Servië in 1999 en het uiteenvallen van dat land met de creatie van de enclave Kosovo. Tegenwoordig vertrapt de EU-nomenklatura de basisbeginselen van democratie en soevereiniteit door haar pogingen om het unanimiteitsbeginsel in het besluitvormingsproces van de EU te laten vallen. Bovendien gebruikt de EU-leiding het Oekraïne-conflict opportunistisch om haar bestaan in stand te houden en probeert zij zichzelf zelfs om te vormen tot een de facto militaire alliantie, een aberratie van haar oorspronkelijke doelstellingen.

Het gedrag van de EU weerspiegelt een politieke en militaire malaise die zijn oorsprong vindt in de uitkomst van de Tweede Wereldoorlog. Het Verenigd Koninkrijk heeft een vergelijkbaar traject afgelegd in de internationale betrekkingen, maar is tenminste consistent geweest met zijn oude pro-Atlantische standpunten en heeft zich iets meer bekommerd om zijn eigen onafhankelijkheid en soevereiniteit, althans voor zover het continentaal Europa betreft.

  Oekraïne's uitputtingsoorlog

Alleen een existentiële schok in Europa, die de komende winter kan komen en het gevolg kan zijn van een energiestoring, zal de Europese samenleving en haar politici doen inzien waar hun werkelijke belangen liggen en hoe zij op de juiste manier kunnen optreden.

Oscar Silva-Valladares is een voormalig investeringsbankier die heeft gewoond en gewerkt in Noord- en Latijns-Amerika, West- en Oost-Europa, Saoedi-Arabië, Japan, de Filippijnen en West-Afrika. Momenteel geeft hij strategisch advies over financiële zaken in opkomende markten.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Nieuwe vijanden creëren – Amerikaans buitenlandse politiek brengt gevaarlijke allianties voortVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Westerse civilisatie houdt op te bestaan
Volgend artikelVerborgen Misdaad: Het perfecte vergif – door vaccinatie veroorzaakte moord… 5 maanden later
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Iedereen met beetje verstand weet dat ethiek, moraal tot zelfs De Rechten Van De Mens een groot luchtballon is geworden.
  Als zelfs een dokter je een dodelijk spuitje wilt geven en je wilt overtuigen om deze toch maar te nemen voor zijn bonus… dan weet je hoe laat het is.
  Ook de ziekenhuizen ontvangen een bonus om je te aanzien als COVID patiënt.
  Zelfs de katholieke scholen geven de ouders een brief waar ze verklaren dat de vaccins voor je kind een must is en ook op lange termijn veilig zijn. Je hebt serieuze sadistische of satanische trekjes als je zonder diepgaande experimenten zoiets gaat beweren.
  Mijn moeder is bang om naar de spoed te lopen voor haar maagklachten.
  Zonder test verklaren ze haar soms Covidpatiënt en moet 10 dagen in afzondering op een kamer.
  De veiligheidsdienst moet steeds om hulp bedelen want krijgen mij niet buiten… ze kennen mij nu.
  Over de nazi-maatregelen zal je nergens een moraalridder bespeuren, die zijn plots allemaal dood?
  Elke leider of politieker heeft de plicht om goed voor zijn volk te zorgen en zelfs te beschermen!
  Wat doen die? Die doen hun best om ons kapot te krijgen, haha.
  Vooral de EU met zijn sancties weet niet van ophouden.
  Ook onze soldaten hebben de plicht om hun burgers te beschermen maar doen dat niet!
  Die kleine Rambo’s weten niet eens dat we allang zijn overgenomen… en nemen hun boostertje.
  Dat ze allemaal hun ethiek, moraal, Rechten Van De Mens tot de Eed van Hippocrates in hun gat steken.
  Tot mijn dood zijn ze mijn vertrouwen allemaal kwijt. Inclusief die pseudo wetenschappelijke slijmballen en allerlei experten.

