Oekraïense kamikaze-marinedrones die naar verluidt Starlink gebruiken als dataverbinding.

SpaceX heeft maatregelen genomen om te voorkomen dat de Kievse strijdkrachten de Starlink satelliet internetdienst gebruiken voor het besturen van drones die gebruikt worden bij militaire operaties, aldus de voorzitter van SpaceX op 8 februari, bericht Southfront.org.

De Starlink satelliet internet constellatie werd geactiveerd boven Oekraïne slechts enkele dagen na de Russische speciale militaire operatie van vorig jaar. Het systeem werd snel de belangrijkste internet- en communicatieprovider voor de Kievse regering en haar strijdkrachten.

Gwynne Shotwell, president en chief operating officer van SpaceX, zei tijdens een conferentie in Washington D.C. dat Starlink “nooit bedoeld was om te bewapenen.”

“Oekraïners hebben het gebruikt op manieren die onbedoeld waren en geen deel uitmaakten van een overeenkomst,” vertelde ze aan verslaggevers.

Shotwell verwees naar berichten dat Kievse troepen de Starlink-dienst hadden gebruikt om drones te besturen die werden ingezet bij operaties tegen het Russische leger.

“Er zijn dingen die we kunnen doen om hun vermogen om dat te doen te beperken,” zei ze, verwijzend naar het gebruik van Starlink met drones. “Er zijn dingen die we kunnen doen, en hebben gedaan.”

Het gebruik van Starlink met drones ging verder dan een overeenkomst die SpaceX heeft met de Oekraïense regering, zei Shotwell, en voegde eraan toe dat het contract bedoeld was voor humanitaire doeleinden, zoals het leveren van breedband internet aan ziekenhuizen, banken en families die getroffen zijn door de invasie van Rusland.

“We weten dat het leger ze gebruikt voor communicatie, en dat is prima,” zei ze. “Maar het was nooit onze bedoeling dat ze het voor offensieve doeleinden zouden gebruiken.”

De Oekraïense internetdienst wordt nu geleverd door meer dan 20.000 Starlink terminals, sommige van westerse overheden en vrijwilligers, naast vele die rechtstreeks door SpaceX worden geleverd. Het Russische leger heeft Starlink-terminals op de grond met direct vuur neergehaald en probeert het systeem te verstoren met elektronische oorlogsmiddelen.

  Overzicht Slag om Bakhmut op 25 december 2022 (Video's)

Het gebruik door Oekraïne van Starlink om militaire drones te besturen is goed gedocumenteerd. Afgelopen oktober vielen verschillende Oekraïense kamikaze-drones de Russische Zwarte Zeevloot in de haven van Sevastopol op de Krim aan. de datalink van de drones was naar verluidt gebouwd rond een Starlink terminal.

Het besluit van SpaceX om het Oekraïense gebruik van Starlink voor het besturen van drones aan banden te leggen, is wellicht bedoeld om het bedrijf te beschermen tegen eventuele juridische gevolgen. Ondertussen zullen de Kievse strijdkrachten het systeem blijkbaar net als voorheen blijven gebruiken voor militaire communicatie.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het einde van Kasteel Europa en de eerste dag van de vrijheidVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe terreintheorie van sociale ziekte/ontsteking
Volgend artikelBloomberg: De EU kan de activa van de Centrale Bank van de Russische Federatie niet overdragen aan Oekraïne, omdat het grootste deel ervan “niet kan worden gevonden”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

16 REACTIES

 1. Heel goed, van het bedrijf van Elon Musk.
  Het bleek, dat zijn satelliet-communicatie systeem StarLink, uitgebreid misbuikt werd door het regiem in Kiev, voor militaire operaties.
  Heel belangrijk om dat misbruik uit te schakelen.

  Maar verder hebben V.S. U.K. en Israel, bijvoorbeeld, veel – ook militaire – satellieten,
  en de gegevens daar van worden ook ingezet.

 2. Beste Mensen

  Mee lopers genoeg die alles wat er maar word rond gebazuind meteen geloven dat het ook zo is
  Ellon Musk helpt Die Oekies gewoon
  Dus Waarom er Nu leugens worden verspreid moet wel duidelijk zijn naar aannemen vermoeden
  Tot gezonde verstand houders

  Dank U

  • Hoeveel mensen hebben de laatste alinea goed gelezen?

   Het besluit van SpaceX om het Oekraïense gebruik van Starlink voor het besturen van drones aan banden te leggen, is wellicht bedoeld om het bedrijf te beschermen tegen eventuele juridische gevolgen. Ondertussen zullen de Kievse strijdkrachten het systeem blijkbaar net als voorheen blijven gebruiken voor militaire communicatie.

   Precies dat, valse profeten
   Kijk! Er gebeurd iets. Ik hoef niks te doen, alles komt goed!

 3. Ach trap niet in die onzin, de russen hadden vrij vroeg al allerlei apparatuur te pakken van SpaceX/Starlink…Speciaal ontworpen voor drones…Elon Musk is een grote misleider en probeert zijn snor te drukken..Nu het mislukt op het slagveld en Rusland niet buigt. Mensen doe uw onderzoek ELON MUSK is NOT your friend….Hij voert exact het zieke denkbeeld uit van Yuval Harari de oorfluisteraar van het zieke WEF…Ik ga het niet nog eens uitleggen..DEMON MUSK paradeert in Baphomet kostuum en is de NWO in vlees en bloed..

 4. “Het besluit van SpaceX om het Oekraïense gebruik van Starlink voor het besturen van drones aan banden te leggen, is wellicht bedoeld om het bedrijf te beschermen tegen eventuele juridische gevolgen.”

  Dus dit is goed van Musk? Net als Fauci en anderen zijn ze de handen alvast in onschuld aan het wassen, voor toekomstige aanklachten en nog zelfs solidariteit voor dit soort leden te kweken.

 5. Elon Musk is een foute zuid afrikaan die helemaal niks zelf heeft vergaard of heeft ontwikkeld het is een puppet met veel overheidsgeld en een flinke storing in zijn hoofd. Meer niet, ja praatjes maker en nog vaag ook..Maar dat is ook zijn rol.

  • Wat is jouw rol in het hele verhaal dan? Wellicht heb je ook een storing omdat je zaken roeptoetert vanaf je toetsenbord zonder onderbouwing.

 6. Het principe van Elon’s besluit is juist. De discussie draaien naar de persoon is vrij onnozel. De timing is laat, en ja natuurlijk wisten ze het eerder. Dat kan ook ‘goodwill’ zijn, om ‘te helpen’. Helaas hebben onze regeringen en andere bestuurders niet door dat oorlogen NOOIT zullen stoppen wanneer we op deze wijze blijven helpen / denken. Of ze zijn te dom, of worden gemotiveerd door geldverdienen / macht. Vraag is in beide gevallen: hoe krijgen we die fouterikken uit hun bestuurders stoelen! En hoe voorkom je dat je ze vervangt door een nieuw echelon politieke fouterikken! Redactie: ideeën?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in