 2. Beste landgenoten en vele hier buiten.
  Zolang wij de Demente Joe Biden blijven volgen is heel EUROPA verloren. De verwoestende werking gaat beginnen,alom verderf verdriet en ellende.
  Dit staat ons te wachten als wij niet als burgers ingrijpen om de verwoestende werking van de Overheid tegen over ons stoppen
  Nu kan het .
  FVD zijn de enige die het door
  hebben wat er echt gebeurd.
  De andere die eigenlijk met ons eens moeten zijn, waaien met elke wind mee o’a BBB BVNL PVV .
  De andere partijen zijn te Hypocriet
  VVD D66 CU CDA en brengen Nederland te gronden

  • Totaal mee eens Rika,
   Jammer genoeg is er nog steeds veel te veel klootjesvolk in Nederland die het allemaal wel goed vinden zolang ze hun biertje kunnen drinken en voetbal kunnen kijken. Die zullen pas wakker worden als de verwarming èn de TV uitgaan als de prik eraf gaat.

  • Je hebt gelijk Rika dat FvD de enige partij is die voor jullie opkomt!
   De enige partij met ballen aan hun lijf maar…
   Je moest eens weten hoeveel linkse mensen hier die partij afbreken en zelfs gaan beweren dat ze tot het WEF behoren! Hier zijn velen in de war en weten niet meer wie de vijand is, haha.
   Best jammer dat FvD steeds tegen de windmolens vechten.
   Voor de rest geniet zoals ik van je dagen vooral in je warm bedje of lekker etentje.
   En maak je niet ongerust want we gaan ingrijpen en strijd leveren…
   Doen we dat niet dan gaan ze ons uit de tent lokken, dus no problem.
   Het zal alleen niks helpen, want rationele mensen weten dat er geen hoop meer is.
   Dit gebeurd op wereldschaal, daar bestaan geen voorbeelden van in de geschiedenis.
   Laat je dus niks wijsmaken dat wij of de Russen zullen winnen.
   Hun strategie is vrij simpel uit te leggen.
   Stel dat Nederland in opstand komt dan roepen ze het leger uit enkele omringende landen.
   Ze weten dat de soldaten in Nederland niet snel zullen schieten op eigen bevolking en eerder pang pang zullen roepen. Goed voorbeeld is Canada met vreemde soldaten waar ook de scherpschutters op de daken zaten te wachten.
   Ander paar mouwen is wanneer eensklaps heel de wereld in opstand zou komen.
   Die kans is vrij klein en de NWO heeft gewoon een seintje te geven aan de Russen en die staan met hun moderne drones aan je deur. Ze hebben een vijand gecreëerd en wij geloven het graag en veel denken zelfs dat ze ons gaan redden.
   Alles heeft te maken omdat ze weten dat wij nooit akkoord zullen gaan met een communistisch controlesysteem gebonden aan een infuus en sociale punten. En de huidige populatie verminderen.
   Mensen in angst en stress zullen eerder akkoord gaan met The Great Reset, daar draait alles om.
   Plan a – was COVID en alle bijhorende maatregelen daarrond.
   plan b – is een vijand creëren die Oekraïne binnenvalt zodat de angst en stress aanwezig blijft.
   Plan c – is de mensen uit hun tent lokken met overal opstanden of Rusland die Europa binnenvalt.
   Plan d – als alles of redelijk veel mislukt dan gaan ze over naar een nucleaire oorlog en duiken voor vele jaren onder de grond, ze hebben dan ook hun zin.
   Geloof mij ze hebben aan alles gedacht. En het mooie is dat wij ze onbewust machtig hebben gemaakt door bij hen alles te kopen en leningen af te sluiten. Nooit de straat opgingen voor die kadastrale inkomen of WOZ.
   Hierdoor hang je vast en kunnen ze je eigendom afpakken.
   Die WOZ (Waarde Onroerende Zaken) gaan ze later vermenigvuldigen x 10, 100 of 1.000?
   Kan ernaast zitten en misschien kan iemand hier rationeel uitleggen waarom er nog wel hoop is?

  • BBB BVNL PVV hebben waarschijnelijk een deal gemaakt met het kartel.
   Deze partijen zijn makkelijk te manipuleren; maar als b.v. PVV nu eens samen met FvD sterk stond en een front zouden vormen, zouden ze sterk staan.

   Ze zouden dan b.v. zelf (samen) een referendum kunnen houden over alle lopende zaken….

 3. @ Rika de Haas 39 oktober 17, 2022 at 23:29 en @ Casse oktober 17, 2022 at 23:52,
  Jullie beide leven nog in de fictie, alle 1e & 2e kamerleden hebben trouw gezworen aan de koning. Het zijn alle stuk voor stuk acteurs. De regering speelt de hoofdrollen in de opvoeringen en de oppositie moet net doen alsof zij strijden tegen de hoofdrolspelers. Elke dag wordt wel een toneelstukje opgevoerd, om voor de bevolking de illusie te wekken dat ze in een democratie leven.
  Wanneer worden jullie nu eens wakker. Stelletje dromers

  Ieder werkende of zelfstandige werken in slavendienst. Alle werken illegaal onder een valse identiteit, namelijk in naam van de”natuurlijke persoon met registratie nummer” Deze papieren entiteit is door de overheid aangemaakt bij de geboorte aangifte bij het gemeentehuis. Dus zodra jij je identificeert of in naam van die natuurlijke persoon assisteert, ben jij een lijfeigenen van de staat. Terwijl je in werkelijkheid een soeverein bent. Zodra jij gaat stemmen geef jij je eigen autorisatie over je zelf weg aan het bedrijf Staat der Nederlanden coöperatie. Daar het bedrijf Staat der Nederlanden coöperatie en The State of the Nerderlands inc. beide gevestigd in Washington failliet zijn en de lease periode van 125 jaar per 19-07-2021 afliep, wat niet verlengd is. Of we moeten suggereren dat ze dat met een gratis aangeboden gifspuit wat ze vaccin noemde. Deze 3x consent gegeven hebben, zodat zij door mogen regeren. Alle zogenaamde wetten zijn in werkelijkheid bedrijfsvoorschriften, die alleen geldig zijn voor de natuurlijke personen. Maar dan nog zijn al die wetten ongeldig, want er is bij voorbaat fraude in het spel. Want alle wetten zijn getekend door de man die zich koning noemt van zijn bedrijf. Dat doet hij bij gratie gods, nu officieel via een WOO is ingediend om bewijs van de gratie gods te bewijzen. We ze natuurlijk niet konden overleggen. Dat resulteert dat alle wetten door het koningshuis ongeldig zijn. Dus betalen we onnodig belastingen en onnodig om verplicht een zorgverzekering te hebben e.d.

  Hiermee wil ik duidelijk maken dat jullie je slavenketting vrijwillig blijven dragen en gehoorzaam blijven aan een bedrijf wat al failliet is en geen bevoegdheden meer heeft in het land. Waar jullie al die tijd allang soeverein waren. Maar jullie schijnen uit je zelf het opgelegde slavenleven kennelijk prettiger te vinden en moedige graag de acteurs aan in de 2e kamer. En maar blijven volharden in de fictieve wereld dat ze wakker zijn.

  De gehele EU met haar lidstaten dienen alle het Angelo Zionisten Rijk. Net als Amerika. De afkorting van NAZI = NAtionale ZIonisten. Hiermee wil ik aangeven dat we helemaal niet zijn bevrijdt na de zogenaamde 2e wereld oorlog. We hebben enkel van de Duitse Nazi partij voor de Amerikaanse Nazi partij ingeruild.

  De EU, VN, IMF, de Wereldbank, WEF, WHO, NAVO zijn alle van het Angelo Zionisten Rijk. Rusland heeft volgens het handvest van de VN artikelen 106 en 107 die opgemaakt zijn in 1946, dat de overwinnaars van de nazi’s, bevoegd zijn om ieder land of organisatie waar het nazi regiem weer opduikt te mogen aanvallen en elimineren waar dan ook op de wereld. Daar schrok de VN behoorlijk van toen dat bekent werd. Dus waarschijnlijk stopt Rusland niet bij de Poolse grens. Of wacht nog even af dat de EU zich zelf vermoord. Rusland heeft de tijd aan zich, nu de winter in aan tocht is en de EU door zijn eigen sancties zich zelf energie straatarm heeft gemaakt. Zodat de economie op instorten staat en bijna al hun wapens al weggegeven hebben aan Oekraïne.

  • Lol, een dokter heeft ook trouw gezworen aan de Eed van Hippocrates maar duwt het gif voor een bonus graag in je lichaam. Dus dat zweren heeft weinig betekenis en ze zweren allemaal.
   FvD heeft trouw gezworen aan de koning maar het gaat erom wat ze doen voor het volk!
   Dat is de enige partij die zijn plicht doet zonder omwegen. Of zie je dat echt niet?
   ZE VERTELLEN IN HET OPENBAAR onze wappie verhalen.
   Of dacht je echt dat ze zich graag belachelijk willen maken met onze wappie verhalen?

   OK, voor jou prima acteurs, but so what?
   Gij wordt groen van woede maar ik kan enorm genieten wanneer ze de waarheid in die linkse idioten hun smoelen wrijven.
   Je maakt leuke sprongen maar die zijn totaal overbodig want met of zonder FvD, de NWO gaat gewoon lekker verder. Die hebben ze echt niet nodig hoor, je hele democratie vegen ze dik aan hun gat!
   Zelfs al zijn het satanisten of pastors het veranderd voor ons NIKS, NADA.
   Geniet ook van de show zou ik dan zeggen.

 4. De voornamelijk passieve houding van de Europese bevolking zal er toe leiden dat de huidige politici straffeloos door kunnen gaan. De nuttige idioten bij de overheid waaronder ik ook leger en politie schaar zullen dit ‘beleid’ gewoon blijven steunen. Ik ben benieuwd wat de ontwikkelingen in Amerika (verkiezingen 8 november) gaan doen voor de internationale politiek. Amerika kan gaan vallen door fiat geld schuldenberg en het einde van de hegomonie van de Petro dollar. Als de dollar valt slepen ze de Euro mee en hopelijk het instituut EU. Dat zou misschien de Europese bevolking tot revolutie kunnen bewegen want dat is zoals de geschiedenis heeft geleerd de enige kans op veranderingen. Het protesteren zoals het nu gebeurd doet hen niets sterker nog ze lachen er om.

 5. Wat een dom gepraat en een pro RUSSISCHE krant tekstbericht) van FRONDNIEUS) steeds verder verwijdert van de werkelijkheid, en zeer onkundige teksten, dit is geen meing verkondigen, maar gewoon een onzin verhaal wat kant nog wal raakt

 6. Instanties: EU,(1e voorzitter ‘ex’ nazi) lidstaten
  Oekraïne, politiek Den Haag, VS, (Rusland.buiten beschouwing )
  Als we de labels weghalen , hebben we de groeperingen van mensen die EVIL zijn, of dit faciliteren,
  De oorlogen ; als voorbeeld,
  VS label, heeft deze 1e,2e oorlog uitgezet, nu3e
  A.H. , nu Z , als aanjagers . Ook AH heeft in 🇩🇪 Enorm veel dood / verderf gezaaid onder Duitse bevolking. ( brainwash, armoede, gezondhz, onderwijs vernietigd ,kinderen laten verdwijnen Gelijkenis toen en nu , VS label is veroorzaker ( poen en satanisme) en redder ( poen en satanisme) EU is ook de bakermat van dit spel. Iedere politieke partij was weg destijds, in Australië, heeft men ook soort FVD Toeval? Denk het niet
  Men wil de illusie keuzes in stand houden waardoor mensen “ hoop” houden en makke 🐑🐑🐑 blijven.
  Bolsjewieken Rusland, nazi Duitsland, globalisten wereldwijd , fenomeen uit gemeenschappelijk hout zo lijkt.,
  Elk begint op fabelachtige wijze; als een wolf verkleed in schaapskleding zie WHO, VN vs privatisering zorg (verzekering) OV , onderwijs strategie-,

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in